Çiğne-tükür

Nisan.umut

Guru
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2010
1.268
337
323
Normalde ideal kilom 50 ama tatilde yan gelip yatmaktaktan 53 kilo oldum maalesef boyum 165 bu arada.1 haftadır acayip kafaya taktım acayip şişko hissediyorum nedense dünde eski bir pantolonumu denedim basenlerim falan dev gibi geldi Şimdi hedefim 49-50 kilo diyete başladım ama evde abur cubur oluyo her zaman annemler sağolsun.Bende bazen dayanamayıp atıyorum ağzıma sonra pişman olup tükürüyorum alışkanlık oldu bir kaç gündür kilo yapan şeyleri çiğne tükür yapıyorum.Garip bir durum mu sizce ? Yapmaya devam etsem mi bilmiyorum..

abur cubur yeme düzenli beslen zaten sık sık az yemen gerekıo abur cubur istedğinde canın leblebı at ağzına bi kaç tane o tokluk hissi verıomuş vede su 3 kiloda bişey yok hemencecik veririsin çiğne tükür bıraz tuhaf değilmi :S

evet normalde çok çabuk verilir ama ben yemek yemeğe öyle bir alışmışım ki duramıyorum

Çiğne tükürmü nimete yazık ya onun yerine azcık kavrulmamış badem filan ye hem sağlıklı da

Bende tatilde bir kaç kilo aldım maalesef yurtta kaldım gecen sene ee eve gelince anne yemekleri tabi...

Takma kafana bu kadar 3 kilodan ne olacak ki biraz dikkat edersin olur biter çiğne-tükür aslında kilo almamak için mantıklı da bana biraz garip geldi ...

Bu alışkanlığınıza kök salmadan son vermeniz gerek bana kalırsa.

Bulumia'nın ön aşaması gibi. Malum bulumiada da yediklerini geri çıkarma olayı var, tehlikeye fazla yaklaşmamak gerek.

Bana bulumia nervosayi animsatti
ve hic normal gelmedi yaptigin. Saglik acisindan zararli midir bilmem ama aliskanlik haline getirmen normal degil bence. Habere de bakma ayrica. Ne malum, belki uydurmustur. Yada ona iyi gelen baska seyler vardir.

Bir de; igrenc gelmiyor mu yav hghkk puu diye tukurup de o tukurdugun seyi gormek. Cocukken kuzenim paylasmak istemedigimiz bir sey yerken cigneyip agzini acar gosterirdi igrenelim, yemeyelim de hepsi ona kalsin diye. O manzara geldi su an gozumun onune.

Zararlı mı değil mi bilmiyorum ama günah. Nimete yazık.

Blumia için ;normal tarzda yemek yiyememe, onun yerine bekleyip bekleyip bir oturusta cok yeme, sonra da bundan rahatsiz olup yiyecegi vucuttan bir sekilde hizlica atmak isteme demişler
Bu cümle beni anlatıyo ((

Bakmamaya çalışıyorum

boyun 1,65 ve kilon 53 ama kendini çok kilolu görüyorsun?

bu konuda psikolojinin bozuk olduğunu düşünüyorum..

3 kilo için takmaya değer mi? en fazla 10-15 günde verirsin..

çiğne tükür vs..3 kilo için değer mi? başka bir rahatsızlık çıkar ortaya, alışkanlık yapar durduramazsın..

Nedir bu kilo takıntısı anlamam..

Tv de izlemiştim sizin gibi bir kız aşırı zayıflamış yememe hastalığı yüzünden sanırım 40-42 kilo civarı ama o kadar takıntı yapmış ki, hala birkaç kilo fazlam var vermem lazım diyordu.çok kiloluyum ben diyordu.hastanade her türlü tedavisi devam ederken psikolojik ve diğer..

Bu duruma gelme

zaman gelecek tüküreceğin nimeti dahi bulamıycaksın
merak etmeyin ozaman istediğiniz kadar zayıflarsınız

O biraz aşırıymış.O kadar fazla takıntılı değilim ben aslında 40 kilo falan olmak istemem..

kilonuz boyunuza göre normal yani ideal kilonuz var hatta zayıfsınız bile bahsettiğiniz yöntem ise çok sağlıksız sakın denemeyin

Tövbe yarabbim arkadaşım boy 165.. kilo 53 fazlamı yani.sen daha kilolu insan görmedinmi.kilon gayet normal kilolu felan değilsin.tamam sağlıklı olabilmek için idial kiloda olmalıyız ama bu demek olmuyorki aç kalalım vücudumuz gıdasız kalsın.bu kilonu koru yeter hamur fazla yeme yağıda fazla kullanma diğer besinlerini yeteri kadar al.yediğin lokmayı çiğneyip tüküreceğine yut gerisini getirme daha iyi.bir tabak yiyeceğine yarım tabak ye kalk sofradan ozaman tükürmeyede gerek kalmadan tam doymadan sofradan kalkmış olursun.

Herkes tehlikeli demiş, 3 kilo ne olacak verirsin denmiş de canım ben de 163 boyunda 52 kiloyum. Ben de takıntılıyım bu konuda açıkçası. 49 kiloya düşmüştüm bir ara insanlar hasta mısın diyordu artık. 165 boya 53 kilo çok iyi. Ben de tatilde aldım 49 dan 52 ye çıktım bilerek isteyerek yoksa bünyem çok zayıflıyor. Bana da tekrar 52 ye çıkınca basenlerim var gibi geldi 36 beden pantolonlarım bol oluyordu hafif daraldı diye şikayet ediyordum sonra affedersin ama manyak mıyım dedim :) Takıntı bunlar sakın çiğne çıkar yapma devamı gelir. Bir de sen ne kadar zayıflasan da vücudun rahat olduğu kilo var ve az bile yesen o kiloya çıkıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…