Ciddiyet mi yoksa başka haller mi?

chelik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2009
287
3
0
İstanbul
Benim size sormak istediğim birşey var

Ben ilk bakışta çok ciddi bir kadınım öyle yanımda falan insanlar pek şaka yapamıyorlarmış ilk tanıştıklarında genelde bişi söylememe veya uyarmama gerek kalmaz ciddiyetimden dolayı ona göre davranılır girdiğim ortamlarda sinirimi bozan bir durum olduğunda da söylediklerim gayet mantıklıyken çok ağır konuşuyormuşum gibi tepkiler alırım...

Gelin görün ki biraz zaman geçince tanıyınca genelde çok severler şaka espri falan çok yaparım ama yine ağır bir kadın olduğumu söylerler... Ciddi samimi oluyor muşum...

Bakıyorum sonra etrafıma ciddiyet güzel bir şey ama, neşeli şenşakrak içimi yansıtamıyorum sankii aslında çok gülerim çok neşeliyimdir.. yansıtamıyorum sanırım bir de özellikle karşı cins çok korkuyormuş bana yanaşmaya bişi söylerim die halbuki öyle birşey yok...

Sonradan haberleri geliyor bana haliyle tren kaçmış oluyor. Kız arkadaşlarım içinde aynısı geçerli bakıyorum etrafıma ciddiyetsiz kızlar böyle herşeyin tadını çıkarırken ben öyle bakıyorum nasıl oluyor bu iş die..

Size tavırlarımı anlatmaya çalıştım azbuçuk nasıl olunmalı yani çok ciddiyette muhakkak iyi değildir ama sanki tavırlarımdan dolayı çok şey kaybediyor muşum gibi geliyor bana..

Ha bir de evlenip ayrıldığım için daha bir ciddiyet bindi öncekine nazaran hallerime...

Yardımcı olursanız sevinirim....

Bende de aynısı var.İnsanlar beni çok soğuk erişilmez ve kimseyi sevmeyen biri olarak tanımlıyor.Agresif herşeye kızacak gibi duran biri.Bu biraz insanın yapısı biraz yetiştirilme tarzı ve hayata bakış açısıyla da alakalı olarak değişebiliyorÖnceden o ne der bu ne der diye hep düşünmekten kendim olamazdım ama artık yaş ilerlemeye başlayıp aslında çevrenizin sizi çok umursamadığını ya da sizin hakkınızda söylenenlerin sizi mutsuz etmekten başka işe yaramadığını ve sonunda olanın sizden başkasına olmadığını farkedince değişiyorsunuz.

Birşey hoşunuza gidiyorsa alın yapın gülün kendinizi mutlu edecek şeyler yaptıkça yapınızda değişiyor.İnsanlara da çok aldırış etmeyin kimse siz acı çekerken gelip derdinize ortak olmaz aksine körükler ve size mutluluk sağlamazlar.

Kişisel gelişim yazıları okumakta insanı değiştirebiliyor.Bir yazı okumuştum 6 ay ömrünüzün olduğunu öğrenseniz ne yapardınız diye.Öyle düşün hayatının kalan 6 ayı olsa ne yapmak isterdin nasıl davranırdın o şekilde düşünürsen zamanla sende istediğin çevrenin yaklaşacağı biri gibi olabilirsin.

Yetiştirilme tarzınız ve yaşadığınız olaylar sizin böyle davranmanıza neden olabilir. Çoğumuzun ailesi bizleri sıkı ve disiplinli yetiştirdi. İşte ağır taşı yel, yenik taşı el kaldırır misali..Hep ağır olmamız öğretildi. Toplumda rahat davranmak, veya içimizden geldiği gibi davranmak biraz zor oldu.
Birazda bu sizin yapınızlada alakalı. Ben neşeliyimdir, gülücükler dağıtırım etrafıma, bayan olsun erkek olsun..ama hep bir ağırlığım vardır yani. Sizde özünüzde ölesinizdir ama çevreye ilk etki yapınızdan kaynaklanan bir soğukluk olabilir. Birde evlenip ayrılmanız, çevreniz tarafından yanlış itibar etki yaratabilir mantığıyla, biraz daha mesafeli olmanızı gerektirebilir. Öle düşündüğünüz için bu soğukluk yada ciddiyetlik ortaya çıkıyordur..

