Çift Çizgi Topiği'nin Geyik Versiyonu

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
doğru söylüyosun gülercim,yazdıklarını okudum da hakketen ilkyardımla ilgili biçok şeyi bilmiyoruz.çocuklarımız da var,öğrenmemiz gerek ama umursamıyoruz nedense,başına gelmeden bilmiyor insan.komşuna allah rahmet eylesin.
dilekcim sen de kpss ye hazırlanıyosun,ne mezunuydun sen.ben de girmek istiyorum şu sınava,çalışmadım ama şansımı denesemmi,üniv.mezunları sadece genel yetenek ve kültüre mi giriyor?bu sene çalışmadım ya gelecek sene de sınav var mı bize yoksa 2 yılda bir mi,bana cevap versin birisi yaaaaa,napsam acaba kızlar.

kızlar bugün pikniğe gittik çok sıcaktı hava,oğluşum pek eğlenmedi güneşi sevmedi,sonra akşamüstü güneş gidince keyfi yerine geldi,artık büyüdüler ya birlikte bi yerlere gitmek çok eğlenceli oluyor.ne kadar zorlukları olsa da insan başka bir keyif alıyor.

ben çidoşu merak ediyorum,hiç uğramıyor,okumuyor mu acaba,görüşen var mı kızlar.

İnşallah canım ya sizden sonra başka topiğe de gittim ben yazdan beri ordaydım orada da herkes hamile kaldı zaten. Bir ben kalmadım hep aksilik bitmiyor ki ara kanamalarım bitmiyor dre ayrılmış hastaneden develete girecekmiş aysonunu bulur diyor başka dr gittim hemen pco dedi ama olamaz yanii pcodan böyle o regl gecikmnesi yapar bu stresten bana klomen ver dedim ama dayadı d.k hapını düzene girsin diye içmedim bende. Bakalım ne olacak. Ama siz benim ilk göz ağrımsını sizin yeriniz başka herzaman. Bende geyik topiği açtım kaldığımız yerden her telden diye öbür topiktne birileri geliyr sizi de beklerim buraya da gelirim tabii canımm.. Ama hem editörlük yapıyorum burada, hem görev yerim değişti işyerimde her an yazamıyorum hem evde işler bitmiyor öyle işte amaa hele hamiş kalayım ikk burda duyurcam biliyorsunuz.. Zaten ablam kardeşim yok ama bir sürü teyzesi olcak bebişimin.

canım haklısın izin almak büyük sorun çalışırken ve benim yıllık izin hakkımda ağustosta olacağından her izin sorun olyor maaşımdan düşüyor ama yine de sorun oluyor. Hemen surtat yapıyorlar inan reglinin 3. günü dr gitmem lazımdı bırak gitmeyi randevu bile almaya zaman bulamadım. Yukarıda bir bayan doğum iznine ayrıldı bir bayanla müd. yard. sekreterliğindeyim yoğun olyor kütüphanedeki ney sınav görevindeyse işi varsa iizn aldıysa aşağıya da bakıyorum mesela kaç gündür aşağıdayım adam şehir dışında yanii öle haldeyim ki anlatamam. Ve çalışmam lazım annem rahatsız tedavi görüyor ve işten ayrıldı ona yardım etmem lazım tüp bbek umduumdu ama aşılama tutmazsa nasıl yaptırırım bilmem Ankara'ya gitmem lazım kolay iş de değil rapor falan nasıl idare ederim bilmem artık 4 sene falan işten çıkma lüksüm yok maalesef benimde senin gibi. Canım iyi yöntem bulmuşsn çok zor memeyi bıraktırmak çocuklar hele memede uyumaya alışmışsa yakında tümden bırakır ama sana bravo demek istiyorum hem iş hem ev hem çocuk bir de kaynana dırdırı ve yoğurdunu gece demiyor hazırlıyorsun helal olsun ben bakıcıya bırakma mevbur annem gelemez kaynanadam hayır yok işte bir onu düşünüyorum yabancı birine nasıl bırakırım diye ama Allah büyük hele bir olsunda..

