- 31 Ağustos 2025
- 700
- 617
- 18
- Konu Sahibi barbiebabe
-
En sağlıkla en hayırlısı olsun inşallahAy ne güzel açıkladınız, çok teşekkür ederimbakalım doktorumla karar vereceğiz tek mi çift mi olacağına
Çok teşekkür ederim yorumlarınız içinMerhaba, bu sefer hayırlı güzel sonuçlarını alırsın inşallah. Dua edeceğim. Bizim gibi tüp bebeğe başvurmuş insanlar için aynı süreci tekrar yaşamak büyük zulüm oluyor gerçekten. Stresi, huzursuzluğu ve endişesi ayrı, maddiyatı ayrı, hormonel dengesizlikler, ilaçlar, iğneler apayrı... Ama bununla bitmiyır ki. Hamileliği de ayrıymış.
Ben çift derim. Hem ihtimali daha yüksek oluyor, hem de ileride ikinci çocuk isterseniz eğer gerek kalmıyor :)
Şu an 14 haftalık hamileyim. İyi ki çift transfer olmuşum. Herkesin süreci farklı biliyorum ama çok zor bir gebelik süreci yaşıyorum. Hamile kaldığım günden beri evde yemek pişmiyor, günde 5 - 6 defa üsküfra ediyorum, haftalık serum alıyorum. Çünkü vücudum susuz kalıyor. Eğer tek transfer olsaydık, ben ikinciyi çocuğu da isteyecektim, çünkü kendimce tek büyümesini istemiyorum. Ve küçük bir çocuğum varken aynı hamilelik sürecini yaşamak benim için çok zor olacaktı. Çünkü şu an kendime bile bakamıyorum :) o çocuğa hiç bakamazdım herhalde. bence bu açıdan da düşün. Aynı zorluğu iki kere yaşamaktansa bir kere yaşayıp, birlikte büyümeleri birçok şeye değer diye düşünüyorum. ^^
Amin canım çok sağ olMerhaba canım senin Eylül'de transfer olan sayfadan takip ediyordum çok üzüldüm ama elden bişey gelmiyor kendini toplayip yeniden karar vermene gerçekten çok sevindim bana sorarsan da çift embriyoda şansım daha çok artıyor.. insallah hayırlı bir transfer süreci geçirirsin bu duyguyuda isteyen tüm anne adaylarına anne olmak isteyen herkese tattirsin Rabbim..
Allah'a emanet ol
Merhaba canım benim seninle diğer açmış olduğun topikten de tanışıyoruz. Ben de tüp bebek tedavisi ile çift embriyo transferi olmuştum. 30 eylülde ikizlerimin kalp atışını duymuştum. Ama tüp bebek merkezi ile kalp atışlarını duyduktan sonra tedavim bitmişti. Burada bulunan özel bir hastaneden 9 ekim için randevu alıp gitmiştim önceki gün ve ben ikizlerimi göreceğim diye heyecanlı şekilde doktorun yanına girdim ve muayeneye alındım ama vajinal muayenede ikizlerimden birinin kalbi durmuş olduğunu öğrendim. Malum benim yaşım 38 ve kan uyuşmazlığı var. Ayrıca sol tüp bağlanması ameliyatı olmuştum. Bilmiyorum sebep nedir ama bebeğimiz 7 hafta 2 günlük olduğunda kalbi durmuş doktorum öyle dedi. İkinci bebeğim şimdilik iyi şükürler olsun. 22ekimde tekrar randevum var ve inşallah hersey yolunda gider. Ama sana tavsiyem yaşın genç benden onun için çift embriyo transferi olmanı tavsiye ederim. Ikizler riskli evet ama ikiside sağlıkla ve kontrol altında olunca emin ol sorun olmaz. Ben yaşıma göre inşallah ikisi de büyür dedim ama olmadı maalesef. Tek dileğim duam diğer bebeğimin sağlıkla büyümesi ve sağlıkla kucağımıza almak...Merhaba arkadaşlar,
Ağustos ayında 5aa tek embriyo transferim kimyasal gebelik ile sonuçlandı. 14-15 Ekim gibi ikinci transferimi olacağım. Yaşım 30. Çift embriyonun tutunma ihtimalinin daha fazla olduğunu duydum. Doktorum da koyabileceğimizi söyledi.İlk transferim kimyasal olunca tekrar tekrar bu döngüye girmek istemediğim için çift embriyo olsun diye düşündük.
