Bahçe Bakımı ve Çiçekler çiçek yetiştirenler bi bakabilir mi?

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
slm kızlar... yeni yeni çiçek yetiştirmeye başladım..
iki tane begonyam var... çok sevdiğim bir çiçek...bilenler bilir aşırı hassas bi çiçektir....
ama birkaç gündür beyaz begonyamda minik minik böcekler oluştu... ve çiçeği kapladı resmen... çiçeğimin yaprağından çok çiçeği vardı iki gündür sürekli çiçekler dökülüyor
tomurcuk haline gelip ardından dökülüyor....böcekler yüzünden büyük ihtimal... bugün farkettim kırmızı beonyama da geçmiş böcekler...
bi arkadaşım limon yağını saksıya damlat kokusuna gelmezler demişti.. yaptım ama hiç işe yaramadı
ilaç falan almam lazım sanırım ama şu sıralar çarşıya çıkamıyorum soğuktan dolayı çocuğum var...
evde yapabileceğm bişey varmı? zavallı çiçeklerim mahfoldu yaa

Ilac almanı onermem. Hem bi saksı begonyadan pahalıya patlar hem de kimyasallar ev içi kullanıma uygun değil.

2 diş ezilmiş sarımsak 2 kaşık arap sabunu biraz acı biber. Bunları 2 litre kaynar suda 24 saat beklet. Ertesi gun suyla begonyanı guzelce yıka. Boceklerı elinle temizlemeye calış. Daha olmezse bocekler begonyayı at. Baska bitkilere bulasır.

Bende erdirilmiş aspirini duydum aspirini suda eritip çiçeklere döküyorlar birde sigara külünü duydum.

ya at deme ne olur çok güzel olmuşlardı... çok özenle bakmıştım nasıl kıyarım
yapraklarını şöyle bezle silmeye çalıştım ama çok hassas bir çiçek olduğu için yaprak elimde kaldı

Arap sabunlu suyla buyuk ihtimal kurtulur :) ama biraz yaprak tomurcuk dökülecek artık :)

Arap sabunlu suyla buyuk ihtimal kurtulur :) ama biraz yaprak tomurcuk dökülecek artık :)

böcekten kurtulsun çiçeğim de dökülen yine açar nasılsa.. teşekkür ederim..

Evet böcekler içinde diye duydum birde kahve telvesi sulandırıp dök istersen.

aspirin yok evde ama kahve telvesini de deneyeyim çok teşekkürler..

Bahsettiğin o minik minik böcekler beyaz yaprak bitiyse hiç şansın yok.
Tütünlü su, Sirke, Sigara külü hatta tarım ilacı bile kullandım.
Benim koca koca saksılara ektiğim biberler, domatesler, güller sayelerinde çöp oldu. Hemde ürün vermeye başlamışlardı tam.
Boyu devrilsin o böceklerin.

gitti zaten canım, çiçeğim öldü ne güzel kocaman olmuştu beyaz renkli tomurcukları vardı...
birkaç gün önce iyice kuruduğu için attım çiçeği... saksısına kaktüs diktim... çok üzüldüm çiçeğime çok özenli bakmıştım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…