Çift maaş nasılsa deyip ezilenler :((

patsizcan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2012
788
2
46
Diğer
1.5 ay sonra düğünüm var..Çok şükür eşim de ben de memuruz maaşımız var..
Kendi ailemin durumu çok iyi değil babam emekli maaşıyla geçiniyor..
Ama eşimin ailesinin durumu daha iyi. Annesi de babası da memur emeklileri..
Arsa alıp satıyor kayınpederim üstüne üstlük..
Biz herşeyimizi kendimiz yapıyoruz..Altınları, mobilyaları, beyaz eşyaları, gelinlik, düğün salonları...
5-10 kuruş da bize faydaları olsa da bu kadar borca girmesek olmaz mıydı acaba?
Çift maaşlıyız nasılsa diye yaptıklarını düşünüyorum..
Bakıyorum çalışmayan bayanların herşeylerini kayınvalide kayınpeder yapıyor ama biz çalışıyoruz diye eziliyoruz resmen:43:
Eşime de yansıtmak istemiyorum ama azıcık ucundan tutsalar destek olsalar fena mı olurdu yani :2:

İyi de sizde bütçenize göre harcama yapsaydınız o zaman. Borca girip aileden medet ummak yerine zamanla tamamlardınız eksiklerinizi. Aile de olsa, yapılan yardım gönülden kopmalıdır, kopmuyorsa zorla olmaz.Biz de eşimle çift maaşlıyız -ki bu tabiri de hiç sevmem, siz kullandığınız için kullandım- her şeyimizi kendimiz yaptık ama gösteriş için, en iyisi olsun şeklinde değil ihtiyacımıza uygun olarak. Evliliğin en güzel zamanlarında borçla uğraşmamak için.:31:

Hiçbirşeye ellerini surmemeleri ilginç. Hani durumları elvermez anlarım da sizin durumunuzda yaptıkları abse cidden.
Anne babanın en azından düğün masraflarına akmasa da yardım düşüncesiyle el atmalari gerekir.
Keske bunları en basından konuşsaydınız...
Şimdiden sonra söylemeniz cok bisey ifade etmeyebilir.
Alışmışlar çünkü bu sekilde herseyi sizin yapmanıza.

Son düzenleyen: Moderatör:
Memur emeklilerinin durumunun iyi olmasına şaşırdım. Ne kadar emekli maaşı alabilirler ki. Kaldı ki, ailenizde hiç yardım etmemiş. Öyleyse ne yapacaksınız kendi yağınızla kavrulacak ayağınızı yorganınıza göre uzatacaksınız.
Tabiki yeni evli çifte yardım edilmesi gerekir ama ben memur emeklilerinin o kadar iyi durumda olacağını sanmıyorum. (Bende bir memurum çünkü)
O yüzden paranız neye yetiyorsa siz yapın.

iki memur emeklisi ne kadar alabilir ki? benim annem-babam öğretmen emeklisi,durumları hiç de süper değil abartmayın lütfen.eğer maaşınız varsa nişanlınızla yapın herşeyinizi,ileride iki tarafında laf edecek birşeyi olmaz.eşimin ailesi beyaz eşyalarımızı ve takı setimizi almıştı,7 yıl oldu evleneli hala her geldiklerinde ilk mutfağa koşarlar eşyalara birşey olmuş mu diye kontrol ederler,sonra da altınları naptın bi bakalım derler:9:..önceleri sinirim bozuluyordu ama gülüyorum artık.şimdiki aklım olsa tek kuruş harcatmazdım,bizde çalışan insanlarız kendimiz yapsaydık daha güzel olurdu.

en iyisini yapıyorsunuz,beklenti içine girmeyin çünkü ihtiyacınız yok memur emeklisi diyorsunuz ee sizde memursunuz demek ki iyi alıyorunuz
çok aşırıya kaçmayarak alırsanız ihtiyaçlarınızı borçlar ödenip gider
hem bu sefer onlar yardım etceler sizin aileniz yardım edemeyecekleri için kötü hissedersiniz belki
inan hazıra konmaktansa kendin çabalayıp ödediğin şeyler çok daha kıymetli ve tatlı oluyor inan bana

Ben evladım için herşeyi yapar mıyım yaparım. Ama bana yapılmasını bekler miyim beklemem. Ailelerin en büyük görevi büyütüp, okutup meslek sahibi yaptırmaktır. Gerisi teferruattır. İkinizde çalışıyorsunuz aileden niye beklentiye giriyorsunuz ki?

Kaldı ki kocanızın ailesi bile olsa, kendi bütçeniz dışında birilerinin parasınını hesabını yapmak, geçinebileceğine yada geçinemeyeceğine karar vermek ayıptır. Bu çünkü bana başkasının parasında gözü olduğu izlenimini verir.

bence çok saçma .nasıl yani eşinin ailesi sana bırakmış harcamaları ve eşine tabiki.düğünü erkek tarafı yapar ilgilenmemeleri çok saçma .belki senle bi problemleri vardır .yoksa her aile ilgilenir maddi manevi zaten düğünü erkek tarafı yapar kız tarafının harcama yapması çok saçma geliyor ama artık herkes işine geldiği gibi davranıyor .