sanırım sınav konusunda dejavu cuğu m deneyimli

sedoşşşşşşşşş
ge lllll az
tiyo ver kuzummmmm

biri bana duyuru yapmış geç oldu ama geldim garii. Valla canım kpss konusundan hiç anlamıorum ben açıköğretim bitirdim hiçbir fikrim yok. Ama lise mezunlarının her sene girmesi gerektiğini, lisans mezunlarının da girdiği sınavın iki sene geçerli olduğunu biliyorudm sonra da o sene nerede ne kadar kadro açıldıysa eğer mesleğiniz varsa yani üni mezunuysanız o mesleğe göre seçim yapılıyor liseyse herhangi bir memur olarak atanma şansı var ama puanlar çok yüksek 70 alan bile yerleşemiyor ama sınav tarihlerini falan hiç bilmiyorum.

sedoş sedoş lütfen KK'ya geliniz..
bizim topikte beklanmektesiniz..

sedoş sodoş lütfen KK ya geliniz..
bizim topikte beklenmektesiniz..

diloşum anonsumu yaptım yakında gelir..

geldim yettimm kuzum geç oldu amaa yoğunluktan ancak duydum kız cevap verdim ama yardımcı olamadım ya ben açköğretim bitirdim kuzum üniversiteyi ancak kotardım kpss falan hiç bulaşmıyorum şu an..

Ayy çok feci birşey Allah rahmet eylesin vadesi dolmuş zavallının hele o yavrıcaklara ne büyük şok olmuştur. Benim annemde anjiyo için gittiğinde damarı %95 tıkalı çıktı hemen hastaneden yollamdan direk stent taktılar her an kalp krizi geçirebilirmiş o halde yanii neyse Allah korudu ya grip falan derken yaptırdı iyi oldu. Bence de bilmekte fayda var bu durumlarda iki eşte bilmeli hem de çocuklarımız için..

canım evet biliyorum bunları ehliyet kursunda öğrenmiştim ilk yardım dersinde. Hocamızda iyiydi ek bilgilerde veriyordu. Ya neler yapıyorlar görüyoruz tv de eğitimi olmayan yoldan geçen insanlar ağız kaza geçirmiş neyi olduğunu bilmedikleri insanlara müdahele edip canlarıyla oynuyorlar müdahele etmeseler daha faydalı olacaklar ama işte cahillik.

aa bek bunu öğrendiğim iyi oldu çom güzel bir bilgi sağol canım ayazalım bunu koyalım cüzdanımıza ayırmayalım yanımızdan acil durumda aklıma gelmez bu numara valla.

özelde çalışınca öyle gülüm iyi bilirim bekarlık zamanımdan. Ne olursa olsun alma imkanın da olsa alamıyorsun. Olsun o sizin rızkınız için çalışıyor çocukları için Allah onları başımızdan eksik etmesin..

Ohh ne güzell canım hem Efe büyüdü hem dehavalar ısındı tam dışarı çıkarmalık oldu yanii. Normalde gneşi severler ama birden görünce güneşi sevmemiş olabilir. Deniz kenarına gitseniz yazın o zaman sever denizde de serinleyeceği için birde kovalar falan oynar kumda ay nee güzel yaa.. Çiğdem'in numarsı var bende ama arayamıyorum ki hiç valla iyi aklıma getirdin bir arayayım bakalım ne yaptı. Doğurdu kız gerisini bilmiyorum..

