çıkmazdayım..ne yapmalıyım

hayall35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2012
240
96
73
uzun zamandır bu çıkmazdayım ve birilerinin sözlerine yol göstermesine çok ihtiyacım var.konu nişanlım kendi aile işleri var oda orda çalışıyor bi süre önce ordan çıkıp başka bir iş denemek istedi ama piyasayı ve işverenlerin haksızlıklarını görünce ordan çıkıp tekrardan kendi işlerine döndü.nişanlım geçen sene askerdeydi ve amcası astsubay izine geldiğinde nişanlıma akıl verdi askerliğini bitirdiğinde sınavlara girip uzman ol diye.nişanlımda karar verdi denize giricekti bende destek oldum inanın ondan çok ben koşturdum başvurusunu ben yaptım sınavda kapısında bekledim çok istiyordu bende onun mutlu olmasını herşeyden çok istiyorum ama olmadı mülakatlarda elendi.
askerdeyken bu konu hakkında çok konuştuk ben denize girmesinde sonuna kadar destek olduğumu ama karayı istemediğimi hep belirttim.kendiside asla diyordu doğu görevi var olmaz girmem yapamayız oralarda derdi.askerliğini bitirdi geldi nişanlandık çok değişti bana o kadar çok baskı yapıyor ki denizin sınavını kazanamayınca kara kuvvetlerine yöneldi asla diyen insan şimdi giricem diyor.sürekli tartışıyoruz istemiyorum anlamıyor beni o kadar gücüme gidiyor ki sen herşeyden önemlisin dememesi.sınava girip giderim gelmezsen gelme bile dedi.anlamıyorum çok şükür işi var neden bu kadar üsteliyor.kararımdan dönmücem kendimce o kadar haklıyım ki geçen hafta o kadar ağladım ki tamam girmicem yapma böyle diye söz verdi bugün gene kavga ettik giricem diyor çok yoruldum napmalıyım nolur bişey yazın uzun oldu kusura bakmayın umarım anlatabilmişimdir derdimi.

Kara Kuvvetlerini istememe sebebin,doğu görevi diyorsun.
Bunu nişanlın açısından mı kendi açından mı sakıncalı buluyorsun ?
Yani asıl sebep,nişanlın için endişelenmen mi ?
Eğer öyle ise,kararına uymadı diye ayrılmayı düşünmen mantıklı değil.
Sevdiğin için sakınıyor ama giderse ayrılmayı düşünebiliyorsun.

Diğer yandan,kendin orada yaşayamayacağın için karşı çıkıyorsan,çocuğun istikbaline engel olma derim.
Aile işinde çalışmak,dışarıdan rahat görünür ama fazlasıyla bağımlı bir hayattır.
Nişanlın,kendine farklı bir yol çizmek istiyor ve en emin yol olarak bunu düşünmüş.
Senden destek beklemek en doğal hakkı...Ama sen de mecbur değilsin.Karar senin.

ona bugüne kadar hep destek oldum ama bunda olamıyorum hem kendim hem onun için korkularım var.komanda olmayı istiyor o görevlere gittiğinde ben o dört duvar arasında duramam endişeler bitirir beni.sonra annem var hasta hadi deniz kuvvetleri yakın yerlere gönderiyor ama diğeri doğu ordan buraya gelemem.

Arkadaşım bu kadar sıkma canını,
kısmetten öteye gidilmez derler...

Belki de hakkınızda hayırlısı bu olacak,
mesela benim bir arkadaşım da aynı durumdaydı,
eşi uzman çavuştu,
onlarla ilgili bir kanun var sanırım istifa ettiklerinde devlet memurluguna geçebiliyorlar...

Arkadaşımın eşi istifa etti, şu an devlet memuru...

Kim bilebilir ki belki de böyle bir şey olur...

4 duvar arasında bekleyemem ben diyosun.
Sen onun için fedakarlık yapmıyosan adam niye senin için sevmediği bi yerde akşama kadar çalışsın ki..

Bence ortak kararlar almalısınız sadece nisanlizin veya sadece sizin dediğiniz olamaz. Bence oturup eğrisini doğrusunu
Konusun hem ikidebi kararından donmesin nişanlınız bence bo sabit kararda kalması gerek o ne öyle bi giricem sınava sonra yok girmiycem iki gun sonra gine başlıyor giricem offf ben şimdiden yoruldum yazarken o yorulmuyormu değiş dokustan??