Bence onlardan bir şey beklemeyin.Yarın eksikli olursunuz.Kendi yağınzla kavrulun.

bence çok saçma .nasıl yani eşinin ailesi sana bırakmış harcamaları ve eşine tabiki.düğünü erkek tarafı yapar ilgilenmemeleri çok saçma .belki senle bi problemleri vardır .yoksa her aile ilgilenir maddi manevi zaten düğünü erkek tarafı yapar kız tarafının harcama yapması çok saçma geliyor ama artık herkes işine geldiği gibi davranıyor .

valla biz herşeyimizi kendimi yaptık çokta memnunuz
karı koca çalışıyoruz çok şükür başkasının parasına ihtiyacımız yok
istediğimiz aldık çok gerekli olmayanları almadık ama kendimiz karar verdik
kimse bize karışamadı kalkıpta oğlum çok pahalı ben onu almam ucuza bişeyler bakın demedi
kimse de sağda solda gururla düğünlerini biz yaptık o koltuklara şu kadar milyara aldık diyemedi
yada ben mis gibi yeni kokan evimde oturuken onların bu kadar krediyi,borcu nasıl ödücez diye uykuları kaçmadı
insanların durumu vardır yardım eder yoktur yardım edemez nolacak şimdi evlenmekten bi vazgeçicek yoksa zengin koca arayışına mı başlıcaz
erkek ailesini de yoluncak kaz olarak görmekten vazgeçin artık

Son düzenleme:
valla biz herşeyimizi kendimi yaptık çokta memnunuz
karı koca çalışıyoruz çok şükür başkasının parasına ihtiyacımız yok
istediğimiz aldık çok gerekli olmayanları almadık ama kendimiz karar verdik
kimse bize karışamadı kalkıpta oğlum çok pahalı ben onu almam ucuza bişeyler bakın demedi
kimse de sağda solda gururla düğünlerini bizz yaptık o koltuklara şu kadar milyara aldık diyemedi
yada ben mis gibi yeni kokan evimde oturuken oların bu kadar krediyi borcu nasıl ödücez diye uykularu kaçmadı
insanların durumu vardır yardım eder yoktur yardım edemez nolacak şimdi evlenmekten bi vazgeçicek yoksa zengin koca arayışına mı başlıcaz
erkek ailesini de yoluncak kaz olarak görmekten vazgeçin artık

ne alakası var ya .yoluncak kaz mı ?sana burdan birşey derdim ama banlanıcam yine .
arkadaşım bak düğün ,nişan olaylarında aileler yarışa giriyor zaten ben şunu yapayım ben bunu yapayım diye .bizim böle .seninki farklı olabilir.
herkesin farklıdır ama düğünü erkek tarafı yapar bu geleneksel birşey .sende öle olmamış olabilir.ama bunun doğru olduğunu göstermez .e tabi kendi aranızdada yapabilirsiniz bu terchtir ama ben geleneklerden bahsediyorum ..ortada gerçekler varken görmezden gelmek çok komik.kaz ne ya.haddini bil .benimde aileminde başkasının parasına ihtiyacı yok .

öncelikle herşeyi erkek tarafı yapar diyenlere cevap vermek istiyorum,
Ev eşyalarından mutfak ve yatak odasindaki herşeyi kıztarafı alır,salon ve oturma odasını erkek tarafı,tabi ailelerin durumu iyiyse.
Konu sahibi arkadaşım ,zaten herkes söylemiş madem ne sizin aileniz nede eşınızınkıler yardım edemiyor biraz ucuza kaçınmalısınız.
Ben size altinlar konusunda katiliyorum,altın kayınvalıdenın hedıyesıdır bunu sizin almaniz çok saçma gerçekten.madem öyle almayın altınları yetıremedık deyin,onlar utansın.

Ev eşyalarından mutfak ve yatak odasindaki herşeyi kıztarafı alır,salon ve oturma odasını erkek tarafı,tabi ailelerin durumu iyiyse.
Konu sahibi arkadaşım ,zaten herkes söylemiş madem ne sizin aileniz nede eşınızınkıler yardım edemiyor biraz ucuza kaçınmalısınız.
Ben size altinlar konusunda katiliyorum,altın kayınvalıdenın hedıyesıdır bunu sizin almaniz çok saçma gerçekten.madem öyle almayın altınları yetıremedık deyin,onlar utansın.

herşeyi demedim nişanı kız düğünü erkek tarafı yapar .beyaz eşyayı kız alır bide yatak odası çok şükür biliyorum geleneklerin nasıl olduğunu .erkek tarafı herşeyi yapar demedim ben düğünü yapar dedim canım .çok komiksin .

