- 5 Nisan 2012
- 1.628
- 857
- 123
- Konu Sahibi prettywoman89
-
O oluştu zaten ya insan eşya bakıcam deyip girip çıkar mı arkadaşının evine? oturur nasılsın iyi misin der, salonum topluydu ama heryer toplu olamaz ki 24 saat, ben kapıdan yemekten bi tabak verirken komşularıma içeri davet etselerde girmem çünkü aniden gelmişim belki banyo yapacak temizlik yapacak veya canı sıkkın. kibarlık olsun diye söylenen birşeydir.Valla kapıyı açmamayla başlamak lazım bu gidişata.
Birde ne zaman gelecek acaba korkusu oluşucak bi süre sonrada.
Kibarlıktan bi haber anlaşılan.O oluştu zaten ya insan eşya bakıcam deyip girip çıkar mı arkadaşının evine? oturur nasılsın iyi misin der, salonum topluydu ama heryer toplu olamaz ki 24 saat, ben kapıdan yemekten bi tabak verirken komşularıma içeri davet etselerde girmem çünkü aniden gelmişim belki banyo yapacak temizlik yapacak veya canı sıkkın. kibarlık olsun diye söylenen birşeydir.
Katılıyorum size, hepimiz Allah'ın yarattığı kullarız, kalp kırmaktan korkarım ama benim canım sıkılıyor bu duruma, eşim çok sert istemiyorum gelme de bitsin diyor ama olsun, oturup sohbet ettiğim bi insana da sert olamıyorum, alttan da almıyorum artık yani çocuğu çizgifilm indirmek istedi yapamam dedim, temizlik yapmaya başladım çatkapı geliyorsun sonuçta ve işim bitmemişti, kendi işim hallolsun da başkası ne yaparsa yapsın bu çok kötü bir tutum. Umarım biraz da olsun anlamıştır. Kötü söz söylemek istemiyorum. Kayınvalidemle de bu tarz sorunlar yaşadım ne yazık ki düşüncesiz insanlar heryerde.Rahatsiz oldugunuz seylere tepki verin. Misal o geldiğinde yatak odanizin kapisini kilitleyin, odam su anda musait degil deyin.
Cocuguna bakmanizi isterse, kusura bakma cocugunla bas edemiyorum, laf soyleyincede sen mudahale ediyorsun bakamam deyin. Aldigini eşyaya bakmaya geldiginde bi selam verseydin amma meraklisin diyebilirsiniz. Sustukca, bu davranislara maruz kalacaksiniz maalesef
ya daha anlatmadığım da var, eşya almıştık bir iki parça zile bastı buyur dedim alacağımı söylemiştim daha önce yok aldıklarına bakıp çıkıcam dedi, evim pek müsait değildi ses etmedim baktı çıktı. Benim telefonumu değiştirdi eşim hoparlörü bozuk diye, aynısından almış benimkide bozuldu sağolsun eşim aldı falan dedi ya ne isterse alsın ama ben kimsenin gözüne birşey sokmam bu kıskançlık bende de olsun tavrı da canımı çok sıktı. Gözü direkt ne almışız ne yapmışız, ben açıkçası sevmiyorum benimle dost olacaksa benim aldığım şeye güle güle kullan der geçer ben öyle yaparım başkalarına.
tam olarak konu bu, diğer komşularım arkadaşlarım, arayıp mesaj atıp önce soruyor uyumuyor desem bile tıklatıyorlar zile basmıyorlar. elinde telefonu var bir mesaj bir arama çok mu zor işi düştüğünde arıyor gayette, birgün zili kapattım artık uyumadan, bu sefer telefonla arıyor kapıya vuruyor hani Allah korusun alacaklı haciz memuru geldi havası esti evde. Bilerek rahatsız etmek için yapılır bu kadarı, o çocuk ağlarken ne sohbeti edebileceksin ki sen?
ben çok hata eksiklik aramam hoşgörürüm bu sebep olmuş olabilir, samimiydik zaten beraber parka gidiyorduk arada çay içmeye ama samimi olmak demekten ben bunu anlamıyorum, o yanlış anlamış olabilir, artık herşeyin bilinçli yapıldığını düşünüyorum. yakınlık kurup sonra da kullanmaya çalışıyor, kullanamıyorsa da huzursuz etmeye çalışıyor.
