Çift Çizgi Topiği'nin Geyik Versiyonu

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
selam kızlar gülercim çok heyecanlıyım doğumuna çok az kaldı rabbim kolay doğumlar nasip eder inşallah düşünüyorumda geçen yıl nasıl hamile kalıcaz diye yazışırken şimdi çocuklarımızı hamileliklerimizi anlatıyoruz zaman nasılda çabuk geçiyo çok şükür bu günlerimize kadir merte bakıyorum 1 kasımda 5. ayı bitiyo 6. aya girecek daha doğumu gözümün önünden gitmiyor çabucak büyüyolar ilk defa sağlık ocağına aşıya götürmüştüm orda bi yaşlı bayan hemşire vardı bana baktı ay kızım çok gençsin daha şimdi sen kırkı çıksın yaşı dolsun hemen yürüsün konuşsun dersin zamanın nasıl geçtiğinin farkına bile varamazsın dedi ben buraya geldiğimde oğlum 6 altı aylıktı şimdi 45 yaşında dedi hüzünlendi gerçektende yıllar çok çabuk geçiyo off dertlendim yine annemlerden geldim ya çok özlüyorum onları keşke bir ömür boyu ayrılmasam onlardan bizim evlatlarımızda gün gelip yuvadan uçacaklar düşündükçe duygulanıyorum annemle babam bana şimdi anladınmı evlat nasıl bişey annelik babalık nasıl bişey diye sordular onları şimdi daha iyi anlıyorum

ya ben nurtenle öznurun oğlanlarının fotoğraflarını hiç görmedim çok merak ediyorum güler inşallah sen kızını gösterirsin baksana oğlan anaları nerdeyse yüz görümlüğü isteyecekler :roflol: :roflol:

Bu arada kızlar kadir mert annesi gibi erken yürüyüp konuşacak şimdiden taklalar atıyo emeklemeye çalışıyo yerde sürünüyo bi görseniz çok tatlı teyzesi adım atmayı öğretti çok hoşuna gidiyo hergün yürütüyorum kollarından tutarak küçük küçük heyecanla atıyo adımlarını altını değiştirirken eziyet ama durmuyo sürekli ters dönüyo birde 1 aydır ayak parmağını emiyo ağzında sürekli altını açınca daha rahat emiyo diş çıkartıyoruz acayip ısırıyo benim çenemi dudaklarımı ellerimi kemiriyo sıpa elleriyle kulaklarıma saçıma yapışıyo kaçmayayım diye çok komik bi çocuk ya kahkahalar atıyo meme emerken babasıyla saklambaç oynuyo iki emiyo geriye bakıyo tekrar gülüp kaçıyo yani anlayacağınız benim oğlum büyüdü artık teyzeleri yakında askere göndercem

Bu arada kızlar kadir mert annesi gibi erken yürüyüp konuşacak şimdiden taklalar atıyo emeklemeye çalışıyo yerde sürünüyo bi görseniz çok tatlı teyzesi adım atmayı öğretti çok hoşuna gidiyo hergün yürütüyorum kollarından tutarak küçük küçük heyecanla atıyo adımlarını altını değiştirirken eziyet ama durmuyo sürekli ters dönüyo birde 1 aydır ayak parmağını emiyo ağzında sürekli altını açınca daha rahat emiyo diş çıkartıyoruz acayip ısırıyo benim çenemi dudaklarımı ellerimi kemiriyo sıpa elleriyle kulaklarıma saçıma yapışıyo kaçmayayım diye çok komik bi çocuk ya kahkahalar atıyo meme emerken babasıyla saklambaç oynuyo iki emiyo geriye bakıyo tekrar gülüp kaçıyo yani anlayacağınız benim oğlum büyüdü artık teyzeleri yakında askere göndercem

