Cikmaza girdik...

caddythecat

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2017
665
622
23
45
Mrb,aslinda buraya tamamen rahatlamak amacli yaziyorum belki farkli bir fikir veren olabilir benim dusunemedigim seyi dusunur.

Kizlar suan kirada oturuyoruz esim de ben de calisiyoruz sükür. Pojeden daire aldik bikac ay sonra teslim edilecek ins biterse.Tabi bu surecte hesabi kitabi yaptik kredi cektik bi miktar da doviz borc aldik bir yandan kira veriyoruZ bir yandan kredi oduyoruz bunun yaninda cocugun okul masrafi vs derken ciddi bir yukun altindayiz.Dolarin ucmasiyla beraber aldigimiz borcun bir kismini hizli bi sekilde geri odedik bi miktar kaldi ki bu bizi mahvetti suan.Dönduremiyoruz artik.Gelirin cok ustunde odemeler cikti haliyle ipin ucu kacti.
Evi satmaya kalksak satamiyoruz henuz bitmedi teslim edilmedi.Biz hesabi kitabi yaparken dolarin bu kadar ucacagini dusunemedik haliyle 1 yil vadeli aldik dedikki ev teslim edilir kiradan kurtuluruZ elimiz rahatlar ve oderiz ama oyle bir uctu ki ciddi bir zarar ettik daha fazla olmasin diye biran once geri verdik ki bu bizi daha bi cikmaza soktu suan turk lirasi olarak borc alamiyoruz kimseden 50 bin tl yi kim kime verir millet doviz veriyor.Ne yapacagimizi sasirdik tuketici kredisi ceksek onun da ciddi bir odemesi cikiyor her ay kira konut kredisi zaten yuksek tuketici cekersek bikac ay sonra yeniden cikmazda olucaz ay kafam durdu siz olsaniz nasil bir cozum.bulurdunuz?

Evi kac yıllık kredi ile aldiniz keske bitmis alsaydiniz en azindan kira derdiniz olmazdi.

Arabaniz var mi var ise onu satin derim.

Elden dolar,altın borç almaktansa banka kredisi kullanıyoruz.En başında kredinizi tek yere uzun vadeli cekseydiniz elinize para geçtikçe bankaya verip süreyi kısaltma imkânınız olurdu.Dolarin geri kalanını enteslim oldup siz içine geçtikten sonra odeseniz olur mu? Döviz artacağı kadar arttı zaten en azından ev kiraniz ortadan kalkmış olur.Siz sadece kendi kaybiniza bakıyorsunuz ama eminim kazancınız da olmuştur.Annem Mart sonu nisan başında kredi ile 320 bine sıfır ev aldı.Haziran sonunda karşı daireye müteahhit 360 bin istedi.

Tesekkur ediyorum yorumunuz icin.Suan ev teslimine kadar olan en az 4 aylik sure icin geri verdigimiz o paraya ihtiyacimiz vardi sorun suanda tamamen bundan kaynakli.Eger onu kullansaydik dolar uctugu icin 1 yil sonra 50 bin belki 80 bin olacakti o sebeple buyuk kismi hemen geri odedik.Ulke ekonomisinin bu hale gelecegini hesap edemedik.Arabamiz da var satsak bile oyle bi kurtarack bi para etmiyor insanlar nasil iflas ediyor simdi anliyorum.Bu arada ev teslim edilip hemen satisa koysak bile hemen satilmaz konut kredileri ucmus piyasa durgun biz tam bir cikmazdayiz moralim cok bozuk yazip rahatlamak istedim