İyi kalite 6 tane dondurulmuş 5. gün embriyomuz var.
Sizler ne önerirsiniz? Çift embriyo transferi olup pozitif sonuç alan var mı? İkiz gebelik riskli diyorlar ama yeterki tutsun gözüyle bakıyorum şuan. İkiz annesi olanlar nasıl bir süreç geçirdiniz, hamilelik ve doğumdan sonraki süreçte çok zorlandınız mı?
Tek mi çift transferi mi tavsiye edersiniz?
Yorumlarınızı bekliyorum
Allah size bağışlasın, sağlıkla büyüsün inşallah. ikiz gebelikte erken doğum riski falan var beni korkutuyor biraz. 2. Transferi de tek koydurup olmazsa üçüncüde mi çift koydursak diyorum, bir yandan da tekrar bir transfer hazırlık sürecini psikolojim kaldırmaz diye korkuyorum. Çok yoruldum bunaldım çünkü. Hala kafam karışık. Çalışıyorum, öğretmenim. 2 bebeğim olursa yetişebilir miyim onlara ondan da emin olamıyorum.Merhaba canım benim seninle diğer açmış olduğun topikten de tanışıyoruz. Ben de tüp bebek tedavisi ile çift embriyo transferi olmuştum. 30 eylülde ikizlerimin kalp atışını duymuştum. Ama tüp bebek merkezi ile kalp atışlarını duyduktan sonra tedavim bitmişti. Burada bulunan özel bir hastaneden 9 ekim için randevu alıp gitmiştim önceki gün ve ben ikizlerimi göreceğim diye heyecanlı şekilde doktorun yanına girdim ve muayeneye alındım ama vajinal muayenede ikizlerimden birinin kalbi durmuş olduğunu öğrendim. Malum benim yaşım 38 ve kan uyuşmazlığı var. Ayrıca sol tüp bağlanması ameliyatı olmuştum. Bilmiyorum sebep nedir ama bebeğimiz 7 hafta 2 günlük olduğunda kalbi durmuş doktorum öyle dedi. İkinci bebeğim şimdilik iyi şükürler olsun. 22ekimde tekrar randevum var ve inşallah hersey yolunda gider. Ama sana tavsiyem yaşın genç benden onun için çift embriyo transferi olmanı tavsiye ederim. Ikizler riskli evet ama ikiside sağlıkla ve kontrol altında olunca emin ol sorun olmaz. Ben yaşıma göre inşallah ikisi de büyür dedim ama olmadı maalesef. Tek dileğim duam diğer bebeğimin sağlıkla büyümesi ve sağlıkla kucağımıza almak...
İkinci transferim 1 tane 5. Gün embriyosuydu. Rahimde ikiye bölünüp tek yumurta ikizi oldular. Şu an 1.5 yaşındalar. İkiz gebelik zor bir süreç özellikle üçüncü trimesterda çok dikkat etmek gerekiyor. 40 haftayı beklemek diye bir şey yok her türlü erken doğuyorlar. Sezeryan oluyorsun. Doğumdan sonra da yorucu bir hayat seni bekliyor. Sonuçta iki bebek. Onları sevmek başka bir şey tabi ki. Sözünü bile açmıyorum. Ama bazı anne adaylarının ikiz Bebek sahip olmayı çok romantize ediyorlar. Hayat planlarınıza ve imkanlarınıza uymuyorsa risk almaya değer mi emin değilim açıkçası. Bu arada tekrar hamileyim. Doğal yoldan ve planlarda hiç yokken oldu bu sefer. Öyle de bir şey var yaniMerhaba arkadaşlar,
Ağustos ayında 5aa tek embriyo transferim kimyasal gebelik ile sonuçlandı. 14-15 Ekim gibi ikinci transferimi olacağım. Yaşım 30. Çift embriyonun tutunma ihtimalinin daha fazla olduğunu duydum. Doktorum da koyabileceğimizi söyledi.İlk transferim kimyasal olunca tekrar tekrar bu döngüye girmek istemediğim için çift embriyo olsun diye düşündük.
Sizler ne önerirsiniz? Çift embriyo transferi olup pozitif sonuç alan var mı? İkiz gebelik riskli diyorlar ama yeterki tutsun gözüyle bakıyorum şuan. İkiz annesi olanlar nasıl bir süreç geçirdiniz, hamilelik ve doğumdan sonraki süreçte çok zorlandınız mı?