en son sedoştan başka gelen olmamış o da maşallah herkese cevap yetiştirmiş,aferin kız sana.ben de giriyorum bir telaş bakıp çıkıyorum,velet uyanmadan her bi işe yetişeyim diye.
sedoşum işlerinde allah kolaylık versin,aman yaaa çlışmak da zor ev de olmak da zor hangisi daha iyi bilemedim ben şimdi düşününce.kpss başvuruları bugün başlamış ama diploma fotokopisi diyo yaaa benimki yanımda değilki,getirmedim buraya napcam şimdi, başvuramayacağım sanırım.aman zaten bu yıl çalışmamıştım artık seneye girerim ya da seneye olmuyosa bidahaki seneye kalır napayım

saol canım
aman izin alamayınca çok zor oluyo ya
Benim işyeri izini bölmüyo yıllık izini tam kullanıyorum ama eşimin işi zor
benimkinede izin vermiyolar yılda bi 3-5 gün zorla alıyo onuda
bi türlü izinlerimizi çakıştırıp biyere gidemedik yıllardır.

evet aslında çok önemli bi konu ilkyardım

bende evlenmeden önce girmiştim kpss ye. Yıllaaarrrr yılllarrr önceydi :) Hiç bi bilgim yok canım bu konuda ama nette yazar diye düşünüyorum.

Kesinlkle doğru söylüyosun
çocuk yürüyüp elinden tutup gezince apayrı bi zevk alınıyo hele birde çat pat konuşuyosa tadından yenmiyo :)

Çiğdemden hiç benimde haberim yok ya aynı şeklilde kudrette uğramaz oldu. Arada faceye giriyo o kadar.

merak etme hayatım
Allah o gücü anne olduğun anda veriyo Rabbim yardım eder bi kapı açar muhakkak çocuk olsunda bek sende yapamam dediğin şeyleri bile yaparsın. Ben bazen efeyle yatarken ondan önce uyuyorum kafamı koyarkoymaz gidiyo gözlerim yorgunluktan. Geçen ben uyumuşum efe kalkıp gitmiş içeri babasının yanına. Eşim gelmiş bana gülüyo şimdi kim kimi uyuttu diye
Geçen bi tane deha bayan alalım falan dedi patron bana alalım ama nurten ilan için arayan olursa özellikle belirt çocuk düşünmeyen biri olsun diyo. Bana verdikleri doğum izni çok dokunmuş onlara. Bi daha doğurma diyo. Terbiyesiz ya nasıl canım sıkıldı varya. Kendi eşleri kızları yok sanki onlarada doğurma diyebiliyolarmı. Napalaım az daha sıkcam dişimi onca yıllık tazminatım var bi kalemde silmek istemiyorum .

Gerçektende Allah kocalarımızı başımızdan eksik etmesin bizi sıkınca işten çıkabiliriz onlara güzenip ama onların böyle bi lüksü yok malesef.

Bi dahaki sene iyice hazırlanıp girersin kebeleğim üzülme. Oğlunda büyür o zamanda. Kreş yaşına gelir memur olarak atandığın yerde kreşte olursa eğer rahat edersin. Banada kayınvaldem hep diyo gir diye ama of bilmiyorum ya ben daha öncesince mali müşavirlik belgemi alıyım diyom ama oda çok zor. Daha aöf ye çalışamazken onun sınavına nasıl hazırlanıp gircem bilmiyorum

kızlar bugün cemreyi memden ayırmayı deniyorum..
nurtencimden öğrendiğim limon olayı işe yarıyo.. tek fark ağzına sıkmıyorumda meme ucuna sürüyorum ona çaktırmadan.. görürse ister çünkü.. limon yalamayı çok seviyo küçük cadım..

aslında böyle birden bire kesmek istemiyodum. sabah ani kararla böyle oldu.. şuan yine gribim. sabah göhsüme sıcak su torbası koydum içim üşüyodu.. sağolsun sobamda çok tüttü yanmadı hava iyi diye.. neyse.. cemre sıcak su tormasını görünce "meme uf" dedi. bende uf oldu kızım dedim.. sabah uyandığında emmedi.. sonrada her istediğinde meme ucuna limon sürdüm.. tam ağzına aldığında "acı acı" deyip yüzümü buruşturdum oda eliyle itti memişi.. red ediyo şimdilik..
asıl sorun memede uyuması.. meme emerek uyuyo.. oyunda çok yordum onu.. kendiliğinden uyusun diye ama nerdeee.. hergün 12de uyuyan çocuk 16.30da kucağımda evin içinde turlayarak zorla uyudu... bakalım uyanınca napçaz...

geceleri kaç kere uyandığı kayıp.. sadece meme emmek uğruna uyanıyo.. sabaha kadar benim memişler dışarda olmaktan hep gribim.. hem uyku düzeni olsun diye hemde yemek yemesi düzene girsin diye bugün böyle bişey deniyorum ama bakalım sonumuz nlcak..

kız nurten senin çalışmalar nasıl gidiyo efe paşamızla..

