Çıkmazdayım..Mantık mı, yanılgı mı, gerçek mi, bitiş mi?

Bir kadın ne olursa olsun kendi ekmeğini kendi kazanmalı,erkeğe muhtaç olmamalı.Benim ailemden sürekli duyduğum şey budur.Siz de kesinlikle işinizi bırakmayın.Bırakın kabul eden sizi böyle kabul etsin.Aileniz nişanlınızın ailesi ile anlaşamayacağını ima etmiş.Açık açık söylemeseler bile bu evliliği pek de onaylamıyorlar sanki.Nişanlınızın karakteri neyse de değişmeyecek.Sinirli,kızgınsa evlendikten sonra da devam edecek.Bu forumda eşim çalışmamı istemiyor,benim iyi bir işim var ve o bunu kompleks yapıyor diyen bayanlar da gördüm.Belli olmaz ama evlenince nişanlınız da o erkek kategorisine girebilir.Kesin ayrılmayı düşünmüyorsanız da isteklerinizi belirtin ve kesin sizi mutlu olacağınız şekilde yaşamanızı kabul ederse ona evet deyin.

hikayeni kendime çok benzettim. benimki evlilikle sonuçlandı. benden sana tavsiye sakın evlenmeee....

gerçekten mi sendemi
ne sıkıntı çekiyosun neler sorun oluyor.çözülmeden mi evlendiniz sorunlar.ayyyyy
bu nasıl biye anlamadım bende evlenmek istemiyorum galiba çünkü özgürlüğüme çok düşkünüm gerçi yaşadığım özgürlük öyle uç özgürlük değil ama yinede hayatımla ilgili herkararı kendim veririm aileme çok düşkünüm onlarsız hayat düşünemem.aşkımıda çok seviyorum bunuda ailem bildiği için nişanlanırken bişey demediler ama bulduğunun bumu diye sorarcasına bakıyolar sanki yüzüme bumu ayakarı üzerinde sapasağlam duran sen ne yaptın bumu tercih ettiğin kişi diye düşünüyolar biliyorum.tek tepkileri bana anlaşamazsın biliyoruz diyolar ama kimse evlenme kızım demiyor.aşkıma belki nişanlımdan bile çok inanıyorlardır.çünkü nişanlımdan başkasına hiç bakmadım bile teklifler bana gelmeden ailem tarafından red edilir haldeydi yani

sizinki düzelir gibi olduda değişmedimi??

Bir kadın ne olursa olsun kendi ekmeğini kendi kazanmalı,erkeğe muhtaç olmamalı.Benim ailemden sürekli duyduğum şey budur.Siz de kesinlikle işinizi bırakmayın.Bırakın kabul eden sizi böyle kabul etsin.Aileniz nişanlınızın ailesi ile anlaşamayacağını ima etmiş.Açık açık söylemeseler bile bu evliliği pek de onaylamıyorlar sanki.Nişanlınızın karakteri neyse de değişmeyecek.Sinirli,kızgınsa evlendikten sonra da devam edecek.Bu forumda eşim çalışmamı istemiyor,benim iyi bir işim var ve o bunu kompleks yapıyor diyen bayanlar da gördüm.Belli olmaz ama evlenince nişanlınız da o erkek kategorisine girebilir.Kesin ayrılmayı düşünmüyorsanız da isteklerinizi belirtin ve kesin sizi mutlu olacağınız şekilde yaşamanızı kabul ederse ona evet deyin.

çok haklısınız benim ailem de bende kesinlikle öyle düşünüyorum bi kadın asla bi erkeğin karşısında ezilmemeli ya zaten ben yapamam vde oturamam çok yoğun çalışmama rağmen sadece hafta sonu evde kalmama rağmen ozaman bile kendime bi uğraş çıkarıyorum hiç tarzım değil o öyle istiyo diyede öyle olamam bunuda biliyorum ama neden hala düğünü erteledimde iptal edemedim onu bilmiyorum en iyisi son bi konuşma yapayım bu akşam ve anlatayım ona düşendüklerimi yapıp yapamayacaklarımı
sonrada karar verelim bu galiba yapılması gereken son

İnşallah hakkında hayırlısı ve iyi olanı olur. Ama anlattıklarına bakılırsa eğer şimdi böyle hemen her konuda istediklerini yaptırmak için ayrılalım kozunu kullanacaksa evlendiğinde işin var demektir. Her evlilik öncesinde sorunşlar olabilir, mesela eş adayın çalışmanı istemeyebilir ama bunu kesin kati bir şekilde zorlatmaya dayalı bir şekilde yapcasa işini bırakma derim... İyi düşün canım zorlatmaya dayalı aile tarafından ilişkiniz ileride daha da çok zadelenebilir.