Katılıyorum size, hepimiz Allah'ın yarattığı kullarız, kalp kırmaktan korkarım ama benim canım sıkılıyor bu duruma, eşim çok sert istemiyorum gelme de bitsin diyor ama olsun, oturup sohbet ettiğim bi insana da sert olamıyorum, alttan da almıyorum artık yani çocuğu çizgifilm indirmek istedi yapamam dedim, temizlik yapmaya başladım çatkapı geliyorsun sonuçta ve işim bitmemişti, kendi işim hallolsun da başkası ne yaparsa yapsın bu çok kötü bir tutum. Umarım biraz da olsun anlamıştır. Kötü söz söylemek istemiyorum. Kayınvalidemle de bu tarz sorunlar yaşadım ne yazık ki düşüncesiz insanlar heryerde.
,ben çok hata eksiklik aramam hoşgörürüm bu sebep olmuş olabilir, samimiydik zaten beraber parka gidiyorduk arada çay içmeye ama samimi olmak demekten ben bunu anlamıyorum, o yanlış anlamış olabilir, artık herşeyin bilinçli yapıldığını düşünüyorum. yakınlık kurup sonra da kullanmaya çalışıyor, kullanamıyorsa da huzursuz etmeye çalışıyor.
Bu zil olayı son zamanlarda oldu, en son dün oldu ve sabrım taştı o yüzden yazmak istedim, yani artık bilinçli yapılıyor zaten ilk gün böyle olsa tekrar gitmezdim ve konuşmazdım ama özellikle eşyalarımı keyfi izinsiz kullanması çocuğuma laf söyletmem bakmak zorundaymışım hareketleri yüzünden ben uzaklaştım zaten sinirlenip, ve artık saçma sapan şeyler yapmaya başladı gerçek yüzünü gösterdiğini düşünüyorum ki çıkarı bitince böyle olabiliyor sanırım insanlar.Bu komşu bunları yapma hakkına sahip olmuşsa suç sizin.
Bebek uyuyor, komşu zile basıp uyandırıyor ve bebek ağlıyor sizde ses yok!
Özel eşyalarını karıştırıyor, izinsiz kullanıyor sizde ses yok!
Meraklı meraklı gelip inceleme yapıyor sizde yine ses yok!
Eeee bakmış ki ne yaparsam yapayım onaylı, ben bu isi ayni telefondan almaya kadar götürürüm demiş ve yapmış
Komşunuz hem sizinle olan sınırı bilmiyor, hem sizinle özel olan şeyleri paylaşacağını sanıyor hem de biraz özentilik, taklitçilik gördüm.
Kapı çalınca açmayın.
Arkadaşların dediği gibi zil üzerine uyarı yazın zamanla anlar.
çok güldüm ama haklısınızYüz verirsin deliye, gelir mıçar halıya arkadaşım, senin olay bu.
Sınırını bilmesi için tepkinizi koyun artık, siz anlattıkça ben gerildim burada :)
ikimizinde çocukları var sohbet muhabbet olur diye düşünüyorsun insanların artık niye yalnızlığı tercih ettiklerini anlıyorum, çocuğum olduktan sonra düşüncesiz insanlar iyice gözüme batıyor.,
İşte bir bardak çay bir ara gittiğiniz bir park nelere mal olmuş
En iyisi mesafe buda sizin elinizde.
Zili kapattığımda hem telefonla arayıp hem de kapıya vurdular oğlumla beraber uzanmıştım inadına açmadım ama çok canım sıkıldı alacaklı sanki misafir değil. Aynen öyle dün bütün gün sinirliydim bugün daha iyiyim. Oğlumun da diş huzursuzluğu var azılar çıkıyor.ömür törpüsü komşuymuş. o çocuğun inadına zile sürekli basacağını düşünüyorum. zilin otomatını kapat bence. kapıyı da açma
aradaki bağları kopart cidden. telden engelle sesini kapat. alacaklı gibi vursunlar sen tınlama. benim kapıya da deli gibi vuruyolar kapı deliğinden dahi bakmıyorumZili kapattığımda hem telefonla arayıp hem de kapıya vurdular oğlumla beraber uzanmıştım inadına açmadım ama çok canım sıkıldı alacaklı sanki misafir değil. Aynen öyle dün bütün gün sinirliydim bugün daha iyiyim. Oğlumun da diş huzursuzluğu var azılar çıkıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?