canım iyiyim ben aynı yani. Değişen bişey yok. Ocak'ı bekliyorum bakalım tekrar başlıcaz denemelere. Ne güzel canım ya sen anlattıkça bende gözümde canlandırıyorum ama senin bebişin resimlerinden belli nasıl kıpır kıpır olduğu resmen küçük adam ya pozları. Maşallah kilosu yerinde daha büyük gösteriyor. Yiyi yapıyorsun sende canım yürümeye harekete teşvik ediyorsun. Canım bebeklerin en sevdği şey ayaklarını ağzına almaktır nedense tüm bebekler yapar bunu. Valla benim teyzemin torunu oldu geçen sene oğlu Almanya'dan bir akrabalarının baldızı ile evlendi türk kızda. Çok çocuk istedi ama teyzemin oğlu 6 sene yapmadı para biirktirmek istedi neyse çocuk oldu. Ama kadın acayip korumacı bi an gözünün önünden ayırmıyor uyurken bile başını bekliyor. Evinin işini kocası evdeyken felan yapıyormuş. Düğüne gittik teyzemin ortanca oğlu evleniyordu ya çocuğu 1 dk kucaktan indirmiyor 11 aylık olmuştu ne emekliyor ne birşey sürekli kucakta alıştırmıyor ki çocuğu. Birde kalabalık sıcak felan huysuzlandı ağladı anam kızı bir görsen bir panik başladı ağlamaya nedenmiş çocuk susmuyormuş. Herkesi azarladı felan. Ben görmedim böyle bişi iyilik yapalım diyon kötü anlıyo. Bka senin çocuk emeklemeye bile başlamış bunu bir bırakmıyorlar ki yere emeklesin. Resmen çocuk delisi oldu ama bu kadarı da fazla teşvik etmek lazım gözünün önünde olsun ama hareketli olsun erkenden öğrensin..

doğru söylüyosun sedacım alıştırmakla alakalı ama benim oğlumda çok hareketli hiç yerinde durmuyor birde kızlar ben oğluma daha anne sütünden başka hiçbişey vermedim sadece anne sütü kilosuda ayına göre gayet iyi 7800 gr zaten biberon tutmuyo suyu bile kaşıkla veriyorum anne sütünün faydası çok büyük benim kardeşimin oğluda mama yiyor mertle yaşıtlar annemlerde hepimiz hasta olduk bütün ev halkı hastalandık yiğenimde maşallah sadece mert hastalanmadı anne sütünden dolayı bağışıklığı çok güçlü yavrumun çok şükür hastaneye bu zamana kadar gitmedik sizde ne olursa olsun 6 ay emzirin ben şimdi bol bol ayva reçeli yiyorum kayınvalidem yapmış çokta severim inanılmaz süt yapıyo sabahta yedim şimdi göğüslerim patlayacak gibi humana çayı almıştım sadece iki kere kullandım pek faydasını görmedim birde siz yeni doğum yaptınız sürekli emzirin ben nerdeyse her 10 dk emzirdiğim zamanlar oluyodu ne kadar çok emzirirseniz o kadar çok sütünüz olur tembellik etmeyin sakın mama çok sağlıklı bişey değil gaz yapar çocuk barsaklarını çalıştıramaz

doğru söylüyosun sedacım alıştırmakla alakalı ama benim oğlumda çok hareketli hiç yerinde durmuyor birde kızlar ben oğluma daha anne sütünden başka hiçbişey vermedim sadece anne sütü kilosuda ayına göre gayet iyi 7800 gr zaten biberon tutmuyo suyu bile kaşıkla veriyorum anne sütünün faydası çok büyük benim kardeşimin oğluda mama yiyor mertle yaşıtlar annemlerde hepimiz hasta olduk bütün ev halkı hastalandık yiğenimde maşallah sadece mert hastalanmadı anne sütünden dolayı bağışıklığı çok güçlü yavrumun çok şükür hastaneye bu zamana kadar gitmedik sizde ne olursa olsun 6 ay emzirin ben şimdi bol bol ayva reçeli yiyorum kayınvalidem yapmış çokta severim inanılmaz süt yapıyo sabahta yedim şimdi göğüslerim patlayacak gibi humana çayı almıştım sadece iki kere kullandım pek faydasını görmedim birde siz yeni doğum yaptınız sürekli emzirin ben nerdeyse her 10 dk emzirdiğim zamanlar oluyodu ne kadar çok emzirirseniz o kadar çok sütünüz olur tembellik etmeyin sakın mama çok sağlıklı bişey değil gaz yapar çocuk barsaklarını çalıştıramaz

