Çift Çizgi Topiği'nin Geyik Versiyonu

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
doğum hikayemi size yazmak nasip olmamıştı.. yazayım bariii.. biliyosunuz benim tüp olduüğu için sezeryan tarihi vermişleridi ama tarih marih dinlemedi kızçem, içerde canı sıklmış erkenden geli verdi..
doğumdan bi kaçgün önce kaynanam geldi beni beklemeye.. doğuracağım gün annem geldi.. hiç beklemezken iş çıkışı ablam geldi.. (bunlar hep başka ilden geldiler) neyse yemek yedik misafir geldi. misafirler 12de gitti. hatta gelenarkadaşların kocasıyla beni,m kociş kızçemle bizim artık ortak odamız olan odaya tvyi duvara kurdular felan neyse.. onlar gitti. ama benim sabahtan beri bi değişik ağrım var.. Cenab-ı mevlam bana malum etti.. "gülercim bu ağrılar farklı bebişin gelmesi yakındır diye hep bi his geçti içimden" büyüklerimden duymuştum ilk ağrımın geldiğini anlayınca gittim lavoboya suya 3defa söyledim. ağrım var diye.. (sular seller gibi doğuraymışım diye)
dedimya o gece misafir vardı diye.. ev kalabalık yani.. bende bi sıkıntı bi ağrı ne oturabiliyom ne yatabiliyom.. kimseyede bişey belli etmiyom.. arada koridora çıkıyom.. neymiş kocişlere bakıyom.. yalan ağrım var ben dolanıyom..:9:
neyseki 12de gittiler.. annelere dedimki benim ağrım var.. kimse beni tınlamadı.. yatakları açtık yatıyoruz.. ablamızn odasıbna gitti. temiz çarşaf verdim.. kocişte yanımda, ablama dedimki.. abla benim ağrım, bak bişiy olursa ilk seni çağırıcaz haberin olsun.. ablam tamam tamam deyip beni salladı.. ciddiye almadı.. koşide yatarken dedim bakbende bi haller var ona göre.. öf pöf yapmıyorum ya kimse beni tınlamadı.. hatta kociş bile tamam tamam deyip salladılar beni..
gece 4-4.30 gibi suyum geldi. kocişi uyandırdım.. banyoya zor attım kendimi.. benden habire su geliyo.. ÇİDOŞUMUN dediği aklıma geldi. bi damacana su gelir demişti hakkentende öyle, hastaneye gidene dek devamlı geldi..
neyse.. banyodayız.. yerdeki paspasları kaldır dedim eşime o derece su geliyoki üstümü çıkarana dek gelenler yerdeki giderden aksın etraf batmasın dedim.. kocişte bir panik.. ilk defa onu bukadar korkmuş, panik halde ve çaresiz gördüm.. bembeyaz olmuş gözler yalvarırcasına bana "ne yapçaz şimdi, neyapmalıyım şimdi, napıcam ben şimdi bana bişey de napayım ben şimdi" ama omuzları düşmüştü kıyamadım.. ben gayet sakindim tamam ağrım vardı ama kocişin o hali beni cesaretli olmaya itmişti.. yanağından ve dudağından öptüm kocişi "korkma hayatım kızımız geliyo, bak gelen suyun rengi pembe, siyah olsaydı kötüydü, herşey yolunda yani.. sen ablamı uyandır oda anneleri uyandırsın.. sende tlf al gel.. buzdolabının üstünde hastanenin nosu ve dr un cebinin yazılı olduğu kağıt yapıştırdım onu al gel.. banada şofbeni açki bacaklarımı yıkayım dedim.."
macera böyle başladı.. baktımki suyun kesilmeye niyeti yok, banyodan çıkıp hasta bezi bağladım kendime.. bornozla çıkıp yatak odasında oturdum.. ama evdeki an sakin kişi bendim.. herkes bir panik.. anneler oturmuşlar koridora ağlıyorlar.. ablam saniyede bavulu kapının girişine koymuş, hasneye ekmek peynir felan koyuyordu. bi taraftanda içerlerini topluyordu.. çağırdım ablamı boşver onları annler yapsın sen fotoğraf makinemi çantama koy, şeçkinin kıyafetlerini ver, dolaptada benimkiler var hepsi hazır ver bana biz giyinelim.. ağrımda var ama belli etmiyorum.. bana sıtmada geldi titriyorm.. kocişin giysilerini haftalar öncesinden hazırlayıp kapının arkasına asmıştım. hatta kemer ve çorabını bile pantolonun cebine koymuştum.. o panikte bişey bulamaz beni kociş diye.. iyikide hazırlamışım.. gerçektende bulamazmış.. arabaya bindik gittik.. yoldada hiç of pof yapmadım.. hep dua okudum... hastaneye girdik ilk muaynem yapıldı, açılmam azmış, suyumda tamamen bitmiş.. sezeryan dendi.. zaten drumlada sezeryan diye konuşmştuk.. beni odama götürüp hazırladılar.. sezeryan için sedyeye yatırıp asansörle yukarı çıkardılar.. hep dular ettim taki bayılıncaya dek.. asansörde bi şaşırılmışlık vardı üzerimde, şimdi beni doğumamı götürüyorlar.. şimdi benim bebeğimmi olucak, karnımdakini kucağımamı vericekler diye bi yoğun duygulardaydım.. ağlamamaya çalışıyodum.. felaket üşüyo ve titriyordum.. korku heyecen hiçbişiy yoktu.. çok sakindim.. hatta drum bile aileler senden daha panik seni rahat gördüm dedi..
neyse işlem bitti. odaya geldim.. yatağıma yatıdılar bi ses duydum.. kızımın sesiydi.. birisi bana bebeğimi gösteriyordu.. hayal mayal bulanık bi görüntüyle götdüm kızımı daha tam ayılmamıştım..
ben sipinal aneztesi istemiştim bebeğimi ilkben duyayım diye.. gece yarısı gittiğimizden genel anestesi oldum ama kızım beni beklemiş hiç ağlamamış.. ben gelince ağlamaya başlamış.. yani çok şükürki rabbime kızımı duydum.. o bitaraftan ben bitaraftan başladık ağlamaya

