Çift Çizgi Topiği'nin Geyik Versiyonu

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
canom kızının kilosu normal gulum.allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.
dilek kız ben eşinin veteriner olduğunu biliyordum,kızların yazdıklarını okuyunca yazacaktım ama fırsatım olmadı o ara.bu arada çok geçmiş olsun sana da.
her bikes hasta valla,kendinize iyi bakın kızlar hasta olmayın.

canancım kızçenin kilosu gayet iyi boyu uzun gidiyo mşlh.. mankenmi olcak ne..
bide senin yazdıklarını okurken gözlerim manyak oluyo.. kıııızzz başka renk yap şu yazı fonunuuuuuuu.. okuyamıyorum ihtiyarım ben

kız öznur senin konyada canın sıkılıyo galiba. alışamadın sanırsam
insan yeri, ortamı sevemeyince çok zor.. bide kaynanatör faktörü var galiba.. amanın allah kolaylıklar versin..

sedoşum bidenem zaman çok çabuk geçiyo haketten de.. ben inanıyorum senin bebişinde gelicek sadece az zamanı var.. aman sağlıcakla gelsinde varsın az geç gelsin.. rabbşim sabredenleri en güzel hediyelerle mükafatlandırır.. sen duanı et.. bak bizlerinde hep dualrındasın. yer gök dua.. burdaki bebişlerin hepsi dualı bebiş.. seninkide dularla gelicak, o da dualı bebiş olucak.. bence daha şimdididen çok şanlı senin minişin..

kız diloş bu kpss başvuruları nezaman vede nereye başvurucaz.. bende çoğu şeyi unuttum ders çalışmak lazım..
bu arada hayırlısı olsun inşlh yüksek yüksek puanlar alırsın..

kıız nurtiş bişey sorucam gündüzleri sensiz nasıl uyuyo efe.. ayakta sallayarakmı..

benimki meme emerken uyuya kalıyo.. herkes öyle alıştırma dedi baştan. ama 5buçuk yıldan sonra gelmiş kızçem onun kollarımda uyuması beni çok mutlu ediyo. hiç kucağımdan bırakmak istemiyorum. daaa artık kocaman oldu kendi kendine uyumasını öğrenmesi gerek.. sütten kesilince mecbur uyuyacak başka çaresi yok.. gerçi bi süre daha emsin diyorum. arada meme vermeden pışpışlıyorum ama yok nerdeee basıyo yaygarayı.. özellilklede gece.. uyanıyo illa meme emcek te uyuyacak.. çok ağlıyo geceleri apartman ayağa kalkıyo.. bende millet rahatsız olmasın diye hemen dayıyorum memeyi.. arada beraber uyuya kalıyoz.. unuttuk kocişi zaten

kızçemle beraber uyumak çok güzel.. rabbim herkese nasip etsin bu günleri..

İnşallah canım bende istiyorum tabi ama hep bir engel çıkıyor belki de kaderim de yoktur bebek sahibi olmak diyorum artık..

AA canım olurmu öyle şey vakti zamanı vardır daha. inşallah Rabbim gönlüne göre hayırlı evlat verir sanada
hiçbir zaman umudunu yitirme Allahım öyle büyük ki. ne zaman nerden bi kapı açacağı belli olmaz.

amannn ben bi evde oturup koca parası yiyemedim ya ölürsem gözüm açık gitcek :)
evin kredisi bi bitsin valla babamın seni boaşamı okuutum evde oturasın diyemi laflarına aldırmadan oturcam evimde Rabbim verirse inşallah 2 çocuk daha doğurcem ohhhhhh
inanki çalışan bi bayanın çocuk yetiştirmesi çok zor
efe biraz öhöö dese kayınvaldem telefon telefon üstüne gel çocuğunun başında dur diye
gitsem işyeri sürekli izin vermiyo hangi bigün izin alcam adamlar zaten ters insanlar laf söylenmiyo hemen gelip geçerken kötü kötü bakıyolar. Gitmesem ayrı dert iki gün kayınvaldenin dırdırını duy suratını çek izin vericekler sende geliceksin mecburlar çocuklu bayansın sen diyo ortada kalakalıyom anlıycağın.
sabah 6,5 da kalkıyorum hazırlanıp efenin çantasıyla yoğurdunu hazırlıyorum. Sonra efemi öpe koklaya uyandırıyorum ama yavrum uykuyu öyle seviyoki anlatamam gözünü açamıyo keşke yanında olsamda sabahın köründe uyanmak zorunda kalmasa.
Evden çık efeyi bırak işe gel patronların bin türlü kaprisini çek. Akşam eve git kaynvaldenin laflarını çek ( Allahtan eşim fazla ağzını açtırmıyo konuşup karıştırımıyo hayatımıza fazla ) efeyi al eve git yemek hazırla ye kaldır at mutfağa efeyle doğru yatağa sonra onunla yat uykuya :) gece kalk 12 de mutfağı topla evleri topla efeye yoğurt yap hop geri yatağa :)
yani ne kadar daha dayanabilirim bilmiyorum buna Evim tenmizlenicek heryer berbat hiçbişeye elimi süremez oldum