Ben şikayetinizi anlayamadım arkadaşım..
Ciddi görünüyor olmak mı hoşunuza gitmiyor?
Ama sizin yapınız,nasıl değişecek ki?

başka bi kişilik olursunuz değişmeye çalışırsanız..siz busunuz..sizi siz yapan özellikler var..
seven böyle sevicek kimse kusura bakmasın:delphin:

Ben şikayetinizi anlayamadım arkadaşım..
Ciddi görünüyor olmak mı hoşunuza gitmiyor?
Ama sizin yapınız,nasıl değişecek ki?

herhangi bir şikayetim yok aslında şikayet değil bu size sormak istedim sadece ciddiyetli olmak iyi mi diye veya iyi değil midir diye..

karakterini kimler için neden değiştiriceksinki...ben ciddi insanları severim..bayanada ciddiyetlik çok yakışıyo bence..hayatta canın daha az yanar hiç olmassa..seni böle sevicek biriyle beraber olman senin için daha ii olucaktır..hatta sırf bu ciddi hallerini seven biri neden olmasın??

banada öyle derler ama allahtan sitedeki imajım bu değilsempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

bu birazda dış görünüşten oluyo bence, mesela kaşlarına bak, sert bi ifade veriyosa, daha farklı alabilirsin kaşlarını, saçlarınıda daha çok genç tarzı modeller yapabilirsin. Giyiniş tarzından da olabilir, mimiklerine dikkat et. Mesela aniden kendine odaklan bak bakalım yüz kaslarını germişmisin, yumuşat eğer öyleyse mesela....
gülümseme anlamındada bonkör ol derim.

bi de yeni şeyler denemekten korkmamak lazım, ev-iş, ev-iş tarzı bi hayat insanın kendinden bile sıkılmasına yol açıyo valla

Son düzenleme:
Önemli olan kendin olmak. Sen öyleysen öylesindir, seven bu şekilde sevmeli seni. Yapmacık olmak veya başka biri gibi görünmek kişinin kendisine olan saygısızlığından kaynaklanır bence. Yani sen böylesin demiyorum yanlış anlama. Ciddiyet, iyi mi kötü mü diye somuşsun ona binaen söyledim. Yapın buysa eger, sana en çok yakışan da budur.

Etrafina guler yuzle bak, ama isteyerek yap bunu, yani siritmak degil gulumsemek olsun yaptigin. Boylece karsindaki insanlarin icini isitirsin ve sana cekinmeden yaklasabilirler. Tabii bu ilk izlenim icin iyi. :)

cevaplarınız için teşekkür ederim
ben başka biri olmaya çalışmıyorum tabi ki bu saatten sonra huylarımı değiştirmeye çalışmak eğreti durur üzerimde istemem de zaten sadece ben kendi iç dünyamın niyetlerimin bakış açımın anlaşılmasını istiyorum. çünkü gerçekten çok sert değilim ben ama öyle görünüyorum sanırım giydiklerim ve tarzımdan dolayı bilemiyorum esasen ciddiyet şu anda bana daha çok yakışır gibi dediğim gibi boşanmış olduğum için insanların hafif gözüyle bakmasını hele de karşı cinsin böyle bakmasını hiç istemiyorum bu duruşumda bundan galiba