allah bugünleri herkese nasip etsin..

misafir geldi ben çıkıyom yine gelirim..
oyle duygulu yazmıssın kı...çok heyecanlandm canım.. gözlerım doldu..allah herkese annelık duygusunu nasıp etsın...

bnede
dun doktordaydım...
bebek 2,500 gram olmus..boy 46 cm..artık ıkı keredır ozel hastaneye gıdıyorum..
benım normal dogum yaptıgımı bılıyor doktorum..ilk gıttıgımde kolaymı oldu zor mu dıye sormustu..
bu ıkıncı gıdısımdede boynuna kordon dolanık.sezeryan olabılır dedı..
bana dogru soyluyor gıbı gelmedı..
ozel hastanede yapıcam dıye doktorumu degıstırdım..özele gıdıyorum 2 keredır...
sımdı ıse kafamda dogumla ılgılı sorular olustu..devlettekı doktoruma gıdıcem 1 hafta sonra..çunku boynunda kordon olduguna ınanasım gelmıyor..ki 1 kere dolanmıssa normal dogum olabılıyor..2 kez dolanıksa sezeryan yapıyorlar..
emır de de kordon vardı boynunda..ama doktorum normal doguma engel degıl korkma demıstı..olumluydu hep.benı korkutmuyordu..
ama sımdı sezeryandan çok bahsettı ozel hastanedekı doktorum....ben sezeryandan çok korkarım....
bakalım devlettekı doktorum ne dıyecek..

ahh be gülerim koparrtın beni Allah sanada eşinede cemreciğede uzun sağlıklı huzurlu ömür versin inşallah tadını çıkarın benim içinde koklayın bebişlerinizi

Dilekçiğim değiştirdim cnm bende bugün radevu aldım öbür doktora smear aldırcam ama yumurtlamam 14. günü geçtiği için ultrasonda bakılmazmış da alsh ve progestan testi yapılıp yumurtlama olup olmadığına bakılırmış onu da yaptırıcam malum bir daha ki aya düşünüyoruz artık benimde 14. günüm bayrama denk gelmişti merakta ediyorum yumurtlamam oluyor mu diye öle bakılacak. Çok kibar bir doktor bir sene önce gittiğimde de öleydi bugünde hemen bağladılar çok güzel konuştu kapatırken görüşürüz saydılar felan dedi pek bi hoşuma gitti. Ama öbür hastanede bağlamıyorlar sinir ettiler beni. Birde bir arkadaşımın akrabası da gitti o doktora hamile ama 4. aya gelmiş ikili test yapmamış o test 3. ayı başında yapılmıyormu sonrada ultrasonda bişiler çıkmış down olabilir demiş tıbba göndermiş amniosentez yapmışlar kıza eğer bişi çıkarsa aldırcaklar ama kocaman bebek olmuş daha önce saptayamamış nasıl olduysa ondan da midem bulandı değiştirdim oysa çok metheden vardı doğum yapanlar vardı ama sorun olunca pek müdahele etmiyor demekki. Neyse işte inşallah eski doktorum uğurlu gelir..

