Ailen de haklı. Dinle onları.Ben zaten omurluk dedigi icin korkuyorm yine de yasarim gorurum yapamazsm baska secenekler sundum .boyle bise de demeyince ayrildm . Ama kalbim onda. Ailemde fedakarlik yapmiyor diye kiziyor sizin gibi. Bnde buraya uye olark cok kisiye ulasark sizlerin gorusunu almk istedjm con tesekkur edrim zamn ayirip yaziyorsnz bana cevaplar
Ablacim msjnin hepsinde o kada guzel anlatmssn ki gercektn cok mutlu ettniz beni cok samimi ve gercekler. Tabi ki dikkate alicm ablacim. Yardim almak icin zatn yazdm cok sagolun :*Merhaba ayşegül.. 10 yıllık evli bir ablan olarak dinlersen ya da söyleyeceklerime önem verirsen senin için daha çabuk çözüm yolu buluruz diye düşünüyorum..
1. Bencil insanlardan uzak dur. Ne yaparsan yap hayatın hep o ve onun istedikleri üzerine şekillenir ve sen günden güne tükenirsin.
2. Ortak fikrinin az olduğu kisilerle arkadaş olabilirsin ama hayat ortağı olmak imkansızdır. Korkunç bi döngünün içinde bulursun kendini eğer evlenirsen.
3. Aşk her şeye yetmez. Ne yazık ki gerçek bu! Zaten aşk dediğin şeyi besleyecek öğeler ortadan kalkınca aşkın cenazesi evliliğimizin ortasında yatıp kalıyor.
4. Arkadaş olamadigin ve seni sürekli terk etmekle tehdit eden birini eş olarak seçme ve ona asla boyun eğme. Seni yetiştiren anne baban birine köle olarak yetistirmedi bunu unutma.. muhafazakarsan dinimiz şöyle diyor böyle diyor diyenlere kulak asma sadece Hz.Haticenin hayatını okusan ne kadar kulaktan dolma bilgilerle yaşadıklarını görmüş olursun.
5. Evlilik yol arkadasligidir. Yolun başında böyle yaklaşan yolun ortasında hele de senden emin olduktan sonra ne yazık ki döver de söver de.. bunun icin genelleme yapmak istemiyorum ama yasama ihtimalin çok yüksek..
6. Önce kendine değer ver. Sonra sana gerçekten değer vereni fark edeceksin. Kendinize küsmeyin güzel kadınlar, kadınlarımız... biz küstükçe, sevmedikçe ve değer vermedikçe yüzümüze gülen, köprüyü geçene kadar sevilesi görünenlerin iki sözüne kanıyoruz.. sonra da kurtulamadığımız bir girdap oluyor evlilik.
7. Evlilik erkek egemenliği değildir. Kadın dominantligi da değildir. Evlilik hayat arkadasligidir. Arkadaş olamadığınız, birlikte gülemediginiz, fikir alışverişinde bulunamadığınız, size bir şey katmayan ve sizin de ona bir şey katmadiginiz insanlarla evlenmeyin. Şiddeti, hakareti, tehditi kendiniz için normallestirmeyin... Kadın yoksa hayat yok bunu unutmayın.
Sevgiyle kal
Ve kendine seviyorum diye kötülük yapma..