ne alakası var ya .yoluncak kaz mı ?sana burdan birşey derdim ama banlanıcam yine .
arkadaşım bak düğün ,nişan olaylarında aileler yarışa giriyor zaten ben şunu yapayım ben bunu yapayım diye .bizim böle .seninki farklı olabilir.
herkesin farklıdır ama düğünü erkek tarafı yapar bu geleneksel birşey .sende öle olmamış olabilir.ama bunun doğru olduğunu göstermez .e tabi kendi aranızdada yapabilirsiniz bu terchtir ama ben geleneklerden bahsediyorum ..ortada gerçekler varken görmezden gelmek çok komik.kaz ne ya.haddini bil .benimde aileminde başkasının parasına ihtiyacı yok .

bizde cevap veriyoruz ama banlanmıyoruz işte aramızda ki fark bu
gelenek görenek eskidenmiş o zaman aileler beraber yaşıyorlarmış zaten çok masraf olmuyormuş düğünler eskiden bu kadar şaşalı olmuyormuş
yada kalkıp gelin 2 milyarlık gelinlik beğenmiyorlarmış o zaman yetişebiliyorlarmış aileler
ama şimdi ki hayat çok farklı insanlar kendileri zor geçiniyor 30 milyarlık düğünü nasıl yapsınlar
yani arkadaşı doldurmak yerine mantıklı cevap verirseniz arkadaşın yararına olur

bizde cevap veriyoruz ama banlanmıyoruz işte aramızda ki fark bu
gelenek görenek eskidenmiş o zaman aileler beraber yaşıyorlarmış zaten çok masraf olmuyormuş düğünler eskiden bu kadar şaşalı olmuyormuş
yada kalkıp gelin 2 milyarlık gelinlik beğenmiyorlarmış o zaman yetişebiliyorlarmış aileler
ama şimdi ki hayat çok farklı insanlar kendileri zor geçiniyor 30 milyarlık düğünü nasıl yapsınlar
yani arkadaşı doldurmak yerine mantıklı cevap verirseniz arkadaşın yararına olur

ben mantıklı cevap verdim bana göre böle .destek olmalrı gerekir tamam belki üstüne düşen herşeyi yapamazlar ama onların çocukları evleniyor el kızıda değil dimi gelin sonuçta onların ailesine giren biri .yabancı sanki.allahım ya muhalefet olmak için sırf bunları söylüyorsun .sen öle yap tamam ama konu sahibi bundan şikayetçi ki konu açma gereği duymuş .

eskiden çcuklar ilkokulu bitirince çalışmaya başlarmış.evlenirken de aynı eve evlenirmiş ve sadece bir oda ve takılar alınıp düğün yapılırmış.ama şimdi böylemi.daha ilkokuldayken çocuklar dershaneye gönderiliyor,özel dersler aldırılıyr ve bu durum çocuk kulları bitirip kpss yi kazanıp işe başlayana kadar devam ediyor.artık aileler dersane parası ödemekten birikim yapamıyr.bu nedenle kız olsun erkek olsun kendi yaşamını kurmalı,ailelere yüklenmenin anlamı yok.isterlerse,birikimleri varsa yardımcı olabilirler:34:

Bizde de mutfak eşyalarını çeyizlik şeyleri kız tarafı alır ki aldık, annem babamın emekli maaşını gidiyor ona buna yatırıyor yapma anne dedikçe.
Kayınpederim banka müdürü olarak emekli oldu geçmişten de birikimi var, emekli maaşı da iyi babamın maaşına bakarak..
Zaten herşeyin en uygununu aldım.. Gidip de bütçemi aşacak şeyler almadım..
Benim 1 milyar kredime gidiyor..Çok şükür yetiştirmeyecek bir durumum yok yine de..
Ama ne bileyim bizim memlekette altını baari erkek tarafı yapar..
Gerçi yardım alanlar diyorlar "boşver yapma ileride herşeyi kendim yaptım" dersin laf düşürmezsin onlara diye..:20:
Ama yine de insan beklenti içinde oluyor..
Kayınvalideyi kayınbabayı "yolunacak kaz" olarak görmüyorum çok çirkin bir tabir olmuş!!
İç çamaşırına varana kadar kayınvalideye aldıran insanları görüyorum öyle olmadım olmam da!!!

@belle8 çok şükür aramızda bir sorun yok her zaman arayıp konuşuyoruz çok da istekli hevesli hem bana hem eşime çok düşkün kayınvalidem ama işte bize de birazcık yardımları dokunmasını istiyorum..

ben mantıklı cevap verdim bana göre böle .destek olmalrı gerekir tamam belki üstüne düşen herşeyi yapamazlar ama onların çocukları evleniyor el kızıda değil dimi gelin sonuçta onların ailesine giren biri .yabancı sanki.allahım ya muhalefet olmak için sırf bunları söylüyorsun .sen öle yap tamam ama konu sahibi bundan şikayetçi ki konu açma gereği duymuş .

evet o kadar mantıklı ki sırf yardım etmiyorlar diye kıza belki seninle ilgili bi sorunları vardır demişsin
neyse daha fazla uzatmak istemiyorum düşüncelerimiz çok zıt

Back
X