Yorumlarınızı bekliyorum
Ayyy hadi hayırlı olsunİkinci transferim 1 tane 5. Gün embriyosuydu. Rahimde ikiye bölünüp tek yumurta ikizi oldular. Şu an 1.5 yaşındalar. İkiz gebelik zor bir süreç özellikle üçüncü trimesterda çok dikkat etmek gerekiyor. 40 haftayı beklemek diye bir şey yok her türlü erken doğuyorlar. Sezeryan oluyorsun. Doğumdan sonra da yorucu bir hayat seni bekliyor. Sonuçta iki bebek. Onları sevmek başka bir şey tabi ki. Sözünü bile açmıyorum. Ama bazı anne adaylarının ikiz Bebek sahip olmayı çok romantize ediyorlar. Hayat planlarınıza ve imkanlarınıza uymuyorsa risk almaya değer mi emin değilim açıkçası. Bu arada tekrar hamileyim. Doğal yoldan ve planlarda hiç yokken oldu bu sefer. Öyle de bir şey var yani
Ben ve eşim birlikte bakmak istedik önce. İlk 1 yıl dayanabildik. Hayatımız tamamen evden ve bebeklerden ibaretti. Çok acil bir işimiz olduğunda komşulara bırakıyorduk. İkizlere bakıcı bulamadık maalesef. Kimse tek kişi bakmak istemedi. 1 yaşından sonra annem bize taşınmak zorunda kaldı. Kreş işletiyor gibiyizAyyy hadi hayırlı olsuntüp bebek yaptırıp sonrasında kendiliğinden hamile kalan çok var gerçekten. 1,5 yıl nasıl geçti peki?
Haklısın canım mesleğin gereği yetişir miyim düşüncesi ve riskli olması doğru tabi karar senin. Ben de tekrar aynı tedavilerden geçip aynı şekilde çekeceğin zorluklar olmaması için demiştim. En azından ikisi de tutarsa bir şekilde sen evlatlarını büyütür rahat edersin. Belki biri sadece tutacak bu da olabilir. Dediğim gibi karar senin yaşın genç.Allah size bağışlasın, sağlıkla büyüsün inşallah. ikiz gebelikte erken doğum riski falan var beni korkutuyor biraz. 2. Transferi de tek koydurup olmazsa üçüncüde mi çift koydursak diyorum, bir yandan da tekrar bir transfer hazırlık sürecini psikolojim kaldırmaz diye korkuyorum. Çok yoruldum bunaldım çünkü. Hala kafam karışık. Çalışıyorum, öğretmenim. 2 bebeğim olursa yetişebilir miyim onlara ondan da emin olamıyorum.
Merhaba, hatırladım sizi benim de 29 Ağustosta tranferim yapıldı. Ben çift embriyo istedim. Biri tutundu. Dün kalbi durduğu için 8+3 te kürtaj olmak zorunda kaldım. Genetiğe göndermemiştim fakat hem eşimle testlerimizde bir şey çıkmamıştı hem de embriyolar iyi kalitedeydi. Yaşım 35, açıkcası ikiz bebek yetiştirmenin ne kadar zor olduğunu biliyorum fakat yaşım itibariyle bir kez daha bunları yaşayamam diye iki embriyo talep ettim. Hem de şansım ikiye katlansın diye.Şimdi ne zaman adet görürüm bilmiyorum doktorum ilk adetle tekrar deneyebileceğimi söyledi fakat ben hem psikolojik hem de maddi açıdan çok yıprandım. Rahmimin dinlenmesi gerektiğini düşünüyorum. O kadar çok ağladım ki dünden beri, tekrar o iğneleri ilaçları kabullenebilmem için biraz toparlanmam gerekiyor. Doktorum ankarada,ben farklı şehirdeyim. İnanın gidersek kış lastiğimiz yok bu kış günü nasıl gideriz i bile düşünüyorum. Çok yoruldum,yıprandım..Merhaba arkadaşlar,
Yorumlarınızı bekliyorum
osman develioğlu hocanın instagramdaki postlarına bakın bu konuda. kesinlikle tavisye etmiyor, ikiz gebelik doğası gereği riskli gebelik. amaç sağlıklı doğum ve canlı bebeği eve götürmekse tek embriyo transferi çok daha mantıklıMerhaba arkadaşlar,
Yorumlarınızı bekliyorum
Merhaba, çok üzgünüm kaybınız için.. düşük için doktorunuz ne diyor? Ben sanırım tek embriyo transferi olacağım.Merhaba, hatırladım sizi benim de 29 Ağustosta tranferim yapıldı. Ben çift embriyo istedim. Biri tutundu. Dün kalbi durduğu için 8+3 te kürtaj olmak zorunda kaldım. Genetiğe göndermemiştim fakat hem eşimle testlerimizde bir şey çıkmamıştı hem de embriyolar iyi kalitedeydi. Yaşım 35, açıkcası ikiz bebek yetiştirmenin ne kadar zor olduğunu biliyorum fakat yaşım itibariyle bir kez daha bunları yaşayamam diye iki embriyo talep ettim. Hem de şansım ikiye katlansın diye.Şimdi ne zaman adet görürüm bilmiyorum doktorum ilk adetle tekrar deneyebileceğimi söyledi fakat ben hem psikolojik hem de maddi açıdan çok yıprandım. Rahmimin dinlenmesi gerektiğini düşünüyorum. O kadar çok ağladım ki dünden beri, tekrar o iğneleri ilaçları kabullenebilmem için biraz toparlanmam gerekiyor. Doktorum ankarada,ben farklı şehirdeyim. İnanın gidersek kış lastiğimiz yok bu kış günü nasıl gideriz i bile düşünüyorum. Çok yoruldum,yıprandım..