Siz nerde yasiyorsunuz .hepinize tesekkur ederim cevaplariniz icin .bir de degisik seyleri var orya gelirsen el ele tutusamyiz kol kola giremeyiz ailemn yaninda yana yana oturmayiz iyice korkutuyor beni. Iyi bir gelecek istiyorum onunla olsun istedim ama dogru soyluyorsun sadece ben kendimi feda ediyorum
Hayat toz pembe değil ne yazık ki tamam seviyorsun ediyorsun ama bi de gerçekler var senelerce orada yaşayabilir misin Antalya gibi bir yerden sonra emin ol ki bir yerden sonra bıkarsın yapamazsın. Ayrıca ya gelirsin ya da çık hayatımdan diyen birisi sen birgün orada sıkıldığın zaman asla seni teselli etmez böyle diyen bir insanı sen çıkar hayatından.5 yillik ilskim vardi 3 ay oluyor ayrilali. Ben karadenzli o dogulu. Ben antalyafa yasiyorm o sirnak cizrede.Bizimkiler onyargiliydi ama elimdn geleni yaptm annemle ablamla vs tanistrdm ailede herks biliyor onu.onyargilari yok ettm ve sevdiler. Fakat ciddi adimlar atalim derk bir konuda anlasamiyorz. Cizre de oturcm diye diretiyor bana. Ya gelirsn ya cik hayatimdan dedi. Bnde ilk baslarda hayir dedim cunku benim annem cocugm olursa istedgi zman goremzse diye laf soyleyip bencillik yapiyordu.neyse sevgimden dolayi yumusatm dedim ortak sehir olsn ikimizn ailesnede yakin.olmaz dedi. Neyse ben onu cok sevdgimden seninle gelirim mutlu huzurlu olursam baska il istemeyecgjme soz verdim fkat ya yapamazsm sizin aileye yakin olan urfa diyarbakir antep gibi gelismis bir sehir olsn dedim ne dediysem kabul etmiyor. Hicbir zmn ailemin yanina gel demedim.annem omur boyu orda yapabilcegime inanmiyor.antalyada ki dogulu arkadaslarima soruyorum yapamazsn diyorlar .bende korkuyorm haliyle ancak bu kadarina yapabljrm .lutfen yardm edn ne yapablirm?
Sagolun cevaplarniz icin gercekten yardimci oluyorsunjz bna o kadar ustume geldiki sevgi kosulszdur yok seven boyle yapmz diye kendimle cikmaza girdim.Sadece sevgi karın doyurmuyor..
O seni memleketinden çıkarıyor da sen onu neden çıkaramıyorsun ? Şimdiden ilişkide kumanda merkezi olmaya çalışıyor . Sonunuz çok karanlık , evlenirsen gel buraya bu yazdıklarımı oku .
Aşka sevdaya düşüp de değerlerinden vazgeçme .. Çok seviyorsa sevgilin gelsin .he ben ona kıyamam dersen de , git o sana bir güzel kiysin da anasının kölesi ol ..şimdiden çocuk olacak annem görmek isteyecek göremeyecek diye bıdı bıdı yapıyor . Onunki anne de seninki ne ?
Cok sevindim sizn adinza. Iste sevdgin insan omurluk bn burdan cikmam diyen biri.Evet maalesef adetleri oyle ben de doguluyum diyarbakirdan mardine gelin gittim bana bile zor geldi el ele tutusmuyoruz ayni koltukta bile oturmuyoruz sma diyarbakir da oyle degil ikisi de dogu oldugu halde farkli diyarbakir cok daha gelismis neyseki simdi izmire yerlestik rahatladik
Sevgi koşulsuzdur diyen adam sana şart sunuyor baksana :Sagolun cevaplarniz icin gercekten yardimci oluyorsunjz bna o kadar ustume geldiki sevgi kosulszdur yok seven boyle yapmz diye kendimle cikmaza girdim.
Muhtac degil fkat sevdgim insan olsun istedigim icin . Ama her dedginjzde hepinjz haklisnz yardimlarinz icin sagolun ..esimi
eşimin ailesi doğuda nispeten gelişmiş şehirde. biz batıda büyük sehirdeyiz.
siz kendinizi feda etmeyin. sevgi karşılıklı olmadıkça sizi mutlu huzurlu etmez. tek hayatınız var. dönüsü zor bir yola bile bile girmeyin. dönüş elbet olur ama yaşadıklarımız size yük kalır. baştan bariz görünen sıkıntılar bar. o şartları açıkça söylemişken hala neden evet diyorsunuz?
kendinizi sevin.
siz sevilmeye değer birisiniz.
bu kişi olmasa da sizi sevecek başka insanlar mutlaka vardır.
bu insana muhtac mi hissediyorsunuz kendinizi?
neden?
o size bu kadar rest çekerken neden hala peşinde koşuyorsunuz?
bunca fedakarlıktan sonra daha çok mu daha az mi değerli olacaksınız onun gözünde? belki sizin için "sen kendin istedin, ben en başta söylemiştim şartları" diyecek ilk yaşadığınız zorlukta.
