• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Chp nin ekonomiyle imtihani

Yukarıdaki listede en yüksek derecede net maaş 2579 tl görünüyor. Ki bu net maaş adı üstünde. Brütü yaklaşık 2000-2100 aralığında olur. Öğretmen değilim, ama maaşlardaki kesintilerden iyi anlarım. Bunun üstüne ek ders ıvır zıvırı da ekleyebilirsiniz.

Sephoraa net maaş kesilmişi oluyor, ham maaş brüt. Yine az yani 2579 net de olsa.

Sanırım siz gibi düşünmeyenler troll oluyor. Siz ne oluyorsunuz bu arada?
Ben olanı yazdım. Kimseyi allayıp pulladığım yok. Hiç yurt dışına gittiniz mi? Yurt dışında avrupa buna dahil ülkemizdeki bolluk var mı. Dısarıdan bir başkadır ülkem.

Bu arada öğretmenlik dışında da hić bir iş yapmayız ne gerek var ki kazandığımızı bitiremiyoruz ki çalışalım.

Aramızda öğretmen olanlar vardır. Yanlışsa düzeltsinler. 2. dereceye gelmiş olarak ful ücret 800 Tl ve uzman öğretmen maası 2750 yaklaşık 3550 eh birazda sınav parası vb. Aylık 3600 TL eşimin de bu şekilde 7200 tl...

ev kira deģil bireysel kombi ev yalıtımlı yılda 700 tl i geçmez ocak + banyo ve sıcak su + ısınma... sigara yok içki yok
Şükür var bereket var...
o dediğiniz eskidendi,evet eskiden bolluk vardı çarşı pazar bu kadar pahalı değildi...arkadaşımın eşi fabrikada 2000 maaşla çalışıyor..kredi ile ev alabilmek için hanımıda 1000 tl aylıkla temizliğe gidiyor..1000 küsürü krediye kesiliyor,10 sene ödeyecek evde varoş sayılabilecek bir yerde..1 küsürle ancak geçiniyorlar..
siz asgari ücretli ayda 1000 tl maaşla kilosu 45 lira olan eti kaç defa yiyebilir onu bir hesap edin:)

Hatalı açıklama. Editliyorum.

Yukarıdaki listede 2580 lira gibi bir ücret alıyor net maaşı olan öğretmen. Hadi çocuk yardımı falan filan ekleyelim dediğiniz rakama çıkalım. Öğretmen maaşlarından pek haberim yok. Ancak ek derslerle falan 3500 lira kazanan bunun için saatlerce boğaz patlatan bir eğitimcinin şu anki hükümeti desteklemesi benim aklımın almadığı bir durum malesef.
yapılanları görmemeleri görmezden gelmeleri,acıki ne acı..

o dediğiniz eskidendi,evet eskiden bolluk vardı çarşı pazar bu kadar pahalı değildi...arkadaşımın eşi fabrikada 2000 maaşla çalışıyor..kredi ile ev alabilmek için hanımıda 1000 tl aylıkla temizliğe gidiyor..1000 küsürü krediye kesiliyor,10 sene ödeyecek evde varoş sayılabilecek bir yerde..1 küsürle ancak geçiniyorlar..
siz asgari ücretli ayda 1000 tl maaşla kilosu 45 lira olan eti kaç defa yiyebilir onu bir hesap edin:)
amannn canım onlara ne.kendileri akepe sayesinde misler gibi geçiniyor.her sene yurt dışlarında tatilde yapıyor.asgari ücretliler kendi düşünsün,et yeseler ne yemeseler ne:KK14:

amannn canım onlara ne.kendileri akepe sayesinde misler gibi geçiniyor.her sene yurt dışlarında tatilde yapıyor.asgari ücretliler kendi düşünsün,et yeseler ne yemeseler ne:KK14:
hani müslüman ülkeydik pardon yeni müslüman türkiyesimiydi..yoksa kendine müslüman türkiyesimi

