Kimse inanmaz onun yaptığına
Boş boş dolaşacağına iki yemek yapsın kendi alsın yorumlarıHayal bilem olsa mutlu oldu, arada konuma gelip msjlarimi falan yanitlasin bari
Onun tarifini yazabilir misin rica etsem :)Evet canım,ezme
Ellerine saglik canim benimBen bisi yapmadım hakim bey
Ellerine sağlık canım, nekadar marifetlisin bayıldım... Çok lezzetli gözüküyor...Merhabalar kk' nun hamarat hanımları
Sıra gecesi tadında keyifli,lezzetli bir sofra hazırlamak istedim.Ayrıntılı resimlemeye çalıştım. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Ilk olarak cigkofte ile başlayalım.
Bizde çiğköftenin ustası babamdırHerkesçe beğenilen müthüşlü hakiki ,baba cigkoftesi tarifini sizlerle paylaşmak istedim...
Tam ölçü , %100 ürün garantisi
Eki Görüntüle 1908144
3 su bardağı esmer köftelik bulgur
1 kuru sogan rendesi
1 orta boy haşlanmış patates
Sosu için
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
1 minik kase isot
1 tatlı kaşığı 7 türlü
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 domates rendesi
Az tuz
Sos malzemeleri bir kapta iyice karıştırılır.Içine 1 çay bardağı su ilave edilir.
Az birey taze nane ve dereotu (minik doğranmış olarak)
Diğer taraftan Bulgur ,patates rendesi ve soğan iyice yoğurulur.15 dakika yoguruldujtan sonra kaşık kaşık sos ilave edilip yogurulmaya devam edilir.45 dakikaya kadar yoğurulur ,nar ekşisi ,dereotu ve nane eklenir 5 dk daha yoğurup servis edilir.
Eki Görüntüle 1908132
Eki Görüntüle 1908145
Ikinci tarif kolay lahmacun
Eki Görüntüle 1908133
1 kase bol yağlı kıyma
2 kuru soğan
2 domates
Maydanoz
Karabiber,Pulbiber,7 türlü baharatı,isot,tuz,sıvıyag
Sebzeler teker teker rondodan geçirilip kıymaya eklenir.Baharatlar da dahil edilip iyice yoğurulur.
Eki Görüntüle 1908134
Hamur için
3 şu bardağı un
3 su bardağı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı instand maya
2 su bardağı su
Eki Görüntüle 1908135 Eki Görüntüle 1908137
Bu malzemelerle hamur yoğurulur.30 dk dinlendirilir.13-14 bezeye ayrılıp teker teker açılır ,kıymalı harç sürülür ve az yağlanmış tavada kısık ateşte üzeri kapalı bir şekilde pişirilir.4 er dakikada pişiyor.Ben iki tavada pişirdim.Actiklarimi bekletmeden tavaya aldım.Biri pişene kadar diğeri pişti:)
Hadi bakalım canlar
Bu sunum sizler için
Eki Görüntüle 1908141 Eki Görüntüle 1908138 Eki Görüntüle 1908139 Eki Görüntüle 1908140
ellerinize sağlık hepsi harika gözüküyorMerhabalar kk' nun hamarat hanımları
Sıra gecesi tadında keyifli,lezzetli bir sofra hazırlamak istedim.Ayrıntılı resimlemeye çalıştım. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Ilk olarak cigkofte ile başlayalım.
Bizde çiğköftenin ustası babamdırHerkesçe beğenilen müthüşlü hakiki ,baba cigkoftesi tarifini sizlerle paylaşmak istedim...
Tam ölçü , %100 ürün garantisi
Eki Görüntüle 1908144
3 su bardağı esmer köftelik bulgur
1 kuru sogan rendesi
1 orta boy haşlanmış patates
Sosu için
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
1 minik kase isot
1 tatlı kaşığı 7 türlü
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 domates rendesi
Az tuz
Sos malzemeleri bir kapta iyice karıştırılır.Içine 1 çay bardağı su ilave edilir.
Az birey taze nane ve dereotu (minik doğranmış olarak)
Diğer taraftan Bulgur ,patates rendesi ve soğan iyice yoğurulur.15 dakika yoguruldujtan sonra kaşık kaşık sos ilave edilip yogurulmaya devam edilir.45 dakikaya kadar yoğurulur ,nar ekşisi ,dereotu ve nane eklenir 5 dk daha yoğurup servis edilir.
Eki Görüntüle 1908132
Eki Görüntüle 1908145
Ikinci tarif kolay lahmacun
Eki Görüntüle 1908133
1 kase bol yağlı kıyma
2 kuru soğan
2 domates
Maydanoz
Karabiber,Pulbiber,7 türlü baharatı,isot,tuz,sıvıyag
Sebzeler teker teker rondodan geçirilip kıymaya eklenir.Baharatlar da dahil edilip iyice yoğurulur.
Eki Görüntüle 1908134
Hamur için
3 şu bardağı un
3 su bardağı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı instand maya
2 su bardağı su
Eki Görüntüle 1908135 Eki Görüntüle 1908137
Bu malzemelerle hamur yoğurulur.30 dk dinlendirilir.13-14 bezeye ayrılıp teker teker açılır ,kıymalı harç sürülür ve az yağlanmış tavada kısık ateşte üzeri kapalı bir şekilde pişirilir.4 er dakikada pişiyor.Ben iki tavada pişirdim.Actiklarimi bekletmeden tavaya aldım.Biri pişene kadar diğeri pişti:)
Hadi bakalım canlar
Bu sunum sizler için
Eki Görüntüle 1908141 Eki Görüntüle 1908138 Eki Görüntüle 1908139 Eki Görüntüle 1908140
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?