sen sonuna kadar akplisin, üstelik paylaştığın gazetede yandaş, gardını aldınmı bombalıcaklar şimdi senievlaefe :))
Seçim dönemi yaklaştığında, akıllar 1992 yılına gider. Bill Clinton'ın kampanya sorumlusu James Carville, kapalı bir toplantıda, propaganda elemanlarına üç temel noktayı asla unutmamalarını söyler: 1) Değişim. 2) Sağlık reformu.
İlk iki nokta çoktan akıllardan çıktı. Ancak üçüncü bir ilke var ki hâlâ dillerde: "Asıl mesele ekonomi, şapşal."
Bu sözün anlamı şuydu: Başkan Bush, Kuveyt'i işgal edenSaddam'a karşı 1991'de büyük bir operasyon başlattığında, ABD halkı onu destekliyordu. Ancak ekonomisinde sıkıntılar baş gösterince, Başkan Bush'a destek hızla düşmeye başladı. Halbuki askeri başarının üstünden henüz bir yıl bile geçmemişti.
Carville işte bunu vurguluyordu: Ekonomi bozuksa, askeri ve siyasi zaferler çabuk unutulur. Çünkü halk önce cebine girene bakar.
Gelelim bize... AK Parti karşısında üç genel seçim kaybeden CHP, nihayet ekonominin önemine uyandı. İşçileri, emeklileri, yoksulları, çiftçileri vaat yağmuruna tutmaya başladı.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek itiraz etti: "Hani bunun kaynağı? Açıklasınlar, oyumu CHP'ye vereyim." Kılıçdaroğlu da bu meydan okumaya, "Ben vergi toplamasını bilirim" diye cevap verdi.
Bu tartışma ne anlama geliyor?
Şimşek'in sorusunu şöyle açabiliriz: "Eğer para basmayacak, dış borç almayacaksanız... Bu yardımlar için hangi yeni kaynaklardan yararlanacaksınız?"
Kılıçdaroğlu ise bu soruya cevap vermiyor, başka şeyler söylüyor. Niye? Çünkü CHP vaatlerinde değinilmeyen bir alan var.
O da şu: Mehmet Şimşek itiraz ederken mevcut yardım ve desteklerin aynı kalacağını varsayıyor.
Halbuki CHP, diyelim ki öğrencilere bedava kitap dağıtmaz... Duble yol yatırımlarını keser... Sanayiye, KOBİ'lere ve esnafa verilen birçok destek kaldırılır... Buyurun size "kaynak"!
İktidar demek kaynakları yeniden dağıtmak demek: Vatandaştan vergiyi toplarsın, sonra da Ahmetlere değilMehmetlere doğru akıtırsın.
Tabii böyle yapacağını seçim öncesinde asla söylemezsin. Sanki Ahmetlerin aldığı aynen devam ederken, aynısı Mehmetlere de verilecekmiş izlenimi yaratırsın.
Özetle: Politikacılara, sadece ne yapacaklarını değil, ne yapmayacaklarını da sormak gerek.
http://m.sabah.com.tr/yazarlar/akoz/2015/04/21/chpnin-ekonomiyle-imtihani
Dogru ama neye guldun anlamadm cnm.
Bana hic inandirici gelmedi arkadaslar o paralarla ilgili vaatler.Aksini iddia eden olabilir ama ben inanmiyrum.Keske olsada verseler.
sen sonuna kadar akplisin, üstelik paylaştığın gazetede yandaş, gardını aldınmı bombalıcaklar şimdi senievlaefe :))
Sen gercekten inaniyormusun onlar gitse yerine gelecek kisilerde ayni yerlere konacaklar.Iste ben inanmiyrum.Hangi ulkede devleti yonetenler normal apt dairesinde oturuyor.Gozunuzu seveyim.Guzel kardesim .Tatli sert atisiyoruz.Bu yonetimden onceki yonetimlerde o kosklerde kaldi.Kim boyle hesap yapiyordu.Amaki diysun ben inaniyrum.TabikiNesi inandırıcı gelmiyor anlamadım? Bakanların her birine özel uçak, altlarına 3-4 tane milyon dolarlık araba, eşlerine dostlarına devletten karşılanan abartılı eşyalar, köşkler, hizmetçiler, Sümeyye'nin saraydaki at çiftliği, karosu 10.000 Tl'den altın mozaik döşemeler, hesabı sorulmayan örtülü ödenek harcamaları...Sırf bunları kıssak asgari ücretliye kaç yıl maaş çıkar göremiyor musun? Bu israfın sonu iyi değil bizim gibi devlet yöneticileri de tasarruf etmeli bir zahmet.
Sen gercekten inaniyormusun onlar gitse yerine gelecek kisilerde ayni yerlere konacaklar.Iste ben inanmiyrum.Hangi ulkede devleti yonetenler normal apt dairesinde oturuyor.Gozunuzu seveyim.Guzel kardesim .Tatli sert atisiyoruz.Bu yonetimden onceki yonetimlerde o kosklerde kaldi.Kim boyle hesap yapiyordu.Amaki diysun ben inaniyrum.Tabiki
Ama ben inanmiyrum.Birkere durus bana guven vermiyor.
Sana cok ciddi soyluyrum.Bana herkes burada sempatizan fanatik falan diyor ya guluyrum.Benim sandiga gidip oyumu vermekten baska faaliyette goremezsin.Neden sans vermeyelim demissin.Ben karsimda guclu bir lider girmek istiyorum.Soyle bir animi anlatayim.Dolmabahce sarayinin 150.yilinin gecesinde basin masasindaydim.Ve yanimdan butun siyasetciler gecti neredeyse.Ama Recep T. E.gecince birazda hal ve hareketlerine bakinca dedim ki adam.Ama bu benim seckmim.Simdi aradan atlayanlar olucak yok yaw dedi yok lan dedi.EeeeNeden şans vermeyeyim? Ben fanatik değilim, kimsenin aşkından gözüm kör de değil, vaatlerini yerine getirmezse bir daha oy vermem?
Kaldı ki inan halk ile devlet yetkilileri arasında bu derece uçurum en son Marie Antoinette zamanında oldu sanırım ki sonu ihtilalle bitti :) Ak-saray bundan önceki yöneticilerde yoktu. Sadece yapımı için yapılan masraf 4,5 milyar olarak açıklandı ki bu yaklaşık 5 milyon asgari ücrete denk geliyor. Yazık değil mi ya?
Zten sorunda oo başlarında LİDER yokk..ve asla GÜVEN vermiyorr.Sana cok ciddi soyluyrum.Bana herkes burada sempatizan fanatik falan diyor ya guluyrum.Benim sandiga gidip oyumu vermekten baska faaliyette goremezsin.Neden sans vermeyelim demissin.Ben karsimda guclu bir lider girmek istiyorum.Soyle bir animi anlatayim.Dolmabahce sarayinin 150.yilinin gecesinde basin masasindaydim.Ve yanimdan butun siyasetciler gecti neredeyse.Ama Recep T. E.gecince birazda hal ve hareketlerine bakinca dedim ki adam.Ama bu benim seckmim.Simdi aradan atlayanlar olucak yok yaw dedi yok lan dedi.Eeee
Anlayacagin bu kardesim.Muhafazakar diyorlar.Ben acik insanim.Alakasi yok atilan laflarla.Eger chp nin veya mhp nin basinda gercekten kuvvetli bir lider gorseydim emin ol hic tereddut etmeden verirdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?