Yöresel Tarif çığırtma

Yöresel Yemekler
ismi farklı geldi baktım ama cok kolay basit bişe yapıyorumda buna benzer patlıcan yemekleri tşklerr a.s.

Ellerinize sağlık.bende çok yaparım bende biraz soğuması taraftarıyım.sarımsaklı yoğurtla nefis olur.

yaz geldi. haftada bir kez mutlaka yapıyoruz.
hatta 2 hafta önce şöyle bişey oldu. bizde haftanın sonun da öğreniyoruz bunu. akıllım hiçte demedi.
nişanlım pzrtsi günü evlerinde çığırtma yemiş.
salı ananesine gittiler çığırtma yapmışlar
çarşamba evlerinde taze fasulye yemiş.
perşembe halası bamya yemiyo die çığırtma yapmış ona.
cuma bizde taze fasulye yedi.
cumartesi yine bizde çığırtma yedi.ve bigün önceden kalan taze fasulyeden yedi.
vee pazar yine çığırtma ananede..:lepi:
:roflol::roflol::roflol:
ertesi günü annesine "sakın bugün çığırtma ve taze fasulye yapayım deme demişkaydirigubbakcemile3
yazıkya kıyamam bütün hafta çığırtma ve taze fasulye yemiş..:asigim:

oyy oyy ben bu çığırtmanın lezzetini biliyorummm gerçekten Süper süper bir tadı var.....
Bende bu şekilde yapıyorumm canımm ellerine emeğine sağlıkk....

börülcesiz,çığırtmasız bir bergama düşünemiyorum:)hem lezzetlidir hemde bütün gün gün gezen bayanların akşam vakti kurtarıcısıdır...

ah ah cokk canım cekti normalde yemesem acaba derdim ama bizzat bergamalıların elinden yapılmısını yediiğim için biliyorum tadı cok nefis ama işte herkes yapamıo çiğ kalıo patlıcanlar sıcak ekmek ve cayla enfes oluo

aynen osgecim
yaz gelsede yesek die bakıyorum
biz bahçemizde kndmiz yetiştiriyoruz patlıcan biber domatesi
ve daha bir lezzetli oluyor öyle
k.validemle hayaller kuruyoruz yazın o patlıcanlarla çığırtma yapıcaz dokunmayın diyos
annem terapiden sora patlıcan yiyemediği için k.validemle bana kaldı patlıcan:roflol:

ayyy ne güzel hemde kendi yetiştirdiğiniz patlıcan ve domatesle ee nediyelim afiyet olsun bi an önce yaz gelsinboshayallersmile ben köyde yemiştim yanında da kızartılmıs köy ekmeği bide düşün dönüşte bin kilo dönmüştüm eve valla

hangi köyde yedin canım çığırtmayıbilmiyorumkismile
ee çığırtma+köy ekmeği olurda yenmezmicokacimcoook

dağıstan sanırım canım arkadasımın annesinin köyü gerci bende bergamalıyım ama orda oturan yakınımız yok

Ben de patlıcanlı yemeklere beğenirim...
Şimdi iştahım kabardı bi de diyetteyim...
Paylaşım için teşekkürler a.s.

cokacimcoook valla daha dün akşam yedim keşke yine olsada yesem

diyet diyemem ama bende yediklerime dikkat etmeye başladımkaydirigubbakcemile3
aldım başımı gidiyom:sinifsinif:

ismi çok ilginç yaaaa delikafadulden
patlıcanlı şeylerii severimm
buna şimdi güzel ekmek banıp yenir heee
bide yanında çay olacakk off cokacimcoook
eline sağlık canımm

selam canım bende ızmırlıyım hatta annem bergamalı, ısmının ılgınc olmasının benım bıldıgım sebebı. patlıcanlar kızarırken cıkarttıgı sesten .cok cızlar ya ondanmıs dıye bılıyorum .bayılırım yaa yazın demırbas yemegım ben bırde, bıraz ılınınca uzerınde yorgurt dokup yıyorum of of tadına afıyet olsun herkese..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…