• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çift rahim:

inş benimde operasyonla olcak bişeydir canım. benim şuan gittiğim doktorumda çok iyi ve çok tanınmış mesleğinde çok iyi birisi fakat genede başka doktorlara da görünmek istiyorum.

artık seneye kadar olmazsa napayım istanbul a gideriz cem beye.şuan imkansız gidemeyiz kredimiz var ödediğimiz. ancak işte seneye.

Ne zaman kendini hamileliye hazır hissedersen o zaman git ama benim yaptıgım yanlısı yapıp tedavi görmeden hamile kalma

Ne kadar güçlü bir insansın.sana hayran kaldım,allah sana sağlıklı bir evlat nasip etsin inşallah

Bende suanda 3 aylık hamileyim ve bende hamileligimde ögrendim cift rahim oldugunu. Heran korku icinde yasiyorum. Progestan kullaniyorum ama yinede dusuk riskim devam ediyor. En son kanamam oluo doktora gittigimde kanamabin bos rahimden geldigini soyledi. Iyi de ben 9 ay bu korkuyla nasil yasiycam. Allah sizede bana da sabir versin :(

çok çok geçmiş olsun. Rabbim sabır versin san ve ailene.. kendine çok iyi bak..

Allah yardım etsin, şifa versin hepimize. Bende de çift rahim olduğu söylendi 10 haftalık bebeğimi kalbi durduğu için kürtajla aldılar. Benim kürtajımda tam bir vahşetti. Canlı Canlı yaptılar benımkını de. Seni çok iyi anlıyorum. Şu an hamile kalmaya korkuyorum. Korunma sürem bitti. Tedavi olmadan hamile kalmicam. Tekrar aynı vahşeti yaşıyacak ne gücüm var ne de cesaretim. Kendime bir doktor arıyorum. Edirne de oturuyorum. İstanbulda evet bu doktor bu işin uzmanı dedğiniz biri varsa ne olur paylaşın benimle. Eşimle sağlıklı bir bebeğimiz olsun istiyoruz..

bende çift rahimliyim ve ikiz bebeklerim var.
bekarken fazla adet sancısı nedeniyel dr a gittim ve çift rahimli oldugumu o zaman ogrendım. evlendıkten sonra hamıle kalmadan muhakkak gel aradakı perdeyı alalım oyle kal hamıle yoksa dusururusun dedi ki hamıle kalma sansı da pek olmuyormus cıft rahımlılerın.ılk once uzuldum acaba cocugum olmayacakmı dedım. aradakı perdeyı hem aldırmak ıstıyorm hem korkuyorum. neyse..ama hıc umudumu kesmedım.içimden bir ses bana dediki hep,sen Allaha guven.Allah ısterse ıgne delıgınden bıle gecırır bu koca dunyayı.amaann dedım Allah buyuk aldırmıcam perdeyı bı bakalım bekleyelım. ama ıcımdekı umut hc bıtmedı. ınsan cok umut ederse Allah onun umudunu kırmamak ıcın gerı cevırmezmıs ..evlendım..ve kaza eserı hamıle kaldım.dr a gıttm. bır de ogrendık ikiz. ama Allahın işi ikiside aynı rahımde. diger rahım boş. tabı bı korktum. dusuk rıskın cok dedı dr lar. ıkısıde bır rahımde ve rahmın dar dogal olarak bolunuk oldugu ıcın.ama yıne umudumu kaybetmedım. Allah ısterse 10 tane bıle olur orda dedım.ol desın yeterkı rabbım dedım. kanamam oldu ılk 3 ay ureklı olarak. dusuk tehlıkesı yasadım ama dusmeyecegıne ınanıodum.ve 34 haftalıkken dogum yaptm.ikizlerimi kucagıma aldım.Allahıma bınlerce sonsuz kere sukurler olsun. umut edenın umudunu kesmıyor.bılıyordum boyle olacagını.bılıyordum Allahın umudumu kırmayacagını. cok sukur. ve sezeryanla amelıyat oldum amelıyatımı yapan dr dedı valla ben boyle bırsey gormedım cıft rahım evet ama bırde ıkısıde aynı tarafta ve dıger rahım kan dolmus gebelık boyunca. dıger rahım hafıf kalmıs yınede dıgerının yanında.rahım ters dönmüş içinde dedi.ama işte Allah ol deyınce oluyor kızlar. bunu buraya cıft rahımlı ve dusuk yasayan arkadaslarıma umut olsun dıye yazıyorum. Allahtan umudu hıc kesmeyın. bence benım durumum bır mucıze.cıft rahım ıkısıde aynı tarafta ve ikiz.takdir Allahın .. çok şükür rabbime...rabbımyardımcınız olsun...