Türkiye de yatırım deyince ev al saplantısının sonuçları bunlar. Doların böyle artacağı geçen yıldan belliydi inşaat sektörünün sıkıntılarını da ekonomistler yazıyordu. Böyle büyük paralar borçlar söz konusu olunca sadece kendi kafamızdan plan yapmamak uzmanların görüşlerini de araştırmak lazım. Hele de bitmemiş ev ne büyük risk. Tabii sizin yatırımınız için artık söylenecek birşey yok konuyu okuyup bu işler girişecek arkadaşlar dikkat etsin diye yazıyorum. Konu sahibi sizin için ihtiyaç kredisi çekmek dışında bir yol yok gibi arabanız altınınız birşeyimiz varsa derhal satıp borca girmeyin onlar yoksa da asla dövizle borç almayın bence

Cok dogru biz evin yarisini pesin odedik diger yarisi konut kredisi aslinda ufacik bir dolar dokunusu bizi bu hale getirdi bahsettigimiz bizi cikmaza surukleyen 500bin liralik evin 50 bin liralik dolar borcu ve projeden olmasi

Dolar borcuna nasil cesaret ettiniz senelerdir dolarin dustugu nerde goruldu haldir haldir artiyor hep, yazik etmissiniz cok uzuldum
Dolarla nereden borclandiniz?

Kac yil borcu kaldi evin? Bir duzen tutturmus oduyorsunuz. Evi satmayi dusunmeyin bence. Arabayi satin altin vs varsa ne varsa satin kapatin. Dolar daha da artcak deniyor maalesef. Bilginiz olsun.

Evet ama bu kadarini tahmin edemezdik.Sagolun ins
Maaşınız ne kadar toplam kredi ve kirayı çıkınca ne kalıyor geriye arabayı satıp üzerine birazda ihtiyaç kredisi çekseniz 50 binlik borcu kapasanız nasıl olur,evin bitmesine az kalmış eve geçince kira parasını krediye ödersiniz,en azından dolar borcunuz olmaz,bugün 50 bin olan dolar borcu 1 hafta sonra 60 bine de çıkabilir belli olmaz.

Dolar borcuna nasil cesaret ettiniz senelerdir dolarin dustugu nerde goruldu haldir haldir artiyor hep, yazik etmissiniz cok uzuldum
Dolarla nereden borclandiniz?
Birden bu kadar yukseldigini hic gormedik ki bi tanidiktan aldik.Suanda ev proje olmasa evi satisa cikaracagiz ama henuz bitmedi.Projeden vazgecme durumunu arastirdik o da cetrefilli bisey yani yaklasik 60 milyari cope atacagiz ayrica pesin odenen paramizi geti almamiz da 3 ay en az.Ev bitecek zaten 4 aya kadar.Inanin dusunmekten kafayi yicem tuketici kredisi ceksek bi konut kredisi kadar da o cikacak

Evi satmayi asla dusunmeyin bence yuzmussunuz kuyruguna gelmissiniz.
Bence suan en mantikli care dolar borcunu ertelemek. Kira derdinden kurtulunca odemeye geri baslarsiniz. Varsin daha da artsin, suan kredi cekseniz onun faizine denk gelir.

Allah yardimciniz olsun. Zor bi durum ama ümidinizi kesmeyin hersey hal olur hayirlisiyla. Yani tanidiktan aldik demissiniz hemen vermeniz mi gerekiyor kendi evinize gecip duzeninizi oturtana kadar beklemiyor mu?

Allah yardimciniz olsun. Zor bi durum ama ümidinizi kesmeyin hersey hal olur hayirlisiyla. Yani tanidiktan aldik demissiniz hemen vermeniz mi gerekiyor kendi evinize gecip duzeninizi oturtana kadar beklemiyor mu?
Verdik canim buyuk cogunlugunu ama planlar eve gecene kadar o borc bize destekti suan o destek yok kiram 2500 konut kredisi 3 500 diger giderlerle beraber altindan kalkamiyoruz

Bütün döviz borcunuzu 4 aylık kiranizi evin kredi borcunu toplayıp uzun vadeli kredi çekiniz en azından tek bir yere borç ödersiniz vadesi uzun olduğu için faiz oranı yüksek olur ama en azından taksit tutarı az olur canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…