Karı koca öğretmeniz yani altı ustu iki memuruz. Hiç borcumuz yok, kredi kartı kullanmayız, istediğimiz kadar harcarız istersek ayda 3000 tl birikim yapabiliriz. Yurt dışında ülkemizin itibarını görünce gözlerimiz yaşarır. Yılda en az bir ay yurt dışında tatil yaparız. Son model sıfır audi araca sahibiz. Sevdiğimiz bir evimizde var. Elektrik, su, telefon ve çocuklar dışında hiç masrafımız da yok. Benzine dolara zam gelmiş hiç strese girmeyiz. Doktorda olsa öğretmende olsa esnafta olsa banka ya da başka bir kurumda olsa işini iyi yapmayan biri için bimer'e bir mail yazarak internetten işlemleri takip ederiz. Bunları hiç abartmıyorum. Bunlara biz son 12 yılda sahip olduk. Teşekkürler RTE.
Ondan önceki yıllar için tek hatırladığım hastanede muayene alıp ilaç alabilmek için sabah babam ilaç sırasına annem muayene sırasına girerdi.
Yurt dışına gitmeyi bırak Almanyadan akrabaların getirdikleri koskocaman yakalı gömlekleri ve mercedeslere hayran hayran bakardık. Şimdi onların geldikleri arabalara ve getirdikleri eşyalara gülüyoruz. Annem askerdeki kardeşimin yemin törenine girememişti. Şimdi başörtüsüyle orduevine gidip yemekte yiyoruz. Düğünede gidebiliyoruz. Askeri hastaneyede gidiyoruz.
Komşunun yatalak yaşlı kadına kimse bakmazdı. Şimdi RTE 750 TL aylık bağlamış. Çocukları o parayı almak için birnirlerini yiyorlar ben bakacağım ben bakacağım diye...
Burda yazılanlarla aynı ülkede mi yaşıyoruz?