4 duvar arasında bekleyemem ben diyosun.
Sen onun için fedakarlık yapmıyosan adam niye senin için sevmediği bi yerde akşama kadar çalışsın ki..

bekleyemem yazmadım iyice okursanız dört duvar arasında endişeden nasıl durabilirim dedim.

ortak bi karar alamıyoruz malesef bu aralar çk değişti o kadar çok konuşmaya çalıştım ki.güzelce anlatıyorum herşeyi neden istemediğimi zorluklarını zaten kendisi sinirli biri o kadar stresli bir işte kimbilir ne hale gelir mesleği bu olsaydı asla sesimi çıkarmazdım tanıştığımızda da bilirdim ona göre zaten kabullenmiş olurdum ama mesleği bu değil bi takıntı uğruna maaşı iyi diye tehlikeye kendini atmasını istemiyorum

gerçekten kısmetten öteye gidilmez..bence "istemiyorum da istemiyorum" diye boşuna kendini yorma biraz da akışına bırak..belki onun sınavını da kazanamayacak..askeriyeye girmek kolay iş değil..kendinide nişanlınıda üzme..bence oturun sınavı kazanırsa nasıl bir hayatınız olur kazanamazsa nasıl olur bunları konuşun..erkekler bizim gibi resmin detayına değil bütününe bakıyorlar sen o detaydaki korkularını oturup ona güzelce anlatırsan seni anlayacağını düşünüyorum..en azından ortak bir yol bulursunuz..ha bu arada benim ailemde doğuda 8 sene görev yaptı çok şükür geçinip gittik..yani oraya gidenlerinde canı can..insan ekmek parasını nerde kazanıyosa orda yaşıyor mecbur..

Bencede çok baskı yapmayın tedirginliklerinizi tabiki dile getirin.Ama o da her erkek gibi saygı görmek, düzenli bir gelir, iyi bir iş istiyor olabilir.Bir şeyi hedeflemek insana iyi hissettirir bunu hedef edinmiş kendine belli ki.Belki bunu hayatta başarılı olmakla eşleştirmişti kim bilir.Bence hayırlısını isteyin Allahtan tehliklei olabilir ama kimin ne zaman hayatının sonlanacağını bilemeyiz ki.Siz yinede anlatın tüm kaygılarınızı yine de istiyorsa bence bu arzusunun önüne de geçmeyin derim..

gerçekten kısmetten öteye gidilmez..bence "istemiyorum da istemiyorum" diye boşuna kendini yorma biraz da akışına bırak..belki onun sınavını da kazanamayacak..askeriyeye girmek kolay iş değil..kendinide nişanlınıda üzme..bence oturun sınavı kazanırsa nasıl bir hayatınız olur kazanamazsa nasıl olur bunları konuşun..erkekler bizim gibi resmin detayına değil bütününe bakıyorlar sen o detaydaki korkularını oturup ona güzelce anlatırsan seni anlayacağını düşünüyorum..en azından ortak bir yol bulursunuz..ha bu arada benim ailemde doğuda 8 sene görev yaptı çok şükür geçinip gittik..yani oraya gidenlerinde canı can..insan ekmek parasını nerde kazanıyosa orda yaşıyor mecbur..

yanlış anlaşılmak istemiyorum tabiki bu işi yapan bi sürü insan var.annem ms hastası o kadar uzağa gidersem naparım hiç gelemem buralara nişanlım inada bindirdi hiç benim tarafımdan düşünmüyor biraz anlasa beni bu onun tek başına alabilceği bi karar değil ortak bi yaşantımız olucak o böyle yaptıkça bende ona destek olamıyorum hatta hayallerine engel olduğumu düşünüp dahada mutsuz oluyorum

daha yeni bana girmiceğini söylemişti gene aynı konuları açması bizi mutsuzluğa sürüklüyor.bence evlilik stresinden bu kadar gergin zaman yaklaştıkça napıcağını şaşırıyor anlayamıyorum onu artık

Büyük konuşmamak gerekir konu nolursa olsun.
Oda büyük konuşmş bak şimdi gitmek isteyen gene o...
Eğer doğu görevi senin açından zorsa çocuğun gelecek planlarıyla oynama bırak yapsın istediğini.
Evlilik fedakarlık gerektirir.
Seviyorsan kabul edeceksin kararını.Senin kararını tercih etmedi diyede ayrılırsan buda bencillik olur bilesin.

bekleyemem yazmadım iyice okursanız dört duvar arasında endişeden nasıl durabilirim dedim.
Bunu açıkca yazmanız gerekmez.
Ben ilk yorumunuzu da göz önünde bulundurarak yazdım.

