Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Ciddi bir konu aşı

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Amin Teşekkürederim

ms ve otizm hastalığının aşının uzun vadede zararı olduğu ve son yıllardan aşılardan dolayı arttığı söyleniyor
Genetik yatkınlık teknolojinin bilinçsiz kullanımı değil asi yani sebep :)

Bunun aksi tezler de var onları koydunuz mu

arkadaşım yeni doğum yaptı bu konuyu dünya sağlık örgütünde çalışan bir eczacı ile konuştuk bu konuştuğumuz kişi suriye sınırına yakın bir çadır kentte çalışıyor ve ailelerin aşı yaptırmayarak çocuklarına asıl zararı verdiklerini
bulaşıcı hastalıklarda artış başladığını özellikle artan savaşlar nedeniyle bunun ortadoğudan yapılan göçlerle daha da artacağını aşının eskisinden daha özenle takip edilip yapılması gerektiğini söyledi
ayrıca aşısı yapılan hastalıkların hiçbir tedavisi olmadığını tek çarenin aşı olduğunu da söyledi

Bide bu asilardan bizde olduk hiç te asi yüzünden ağır hastalıklar gecirmedik

Bence çocuk hasta olduğunda verilen antibiyotik den daha zararlı değildir
Şu an aşı yaptırmayan aileler yüzünden eski bazı hastalıkların tekrardan yayılmaya başladığı beni aşının iyi bir şey olduğuna ikna ediyor peki ya zararları

arkadaşım yeni doğum yaptı bu konuyu dünya sağlık örgütünde çalışan bir eczacı ile konuştuk bu konuştuğumuz kişi suriye sınırına yakın bir çadır kentte çalışıyor ve ailelerin aşı yaptırmayarak çocuklarına asıl zararı verdiklerini
bulaşıcı hastalıklarda artış başladığını özellikle artan savaşlar nedeniyle bunun ortadoğudan yapılan göçlerle daha da artacağını aşının eskisinden daha özenle takip edilip yapılması gerektiğini söyledi
ayrıca aşısı yapılan hastalıkların hiçbir tedavisi olmadığını tek çarenin aşı olduğunu da söyledi

ek olarak şu anki yetişkinlerin bile gün gelecek o aşılara ihtiyacı olacağını da söyledi

Şu an aşı yaptırmayan aileler yüzünden eski bazı hastalıkların tekrardan yayılmaya başladığı beni aşının iyi bir şey olduğuna ikna ediyor peki ya zararları

Kar zarar ilişkisinde fayda durumuna bakılır aşının verdiği ihtimal zararlar küçüktür asi yapıldığında görülen faydadan

en son 70 lerde yapılan çiçek aşısı, çiçek mikrobunun hortlamasıyla yeniden yapılmaya başlanabilir demiştir bir arkadaşım.. ülkeye giren çıkan belli değil, kendi çocuğunuzu aşılatmayarak diğer çocuklara da zarar verebilirsiniz..

Kar zarar ilişkisinde fayda durumuna bakılır aşının verdiği ihtimal zararlar küçüktür asi yapıldığında görülen faydadan
Çok şükür yaptırdım aşıları o konuda sıkıntı yok sadece yanlış yapıp yapmadığı mı merak ediyorum ve bundan sonrakileri yapıp yapmama konusunda tereddütlüyüm hiç bir anne çocuğuna zarar gelsin istemez haliyle onun için en iyisi bulmam gerek

Çok şükür yaptırdım aşıları o konuda sıkıntı yok sadece yanlış yapıp yapmadığı mı ve bundan sonrakileri yapıp yapmama konusunda tereddütlüyüm hiç bir anne çocuğuna zarar gelsin istemez haliyle onun için en iyisi bulmam gerek
Bende anneyim bende çocuğuma zarar gelsin istemem benim çocuğuma vurdurmadigim asi yüzünden başka çocuğunda zarar görmesini istemem üstelik çocuğum asi olmadığı için daha ağır hastalık geçirebilir bu riski asla alamam.

