- 29 Ocak 2021
- 1.778
- 3.400
- 53
- Konu Sahibi legendary1
-
Evet bende bunun bilincinde olduğum için ne kadar ısrar etse de evlilik sürecine girmiyorum çünkü evlilikte sorunlar x3 yani evlenince her şey iyiye gitmiyoBence eften puften şeylerden sürekli kavga çıkıyorsa bir tahammulsuzluk ve iletişim eksikliği söz konusu.
Ve bu inanın küçümsenecek birşey değil.
Evliliği ertelemede doğru karar vermissiniz.
Çünkü ortada büyük sorun varsa cozulur ama uslub sorunu çözülmesi zor .
Çünkü o onu diyor siz karşı atağa geciyorsunuz ve sonuç yipratici.
Hele evliyken bu varya cekilmiyor.
Ya birbirinize rahatsız olduğunuz şeyleri yazın ve bunu düzeltmeye bakın süre verin birbirinize.
Ve hala cozemiyorsaniz cidden bitirin.
Çünkü sevgi aşk iletişimsizligi cozmuyor.
Evet haklısınız zaten bende sanırım o yanılgı var biraz da, evlenmeden önce her şey çözülmek zorunda gibi bir algıya sahibim galiba. Belki de onun yerine ben tahammülsüzümdür sürekli bir şeylerden konu açtıkça da sanırım sıkıldı, bi negatiflik olunca uzaklaşıyorTartisma sebepleriniz kucuk seylerse ne gibi bir cozume ulasma bekliyorsunuz ki
Kucuk seylerde olay budur zaten, tartisilir ve konu orada kapaniverir
Her konuyu boyle eşeleye eşeleye konusup cozmeye calismak mantikli degil ki
Her seyin konusulmasi gerekmez
Mesela neden beni aramadin tartismasi olmus olsun
Aramayan da sevgiliniz olsun
Siz sinirlendiniz sitem ettiniz
O da yav uzatma dedi ya da gerildi kacti
E yaklasik 6 sene bu adamin gunluk rutinini de bilirsiniz ozur dileme ya da telafi etme seklini de
Baktiniz bunlardan en az biri pozitif oradan yakalar ve uzatmazsiniz
Atiyorum ozur dilemez ama bir mesaj atar ozur dilemez ama bir jest yapar ozur dilemez ama keyfi kacar
Bunu bilirsiniz ve orada biter
Yani adam umursuyor ve elinden geleni yapiyorsa benim icin biter.
Evliligi tum sikintilarimiz bitsine baglamak da mantikli degil
İki insanin ayni karinda yatmis bile olsalar anlasamayip tartismasi kadar dogali yok.
Aaa çok teşekkür ederim, biraz süreçten bahseder misiniz. Karşılıklı ödev mi veriyor mesela nasıl ilerliyor? Davranışlarda nasıl bir değişiklik olmaya başlıyorEşimle terapi alıyoruz. Eskisinden iyi bir iletişimimiz var artık. Karşılıklı istek üzerine gittik. Sorunumuzu çözmek odaklıydık. İletişim kopukluğu vardı aramızda. Birbirimizi yanlış anladığımız zamanlar vardı. Şimdi olaylara bakış açımız değişti. Bu aralar seanslarımız sonlanacak sanırım. Biz faydasını gördük.
Faydasını görüyor musunuz nasıl ilerliyor süreç ödevler mi veriyorGidilmeli ama iyi bir psikologa.ben destek alıyorum.mutlulugunuz için vereceksiniz parayı alacaksınız terapiyi çünkü sıkıntı anlarda neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilemiyoruz.
Evet benim erkek arkadaşım da da küsme geri çekilme huyu var, zaten o susmamı rica ettiğinde ben susmuyorum o zaman daha da kötüye gidiyoBenim esim de tartısmaz küser. Ama burada kavgalarda edilen hakaretleri okudukça küsmesine kızmamaya basladım ya. Sinirle ağzimızdan kotü bir soz ciksa kolay affedemeyiz, öyle super olgun tartısmalar yasanacağina da emin değilim. Keske karsılıkli konusulsa ve çözulse sorunlar ama o kadar kontrollu ve mantıkli, sabırlı insanlar mısınız onu da bir dusunun.
