çiğ köfte istiyoruuumm

minikkuzum

4 erkeğim ve ben:))
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2008
1.451
39
683
Diğer
bacılaar bacılarr boğazımın derdine düştüm 22 haftalık hamileyim.çiğ köfte canım çekiyor şöööyle çatlayana kadar yesem ne var.ama yasak değil mi..kesin mi yaa yiyemez miyiz..ilkinde hiç yememiştim amaaa şimdi canım çekiyor.siz yiyor musunuz:56::56:

ben ilk çocuğumda bi kaç sefer çiğ köfte yemiştim hemde patlayana kadar ama o zamanlar yasak olduğunu bilmiyodum
şimdi hamile olsam yermiyim hiç zannetmiyorum çünki tehlikelerini biliyorum artık
içinde et olmayan bulgurla yoğrulan çiğ köftelerden yiyebilirsin nefsin körelir en azından :56::56:

Ay sorma benim de canım çok çiğköfte çekiyor.Eşim de bana etsiz bulgurdan çiğköftelerden alıyor.Hatta bu az önce bile yedim accık :90:

ben de cig kofte asermistim. toxoplazma tehlikesini biliyordum ama 1 tane yedim yine de fazlasini yemedim. sonra kendime çemen yaptim ekmege surup surup yedim

Ben de malesef bol bol yedim ilk zamanlar, ama zararlı olduğunu bilmiyordum.
İçinde et olduğunuda sanmıyorum pek.
Bilseydim yemezdim açıkçası.

Öfff çok fenasınız yaaaa :)))) bu söylenirmiiii :)) korkumdan yiyemiyorum. Etsizlerdeki baharatlardan yasaklar var biliyorsunuz. (nane, dereotu, sumak ws) en önemliside ekşisi nar ekşisi-maydanoz. Bir tanenin azıcık ucundan alırsam ancak. Acıdanda korkuyorum Magvital ilacım ishal yapıyor bide acı olursa öfff fena yani.
Hayatımdan baharat ve acıyı çıkardım geçici olarak.

Öfff çok fenasınız yaaaa :)))) bu söylenirmiiii :)) korkumdan yiyemiyorum. Etsizlerdeki baharatlardan yasaklar var biliyorsunuz. (nane, dereotu, sumak ws) en önemliside ekşisi nar ekşisi-maydanoz. Bir tanenin azıcık ucundan alırsam ancak. Acıdanda korkuyorum Magvital ilacım ishal yapıyor bide acı olursa öfff fena yani.
Hayatımdan baharat ve acıyı çıkardım geçici olarak.

kılo kılo ciğkofte yedım hıc bır sıkıntısını yasamadım..yasak deyıp kendınızı frenlıcegınıze nefsını bır ıkı lokmayla koreltın ve sonrasında yasaklayın..aklınız kalmasın..

Ya ben daha çok olayın ishal bölümündeyim. Acı ve baharat benim sistemimi iyi etkilemiyor. Doktorum su kaybına dikkat etmemi söyledi. Durum bu yani :6:

Tatlıses, komagene vs tarzı çiğköftecilerin hepsi etsiz çiğköfte satar. korkunuz olmasın yani, ynede içiniz rahat etsin diye satın almaya gittiğiizde sorarsınızda...
ceviz ve çeçişti çğköftelik baharatlar nar ekşisi ve domatesle yapılıyor artık ben evde bile yapıyorum birebir aynısı oluyor. istersen evdede yapabilirsin.

soğan ve sarımsağı robottan geçir esmer çiğköftelik bulgurla soğanı iyice yoğur 5 dakka dinlendir o sırada domatesleri rendele domatesle tekrar yoğur domatesin suyu sayesinde zaten bulgura su koyma ihtiyacı hissetmiyorsun sonra salça baharatlar biber ve tuzunu koy yoğur en sonda sıvı yağını ve nar ekşisini çak yoğur tadına bakarak kıvamı olmuşmu ona göre yoğurmaya devam et al sana mis gibi çiğ köfte artık çiğ köfte etsiz yenir hem daha sağlıklıdır iyidir :P

bugün aldım etsizinden ama güzel değildi malesef garip baharatlar vardı sanki içinde.normalde etli çiğ köfteye nar ekşisi konmaz yani urfa usulü böyle ama galiba bunda vardı.adıyaman köftecisi diye bi yer var ordan aldım bi daha da almam.artık kendim yapmayı deniycem.tarif için teşekkür ederim denerim mutlaka ama isot da koyarım beeennn.ve acı biber de heh heh :52:canı çeken arkadaşlarım affedin beni konuyu açmadan önce çok düşündüm ama sormadan edemedimm

Back
X