Bu arada kısa bir dip not: bazen aile büyüklerimiz de bizim için hayat tecrübelerinden dolayı nasihat edebilir veya evlilik öncesi fikir detayları verebilir. Her sözü kulak ardı etmemek lazım.

Tabiki canım senin anlattıkların daha farklı..

eşimle 2008 ağustos ayında evlendik. bunun öncesinde 5 yıl beraberlik. aynen bi küs bi barışık giden bi ilişkiydi. yine küs olduğumuz bi zaman düşünüp taşınıp bana inanılmaz bi evlenelim baskısıyla geldi.bi şekilde evlilik noktasına gelindi. ve beni buna ikna etmesi resmen yalvarırcasınaydı.ben kafamda artık bitirmiş olmama rağmen sonunda ok dedim. ama gel bide bana sor. ailesi inanılmaz baskın inanılmaz cins insanlar. annesi oğlum oğlum der başka bişey demez. babası her şeyi yönetmek ister. bişeyler alınacak olur problem. herşeye onlar karar verir. ben böyle olmaz dediğimde eşim triplere girer. ben de aileme durumu açtığım için geri dönemedim. (akla bak) evlenince düzelir diye düşündüm. evlenince daha da beter oluyor her şey. annem taa başta bana çok dedi kızım senin anlaşabileceğin insanlar değil falan ben kadını dinlemedim. ama inan onlar herşeyi net görüyorlar. şimdiki durum ise iç güveysinden hallice...

canım tabı karar senın ama ben senın yerınde olsam ısımı asla bırakmam
sonucta kayınpederın neden bu kadar herseye karısıyor anlamıs degılım
pekı nısanlın bırsey demıyormu
yaa tamam buyuklerımıze saygı sevgı ama bır yere kadar oluyor ıste

canım bence sen uzun uzun dusun kararını oyle ver
canım

nişanlın ailesinin işinde çalışıyosa ailesinden hiç bir zaman kopamazsınız ve nişanlın işinize karıştıracak gibi duruyor, öyle olursa kendi başınıza kalamayacaksınız hiç bir zaman, sen buna şimdi bile dayanamıyorsan evlenince nasıl dayanacaksın..
bir erkek karım nasıl istiyorsa öyle olcak dediği zaman ve sadece karım ve ben önemli gerisi 2.planda benim için diyebiliyosa, öyle düzgün bir aile kurulabiliyor. herşey erkekte bitiyor.
nişanlın böyle demiyor bellki. zor bu işler,bazı huylarını eski nişanlıma benzettim.. ayrıldığıma pişman değilim.
hakkında hayırlısı olsun

canım tabı karar senın ama ben senın yerınde olsam ısımı asla bırakmam
sonucta kayınpederın neden bu kadar herseye karısıyor anlamıs degılım
pekı nısanlın bırsey demıyormu
yaa tamam buyuklerımıze saygı sevgı ama bır yere kadar oluyor ıste

canım bence sen uzun uzun dusun kararını oyle ver
canım

nişanlım onlara bişy diyemiyor aman olsun önemli olan evlenmemiz diyor anca ben müdahale edince herşeye neden onlar karar veriyor biz evlenmiyormuyuz dediğimde sadece okonuda benim dediğim oluyor.yani herşeye müdahe istiyorlar yoksa onlar bildiğini yapıyorlar.bide bukaradar sıkıntıya rağmen hale ortada bişey yok kimsenn bişeyi hallettiğide yok bakalım hayırlısı son konuşma yapacam dahada fazla uğraşamayacam ben hayatımı insanlarla mücadele ederek geçirememki

şartlarını baştan koyacaksın , mantığını kullanmaya çalış..çünkü evlendikten sonra sadece sevgi yetmiyor..

1-ben babasına bağlı birini değil, kendini taşıyabilen kendi sorumluluklarını bilen birini istiyorum
2-evlenirken alacağım şeylerin hesabının tutulmasını istemiyorum..benimde heveslerim var ve bunlar imkanlar yeterli olduğu sürece karşılanmalı...
3-benim aileme saygın nekadarsa benimde senin ailene saygım o ölçüde olacak..yani ne verirsen onu alırsın...
4- ben nasıl senden işini bırakmani istemiyorsam ki bu saçmalık olur,aynı şekilde sende benden isteyemezsin...dünyanın binbirtürlü hali var..yarın ölüm yada boşanma olduğunda beni yine mesleğim ayakta tutacak...

bu şartlarını tek tek söyle..kabul ediyorsa ne ala..ama eğer mazeretler üreterek kabul etmiyorsa kesinlikle yollarını ayır...

evlilik çocuk oyuncağı değil..ve şimdiden durum böyleyse inanki evlendikten sonra daha vahim bir hale gelir...ve sen üzülürsün ailen üzülür..herşeyin hayırlısı olsun ama sen tedbirini al.taktirini allaha bırak...