Evet Gülerim imon etkili baya
Ben öyle denemelik sıkmıştım bu aralarda kesicektim ama şu sıra vazgeçtim,
cumartesi günü çok ağır bi trafik kazası geçirdik. yolda arkadan bize tanker çarptı sağ tarafa fırlattı. Sağdada bi amca arabadan malzeme indiriyomuş bizde ona çarptık
çok feciydi kızlar Allah düşmanıma vermesin. Allahıma şükürler olsun ki efem oto koltuğundaydı burnu bile kanamadı ama çok korktu yavrum. Bizi ambulanslarla hastaneye götürdüler çok şükür ciddi bişeyimiz çıkmadı. Ama genede 3 saat gözetim altındaydık sağ tarafım yukardan ağğa mosmor. Eişimin ayağı falan şişti ama bunada şükür canımız sağ. ama araba pert bunada şükür giden araba olsun.
En önemlisi yaşlı adama çarptık adam 2 metre çukur vardı oraya savruldu çok korktuk yaona bişey olursa diye. Her tahlili temiz ama bacağı 3 yerinden kırılmış dün ameliyat oldu platin takmışlar ama kaza gününe göre baya toprlamış kaç gündür hastanelerdeyiz. Cumartesi adama baktıkça gözyaşlarına boğuldum resmen biz bu adama ne yaptık böyle diye yüzü gözü dağılmıştı. Çok şükür dün birz düzeldiğini gördüm azda olsa içim rahatladı. ya adam ölseydi eşm vicdan azabından ölürdüm ben diyo. İşte böyle kızlar hala kendimde diilim.
Efeyide memeden kesme işini az daha erteledim zaten çocuk bi şok yaşadı şu anlık en zevk aldığı şey emmek onuda elinden almak istemedim biraz olayın şokunu atlatlası için.

ay ay ay.. okurken resmen gözümde canlandı olay.. aman allahım.. çok geçmişler olsun.. verilmiş sadakanız varmış.. efem meleğim korumuş sizi.. boş verin arabayı mal yerine gelir.. tamam insan arabayada üzülüyo ama biraz toparlanınca daha iyisini daha üst modelini alırsınız.. Allah korumuş ya sizede bişey olsaydı.. allah korun..
o adamada üzüldüm geçmişler olsun.. allah ailsine bağışlamış.. sizin elinizde olan bişey değildiki.. sizin suçunuz değilki.. siz istermiydiniz böyle olsun.. allah korumuş onu..

tekrar tekrar geçmiş olsun.. allah korumuş vallahi..

bu arada dünnden beri emmiyoz.. gecede uyandığında verdim memeyi, cemre istemedi, memeye bay bay diyo arkasını dönüyo..
şimdide istediğinde çıkarıp veriyorum "ıhıı acı diyo" istemiyo.. öğle uykusuna çok geçti. memede uyumaya alışık bi çocuk olarak yinede dahada kötüsünü bekliyodum.. kendisi istemiyo memeyi.. çabuk alışıcak galiba.. bide uykuya geçiş şeklimize düzen versek çok iyi olucak.. sallayarak uyutmak istemediğimden yanına yatıyorum uyusun diye.. şimdilik zorda olsa beraber uyuyoz bakalım sonumuz nlcak..