bende çift rahimliyim ve ikiz bebeklerim var.
bekarken fazla adet sancısı nedeniyel dr a gittim ve çift rahimli oldugumu o zaman ogrendım. evlendıkten sonra hamıle kalmadan muhakkak gel aradakı perdeyı alalım oyle kal hamıle yoksa dusururusun dedi ki hamıle kalma sansı da pek olmuyormus cıft rahımlılerın.ılk once uzuldum acaba cocugum olmayacakmı dedım. aradakı perdeyı hem aldırmak ıstıyorm hem korkuyorum. neyse..ama hıc umudumu kesmedım.içimden bir ses bana dediki hep,sen Allaha guven.Allah ısterse ıgne delıgınden bıle gecırır bu koca dunyayı.amaann dedım Allah buyuk aldırmıcam perdeyı bı bakalım bekleyelım. ama ıcımdekı umut hc bıtmedı. ınsan cok umut ederse Allah onun umudunu kırmamak ıcın gerı cevırmezmıs ..evlendım..ve kaza eserı hamıle kaldım.dr a gıttm. bır de ogrendık ikiz. ama Allahın işi ikiside aynı rahımde. diger rahım boş. tabı bı korktum. dusuk rıskın cok dedı dr lar. ıkısıde bır rahımde ve rahmın dar dogal olarak bolunuk oldugu ıcın.ama yıne umudumu kaybetmedım. Allah ısterse 10 tane bıle olur orda dedım.ol desın yeterkı rabbım dedım. kanamam oldu ılk 3 ay ureklı olarak. dusuk tehlıkesı yasadım ama dusmeyecegıne ınanıodum.ve 34 haftalıkken dogum yaptm.ikizlerimi kucagıma aldım.Allahıma bınlerce sonsuz kere sukurler olsun. umut edenın umudunu kesmıyor.bılıyordum boyle olacagını.bılıyordum Allahın umudumu kırmayacagını. cok sukur. ve sezeryanla amelıyat oldum amelıyatımı yapan dr dedı valla ben boyle bırsey gormedım cıft rahım evet ama bırde ıkısıde aynı tarafta ve dıger rahım kan dolmus gebelık boyunca. dıger rahım hafıf kalmıs yınede dıgerının yanında.rahım ters dönmüş içinde dedi.ama işte Allah ol deyınce oluyor kızlar. bunu buraya cıft rahımlı ve dusuk yasayan arkadaslarıma umut olsun dıye yazıyorum. Allahtan umudu hıc kesmeyın. bence benım durumum bır mucıze.cıft rahım ıkısıde aynı tarafta ve ikiz.takdir Allahın .. çok şükür rabbime...rabbımyardımcınız olsun...

Canim yazini okudum Allah esinle bebeklerinke uzun omurler versin. Ben de 2 ay once dusuk yaptim arastirmadilar ilk dusuk diye 2 gun once hsg cektirmak icin dr gittim karindan ve vajinaal ultrason sonuclarima bakarak perde yok rahimde bir sikinti yok dedi. Rahimin bolmeli olmasi yada perde olmasi ultrasonda anlasilirmi tatlim bir bilgin varmi, bu arada ben bebek dusundugumuz ilk ay hamile kalmistim. Perde olsa ilk ay hamile kalinirmi bilgin varmi tatlim

Canim yazini okudum Allah esinle bebeklerinke uzun omurler versin. Ben de 2 ay once dusuk yaptim arastirmadilar ilk dusuk diye 2 gun once hsg cektirmak icin dr gittim karindan ve vajinaal ultrason sonuclarima bakarak perde yok rahimde bir sikinti yok dedi. Rahimin bolmeli olmasi yada perde olmasi ultrasonda anlasilirmi tatlim bir bilgin varmi, bu arada ben bebek dusundugumuz ilk ay hamile kalmistim. Perde olsa ilk ay hamile kalinirmi bilgin varmi tatlim

amin çok sagol canım tesekkur ederım.alttan ultrasonla gorulebılıyor ama bazı dr lar goremıyor o yuzden baska dr lara da gorun bence.bırde perde olması hamılelıge engel olmuyor sadece dusuge sebep oluyor dıye bılıyorum...

amin çok sagol canım tesekkur ederım.alttan ultrasonla gorulebılıyor ama bazı dr lar goremıyor o yuzden baska dr lara da gorun bence.bırde perde olması hamılelıge engel olmuyor sadece dusuge sebep oluyor dıye bılıyorum...