sedacım ya..off nas doktormus ..2.lı testı 12 haftada yapmalıydı tabı..
aslında atlamamları lazım doktorların..
burlardada çok duyuyorum ..özellıkle ozel muayenehanelerde unutuluyor..hele hastanın ılk dogumu olacaksa ve bu konuda bılgısı yoksa ...hasta hatırlatırsa yapıyorlar..yada muayene tarıhı ikili test tarıhıne gelırse yapıyorlar..
ama önceden ozellıkle su tarıhte gel demıyorlar..
devlet hastanelerı yapıyor...
ozel hastanelerde yapıyor aslında..
sanırım tamamen doktorun ılgı ve alakasına kalmıs canım...
ve sana huzur ve guven vermeyecekse doktorun ona devamlı gıtmenın de bı anlmı yok zaten
ıyı yapmıssın degıstırmısssın doktorunu...
ınşallah ugurlu glır bu doktorun canım..
sorunsuz bır hamıllık yasarsın ..

selam kızlar sabah genetik ile görüşmeye gittik şükürler olsun çok ciddi bir durum yokmuş kromozon testi istemedi ama yinede bir test istedi bu akdeniz anemisini falan tesbit eden testmiş araştırıyorum netten bir yer bulup yatrırıcam hayırlısı artık doğumdan sonra o hastaneye gitmek çok acıydı anılar anlılarrr keşke hafızamı silebilsemmm

sedacım sen ne yaptın canım doktorda müsait olunca yaz meral ettim

canım msn açtım seni görürüm belki diye ama yoktun geç kaldım demekki. Gittim işte bugün baya da sıra vardı kayıttta neyse işte. Tabi başka dr gittiğimi söyledm biraz alındı ama siz o zaman devletteydiniz özel muaynenenize geliyordum öle istemedim dedim şimdi bu hastanedesiniz dedim işte öbür doktorun bana ilk denemede ara kanamam olduğunda klomen vermesine kızdı. Senin yaşın genç dedi hemen ara kanama oldu diye klomen verilir mi dedi. Daha ilk denemenizmiş dedi. Biz üç ay denedik sonra aralıka erteledik dedim. Bana reglin düzenli olduğu sürece yaşında genç 6 ay en az bişey yapmadan sadece ilişki de bulunacaksınız yumurta takibi felan yaptıırp kendini strese sokma dedi. Aslında 1 sene bile bekleyebilirsin ama 6 ay sonra olmazsa gel dedi. Zaten ilk 6 ay %25 şan vardır ikinci 6 ay %70 e çıkar dedi. Sonra smear aldı.Ultrasonla da baktı rahmim çok temizmiş hiçbir sorun yokmuş. Aslında bugün yumurtlama günüm olması lazımdı ama erken yumurtlama oldu sanırım bişi demedi yani yumurta var yada çatlamış demedi. Ama rahatladım. Şimdi 6 ay denicez olmazsa o zaman ilaç yada bir işlemde bulunacak. Eşimin raporları da götürdüm gayet iyi bir sorun yokki neden ameliyat demişler dedi. %50 hareketlilikte sorun değilmiş sayı da iyi dedi öle işte. Şimdi Aralık'ı bekliyorum ama kasığımda ağrı yaptı çok hala var zaten bir aydır var kist diye korkuyordum ama yokmuş. Birde böbreklerime baktırcam bir ara. İşte böyle senin adına da sevindim canım. İnşallah herşey yolunda gider güzel haberler veririz bitanemm...

Dilekkçiğim sorma valla kız 4 aya girmiş daha yeni anlaşılmış down olabileceği benim arkadaşımın akrabası bende arkadşıma dedimki 2 li testte bildiğim kadarıyla hem kan testi yapılır hemde ense kalınlığı ölçülür beraber değerlendirilir ama 3. ayın başında hemen yapılır dedim kanda yapılan testte risk gözükür ve yüksekse direk amniyosentez yapılır dedim ki ense kalınlığı da kötü çıkmış bir de. Nasıl bu zamana kadar anlaşılmaz dimi ama arkadşımın dediğine göre o kızla direk konuşmadım da hiç ikili test felan yapmamış bu ayda da ense kalınlığından öle demiş. Tıp fakültesine gitmişler amniosentez yaptırmışlar sonucu bekliyorlar ailede de varmış bir de. Ayrıca kan uyuşmazlığı da varmış ona da birşey dememiş. Bende bıraktım tabi gittim bir öncekş dr bugün rahmimi iyi çıktı smerda aldırdım yaşım genç olduğundan 6 ay deneyeceksiniz öle geleceksiniz dedi kısmet bakalım.