memeden kesme çalışmalarımız devam ediyo.. aa buarada yarın druna gidip bi muayne olalım diyoz.. kaç aydır gitmiyoz. bitek hastalandıkça götürüyorum.. arada burda sağlık ocağına gidiyoz okadar.. buay özel aşısı var diye duydum özelikle aşı meselesi için gidiyom.. sağlık ocağında özel aşılarını söylemiyolar.. bi 2.ayında bide 5. ayında özel aşısı varmış.. ishal aşısıymış galiba.. bize sağlık ocağında bişey demedikleri için olamadık mesela..

nurtişim canım benim çok geçmiş olsun epeydir uğramıyordum buraya kıyamam sana allah korumuş araba falan hiç önemli değil daha güzelleri alınır size ve adama bişey olmamış çok şükür
gülerim canım bende memeden kesmek istiyorum ama iki azı daha çıkmak üzere onlar çıkınca bırakayım diyorum deli gbi emiyor çarşının ortasında meme diye üstümü açmaya çalışıyor tam rezillik sorma birde hiç bişey yemiyor yemek yemeye alışsın istiyorum sırf bu azılar yüzünden bıraktıramıyorum ama kızım maşallah çok büyüdü abicim diyor ölüyorum epey kelime söylüyor artık kendi adını bile cadı öpüyorum kızlar hepinizi

Sağol Gülercim Allah Razı olsun
Bizde Cana bişey olmadı diye şükrediyoruz. Napalım olacakla öleceğe çare yok.

Gülerim kestinmi tamamen memeden Demek baybay yapıyo he cimcime oy yesinler onu :)

O özel aşıları bende duydum ama neyin hangi tarihte yapılacağını bilmediğimden ayrıca gittiğimiz doktorda yönlendirme yapmadığından hiç vurulmadık. Ne yapcaz bilmiyorum. Bizimde efenin bıngıldağında hala az açıklık var onun için gitcez doktora

Canım sağolası Allah Razı olsun
Çok şükür halimize napalım

Bende 3 gündür vermiyorum meme
sandığım kadar zor olmadı benimöki
İlkten limon falan damlattım sıpa silip emiyodu acı diye. Kara biber sürdüm ağzı yandı çok ağladı dayanamadım. Ama onlar kar etmedi hala istedi. bende şimdi çareyi elektrik bantında buldum siyah renk olandan yapıştırdım. Bak oğlum ee olmuş acımış dedim bir iki mızırdandı sustu. İlk gece meme emme saatinda uyandı gene bantı görünce sarıldı bana uyudu. Dün gecede hiç uyanmadı sabah bi istedi açtım gördü örttürdü bana geri
Tam 3 gündür hiç vermedim ne gece ne gündüz. öyle eski düşkünlüğü kalmadı azcık mızırdanır gibiydi artık onuda yapmıyo çabuk unuturlar inşallah ya

Bugün memeyi bırakmamızın 10. günü. Tamamen unuttu artık aklına gelmiyo.
Tahmin ettiğim kadar zorlanmadım çok şükür. Azcık mızırdandı başka şeye çektim ilgisini unuttu. Çok istediğinde açıp gösterdim siyah bantı görünce istemedi. İlk bikaç gece açtırıp üstünde uyumak istedi hiç itiraz etmedim uyudu üstünde yatarak doya doya ama emmeyi istemedi. Şimdi gece hiç uyanmıyo maşallah bıdışıma. Memeden ümidi kesince uykumuz düzene girdi. Yanımda yatmayı bile istemiyo yatağında yatıyo.