Sürekli gülen kızlaramı benzemek istiyorsun? Gelen geçen arkadaşlık teklifi etsin! Sonra ego patlaması yaşayasın gerek yok basit görünmeye zaten seni umursayan her halinle sevecektir rol yapman gerekmez

cevaplarınız için teşekkür ederim
ben başka biri olmaya çalışmıyorum tabi ki bu saatten sonra huylarımı değiştirmeye çalışmak eğreti durur üzerimde istemem de zaten sadece ben kendi iç dünyamın niyetlerimin bakış açımın anlaşılmasını istiyorum. çünkü gerçekten çok sert değilim ben ama öyle görünüyorum sanırım giydiklerim ve tarzımdan dolayı bilemiyorum esasen ciddiyet şu anda bana daha çok yakışır gibi dediğim gibi boşanmış olduğum için insanların hafif gözüyle bakmasını hele de karşı cinsin böyle bakmasını hiç istemiyorum bu duruşumda bundan galiba

bence bu boşanmış olma durumunu kafaya takmamalısın, hayat uzun hep böyle kendini kasarak yaşayamazsın, ayrıca neşeli olmak hafif imajı vermez kesinlikle, bence hafif imajı veren başka şeylerdir...

agır olmakta bi mesele kafaya takıp takıntı haline getirmemeye calıs. hayattan nasıl zevk alıyorsan nasıl davranmak geciyorsa içinden öyle davran. senide anlayacak yanında olacak kişiler elbet olur. birde baskalarıyla kıyaslamaya basladıgın anda kendini psikolojini bozabilecek herturlu dusunce yerlesebilir kafana o yuzden cok takılma bu konulara. herkesin mizacı farklı nede olsa..

ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol kısmı...değişmez,kırk yıllık seni tabii ki değiştiremezsin.sanırım sen boşanmanın da verdiği yeni oluşumla çevrende bilindik olan o imajı kendini içinde yıkmak için daha sert görünüyorsun.bunu belki isteyerek yapmıyorsun ama düşüncelerin bi şekilde öyle olmanı sağlıyor zaten..ilk önce bence o durumdan kurtulsan bu durum da kendiliğinden düzelebilir.hayatta herşey herkesin başına gelebilir ,neden sen bundan ötürü kendini aşırı ciddiyet altına sokasın ki..

Benim size sormak istediğim birşey var

Ben ilk bakışta çok ciddi bir kadınım öyle yanımda falan insanlar pek şaka yapamıyorlarmış ilk tanıştıklarında genelde bişi söylememe veya uyarmama gerek kalmaz ciddiyetimden dolayı ona göre davranılır girdiğim ortamlarda sinirimi bozan bir durum olduğunda da söylediklerim gayet mantıklıyken çok ağır konuşuyormuşum gibi tepkiler alırım...

Gelin görün ki biraz zaman geçince tanıyınca genelde çok severler şaka espri falan çok yaparım ama yine ağır bir kadın olduğumu söylerler... Ciddi samimi oluyor muşum...

Bakıyorum sonra etrafıma ciddiyet güzel bir şey ama, neşeli şenşakrak içimi yansıtamıyorum sankii aslında çok gülerim çok neşeliyimdir.. yansıtamıyorum sanırım bir de özellikle karşı cins çok korkuyormuş bana yanaşmaya bişi söylerim die halbuki öyle birşey yok...

Sonradan haberleri geliyor bana haliyle tren kaçmış oluyor. Kız arkadaşlarım içinde aynısı geçerli bakıyorum etrafıma ciddiyetsiz kızlar böyle herşeyin tadını çıkarırken ben öyle bakıyorum nasıl oluyor bu iş die..

Size tavırlarımı anlatmaya çalıştım azbuçuk nasıl olunmalı yani çok ciddiyette muhakkak iyi değildir ama sanki tavırlarımdan dolayı çok şey kaybediyor muşum gibi geliyor bana..

Ha bir de evlenip ayrıldığım için daha bir ciddiyet bindi öncekine nazaran hallerime...

