- 8 Kasım 2008
- 943
- 454
- 333
- 37
- Konu Sahibi chocolate88
-
Kızlar merhaba ben 5 gün önce burun ameliyatı oldum.Şimdi 3 gün sonra burun üstümdeki plastik atel alınıcak. Alındıktan sonra ne yapmamalı ne yapmalıyım?Krem vermedi daha doktorum,istemelimiyim?Burun tıkanıklığım ne zaman azalır?Burun altı dikişim alındı ama Burun içinde dikişlerim var sanırım ucu beyaz bi ip var onlar ne zaman düşer?
Burnumu atel alınıktan sora nasıl yıkamalıyım?Kafamada çok soru birikti yardımcı olursanız sevinirim:26:
Öncelikle geçmiş olsun :) Morluklar için arnica krem kullanabilirsin, plastik atelin yerini ten rengi bantlar alacak ancak bantları çıkardıktan sonra burnumu yıkayabilirsin hatta yapışkanın gitmesi için sıcak bir duş alman daha faydalı olur. Burun içindeki dikişlerin durumuna göre doktorunda dikişlerini alabilir. Kalan dikişlerinde eriyor sen fark etmiyorsun bile ne zaman nasıl eridiğini. Burun tıkanıklığın konusuna gelirsek okyanus suyu kullanabilirsin. En kötüsü de burun tıkanıklığı hiç ağrı sızı umrunda olmuyor sadece istediğin rahat bir nefes ve uyku.. Umarım kafanda ki soruları minimum seviyeye indirebilmişimdir :)
canım peki plastik atel yada tampon ameliyattan kaç gün sonra çıkartılıyo...kaçıncı gün banyo yapılabiliyo???
3-4 gün sonra tamponlar çıkıyor. İlk gün ve ikinci gün tamponların ne kadar rahatsız olduğunu anlamıyorsun, 3. ve 4. gün burun inmeye başlayınca tamponlar baskı yapıyor.. O tamponlar çıktığında dünyanın en mutlu insanı bendim :) Atelde 5-6 gün sonra falan çıkıyor. Ben bu süreç içerisinde saçlarımı yıkayabilmiştim (yıkatabilmiştim) atelin içindeki bantın ıslanmaması gerekiyor hatta atelden sonra takılan bantlarında 3-4 gün kalması gerekiyor. Bantları çıkardığım dün banyo yapabilmiştim
uzunca bir süre banyo yok anladığım kadarıylapeski tatlım ameliyatta sonda lavman öyle şeyler yapıldı mı
Çok sağol cnm bn de rahatca banyo yapmayı istiyorum artık biraz daha sabredicem sanırım.Öncelikle geçmiş olsun :) Morluklar için arnica krem kullanabilirsin, plastik atelin yerini ten rengi bantlar alacak ancak bantları çıkardıktan sonra burnumu yıkayabilirsin hatta yapışkanın gitmesi için sıcak bir duş alman daha faydalı olur. Burun içindeki dikişlerin durumuna göre doktorunda dikişlerini alabilir. Kalan dikişlerinde eriyor sen fark etmiyorsun bile ne zaman nasıl eridiğini. Burun tıkanıklığın konusuna gelirsek okyanus suyu kullanabilirsin. En kötüsü de burun tıkanıklığı hiç ağrı sızı umrunda olmuyor sadece istediğin rahat bir nefes ve uyku.. Umarım kafanda ki soruları minimum seviyeye indirebilmişimdir :)
Hyr tatlım öle lavan filan yok sadece ben gece 12 den sonra bişey yiyip içmedim.Su bile.Ameliyatta çok kan yutmuşum heralde çıkınca tüm kanları istifra ettim.Hatta baya bi midem bulandı iğne vurdular sonra kesildi.Tamponum olmadı hiç benim o yüzden biraz rahattım.İnş.burnumdan memnun kalırım.Sağolun cevaplarınız için kızlar
Daha sorum olursa sorucam yine cuma günüde atel alınınca yazarım merak edenler için
Öncelikle geçmiş olsun :) Morluklar için arnica krem kullanabilirsin, plastik atelin yerini ten rengi bantlar alacak ancak bantları çıkardıktan sonra burnumu yıkayabilirsin hatta yapışkanın gitmesi için sıcak bir duş alman daha faydalı olur. Burun içindeki dikişlerin durumuna göre doktorunda dikişlerini alabilir. Kalan dikişlerinde eriyor sen fark etmiyorsun bile ne zaman nasıl eridiğini. Burun tıkanıklığın konusuna gelirsek okyanus suyu kullanabilirsin. En kötüsü de burun tıkanıklığı hiç ağrı sızı umrunda olmuyor sadece istediğin rahat bir nefes ve uyku.. Umarım kafanda ki soruları minimum seviyeye indirebilmişimdir :)
sağol canım cevabın için..bende c.tesi sabah ameliyat oluyorum.
canım hiç korkma yani sadece 2 gün biraz zor geçiyo o da ağrı sızı filan dğil.Nefes alamıyosun ve bi halsizlik hali oluyo narkozdan kaynaklı.Narkozdan da korkuosan hiç korkma ben doktora dedimki ameliyata girince'Domuzcuk olmayacağım değil mi?' o da güldü tabi.'Hayır' dedi. Sonra anestezi uzmanı geldi sonra tavana bakıyodum ben başım döndü bidaha bişey hatırlamıyorum.Çıkarken de ameliyattan sedyeden kalkmaya çalışmısımSonra ayılana kadar yarım saat yoğun bakımda durdum.Sonra odamdaydım yani herkese 'Bitti mi,btti mi?'diye sorduğumu hatırlıyorum o kadar. Korkma yani atlat kurtul inşallah.Ama doktoruna doğal olsun diye de tembihlemeyii unutma nacizane tavsiyem Allah yardımcın olsun tatlım.:80:
en kötüsü burun tıkanıklığı demişsiniz ben zaten burun tıkanıklığı sorunum olduğu ve okyanus suyundan kurtulmak için birkaç ay sonra ameliyat olmayı düşünüyorum..bu sorun devam ediyo mu kafam karıştı
canım burnun yapısından değil akan kanlardan dolayı 2-3 gün tıkalı olabilr ama doktorun işinin ehliyse zaten tıkanman geçsin diye ameliyat oluyosun onun için normal nefes almaya başlarsın 3 gün sonra filan zaten.Benim burnum ameliyattan çıkarken biile açıktı nefes alıyodum yani ama akan kanlar dolayısıyla tıkandı.4.gün dikişlerim alınırken temizledi ve bugün 6.günüm gayet de rahat nefes alıyorum şükür.Korkma
uzunca bir süre banyo yok anladığım kadarıylapeki tatlım ameliyatta sonda lavman öyle şeyler yapıldı mı
Yok ya öyle şeyler yapılmadı :) heyecan yapma sadece tamponlardan dolayı sıkıntı yaşayacaksın bir de ameliyata aç karnına girdiğin için ameliyattan 2 saat sonra fln ancak su, çorba gibi sıvı şeyler tüketmek zorunda kalıyorsun yani o açlık hissi çok fenaAllah yardımcınız olsun ya bana deli cesareti geldi yoksa ameliyat falan olmazdım :) banyo konusunda istersen Göksel Bey'e de bi danış ama atelin ve bantın ıslanmaması gerekiyor.
burnum şu açık,alındı atel.Sağ taraf biraz daha şiş.Onun dışında harika çok şükür..üzerindeki bant kalıntıları sinir etti ama temizlerken bişey yaparım Allah korusun korkuyorum elimi de alamıyorum burnumdan.8.gün bugün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?