bizimde bugün tam 1ay oldu.. memeyi bırakınca yemek yemesi düzeldi.. gerçi arada yine tutuyo inadı, vuruyo kaşığa hertaraf yemek oluyo.. bide ilk defa cemre doğduğundan beri gece uykum düzeldi evet benim uykum düzeldi.. gece sürekli memedeydi.. o memeyi alınca uyuyodu ben memişler açık çoook uyuya kaldığımı bilirim.. gerçi şimdi arada yine uyanıyo ama bi ağlayıp sonra tekrar dalıyo.. artık kocişimin yanında yatabiliyorum.. cemreyle aynı odada yatıyoruz.. bazı geceler cemre uyandığında yanıma geliyo.. en çokta pazar sabahları cemrenin yanımıza gelip bizi uyandırmasına çok mutlu oluyorum..
yanlız bi hata yapıyorum.. şimdi memeyide emmiyo diye daha fazla yediriyorum.. sanki doymuyomuş gibi geliyo kendimi suçlu hissediyorum bazen.. özellikle ilk zamanlarda memeyi bıraktı sanki beni bırakmış gibi geliyodu.. o da bende çok hassastık.. şimdi geçti.. bişey kalmadı.. rahatım yani..

ama halen uykuya geçişte zorlanıyorum.. memede uyamaya alışıktı.. şidiyse omuzumda uyuyo.. hani yeni doğduğunda emdikten sonra gaz çıkartmak için omuzumuza alıp arkasına vuruyoduk ya aynen yine öyle omzumda evin içinde gezinerek arkasına vurarak uyuyo.. tam dalacağına yakın yatağına yatırıp yanına uzanıyorum kendi başına uyumayıda öğrensin diye.. bi bebeğinide veriyorum eline ona sarılarak uyuyo sonra.. şimdi alıştı uykusu geldiğinde o bebeğini alıp yanıma geliyo "beni kucağına al çok uykum geldi diyo" yani ağlıyo mızırdanıyo..

sıra çişinde vede kendi başına yemek yemesinde.. gerçi arada kendisi yiyo bende o yemeye çalışırken tıkı veriyorum ağzına.. onu beklarsen sabah olur herhalde..

nurtişim doğum günün kutlu olsun... sağlıcakla daha nice yıllara

olcayım azılar çıksın öyle bırakırsın memişi..
yeni kelimeler söylemesi nekadar güzel dimi.. sesleri çok tatlı.. hergün yeni bi keimeleri yeni bi hareketleri oluyo..

kızçem bana ev işlerinde yardım ediyo çok mutlu oluyorum.. bulaşık makinesinden kaşıkları tek tek bana veriyo.. bende bırakıyorum versin.. o verene dek bende üst rafı yerleştiriyorum.. çamaşır makinesine çamaşırları atıyo, bana yumuşatıcıyı veriyo koyaymışım diye.. çamaşırları sererkende mandalları veriyo.. gerçi bi diğer mandalı vere kadar 10saat geçiyo ama olsun yardım etme çabası yeter..
aa bide çöp olayını öğrendi.. benim evim sobalı.. kömür kovası kışın hep içerdeydi.. bişey yesin çöpünü hemen kovaya atardı.. şimdide mutfakta bi kenara bi poşet koydum "bak annecim burası çöp dedim" şimdi kendince tüm çöpları oraya atıyo.. kağıt parçalarını.. yerde bulduğu kendince çöp olan şeyleri hep çöpe atıyo.. ona bi kazeye kuru üzüm koyuyorum.. hemen alıyo çekmeceden sofra bezini sözde yere seriyo hemen oturuyo yere kaseyide bacaklarını açıyo alıyo önüne yiyo.. hatta çorbasını felan bile arada yerde veriyorum.. sofrayada yardım ediyo, " hadi kızım mama yiycez dediğimde" hemen açıyo dolabı alıyo ekmeklari masaya götürüyo.. çok mutlu oluyorum hareketlerine..
allah herkese nasip etsin..

selam kızlar nasılsınız ay çok özlemişim sizi kaç sattir geçmişi okuyorum erdem durmuyor ara verip tekrar okudum şimdi uyuyor yazıyım dedim
gülerim bitanecik canım arkadaşım sana çok mahçubum benim 2 hattım var bir tel bozulmuştu kartları değiştirip duruyordum geçen msjları sileyim dedim seni msjını gördüm şok oldum 3 aralıkta atmışsın inan ki görmedim canım o gün hatırladığım özel bir şeyde yoktu nasıl görmemişim kesin tel değiştiriken atlamışım msjı canım ne zaman istersen ara yada çağrı at ben arayayım ne olur kusura bakma çok üzüldüm inan canım msjı görünce arayacaktım ama cemre uyur mu müsaitmisin bilemedim ama sen her zaman ara

nurtenim geçmiş olsun Allah korumuş canım gelen mala gelsin hemen azda olsa bir sadaka falan verin canım