canımm aferin sana çok bilinçlisin. Dediğin gibi en güzel hasyaşık koruyucusu bebek için anne sütü bağışıklık için çok iyi. Mama sadece boş kilo yapıyor. Önemli olan sağlıklı kiloda olması. Ama elbette sütü olmayan, yetmeyen anneler mama kullanabilir. Ayrıca öyle 3 saatte, 2 saatte felan emzirmek gibi birşeyd yokmuş doktorlar söylüyor bunu çocuk ne zaman aranırsa, acıktığını belli ederse o an emzirin diyorlar. Arası az olsa da emzirilmesi gerekiyormuş ki emzirdikçe de süt çoğalıyor daha da üretiyor. Ayvanın yararlarını bende duydum hem doğumdan önce hem doğumdan sonra tüketmek çok faydalıymış. Dedimya benim teyzemin torunu 11 aylık aslında süt alması lazım hala ek gıda yanında ancak anneesi bir parça kahvaltı ile besliyor öğlen mama gece mama, akşam doymamıştır diye az yine mama ama çocuk kilolu değil yapılı değil yani ama benim dikkat ettiğim o değil çocuğu serbest bırakmamaları. İnşallah bende bebek sahibi olurum da sütüm de olur..

canım yaaa gerçekten pek birşey kalmıyor gibi ama sende o yazışanları üretirsin mesela patatesi farklı şekillerde yaparsın beşamel soslu felan. Çorbayı kendine etli yaparsın eşine etsiz ayırırsın. Hamur işlerini de yemek gibi yaparsın sosyete mantısı mesela ben akşam yemeğinde bilem yerim. Maalesef benim kocamda kış sebezelerini yemiyor karnıbahar, lahana, pırasa ağzına koymuyor neymiş kokuyormuş bir kokusu vardır ya o sebzelerin kendine özgü ay ne yapcağımı şaşırıyorum valla. Bir ıspanak yiyor. O yüzden kışın dolma, et tavuk yemekleri, pilavlar felan geçiştiriyorum napıyım ben çok seviyorum kapuska, karnıbahar kendiem yapıyorum bir de balık eşim sevmiyo ben kendime yapıyorum.
evde birinin yemek seçmesi çok zoooor:bbo:

ya ben nurtenle öznurun oğlanlarının fotoğraflarını hiç görmedim çok merak ediyorum güler inşallah sen kızını gösterirsin baksana oğlan anaları nerdeyse yüz görümlüğü isteyecekler :roflol: :roflol:

kısmetse koyucam kız fotolarını... merak etme.. damadım gelinini görsün... aklinialirimsmile
mşlh mşlh dur bi boncukta koyiiim:nazar:
ne askerliği önce sünnet.... bi çorbasını içelim dimi ama :emir_bebek:zemuszemus

kızz guler dogurdunmu bacm
daha doğurmadım bacım.. kısmetse haftaya inşlh:ecrin_bebek:

kızlar dün son dr kontrolüm vardı.. nst ve detaylı tahlillerim yapıldı.. çok şükür herşey yolunda.. az bişey kanım az çıktı ama sezeryana engel bi durum yokmuş.. tarihim 28 ekimdi iki gün öne aldı kısmetse 26ekimde yani haftaya spinal anestezi olucam..

bebişimin son durumu 3.337 gr:nazar: yani içimde kocaman bi fil yavrusu varguclubacismile
dr eğer tam gününü beklersek bebiş 4kiloyu bile geçer dedi.. asıl tarihim 7kasımdı..

allah bugünleri tüm bebiş yolu gözleyen herkese nasip etsin..
kadriyeme, çidoşuma, nilüme,, bir nilüfer arkadaşım daha var onada, sedacıma, cananıma, isime, zeynepe, tüline, şuan adını yazmayı unuttuğum varsa onlarında göbüşlerine birar melek gönder allahım..

hamişlerede kolay doğumlar nasip eyle yarabbim.. olcaycım ve dilekçim de sağlıcakla kucaklarına bebişlerini alsınlar yarabbim..

bebişleri dünyaya gelmiş annişlerede allah bebişlerini bağışlasın, sağlıklı ve hayırlı evlat olsunlar inşlh..

:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

kızlar ben şimdi çıkıyom.. kendimden bi haber vereyim dedim..
kaç gündür burda hava hep yağmurluydu bugün güneşliyken kilimleri makineye attım. gidip onları çıkarıp sereyim.. arkasındanda banyo takımlarını söküp atayım.. sonrada şuan çekyatlarımın üzerindeki polarları atayımda kurusunlar bugün..

yorulmazsam eğer (halıları daha sermedik) yerleri komple bi sileyimde akşama kociş artık halıları sersin yani.. kaç gündür yerler boş.. artık ev taşınıyomuş modundan çıksında az düzene girsin vakit azaldı..
tek toplu olan bebişin odası.. oradaki tülüde yıkasam iyi olacak ama kociş evdeyken atıcam makineye.. hemen seriyorum ben tülleri hiç ütülemiyorum..

bu arada şafak 8 değil artık 6:ecrin_bebek:

dur bakim hangi ildeymişim
18 Çankırı
8 artvin
6 ankara
ahanda benim şafaklara baaaaak kaydirigubbakcemile3
hep öne geliyo.. bugidişle kızçem bi süpriz yapıp dahada öne gelmesin aklinialirimsmile:1:

gülercim hangi gün olacak sezeryanın belirledinizmi.çok heyecanlısındır sen şimdi.
kız seval senin bebişten haber versene.neler yapıyor uslumu.benimki kök söktürüyo valla.
hem gece hem gündüz.yorgunluktan uykususluktan yıkılıyorum.arada mama vermek zorunda kalıyorum.
inşallah nurtenle sizin bebişler usludur.

Gülerciğim dualarıa beni de kattığın için sağol bitanem..İnşallah bana da nasip eder. Maşallah kilosu pek iyiymiş canım. Sana da hayırlı doğumlar diliyorum canım İnşallah sağlıkla alacaksın bebeğini kucağına.. Az kaldı sahiden. Ama kendini fazla yorma. Benim tüllerimde buruşmuyor hemen yıkıyorum asıp kurutuyorum eşim takıyor. Benimde banyo takımıım yıkancak birde koltuğumun yastık kılıfları felan. Salon takımlarını ve mutfak örtülerini kaldırdım attım makine durdu makine ascam. Hiç ev işine bakamadım rutin işleri yaptım hep halsizdim bu aralar yarın benimde çok işim var..

kelebekımm allaha sukur cok yaramaz bı bebek degıl ama bazenn durup duruken aglıoo bende arada mama vermek zorunda kalıorum mecburennn

allah bugünleri tüm bebiş yolu gözleyen herkese nasip etsin..
kadriyeme, çidoşuma, nilüme,, bir nilüfer arkadaşım daha var onada, sedacıma, cananıma, isime, zeynepe, tüline, şuan adını yazmayı unuttuğum varsa onlarında göbüşlerine birar melek gönder allahım..

hamişlerede kolay doğumlar nasip eyle yarabbim.. olcaycım ve dilekçim de sağlıcakla kucaklarına bebişlerini alsınlar yarabbim..

bebişleri dünyaya gelmiş annişlerede allah bebişlerini bağışlasın, sağlıklı ve hayırlı evlat olsunlar inşlh..

:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:
allah razı olsun bıtanem duaların ıçın..
allah senıde bır avazda kurtarsın dıyem..ama sezeryan olcan..inşallah rahat gecer sezeryanın..nar almayı unutma yanına..

kızlar ben şimdi çıkıyom.. kendimden bi haber vereyim dedim..
kaç gündür burda hava hep yağmurluydu bugün güneşliyken kilimleri makineye attım. gidip onları çıkarıp sereyim.. arkasındanda banyo takımlarını söküp atayım.. sonrada şuan çekyatlarımın üzerindeki polarları atayımda kurusunlar bugün..

yorulmazsam eğer (halıları daha sermedik) yerleri komple bi sileyimde akşama kociş artık halıları sersin yani.. kaç gündür yerler boş.. artık ev taşınıyomuş modundan çıksında az düzene girsin vakit azaldı..
tek toplu olan bebişin odası.. oradaki tülüde yıkasam iyi olacak ama kociş evdeyken atıcam makineye.. hemen seriyorum ben tülleri hiç ütülemiyorum..
oyy.işlere bak..kaydirigubbakcemile4

Back
X