canım düşünme fazla takma kafana fazla kilo hiç iyi değil benim efe kilodan 7. ayında anca döndü 14. ayında yürüdü . Afedersiniz ama kilodan herif kıçını kaldıramıyodu:) şimdi şükür yürüyünce attı kiloyu genede üst sınıra yakın diyo doktor ama eşimin sülalesinde ırsi kilo onun için bişey yapamıyorum.

,

hoşgeldin canım
oh çocukları büyüttün çalış valla
Allah zihin açıklığı versin inşallah canım

valla gülercim çocuğu ilkten nası alıştırırsan öyle oluyo ben efeyi 3 aylıktı birakıp işe döndüğümde haliyle gündüzleri bensiz uyumaya alıştı. bazen ayakta sallıyolar bazen pışpışla uyuyo bazen pepeyi izlerken uyuyup kalıyomuş öyle yani beni aramıyo gündüz. Gece içinde ben yeni formül keşfettim Benimkide acayip düşkün memeye. Beni görünce atlıyo kucağıma yakamı yırtıcak nerdeyse :) Bende 19 aylık oldu artık yavaş yavaş kesiyorum bir anda içim el vermedi zaten akşamdan akşama birlikteyiz 1 aya tamamen kesicem
şimdi formülümü söyleyim sana akşam yatmadan önce zorlada olsa bişeyler yediriyorum. Bazen istemiyo ama zorluyorum mecbur. O yediği sabaha kadar tok tutuyo gece uyanmıyo. 9,5 -10 gibi yedirip yatırırsam sabah 6 ya kadar kesintisiz uyuyo. Gece çok kalkan çocuklar genelde açlıktan uyanırmış. Uykudada 40 ı çıktıktan sonra uyku saati belirledim en geç 9,5 da uyutuyorum ama son 2 aydır 10 a sarkıyo uyuması oda artık büyüyo ondan sanırım. Bende 1 ay öncesine kadar memede uyutuyodum emcem sevdasına çok zor dalıyodu memeyi bırakıp uykuya dalmak istemiyodu . Aha tam uyudu deyip memeyi çeksem cop cop başlıyodu geri. Bende başucuma bi limon aldım memede süt bitip uykusu iyce bastırdığında 1 damla ağzına doğru damattım ilk etepta biraz ağladı uyumak istemedi ama yılmadım o gün 11,5 u buldu uyuması ama almadı geri memeyi acı diye.
Ertesi günde aynı şeyi yaptım biraz daha kolay uyudu. günden güne alıştı yani
şimdi 5 dk meme keyfindan sonra limonu damlatıyorum ıy deyip dönüyo arkasını popsunu bana yaslayıp kendisine sarılttırıp uyuyo paşam.
ama alıştırmak zor oldu . Bu şekilde gün geçtikçe azaltıp sonrada tamamen kesicem memeyi.
Birden kesseydim uyku problemimiz çok fazla olucaktı şimdi alışıyo yavaş yavaş.

Son düzenleme:

canım eğer üniv mezunuysan başvuru nisan galibi
önlisans ve liseler de temuz sanırsam

ben mezun olalı 12 yıl oldu
o gün bu gün dür kitap kapağı acmadım bende canınm

çalışmak lazım
ben başladım çalışmaya
çocuklardan fırsat kaldığı kadar

,

hoşgeldin canım
oh çocukları büyüttün çalış valla
Allah zihin açıklığı versin inşallah canım

ay inşallah ben de çalışırım

benim koca çok iyidir
alabileceğimiz bir şeyse .maddi durumumuz elverirse asla alma demez
ne istersem alınır evde

ama maksat o değil
benim gibi hareketli bir insan evde ne yapabilir ki
hele ki çocuklardan önce çalışıyordum
şimdi inanılmaz zor geliyor ev

hep zor geldi ev bana
ama 2. çocuk istediğimiz için çalışmayı hiç düşünmemiştim
allah onu da verdi çok şükür
e artık beni bağlayan bir şey yok diye düşünüyorum
tabii en önce hayırlısını isterim
hayırlı değilse olmasın diye dua ederim..

diloşum lise mezunuyum temmuzdamı formları yatırıcam.. bide başvuru nerden yapılıyo, yüksek okuldan felanmı form alınıyo.. daha önce ilgilenmediğim için hiç bilmiyorum bu konuları..
liseden mezun olalı çok oldu 96 mezunuyum.. üff amma çok olmuş..