2 ultrasonu fatkli hastanelerde farkli kisilere cektirmistim.canim bir normal yoldan hamile kalirken progestana gerek varmi yani kullansan yarari olurmu sen hic kullandinmi yada kan sulandirmak icin aspirin falan ictinmi tatlim

2 ultrasonu fatkli hastanelerde farkli kisilere cektirmistim.canim bir normal yoldan hamile kalirken progestana gerek varmi yani kullansan yarari olurmu sen hic kullandinmi yada kan sulandirmak icin aspirin falan ictinmi tatlim

bende normal yolla hamıle kaldım canım hemde kaza eserı :) progestan kullandım. nerdeyse hamılelık boyunca kullandım. dusuk yapmamak ıcın verıolar.bırde nıdılat dıye bır ılac kullandım. onu da rahım gevsek olsun dusuk olmasın dıye verdıler. ama nıdılatı son 2 ay kullandım. progestan hep kullandım ama.

bende normal yolla hamıle kaldım canım hemde kaza eserı :) progestan kullandım. nerdeyse hamılelık boyunca kullandım. dusuk yapmamak ıcın verıolar.bırde nıdılat dıye bır ılac kullandım. onu da rahım gevsek olsun dusuk olmasın dıye verdıler. ama nıdılatı son 2 ay kullandım. progestan hep kullandım ama.

Bende kullanmaya baslayayim ozaman benim kurtajdan sonra 2. Ayim insallh 3 aydan sonra dusunuyoruz simdiden progestana baslayayim ben. Canim verdigin bilgiler beni cok rahatlatti cok tesekkur ederim insallah bende senin gibi saglikki bebekler dunyaya getiririm. Sagol arkadasim;)))

ınsallah canım benım ama dr tavsıye etmeden kullanma bence bır de hamıle kalmadan kullanma.kaldıktan snra kullan :)

Canim yazdiklarini ağlayarak okudum Rabbim kimseye böyle aci vermesin inşallah bu acıların bebeğinin sağlıklı dogumuyla son bulur Allah kimseyi evladiyla sinamasin hep dua edecem sana inşallah saglikla kucagina alirsin yavrunu

Bende çift rahimliyim iki ay önce sezeryanla dogum yaptm kzm 36haftalk dogdu.ameliyat srasnda doktor fark etmş çift rahmli oldugumu.çift rahmden dolayı bebeğn yeri dar oldugundan erken dogdugunu vr bundan sonraki olacak çocuklarnda erken dogacagnı söyledi bi zararının olmadgnı söyledi.ve ben evlendim hemen hamile kaldm:)))

Bana da dr ultrasonda kalp rahime benziyor dedi ama daha hsg çektirmedim..daha gebe de kalamadım engel değil dedi dr ama of bilmiyorum

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Merhaba arkadaslar. Oncelikle rabbim bebek isteyen herkese bebek nasip etsin.bende 7 aylik evliyim ve bebek istiyoruz. Dun doktora gittim ve cift rahimli oldugumu soyledi.ama perde falan oldugunu soylemedi.gebe kalmakta zorlanabilirsin dedi.dusuk tehliken olur gebe kalirsan dedi.sizce ne yapmayilim tekrar baska doktora gitmeli miyim? Yardimci olursaniz cok sevinirim.

herkese merhaba...13 haftalik hamileyim,5 haftada rahmimin kalp seklinde oldugunu ogrendim ve proluton igne haftada 1 ve her aksam progestan ilac kullanmaya basladim..bu hafta kalp seklinde olan ust kisim asagi inmis ve rahmi ikiye bolmus,kanama alanim olusmus ,2 kez hastaneye kaldirildim bebek iy. Ara ara kanamalar oluyor ve kahverengi camur gibi bolca leke geliyor..ikili test sonucum kotu cikti 1/39 hemen prof dr recep hasa gittik,bebekte down gozukmuyor cok saglikli ama yinede cvs amniyo yada harmony test oneririm dedi harmony yaptiricaz bu hafta,ustune recep bey bebekten ziyade senin durumun kotu dedi.kanama alanim yuksek ve dusuk riskim %25 mis...surekli yatiyorum,annem 10 gun yanimdaydi ama oda gidecek,dua ediyorim korkuyorum agliyorim moralli olmaya calisiyorum ama korkuyorum....

Herkese Merhaba uzun zaman takip ediyorum bu formu pekte yeni değilim ama bu başlık beni çok etkiliyor ve sürekli yazılanları tekrar tekrar okuyorum.. Size benim başıma gelenleri anlatacağım...