öznurum canım çok sıkılmışsın oralarda efecik büyüdü yakında park falan varsa çıkın hergün dışarı azda olsa değişiklik olur daha ne kadar oradasınız

dilekim bebişleri büyüttün sünneti yaptın işe başlıycan maşallah sana canım Allah muhaffak etsinn

olcayım cimcime sütten kesecek kadar büyüdümü maşallah

sedoş işin hayırlı olsun Rabbim tez saatte hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin

selam kızlar kimse gelmemiş yine ben yazayım
size erdemciği anlatıyım teyzeleri 9 aya girdik boyumuz uzun ama kilomuz normal hatta bakınca ilk zayıf gibi duruyor ama hiç durmuyoruz kıpır kıpr koltuklara kalkmaya başladık çok sakin ve güleç maşallah ama çok kurtlu popolu hiç durmuyor eli dursa ayağıyla bişey yapıyor mutlaka yapıyor koltuğa kalkıyor mutlu olup alkışlıyor sonra yere düşüyor çok komik ya anne sütüne devam ediyoruz acaipte düşkünüz bende nasıl bırakıcam ilerde bilmiyorum gülerim bizde aynıyız memede uyuyor uykuya nasıl geçicez onuda bilmiyorum ek gıdaya başladık ama hiç oralı değiliz dr 1kase yemeli diyor biz 10 kaşık yesek şükürr kalan mamaları çorbaları ben yiyorum sütle gitsin bari diye :)) teyzeleri oğlum birde çok yakışıklı (kargaya yavrusu şahin gelirmiş) maviş gözlere düğme burnumuz var maşşallah yolda insanlar durdurup arabamızı sevip resmini çekiyorlar o kadar yani cast ajansa götür diyorlar ama ben kıyamam götürmem öyle çekimlere falan ama can bebenin sitesinde ayın güzel bebeği yarışması oluyor belki hatıra olsun diye oraya resmini koyarım

gülerim ev almışsınız hayırlı uğurlu olsun Rabbim iyi günlerde huzurla oturmayı nasip etsin inşallah nereden aldınız şimdiki evin yakınmı kaçıncı kat kaç m2 anlat azcık yeni yuvanı ne zaman taşınacaksınız

kızlar seval işemi başlamış bebişe kim bakıyor

kadriyeden nilüferden haber varmı

çidoşum maşlh erdeme.. o kadar büyüdümü kııızzz.. mşlhh.. 9.ayındaysanız.. mamanın haricinde siz ne yerseniz ona azcık vermeye başlaya bilirsin.. yemeklerin tadını alsın.. sonra zorluk çekmeyesin.. 1 kaşık bile yese tatsa onun için kardır.. önümüz bol meyve zamanı bol bol ver özellikle karpuz hiç çekinme gaz felan yapar diye hiç bişey yapmaz sadece bol bol çiş yapar
hatta dondurma bile az miktarda verebilirsin arkasından anne sütü verki içi ısınsın.. korkma sakın boğazı felan şişer diye,hiç bişey olmaz ama soğuk şeylerden sonra mutlaka anne sütü veya normal su içir.. soğuk yiyeceklere alışsın. dolaptan meyvesini felana soğuk verebilirsin artık havalar düzeliyo.. unutma onların kan basıncı bizim 2katımız.. vede onlar bizden 2kat daha hareketli olduklarından hararetleri daha yüksek olur.. zaten mşlh tutunup kalkmalarda başlamış.. çok dikkatli ol bol bol düşüyorlar.. danone vermeyede başlayabilirsin önce gün aşırı ver.. kahvaltılarını yumurta sarısıyla menemende yapabilirsin (çokaz yağlı hatta hiç koymaya bilirsin) domates su salıyo zaten.. arada içine peynirde ilave edebilirsin.. ekmek içini küçük küçük içine batırıp verebilirsin.. eğere içiyosa 2-3 kaşık pekmez içirmek çok faydalı kan yapar.. bal, yumurta sarısı ve sür 1yaşından sonra.. gerçi biliyosundur.