şartlarını baştan koyacaksın , mantığını kullanmaya çalış..çünkü evlendikten sonra sadece sevgi yetmiyor..

1-ben babasına bağlı birini değil, kendini taşıyabilen kendi sorumluluklarını bilen birini istiyorum
2-evlenirken alacağım şeylerin hesabının tutulmasını istemiyorum..benimde heveslerim var ve bunlar imkanlar yeterli olduğu sürece karşılanmalı...
3-benim aileme saygın nekadarsa benimde senin ailene saygım o ölçüde olacak..yani ne verirsen onu alırsın...
4- ben nasıl senden işini bırakmani istemiyorsam ki bu saçmalık olur,aynı şekilde sende benden isteyemezsin...dünyanın binbirtürlü hali var..yarın ölüm yada boşanma olduğunda beni yine mesleğim ayakta tutacak...

bu şartlarını tek tek söyle..kabul ediyorsa ne ala..ama eğer mazeretler üreterek kabul etmiyorsa kesinlikle yollarını ayır...

evlilik çocuk oyuncağı değil..ve şimdiden durum böyleyse inanki evlendikten sonra daha vahim bir hale gelir...ve sen üzülürsün ailen üzülür..herşeyin hayırlısı olsun ama sen tedbirini al.taktirini allaha bırak...

:))) çok sağolun benimle derleştiğiniz içi iş çıkışında buluştum nişanlımla sorunlar yannış anlaşılmalardan ibaretmiş onuşunca anladık ben nasıl onun 8 yıldır tanımadığım birine dönüştüğünü düşündüysem o da benm merhametsiz anlayışsız biri olduğumu şününüyomuş.
anlaştık işimi dahada sorun yapmayacağını böylece kabulleneceğini söyledive söyleme tarzına inandım ona.
aile meselesine gelince tabiki gidecez glecez ama işim olduğunda işte olmam gerektiğinde ısrar edip anlayışsızlık yapıp illa geleceksin diye tutturma gitmek istiyosan sen gidersin bende işim biterse gelirim dedi.bende sen benim aileme nasıl davranırsan bende sizinkilere öyle davranırım dedim iyi olursan iyi olurum kötü olursan kötü olurm.ama en iyi olmak kızı gibi davranmak istiyorum senn davranışın kötü olursa bende istemediğim gelin tarzına bürünürüm dedim.
eşya konusuna gelince ailesi beni bukonuda üzmek istemediklerini buüzdende ne istiyosak nasıl istiyosak öyle olsun demişler.
şimdilik durum böyle düğün ertelendi işle yoluna girdi şimdilik
yine hazırlıklar hız kaznınca anlayaczz söylenenler doğrumu yoksa aldatmamı aldatmayda eğer yine etelenir düğün :))))))):92::1: yapacak bişey yok :)
desteklerinizden dlayı hepinize teşekkürler ayrıtı ve bilgileri tekrar paylaşırım

Merhaba yine bunaldım
bunasıl biriş anlamdım nişanlımla sorunları hallettik diye düşünüyordum amaaaa
yine bi sorun hiçbi hazırlığıbaşlayamadığımız gelinlik eşya daha doğrusu düğün günü 22 mayıs ve hiçbşey yok ortada diye sorunlar çıktı ve ben düğünün ertelenmseini istedim çünkü konuşmaya gelince nişanlım ve ailesi herşey hallolur diyor ama bişey yapmaya gelince ortda kimse kalmıyordu
herneyse düğün ertelendi
nişanlımla haftasonu eşya bakmaya gidelim diue sözleştik sabahtan kaltım hazırlandım hazırım çıkalım dedim ve hiç halim yok gitmeyelim dedi neden dedmim gitmeyelim işivar dedi
akşama doğru çık evden gezelim dedi çıkamam işim var dedim ve cevaba bakın
eşya bakmadık diye niye stres yaptınki düğün etelendi önümüzde 1 yıl var niye panik yapıyosun dedi aslında 1 yıl gibi bişey hiç konuşulmamıştı hazırlıklar bitince yaparız düğünü diye konuşulmuştu
şimdi yine karıştı bütün duygularım babam seviyosun istiyosun diye bişey demiyorum ama bu çocuk sennle alay ediyor diyor bana denk olmadığını düşünüyorlar.:(
benim yanımdayken babası aradığında hemen geliyorum diyor nişanlımlayaım gelemem demiyo benim yanıma gizlica kaçarak geliyor
neyapmalıyım yardım edin iyice karıştı duygularım ene yapmalıyım