Adetlerimin başladığı ilk dönemlerde fazla kanamamdan dolayı dr a gittim ozaman kist olduğu ve bunun alınması gerektiğiyle ilgili teşhis konuldu. Tabiki dr.lara güvendik ve ameliyat oldum. Sezaryan gibi açıldı ve yumurtalıklarıma bakıldı çok şükür temizdi. Ancak bi sıkıntı vardı buda çift rahimli olduğum. Dr lar yaşımın çok küçük ve cinsel hayatım olmadığı için şuan birşey yapılamacağı ve tam anlamıyla tanı konulması için alttan muayene şart dediler, siz bilin bunu unutmayın hamile kalınmayı düşündüğünüzde muhakak önce dr a gidin ve tanıyı tam anlamıyla koydurttun dendi.. Böyle yıllar geçti 3 sene evvel evlendim. Evlendikten 2 ay sonra ilk kontrolume gittim ve yıllardır gittiğim dr çift rahimli olduğumu ama ameliyata ihtiyaç olmadığını çok rahat gebe kalıp bebeğimi kucağıma alabileceğimi söyledi. Bende doğal olarak güvendim. 1 yıl sonra korunmayı bıraktım. ama gebelik oluşmadı ve böyle 1 yıl daha geçti. Bu işte bir terslik olduğunu düşünerek çift rahimlilikle ilgili uzman dr aramaya başladım. Ve bu başlıkta bir arkadaşın Cem Beye olan tedavisini okudum hemen randevu aldım. Tam 4 hafta sonrasına randevu verdiler, ozaman dedim bu ii bir dr. Gittim benimle birebir ilgilendi. cem bey bana çift rahimli olduğumu ama birde çift vajinam olduğunu söyleyip ameliyat olmam gerektiğini yoksa hamile kalma şansım % 5 falan olduğunu söyledi. Tabi başıma kaynar sular döküldü o an tek başıma iş arasında gittiğim için aptala dönmüştüm. kesin tani için rahim film i istedi.. hemen özel bi hastaneden çok ünlü bir rahim filmi çeken dr a randevu aldım. Bayıltmadan halledebiliriz 10 dklık bir işlem dediler... Ama benim çift vajinam olduğu ve biri cok geride olduğu için çok kötü bir 1.5 saat geçirdim. kadın olduğumu işte ozaman anladım, doğum yapmadım ama sanırım doğdumdan kötü bir acı cektim. Oyuzden film çektirecekler ve böyle anormallikleri olanlar muhakak bayıltılmayı istesinler..

Devam edeyim, film sonucu temiz kanallar açık ama rahim için ameliyat olmaz ama vajina için ameliyat olunmalı raporu elimde tam 1 ay istanbuldaki tüm özel hastanelerin tüm bebek bölüm başkanlarını gezdim. hepsi ayrı ayrı tanı ve tedavi koydular... çıldırmak ve yılmak üzereyken Allah karşıma Mete Beyi çıkarttı. Beni sakinleştirdi. güzelce tüm detaylarıyla anlattı ki ameliyatı da anlattı. >Geçen yıl Mayıs ayında vajinamdaki perde alınarak tedavimi sonuçlandırdı.

1 ay perhizinden sonra çalışmalara devam ettik. klomen kullanarak gebe kalma şansımı arttıyorum. Ancak hala bir gebelik oluşmadı. Dr um böyle durumlarda olabileceğini ne eşimin ne de benim bir sıkıntım olmadığını söyledi. Mayısa kadar normal hamilelik için devam ediyoruz. Olmaz ise Mayıs'ta tedavinin ikinci aşaması aşılama oda olmazssa üçüncü aşaması tüp bebek tedavisi uygulanacak.

Ama bende eşimde inanıoruz kii bize Allah bu çocuk sevgisini yaşatacak..

Sonuç olarak çift rahimde ewt gebelik olabiliyor,önemli olan gebelik dönemindeki düşük tehlikesi için dr kontrolunde olmak. Ama rahim düzeltme ameliyatı hem çok zor hemde hem yaşı geçmekte ve düşük sayısı fazla olan kadınlarda öneriliyor. çünkü bu ameliyat sonrasında rahim duvarı zedelendiği için normal hamile kalma şansınız kalmamaktadır.

Şimdilik bu kadar biraz uzun oldu :) Allah hepimizin dualarını kabul etsin, göbişleri bebişlerle doldursun :)

Back
X