bu sevgi kırıntılarına muhtaç yaşamayın
kendi kriterleriniz olsun
acele etmeyin evlenmek için
sizinle ortak noktalarda buluşmaya niyetli biriyle birleştirin hayatınızı. kendinizi yok saymayın
Canim benim de oyle diyor du ama kader iste hakkinizda hayirli olsun ama gercekten zor orda yasamak ozellikle cocugunuz olduktan sonrasi egitim yetersiz sosyal faaliyetler yetersiz iyi dusunun cunku bu evlilikCok sevindim sizn adinza. Iste sevdgin insan omurluk bn burdan cikmam diyen biri.
Ablacim msjnin hepsinde o kada guzel anlatmssn ki gercektn cok mutlu ettniz beni cok samimi ve gercekler. Tabi ki dikkate alicm ablacim. Yardim almak icin zatn yazdm cok sagolun :*
Sevgi koşulsuzdur diyen adam sana şart sunuyor baksana :
"Ya burası olur ya ben ona gelirim ama ya yapamazsam diye baska il o onerdgm icn bnm ki sart sunmakms oyle soyluyor..
Ablacim cok guzel konusuyorsun iyiki buraya konu acmism duygulandrnz bni sagolun :*güzel kiz kardesim.. benim de bir kızım var.. 6 yaşında.. ve 6 yıl boyunca elimden geldiğince kızmadan, sesimi yükseltmeden, bir inciymiş ya da pirlantaymis gibi davranmaya calistim, yetistirdim.. üniversite de derslerim olurdu, yurt dışındaydık, bakıcı imkanı veriyordu devlet ama ben kucaklayip derse onjnla gidiyordum. Bebek arabasında uyutup sinavlara arabayla girdim. Şimdi gözümün önünde büyüyor, öyle güzel öyle temiz..
Sen de böyleydin ailen için...
Şimdi göz göre göre seni ateşe nasıl atalım..
Senin durumunda olan bi arkadaşım vardı, insanlık eğitimi mağarada kalmis biriyle nişanlandı. Her gün ona "senin hayat enerjini çalan biriyle yaşlanma" dedim ve çok şükür bir gün dank etti kafasına ve bitirdi ilişkisini, attı nişanı.. şimdi öyle rahat ve öyle mutlu ki.. yüzüne renk geldi..
Rengini solduranlari sende karanlık odalarda unut güzelim..
Sevgiyle kal
Siz oralari daha iyi bilirsn ben hic gidip gormedim bile. Ona buna sordukca billiyorm siz yine yakin yerlerdnmssz birbirnze yakin iller az cok cikmam dede bile kendi ailenize bile yakinsz ve iki sekir icnde cizredn dha gelismis diyorlar tabi bilmiyorm ne kadari dogru. Am ne guzel izmirr gitmissnz mutlu ve huzurnz bol olsun ;*Canim benim de oyle diyor du ama kader iste hakkinizda hayirli olsun ama gercekten zor orda yasamak ozellikle cocugunuz olduktan sonrasi egitim yetersiz sosyal faaliyetler yetersiz iyi dusunun cunku bu evlilik
Böyle tehdit edip sinadigini sandığıyla sen ona bi sınav yap , seviyorsa koşulları ortadan kaldırır yada iyileştirir . Sakın oraya gitme pişman olursun yazık edersin kendine ..Sagolun cevaplarniz icin gercekten yardimci oluyorsunjz bna o kadar ustume geldiki sevgi kosulszdur yok seven boyle yapmz diye kendimle cikmaza girdim.
Cok sagol rabbim senin icin de hangisi hayirliysa onu yapsin insallahSiz oralari daha iyi bilirsn ben hic gidip gormedim bile. Ona buna sordukca billiyorm siz yine yakin yerlerdnmssz birbirnze yakin iller az cok cikmam dede bile kendi ailenize bile yakinsz ve iki sekir icnde cizredn dha gelismis diyorlar tabi bilmiyorm ne kadari dogru. Am ne guzel izmirr gitmissnz mutlu ve huzurnz bol olsun ;*
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?