Düğünü ertelemekle iyi yapmışsınız.
Erteleme kararınızdan dolayı size tavır mı alıyor diye düşündüm
Ama yine de çok zıt karakterdesiniz. Ve evlenirseniz evliliğiniz sizi çok yıpratacak gibi görünüyor.
hem eşiniz hem de ailesi sizi çok yoracak

düğünü ertelemekle iyi yapmışsınız.
Erteleme kararınızdan dolayı size tavır mı alıyor diye düşündüm
ama yine de çok zıt karakterdesiniz. Ve evlenirseniz evliliğiniz sizi çok yıpratacak gibi görünüyor.
Hem eşiniz hem de ailesi sizi çok yoracak

çok haklısın neyapmalıyım çok karıştım
işimi problem yaptı ayrımaya kadar getirdi ayrıldım tamam artık sorun yapmayacam dedi
ailelerle görüşmek istemyorum dedi ayrıldım çünkü aileme düşkünüm onlara tavırlı davransa ölürüm eezilirim böyle bişeyi kadıramm benim ailem çok candan sıcak ve kardeşlerim annnem babamla yeri geldiğinde dost arkadaş olabiliyoruz çok sıcak ilişkilerimiz öyle sadece anne baba ve kardeş değiller benim için onlardan sadece sevdiğim bi erkek için vazgeçemezdim
bu sorunada tamam ben çokfazla gidip gelelm ama senin alenle görüşmende benim için sorun olmaz dedi yine devam ettik,
ama nişanlım oldu sorun üretme makinası
hiç heveslenmiyor eşya alalım evimizi kuralım artık 9 yıllık aşkımıza yuvamızda devam edlim gibi bi kaygı yok
en önemlisi de artık sürekli bahanesi var birlikte bişey yapamıyoruz sanırım ailesi bana karşılı sert bi erkek olması konusunda baskı yapıyor benimle çok ilgilenmesini istemiyorlar gibi geliyor.
Düğün hazırlıklar bitmedi diye ertelendi iyice gevşedi daha zaman var stres yapma diyor
bu evlenmekten korkuyor bide galiba ama sorarsan hayır diyorr ooooffff
işime bile konsantre olamıyorum ne biçim çıkmaz bu ne yapmalım bennn

Benden sana bir tavsiye sakın ha işini bırakma Tanıdığını zannettiğin insan şimdi neyse gelecekte te o olacaktır değişir diye bekleme değişmiyorlar çalışıp çalışıp işi bıraktıktan sonra koca eline bakmak inan çok zor şunu alıcam eve para lazım dediğinde ne gerek var şimdi onun sırası mı deyiveriyorlar Ailenle görüşmek istemeyeni ben de istemem Koca bulunur da Anne baba bulunmaz

Ne bu ya köle hayatı gibi çekilir dert değil. Ayrıca durumları var diyorsun çok mu zor istenilen eşyaları almak. Açıkcası nasıl bir aile olduklarını baştan göstermişler. Bence iyi bir karar vermen lazım. Geri dönüşler zor oluyor.

su anda son durum nedır yanı bı karar verdınmı tamamı devammı
bana sorarsan hiç düşünme allah aşkına guzelım ne guzel ısde senkı kendı ayaklarının üstünde durabılen bı kadınsın o ise daha senın yanına gelırken bıle babasından akcıp gelıyor git hayatını kurtar s-kendınede kendın gıbı şahsiyetlı senın kadrını kıymetını bılen bı ınsan bull emın olkı dısarda ne ınsanlar var kızı alıpda el üstünde tutuyorlar baban ve aılen ne dıyorsa dogru dıyor kaç kurtar kendını aşk ayagından gıdersen yarın cok cok daha buyuk seylerın savasını vereceksın emın ol bu gıdısle sız evlensenız bıle sen mutlu olamazsınkı her seye mudahale eden bı aıle ınanamıyorum kaç kurtar kendını bı yere bağlanıp kalma hayatın senın hayatın aşk meşk bunlar sagdece su ankı nısanlına özgü bişey degıl keske senın kadrını kıymetını bılse ama işde olmuyorsa olmaz hayatını mahfetme