Tabi ki belli bir takım analizler için ödevler veriliyor. İlk zamanlar zor oldu bizim için... Ama zamanla alıştık.Aaa çok teşekkür ederim, biraz süreçten bahseder misiniz. Karşılıklı ödev mi veriyor mesela nasıl ilerliyor? Davranışlarda nasıl bir değişiklik olmaya başlıyor
Bizde de var o. İşte acaba çok aynı olduğumuz için mi böyleyiz... biri konuşkan, zeytin dalı uzatıcı, barışmacı olsaydı belki böyle olmazdıBir de karakter olarak o kadar benzeriz ki erkek arkadaşımla. Hayat görüşlerimiz, zevklerimiz, diyorum ki bu kadar aynı iken böyle iletişimsizlik oluyorsa. Başkasıyla apayrı iken nasıl anlaşılır diyorum yani. Çok tuhaf bir durum içindeyim.
Ödevler var ve bu psikolog bende ise yaradı. Başka bir tanesi yaramadı mesela.yarim saat on günde bir konuşuyoruz skype den sesli.80 lira.bana kalırsa 1 saat olsa daha iyi.biraz yarim kalıyor ama 1 saat parası ödeyecek durumum yok.bakis acısını alıyorum.bir sene destek alıyım.bu benim mutluluğum. Hayatımda ilk kez bunu yapıyorum.Faydasını görüyor musunuz nasıl ilerliyor süreç ödevler mi veriyor
Evet bence de böyle, karakterlerin aynı olması iyi yönler açısından muhteşem bir şey. Ama olumsuz özellikler de aynı işte. Burcumuz Bile aynı erkek arkadaşımlaBizde de var o. İşte acaba çok aynı olduğumuz için mi böyleyiz... biri konuşkan, zeytin dalı uzatıcı, barışmacı olsaydı belki böyle olmazdı
Çok güzelmiş, bitmesine üzüldüm. Yorumunuz için teşekkür ederim yol gösterici oldu :) psikologdan memnun kaldı iseniz özelden atar mısınız adınıben eski sevgilimle gitmiştim. evlilik düşünüyorduk ama anlaşmazlıklarımız vardı. doktor çok doğru yapmışsınız evlenmeden gelmekle dedi. terapi ile de çözülmezse zaten evlenme kararı iptal olur. ödevler veriyor. bir sonraki seansa kadar kavga küslük ters cevap yasak. bütün olumsuzlukları buzluğa at, seansa gelince çıkar dedi. seansta çözmek daha sağlıklı. pandemi girince ara verdik ve hiç iyi olmadı bırakmak. kurtarılabilirdi ilişki
Fiyatı gene makul sayılır ben araştırdığında 300-400 hatta daha fazla rakamlar görüyorumÖdevler var ve bu psikolog bende ise yaradı. Başka bir tanesi yaramadı mesela.yarim saat on günde bir konuşuyoruz skype den sesli.80 lira.bana kalırsa 1 saat olsa daha iyi.biraz yarim kalıyor ama 1 saat parası ödeyecek durumum yok.bakis acısını alıyorum.bir sene destek alıyım.bu benim mutluluğum. Hayatımda ilk kez bunu yapıyorum.
Evet bana da tuhaf gelmişti ama birebir öyle söyledi isterseniz videoyu atabilirim. Hatta şu örneği verdi, birisi size arabası ile çarpsa yüzde yüz kusurlu olsa, siz tamamen karşı taraf kusurlu diye harekete geçmeyip ölmeyi mi beklersiniz yoksa hastaneye gidip tedavi olmayı mı dediŞimdi şöyle düşünelim. Karşımızdaki kişinin böyle atıp tutma huyu var yada olması gereken bir şeyi yapmıyor ama kendi hayatından gayet memnun fakat ben çok rahatsız oluyorum,etkileniyorum diyelim. Bunu neden benim çözmem gerekiyor? Ben rahatsızlık duydugum için ve karşı taraf normal karşıladığı için mi? Böyle saçma birşey hayatım boyunca duymadım. Siz eksik yorumlamis olabilirsiniz yada psikolog tamamen saçmalamış. İlişkisine,karşındaki insana değer veren her insan,sorun eğer kendinden kaynakliysa bunu kabul edip gerekli adımları atmalıdır. Kimse bir başkasınin derdinden,probleminden sorumlu olamaz. Siz ancak yardımcı ve destek olursunuz gereken yapılırken.
İyi de ikisi çok alakasız örnekler değil mi? Herif yarasını bile kabul etmiyorken bir de yarabandi olmak için cirpinip onun sevimsiz totosunu kaldıracağım,sebebi de 'benim rahatsız olmam ve onun aşırı rahat olmasi'Evet bana da tuhaf gelmişti ama birebir öyle söyledi isterseniz videoyu atabilirim. Hatta şu örneği verdi, birisi size arabası ile çarpsa yüzde yüz kusurlu olsa, siz tamamen karşı taraf kusurlu diye harekete geçmeyip ölmeyi mi beklersiniz yoksa hastaneye gidip tedavi olmayı mı dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?