Bu adamin biri varmis...masallarindan once o hastaligi kaptiginda neler yasar bir onu tartin duyar duyar etraf duyarli anneden gecilmez oldu bunca senelik tibbi bir kenara atalim doktorlari da kendi kendimizin doktoru olalim...Etrafca yeterince asisiz Suriyeli cocuk var zaten arkadasin dedigi gibi cocuklarina asi yaptirnayanlar dagda yasasin bizimkilerin gunahina girmesin

Doktorum ayrıca yurtdışındayım,buraya yaşamak için yerleşen ailelere ilk sorulan soru aşılarının tam olup olmadığıdır...aşı yaptırmak istemeyen ailelere de büyük yaptırımlar oluyor.Türkiyede üç mişyon aşısız müşteci çocuk varken ve son dört yılda kızamık salgını hortlamışken,sizin aşı yaptırsam mı acaba sorunuz çooook saçma geldi bana

İki gün sonra çocuğumun aşısı var ve kafam çok karışık herkes çok zararlı diyor hatta kazanılmış bir dava var adam ikizlerine aşı yaptırmamış mahkemeye vermişler adam aşının zararlarını anlatınca kazanmış davayı napacaz biz şimdi aşı yapmalı mı yapmamalı mı sonuçta yavrularımız bizim herşeyimiz ona zarar vermek istemiyorum ne yapmalı bir fikir verin

Evet aşıların bazı yan etkileri var ama her aşı uygulananda yan etki gelişecek diye birşey yok. Milyonda bir görülme ihtimali olan bir komplikasyon için aşı yaptırmamak çok saçma.

En basit örneği polio aşısı, çok eskiden rutin değilmiş. Bu nedenle çocuk felci olup ölen yada fiziksel hastalık gelişen çok kişi olmuş. Hiç görmediniz mi bacak kasları erimiş, ayağı eğilmiş yürüme güçlüğü çeken fiziksel engelli kişileri? İşte onlar çocuk felci mağdurları..

Ayrıca aşıdan dolayı ölen ya da hasta olan kaç çocuk duydunuz bu zamana kadar?Bir şehir efsanesi gibi aşı zararlı diye kulaktan dolma bilgiler yayılıyor.

Aşı zararlı olsa çocuk doktorları kendi çocuklarına yaptırmazdı.

Aşılanmamış bebekler diğer çocuklara bulaştırması açısından da büyük bir risk faktörü. Diğer ebeveynlerin çocuklarını sizinkilerin yanına yaklaştırmaması gerekir bu durumda.

Suriyeliler nedeni ile zaten çocuk felci ve kızamık vakalarında artış söz konusu iken aşı yaptırmamak büyük hata olur.

Son düzenleme:
Bence daha önce aşı yapılanlar bile tekrar incelenip yeniden aşılanmalı (öyle bir durum oluyorsa tabi), ülkeye giren çıkanın haddi hesabı yok, on yıllardır ilmek ilmek uygulanıp başarı sağlanan aşıların ülkeye kontrolsüz girişler yüzünden allak bullak olduğu, yıllar önce ortadan kalktığı düşünülen hastalıkların yakın zamanda yeniden ülkede görülmeye başladığıyla ilgili bir rapor yayınlanmıştı drlar tarafından.

Ben de aşı taraftarıyım, aşı zayıflatılmış hastalık mikrobu içerir bağışıklık sisteminin hazırlıklı olmasını sağlar, hastalığın kendisi aşıdan daha mı az zararlı?

Size katiliyorum yanliz asi karsitlarinin karsi oldugu konu asilarin icinde yer alan civa ve hastalik mikrobu haric diger maddeler
Ve aslinda bi bakima haklilar cunku asidaki civa oranlari yuzunden otizm olan cok cocuk var , bu yuzden ilac sirketleri asilarda civa oranini cok dusurdu

Olaya disardan bakarsak her iki taragim da hakli oldugu noktalar var , bende oglum bebekken cok arastirmistim ve asi yaptirmaya karar vermistim cunku olasilik hesabi yaptiginizda asi yaptirma fikri agir basiyor

Çocuğunuz hasta olunca ilaçta kullanmayın madem öyle birsürü olası yan etkileri var. Ya olursa ? Çocuk sizin çocuğunuz keyfiniz bilir ama etrafınızdaki çocuklardan uzak tutun

Back
X