bende liseden nasıl mezun oldum hep çalıştım. evlendikten 1yıl sonra bebiş düşündük tedaviler felan derken iş yerinden sürekli izin almam sorun oldu.. adam bana zırt pırt izin vermeye bıktı ee yumurta takibine sık gitmek gerekiyodu.. adam beni koydu kapının önüne ama ben çıkmışım gibi gösterdi hiç bi parada alamadım patron kocişin patronuydu aman laf olmasın diye ne kociş bişey diye bildi nede ben.. kocişla aynı iş yerinde çalışıyoduk ozamanlar zaten orda tanışıp evlendik.. ah ah ne çabuk geçiyo zaman ağustos 2005te evlenmiştim bak geçmişe gittim geldim bian..

saatler de alındı busabah erken kalkmak odar zor geldiki anlatamam.. zaten gece uykularım delik deşik ..bugün manyak gibiyim..

canım benim bende girmedim daha önce sınava
ama liselerden alınır form galiba

ben y .o. dan 2001 de mezun oldum

bende hiç düüşünmemiştim girmeyi

2 .bebekten sonra artık düşünür oldum

haklısın bebek için uğraşırken fırsat olmamıştır ki sınav düşünmeye

sanırım sınav konusunda dejavu cuğu m deneyimli

sedoşşşşşşşşş
ge lllll az
tiyo ver kuzummmmm

sedoş sedoş lütfen KK'ya geliniz..
bizim topikte beklanmektesiniz..

sedoş sodoş lütfen KK ya geliniz..
bizim topikte beklenmektesiniz..

diloşum anonsumu yaptım yakında gelir..

merhaba kızlar
nasılsınız
bir haftadır uğrayamadım ya ilkyardım kursuna gittim artıkın ilkyardımcıyım :)
mankene kalp masajı suni solunum yapıp aldım sertifikayı ama gerçekte olsan Allah korusun ama korkarım heralde ya . Ya yanlış yaparsam adam hepten ölürse diye :18:
Herhangi bir durumda direk müdehale edebilme yetkisi aldım ama genede korkuyorum ya.
Birde bu belgeyle ambulans şöförü olabiliyomuşum başvursam mıki

Aman kızlar ya sınav demeyin benimde geçen sene dondurmuştum bu sene 5 ders kaldı verirsem bitiyo son sınıftayım ama hiç açamıyorum ki yüzünü dersin.
Dışardan okul çok zor ya çalışabilecek cdurumun yoksa heleki :26:

kızlar benim oğlan vınn ı hepten bozdu,internetim yoktu 10 gündür falan.şimdi de komşudan şifresini aldım öyle giriyorum artık valla.
kız nurten ne ilkyardımıymış bu,işyerinde mi.hadi hayırlı olsun.

sen efeye hergün yoğurt mu mayalıyosun ya doğru mu anladım.ben artık 1 lt. birden mayalıyorum.1 hafta yediyorum.

ya kızlar bana da herkes kpss ye gir memur olsana diyor.ailede herkes yani.ben bu sene ders çalışmadım tabi olmaz.her üniversite mezunu her yıl giriyor mu yoksa atıyorum mühendislikler falan 2 yılda bir mi giriyor.bir de tabi yaş problemi var kaç yaşına kadar girebiliyoruz bana bilgi verir misiniz biraz.

Ben direk kızılaydan aldım eğitimi öznurcum. İşyeri gönderdi eğitime iş kazası halinde müdehale edicek biri olsun diye
sınavı da sağlık bakanlığında doktorlar yaptı. İlkyardımcı kimlik kartı aldım sürekli yanımda taşımam gerekliymiş

efeye 2 ay öncesinbe kadar günlük mayalıyodum ama artık 3 günlük mayalıyorum
yarım litrede süt 3 gün yetiyo.

anladım fasülyecim.çok güzel bişey ama ya.herkesin bilmesi gerek aslında.acil durumlarda ne yapacağımızı şaşırıp kalıyoruz.
ben evde oturmaktan bıktım artık.ne güzel çalışıyosun bişeyler yapıyosun.darısı başıma inşallaaaaah.

nurtencim ilk yardım kartın hayırlı olsun canm..
aslında hepimizin acil müdahaleleri bilmesinde yarar var..