psikologa bu konu için gitmelimiyim yoksa yapacak bişey yok diyip bitirmelimiyim

biz birbirimizin hayatına giren ilkleriz
aşkımza aşikar ailelerde farkında bu durumun
yanımdayken hiç kavgamız tartışmamız çekişmelerimiz yok
ama ne oluyorsa eve gittiğinde yadabişey yapmamız gerektiğinde hemen bahane uyduruyor
ayrılalım desem biliyorum bende oda mahvolacaz ama ilişkide en güzel olması gereken zamn çok kötü geçiyor var bizi engeleyen bişeyler ama ne olduğunu bilmiyorum hiç bi heves bırakmadılar bende evliliğe dair
bitirsem üzülecem devam etsem üzülecem
ailesini bana karşı iyi beni sevdikleriniz istediklerini söylüyorlar ama nedense oğlullarının bi yuva kurması için ona gereken desteği gösterip cesaretlendirmiyorlar
annesi hala moğlunu yanımda bi çoçuk gibi seviyor sarılıyo oğluşum diyor.
banada kızım oğlumun artık yırtık kotla gezmesine izin verme oda senn gibi takım elbise giyinsin diyor kendi yaptıramadığını benim yaptırmama istiyor.
???????
ha hiç kurnaz bi insan değilm öyle buşekilde sınayayım onu deneyeyim yada şutarafa çekeyim gibi fikirler üretemiyorum ne yapmalıyım zaten yanıma geldiğinde bütün sinir stres herşey ikimizde de bitiyor böylede bişeyi çözüme ulaştıramayacak biliyorum bbıraksam böyle bi ömür biz nişanlı kalabiliriz ne o ayrılabilir nede ben ama bişekildede artık ilişkinin şekllenmesi lazım biliyorumm ama neyapacağımı bilmiyorummm

Psikoloğunuz size bitir ya da bitirme demeyecektir. Ama siz ordan çıktığınızda ne yapmanız gerektiğini biliyor olacaksınız. Kararınızı vermenize yardımcı olacaktır

bence bi psikologa git canim. kafandaki düsüncelerin netlesmesine yardimci olacaktir
hem icini dökersin, iyi gelir sana eminim

su anda son durum nedır yanı bı karar verdınmı tamamı devammı
bana sorarsan hiç düşünme allah aşkına guzelım ne guzel ısde senkı kendı ayaklarının üstünde durabılen bı kadınsın o ise daha senın yanına gelırken bıle babasından akcıp gelıyor git hayatını kurtar s-kendınede kendın gıbı şahsiyetlı senın kadrını kıymetını bılen bı ınsan bull emın olkı dısarda ne ınsanlar var kızı alıpda el üstünde tutuyorlar baban ve aılen ne dıyorsa dogru dıyor kaç kurtar kendını aşk ayagından gıdersen yarın cok cok daha buyuk seylerın savasını vereceksın emın ol bu gıdısle sız evlensenız bıle sen mutlu olamazsınkı her seye mudahale eden bı aıle ınanamıyorum kaç kurtar kendını bı yere bağlanıp kalma hayatın senın hayatın aşk meşk bunlar sagdece su ankı nısanlına özgü bişey degıl keske senın kadrını kıymetını bılse ama işde olmuyorsa olmaz hayatını mahfetme

inanın çevremdeki herkes sizin söyledğiniz gibi söylüyor bitir kurtul diye.şimdi bende itiraf edyim bende dün gece ilk defa 9 yıldır içimden dedimki nişanlım için geri zekalı bulmuş benim gibi birini ,onu ne ailesiyle ne işi ile,ne kıyafeti ile hiçbişeyi ile yargılamayan onu olduğu gibi kabul edip hiç bişeyini düzelmek için uğraşmayan birini daha ne istiyor anlamıyorum dedim sanırım ben bu ilişkiyi beynimde bitirmeye başladım bile zaten matık hep hayır diyor.alışanlığım ve ona bağlılığım beni ayrılmak için korkutuyor. Evimiz bize yakışır olsun içimize sinsin aldığımız eşyalar diyorum bunu bile yannış anlıyor.bırak izin ver herşeyimizi ben alayım yeterki içimize sinsin alacaklarımız gücümüzün yettiği kadarını alayım diyorum beni eziyosun ben yapamıyorum diyor.(durumları yok zannetmeyin ailesi yaşadığımz şehrin en zenginlerinden diye bilirim .ama ailesi zengin nişanlımı bişey yerine koyan yok.oturacağımız evkendilerine ait ama kiracı muamelesi yapıyolar dolap değiştirmeyin tadilat bizim yaptığmız kadar olacak daha fazlasına istemeyin gibi)
buarada nişanlımı buarada nişanlımda iyi bi ünv iyi bir bölümünden mezun ama ailesi işini yapmasına izin vermiyor çünkü aile şirketleri var bu konudada eziliyo

Back
X