kızlar fazla giremiyorum.. geçmişi okumadan hemen paldır küldür yazıyorum.. yemek ateşte.. biliyosunuz evde yanlızım gelen gidende sağolsun hiç bitmiyo.. hatta kocişle espirini bile artık yapar olduk..
bana diyoki.. kapıyı herkese açma.. kim altın getirirse ona aç:9: :51:

kızçem kızlar.. faceyede koydum...
cemrem2.jpg

cemrem1.jpg]

Son düzenleme:
sevalim bidenem facedeki yorumun için teşekkürler ama orda altınlar gözüküyo diye kırptım.. o yüzden resmi sildim.. yorumunda uçtu.. sakın kızma..
millet altınlarda çıksın diye koymuş demesin diye eski fotu sildim:9:
tamam babamız buara çok para göz ama ben değilim:21:

maşallah kırkbirkere maşallah gülercim çok tatlı cemre ben sana benzettim ilk bakışta oyyy yerim ben o tombuk yanakları :nazar::nazar: allah analı babalı büyütsün hayırlı evlat olsun ömrü uzun olsun hep mutlu yaşasın meleğimm :nazar:

canım .ınşallah arkadasının bbegı saglıklı cıkar..
yınede sımdıden tespıt edılmesıde mucıze..
zaten ıkılı testte rısk gorduklerınde 5 aya dogru yapıyorlar amnıyo sentez yanlıs hatırlamıyorsam..ınşallah temız çıkar sonuçları...
daha hıç denemedın demı sedacım sen...
6 ay dene tabı..belkı hemen gelır bebiş.o hiç bellı olmaz canım..once saglık..

canım kım altın getırırse ona mı aç dıyor eşin...pu hahahahahah
hiç gulecegım yoktu..allah senıde guldursun..

guler bende face de gordum..maşallah.buyumuste kuçulmus senın kız..çok kıbırlı duruyor..

çok begendım kızını...:nazar:

çıgdemcıgım..haklısın aynı hastaneye gıtmek çok zor olmustur emınım..allah kımselere yasatmasın..sonuçların ıyı cıkmıs..
çok sevındım canım...
dıger testı yaptırdıktan sonrada bebek ıçın çalısmalara baslıyacak mısın canım..allah hayırlısını versın..:nazar:

canım .ınşallah arkadasının bbegı saglıklı cıkar..
yınede sımdıden tespıt edılmesıde mucıze..
zaten ıkılı testte rısk gorduklerınde 5 aya dogru yapıyorlar amnıyo sentez yanlıs hatırlamıyorsam..ınşallah temız çıkar sonuçları...
daha hıç denemedın demı sedacım sen...
6 ay dene tabı..belkı hemen gelır bebiş.o hiç bellı olmaz canım..once saglık..

canım biz denedik ama o arakar sen topiğe gelmiyodun görmedin sanırım biz nisanda ilk karar verdik ama maalesef yumurta takibi için dr gideceğimin bir önceki günü ara kanamam oldu yumurtlamam olmadı. Diğer ay hotmon testi yaptırdım lsh yüksek çıktı klomen verdi doktorum mayısta ama o zamanda klomeni kullandım yine dr gideceğim gün ara kanamam oldu olmadı. Haziran da klomen almadım ama bir mnceki etki etti galiba dr gittiğim gün çatlamıştı ama tutmadı, bir sonraki ayda klomen kullandım gititm büyümüş bir hafta içinde çatlar dedi ama yine olmadı bebek. Sonra da yeniledim hormonu zaten iki ay ara kanamam da olmamıştı ve düşmüş lsh gerek yok ilaç kullanmaya dedi 3 ay deneyin öle gelin dedi ama biz erteledik aralıka. Bu arada işte bu doktordan bu ay iyi şeyler duymadım aradım ulaşamıyorum yoğun diyorlar felan bende geçen sene ki dr döndüm anlattım ona da o da 6 ay deneyin öle gelin dedi işte.Rahmim de çok temiz çıktı smearın sonucu bekliyorum bir tek. 10 aralıkta regli olmam lazım sonrada başlıcaz çalışmlara yılbaşı akşamı muhtemel yumurtlama günüm. Öle işte..

Bir kızlar dijital ateş ölçer almak istiyorum ateş ölçme yöntemini de demek istiyorum ama ateş yükselince hamileliğimi gösteriyor, yumurtlamayı mı ben nette araştırdım ateşiniz yüksek çıkınca muhtemelen yumurtlamanız geçmş olacaktır döllenmeyi anlamak için kullanabilirsiniz diyor yani bebek olursa yükseliyormuş doğru mudur ama yinede karşılaştırmek için reglniin ilk gününde ölçmeye başlayıp not etmek lazımmış alcam bende hergün not etcem.

Back
X