Yardımcı olursanız sevinirim....

alkisalkisalkis bence devam et bu haline derim...bir söz vardır "ağır taşı kimse oynatamaz " diye! ama hafif taşı fırlatıp atmak kolaydır diye..ağılıktan ciddiyetten ne zarar gelir söyler misin...hiç de sıkıntı yapma rahatsız olma bu huyundan aksine bence hele de bu devirde olması gereken birşey...bu arada ciddiyet demek kaşlarını çatmak suratını asmak demek değildir ciddiyet her yerde nasıl hanım gibi hareket edileceğini bilmek edep terbiye sınırları içinde olmak değil midir?yoksa müslüman güler yüzlü olmalı yani suratını asmamalı..ama sırıtmak sanırım bu güler yüzlülüğe girmiyor:roflol:
ne demek ya ciddiyetsiz kızlar mı biliyor hayatın nasıl yaşanılacağını...ben de sendenim vereliniortak ben de dışardan öyle ciddi görünürmüşüm...ama bi arkadaşın sözü hala kulağımdadır;"seni çok suratsız bişi sanmıştım ama içini tanımaya başladıkça sımsıcacık bir kalbin olduğunu espirilii olduğunu anlayıp utandım yanıldığımı görünce "..demişti...varsın insanlar seni suratsız sansın ..treni kaçırtır desin..inan hakiki bir insansa zaten o kişi kaçmaz aksine ciddiyetle yaklaşıp tanımaya çalışır seni...
bu arada eşimle tanışmamız aklıma geldiyazını okuyunca..hani treni kaçırtır diolarmış ya sana..eşim evlenmek istemiş ama başta ana baba yok uzaktalar..esnaftı o zaman ..çevresindekilere bana huyu suyu düzgün bi aile kızı bulun niyetim ciddi dior..ortak bi tanıdık kız arkadaş beni söylüyor benim haberim olmadan uzaktan bu görüyor önce konuşmak itiyor..tabi daha küçüğüm o zaman..neyse kızarak gidiyorum dengesize bak her gördüğü kızla konuşmak mı istermiş diye söylenerek içimden..geldi karşıma masaya oturdu ama bi dövmediğim kalmış:DD Çok ciddiymişim benden diil sevgili arkadaş bile olmazmış..ha haa ikinci kez görüşmeye gidiyoz ikimiz de "bu iş olmaz" diye söylemeye gidiyoruz..bi de bi muhabbet sardı..hani benden arkadaş bile olmazdı.:roflol:.1 aya kalmadı evlenmek istedi...kaçırmamak için elinden:roflol:
yani demek istediğim varsın insanlar ciddi desin suratsız desin elin ağzı torba değil ki büzüp de susturasın!! inan çekemeyen daha neler neler der..boşver ağır olan zaten kendini belli eder her zaman kazanır derim..hafif olana rağbet çok olur ama inan hanfendiliğinden değildir bu...ne demek istediğimi anlarsın zaten...rağbet görmüyorum diye de sıkma canını bence 6/7 tane cıvığın rağbet etmesinden se 1 tane adam gibi ciddi birisinin rağbet etmesi daha efdaldir..

taş yerinde ağır derler..
benim içinde gudubet adama dövecek gibi bakıyo
derlermiş ilk tanıdıklarında. halbuki hiç alakası yok
7/24 ağız kulak sıfır mesafe kelle gibi sırıtacak değilim ya
bu benim tarzım dersin olur biter:1:

şimdi gördüm sen danışman olarak çalışıyorsun sanırım çevrenden eleştiri mi aldın bilmiyorum..danışman modeli haliyle hani hep tebessümlü insanın içini ısıtan istenir..ama sadece güler yüzlülükle kalsın yine de ciddiyet şart derim bunun yanında..

Son düzenleme:
İçinden yapmak istediğin şeyler geçiyorsa dozajında yapabilirsin.Bazen çevrede davranışlarını etkileyebiliyor.Sen neşeli olmak istiyorsun yakınındakiler hep asık suratlı kız dediği söyle olur böyle olur şunu yap bunu yap bi yerden sonra yapmak istediklerin sana abes gibi gelebilir.Neşeli olmak gülümsemek ve eğlenceli olmakla ciddi olmak arasındaki farkı anlarsan hem kendi içindekini yaşarsın hemde insanlardam kendini korursun.Ben iş ortamında mesafeli dururum ama kendi hayatımda neşeliyimdir.Çok kendini kasmana gerek yok.Sonuçta ne kadar ciddi olursan ol sana laf söyleyecek birileri varsa her davranışından yorum yaparlar:)

Back
X