yaklaşık 1ay önce üst kat komşumun eşi kalp krizi geçirdi ve öldü. Allah rahmet eylesin. kendisi gençti de.. en fazla 45-50 arasıdır.. 2kızı vardı biri 20diğeri ise 11yaşında.. akşam saat 9:30 da bi çığlık bi feryat tabi bütün komşular koşuştuk..(aprtmanımızda komşuluk çok iyi) neyse ben cemreyi yatırıp gidene dek vakit geçti tabi.. komşuların anlatmasına göre.. adam tuvaletten çıkınca düşüyo. eşi çok panik ve telaşlı bi insandır o başlıyo çığlık feryat (tabi kolay değil) büyük kızı annesini sakileştirmeye çalışıyo bir yandan da ilk müdahaleyi o yapıyo.. suni teneffüz kalp masajı felan.. bide hiç bilmiyodum kalp krizi geçiren kişiyi sağ omuzunun üstüne yatırmak gerekiyomuş.. kalp daha rahat çalışsın diye.. yeşim ilk müdahaleyi yaparken bile nabız felan yokmuş. adam gitmiş..
derken karşı komşusu yetişiyo(ibrahim ağbi öğretmen) oda suni teneffüz felan yapıyo ama nabız yok.. 112yi arıyolar felan çok fena.. gerisi malum..
yani insanın neyle karşılaşacağı hiç belli olmuyo.. sadece böyle durumlarda değil.. çocuklara ev kazası sırasında bile neler yapmamaız gerektiğini bilmek gerek.. boğazına bişey kaçınca ne yapılır çamaşır suyu felan içince neyapılır gibi hep bilmekte fayda var..
tabi allah korun allah insanı zor duruma düşürmesin.. daRD bırKmasın..

inşlh harfleri doğru bastım.. şuanda kucağımda çırpınıp ağlayan klavyeyi parmaklayan bi böcek var daaa

evet gerçekten güzel bişey öğrenmek ama birazda cesaret lazım. Ben mesela tutulup kalırım elim ayağım dolanır.
Bnede çalışmaktan bıktım evde otursam ah ahhhh. İlk önce ebru ve çini kurslarına gidicem. Sonra takı tasarımı Allah kımet ederse

Sağol canım

Allah rahmet eylesin üzüldüm adama ama benim öğrendiğim kadarıyla kalp krizinde kesinlikle yatırılmaz. hasta yarı oturur pozisyona alınır, varsa önceden kalp rahatsızlığı dil altı ilacı bulunur adamda zaten hemen o verilir ağzına ve vakit kaybetmeden 112 aranır. Birde aklında bulunsun kalp krizi esnasında bi tane aspirin verilmeli kanı sulandırdığından kalbi rahatlatıyomuş. Kriz geçirene asla kalp masajı ve solunum yapılmaz. masaj çalışan kalbi durdurur. Sınavdaki doktor anlattı. acilden bi hasta gelmiş kalbi durmuş hastanın. Tam 43 dk solunum ve kalp masajı uygulamış. Tam umudu kestim bıraktım ve kalp birden atmaya başladı diyo. Ne kadar güzel bişey tekrar hayat vermek bi insana. ilkyardım sertifikası olmayan kişilerin kesinlikle müdahale etmesi yasakmış çünkü karşı taraf dava açtığında hapis cezasına kadar gidiyo.

Çocuklarda kimyasal madde içerse kesinlikle kusturulmaz. Çünkü kimyasal zaten girerken yakıyo çıkarkende yemek borusunu yakar. Onun için hemen 112 aranıp bol bol su içirilir.

Son düzenleme:
Birde kızlar öğrendiğim çok güzel bi bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Belkide biçoğunuz biliyosunuzdur ama ben yeni öğrendim :26:
Mesela arabayla şehirdışında biyere gidiyosunuz ve Allah muhafaza önünüzde bi kaza oldu 112 yi çağırıcaksızın ama adresi bilmiyosunuz. Telefondan neredeyim yazıp 7777 ye mesaj atınca adres telefonuna geliyo hemen

teşekkürler nurtiş verdiğin bilgi için.misafirim gelecek yemek yapıyorum yaaaa.girdim buraya ama hemen de çıkıyorum şekerler.

allah rahmet eylesin komşuna canım

gençmiş ve çocuklarından biri çok küçük müş birde

mekanı cennet olsun

fasülye hayırlı olsun belgen

ben kpss ye calışmaya devam ediyorum

eşim buğun öğlenden sonra bizi gezmeye götürecek

öğlenden sondra izin kullanacak

çok şükür
asıl o girmeli kpss y e
özel sektör canını cıkarıyor
izinsiz çalışıyor

artık izin kullan deyincede
tamamda hayvan hasta olunca
yada doğum olunca ben nasil izin yapıp gezeyim diyyor
içi elvermiyor
hayvanlara acıyor

bu arada biz de babişkomuza hasret kalıyoruz

allah kocama sağlık versin
napalım

biz bekleriz izin kulanacağı günü
ayda 1 gün olsa bile :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…