mama yerine çormada verebilirsin artık(çokaz zeytinyağlı).. ilk çorbası haşlama çorba.. patates ve havucu haşla içine az pirinç at blendırdan geçir en son yağ gezdirki vitamini kaçmasın.. sonraları bunun içine değişik sebzeler ilava ederek devam edebilirisn.. 9.10. aylardan sonra da unlu çorbalara geçeblirsin.. kendine yapar gibi onada yap(çok az zeytin yağlı) hatta şehriyeli domates çorbasını çok seviyoz biz.. kan damlası ve devit3 kullanıyosunuz dimi.. bide şimdi sizin diş sorunlarınız başlar.. evde CARPOL şurup mutlaka bulunsun.. ateş düşürmeye hafif gribal enfeksiyonlara birebir.. bizim her dişte yüksek ateşimiz oldu.. 1defa hastaye gittik ateşten sonra evde kendim çözdüm hep.. hastanede başka çocuklar ağldıkçA bizimkisidahada bağırıyo.. evde 39.4leri bile gördüm.. . hatta drun fitil felan verd,ysede evde mutlaka bulundur.. baktın ateşi 38.5 olduk önce bi carol içir.. soy çocuğu tek bezi kalsın.. sonra koltuk altlarına, alnına ve kasıklarına ıslak bez koy (hastanedede böyle yapıyolar) baktın düşmüyo bide fitil koy.. yarım saate ateş mateş kalmıyo.. tabiki eğer düşmezse dra götür.. bu ön tedavi..
bide yemek yemiyor red ediyosa.. fazla zorlama.. diş çıkardığından damakları acıyo veya boğazları acıyo olabilir.. ağlarken bak boğazları kızarmışsa boğaz enfeksiyonu başlıyo demektir (ozamanda yemek yemek istemez, sıvı yiyecekler vermeyi dene yinede zormala anne sütünü bol ver)hemen yemek sonrası bi şurup içir.. bi sonraki güne bişeyi kalmaz..
vede en önemli not.. düşmeler karşı buzlukta herzaman hemen elini uazttığında alabileceğin pratik buzun olsun.. danone kaplarına su koyup buzluğa atıyorum düşme sırasında veya kanamalarında hemen buz koyuyorum.. hatta biz kağıt peçeteye sarıp öyle buz koyuyorum(hiç danone kalıbından çıkarmadan direk peçeteye sar yaranın üstüne koy) hemen morluğunu şişkinliğini alıyo.. en kötü yaralanmalara bile önce buz koy.. hem kan akıyosa kanı kanıda keser..

inşlh ateş sorunuz olmadan, yara bereniz olmadan büyür erdemcik... çünkü onlar ağladıkça inan benim sırtımdan soğuk terler akıyo böyle durumlarda..

msj olayına hiç kızmadım merak etme.. insan zaten bebişle yeterince meşgul olyo.. inan anlıyorum seni.. ben bile bazen görmüyorum hiç bişeyi.. tlf attıyorum onun ulaşamayacağı biyere akşamada kadar kalıyo orda..

ev daha inşaat halinda mayısta teslim demişti sözde mütahit ağustosu bulacak galiba.. sağol bu aradaallah herkese nasip etsin.. kiracılık çok zor..
zemin kat canım.. 2+1 , 110m2 paramız anca ona yetti hatta ona bile yetmedi.. yarından çoğunu krdi çekicez..

cemre durmuyo.. yine gelirim.. ne yadım hiç bilmiyom.. yanlış bşey yazdıysam affet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…