Teşekkür ederimosman develioğlu hocanın instagramdaki postlarına bakın bu konuda. kesinlikle tavisye etmiyor, ikiz gebelik doğası gereği riskli gebelik. amaç sağlıklı doğum ve canlı bebeği eve götürmekse tek embriyo transferi çok daha mantıklı
İlk gebeliğimdi. Daha önce bir geçmişim olmadığı için patolojiye göndermedik. Öncesinde her testi yaptırdık eşimle bir problem yoktu muhtemelen embriyo sağlıklı değildi. Aklıma en çok takılan şey keşke genetiğe gönderseydim. Gerçi genetikte sağlıklı çıkıp düşen de çok embriyo var. Bilmiyorum aklım çok karışık. Siz hemen transfer olmayı neden istediniz? Ben de 35 yaşındayım açıkcası ben de yaşım geçiyor bir an önce başlayayım diye girdim bu yola. 3. Yıla girdik evliliğimizde fakat hiç gebe kalamadım.Merhaba, çok üzgünüm kaybınız için.. düşük için doktorunuz ne diyor? Ben sanırım tek embriyo transferi olacağım.
4 yıldır evliyiz ilk 2 yıl çocuk düşünmedik. Son iki yıldır da deniyoruz. Hemen denemeye devam etmek istedim çünkü beklemem gereken bir durum oluşmadı. Rahim temizdi doktorum 1 adet bekletti. 2. Adetimde başladık tekrar transfer sürecine. Vakit kaybetmek istemiyorum.İlk gebeliğimdi. Daha önce bir geçmişim olmadığı için patolojiye göndermedik. Öncesinde her testi yaptırdık eşimle bir problem yoktu muhtemelen embriyo sağlıklı değildi. Aklıma en çok takılan şey keşke genetiğe gönderseydim. Gerçi genetikte sağlıklı çıkıp düşen de çok embriyo var. Bilmiyorum aklım çok karışık. Siz hemen transfer olmayı neden istediniz? Ben de 35 yaşındayım açıkcası ben de yaşım geçiyor bir an önce başlayayım diye girdim bu yola. 3. Yıla girdik evliliğimizde fakat hiç gebe kalamadım.
O zaman çok haklısınız. Rahim temizse beklemeye gerek yok tabii. Tekrar transfer için hazır dondurulmuş embriyolarınızı kullanacaksınız sanırım. Ne kadar ücret talep ettiler bu transfer için? Bana glue ve interlipid serum da uygulamışlardı. İnanın maddi manevi çöktük ondan dolayı soruyorum. Biraz da maddi olarak toparlanalım diye bekliyoruz.4 yıldır evliyiz ilk 2 yıl çocuk düşünmedik. Son iki yıldır da deniyoruz. Hemen denemeye devam etmek istedim çünkü beklemem gereken bir durum oluşmadı. Rahim temizdi doktorum 1 adet bekletti. 2. Adetimde başladık tekrar transfer sürecine. Vakit kaybetmek istemiyorum.
Son transferimde 2 embriyo transferi yapıldı ama biri benimle kaldı. O yüzden çift embriyo şans açısından daha yüksek tabii kiMerhaba arkadaşlar,
Yorumlarınızı bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?