Karı koca öğretmeniz yani altı ustu iki memuruz. Hiç borcumuz yok, kredi kartı kullanmayız, istediğimiz kadar harcarız istersek ayda 3000 tl birikim yapabiliriz. Yurt dışında ülkemizin itibarını görünce gözlerimiz yaşarır. Yılda en az bir ay yurt dışında tatil yaparız. Son model sıfır audi araca sahibiz. Sevdiğimiz bir evimizde var. Elektrik, su, telefon ve çocuklar dışında hiç masrafımız da yok. Benzine dolara zam gelmiş hiç strese girmeyiz. Doktorda olsa öğretmende olsa esnafta olsa banka ya da başka bir kurumda olsa işini iyi yapmayan biri için bimer'e bir mail yazarak internetten işlemleri takip ederiz. Bunları hiç abartmıyorum. Bunlara biz son 12 yılda sahip olduk. Teşekkürler RTE.
Ondan önceki yıllar için tek hatırladığım hastanede muayene alıp ilaç alabilmek için sabah babam ilaç sırasına annem muayene sırasına girerdi.
Yurt dışına gitmeyi bırak Almanyadan akrabaların getirdikleri koskocaman yakalı gömlekleri ve mercedeslere hayran hayran bakardık. Şimdi onların geldikleri arabalara ve getirdikleri eşyalara gülüyoruz. Annem askerdeki kardeşimin yemin törenine girememişti. Şimdi başörtüsüyle orduevine gidip yemekte yiyoruz. Düğünede gidebiliyoruz. Askeri hastaneyede gidiyoruz.
Komşunun yatalak yaşlı kadına kimse bakmazdı. Şimdi RTE 750 TL aylık bağlamış. Çocukları o parayı almak için birnirlerini yiyorlar ben bakacağım ben bakacağım diye...
Burda yazılanlarla aynı ülkede mi yaşıyoruz?

bazıları bolluk ve bereket T.Csinde yaşıyor bak arkadaşım!

AKP 300 bin kişiyi daha sınavsız memur yaptı
Üst Kategori:TÜRKİYE GÜNCEL SİYASET VE EKONOMİ HABERLERİ
Kategori:TÜRKİYE SİYASET HABERLERİ
PLATİN HABERtarafından yazıldı.
Gösterim:1551
2011 yılından beri AKP'nin sınavsız, mülakatsız 300 bin kişiyi kadroya aldığını dile getiren MHP'li Lütfi Türkkan'ın sözleri akıllara AKP KPSS'yi bunun için mi kaldırmak istiyor sorusunu getirdi.
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, 2011'den beri sınavsız ve mülakatsız 300 bin kişinin devlet memuru olarak aldığını açıkladı.
akplinin-torpilleri.jpg

Lütfü Türkkan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, binlerce öğretmen adayı yıllardan bu yana atanmayı beklerken, birçok üniversite mezunu memur olmak için ders çalışırken"AKPlilerin yakınlarını KPSS'siz devlet memurluğuna ataması" iddialarına kamuoyunun büyük tepki gösterdiğini dile getirdi. İstisnai kadrolar ile ilgili değişikliğin zaman kaybetmeden yapılması gerektiğini dile getiren Türkkan, bu konuda kanun teklifi verdiğini harılattı.
Türkkan, "İstisnai kadrolara atamalarda sınav koşulu getirilmeli, istisnai kadro tanımı kanundan çıkartılmalı" diye konuştu. Türkkan "sözleşmeli personel" uygulamasının da KPSS koşulu aranmadan kamuya memur almanın en kısa yolu haline geldiğini,2011'den beri bu yolla 300 bin kişinin sınavsız ve mülakatsız kadroya alındığını iddia etti.
Platin Haber

Neden sırf muhalefet olmak için bazen olmayan bir durumu olmuş olmuş bir durumunda olmamış gibi yansıtırız ki
Ha yalan söylüyorum ben o zaman oldu 7000 maaş alıyoruz ama aklımız yerinde olmadigindan inkar ediyoruz ben yıllardır bu miktarın evimize girdiğini görmedim bu kadar net

Ha yalan söylüyorum ben o zaman oldu 7000 maaş alıyoruz ama aklımız yerinde olmadigindan inkar ediyoruz ben yıllardır bu miktarın evimize girdiğini görmedim bu kadar net
aldırma arkadaşım sakin..

Back
X