Yazdıklarınızın bende biraz bencilce düşündüğünüz hissini uyandırdı (öylesiniz demiyorum kesinlikle)
Eğer nişanlınıza da aynı tavırda söylüyosanız ters tepki veriyo olabilir onu vurgulamak istedim sadece..

Sizin açınızdan bakıcak olursak bende şurda bir ay kadar sonra nişanlanıcam. Sevdiceğim babasının yanında çalıştı senelerce ama ailenin yanında çalışmanın verdiği bi eziklik (başka hangi kelimeyle anlatacağımı bilemedim) olur insanda. Böyle ne kadar insan tanıdıysam hep bunu gördüm ben. Tek başıma bişey başardım demeye ihtiyacı vardır insanın. Benim sevdiğim babasının yanından ne zaman ayrıldı kafası o zaman rahatladı. Şimdi işi çok yorucuda olsa ben sesinde o huzuru hissediyorum. Ki çocukluğundan beri içtiği sigarayı bile bıraktı başka bi yerde işe başlayınca..
Benim sevdiğimde polislikti falan filan başvurmak istedi. Allah biliyo ya zerre kadar istemiyodum. Ben onu kaybetmeye dayanamam çünkü. Aynen sizin dediğiniz gibi doğuda olsam eve yarım saat geç gelse kalpten giderim heralde bişey mi oldu yoksa diye.
Ama o başvurcam dediğinde söylediğim tek şey kesinlikle istemediğim ama eğer kararlıysanda her zaman yanındayım oldu. Sonuçta çalışacak olan o. Göreve gidip can korkusu duyacak olan o. O korku bizim endişelerimizin yanında hiç kalır bence. Nişanlın bunu göze aldıysa vardır bi düşündüğü. Sanada onun yanında olmak düşer bir şeyleri göze alıp.. Gerçekten seviyosan..

ben ayrılmak falan istemiyorum asla o bişeyi bu kadar istemese ben asla üzmem onu ama o anlamıyor beni eğer bigün giderse bende onunla giderim tabi ama oralarda tek başıma mutsuz olursam bu onada yansıcak keşke oturup birlikte sağlıklı kararlar alabilsek

Bunu açıkca yazmanız gerekmez.
Ben ilk yorumunuzu da göz önünde bulundurarak yazdım.

Yazdıklarınızın bende biraz bencilce düşündüğünüz hissini uyandırdı (öylesiniz demiyorum kesinlikle)
Eğer nişanlınıza da aynı tavırda söylüyosanız ters tepki veriyo olabilir onu vurgulamak istedim sadece..

yorumun için teşekkür ederim gerçekten bencil bi insan değilim bilmiyorum belki bu konuda bencilce davranıyorumdur sağlıklı düşünemiyorum.seninde dediğin gibi onun huzurlu sesini duymayı o kadar istiyorum ki.ama bu huzuru tek bu iş mi sağlayabilir bi ortak yol olamaz mı.neden hep kadınlar fedakarlık yapıyor ben ailemi bırakıp uzaklara gidicem herşeye tamam ama ben o kadar üzüldüm o bi kere oturup düşünemez miydi napabiliriz mutsuz olmanı istemem diye aramız şuan kötü benimle oturup konuşmuyor bile

benim eşim de polis onunda doğu görevi var ama ben kabul ettim .sonuçta ekmeğin nerdeyse sen orda olmalısın. ancak farklı bir bakış açısından bakarsak nişanlının seni umursamaması ve bu konuda seninle sürekli tartışması büyük bir sorun. hayatında seni herşeyden önde tutmalı

Bu durumda olmakla ve nişanlınıza kızmakta sonuna kadar haklısınız.
Bir asker kızı olarak yazıyorum bunu.
Bu meslek normal bir meslek değildir, insanın geleceğini hatta çocuklarının geleceğini tamamen değiştiren, karakterlerini yenibaştan yapılandıran meslekten öte bir yaşam biçimidir.
Öyle göründüğü gibi de kolay değildir, belki zorluklarını ya da mesleğin seyrini anlatırsanız kendi de iyice düşünüp karar verip.
Öyle bir anda yok amcam dedi, yok bilmem kim dedi diye asker olunamaz!
Çünkü işini yapıp, çıkıp ay başı geldiğinde maaşını aldığın bir iş hiç değildir!
Ayrıca kendi işini yapmamasının sebebi eğer kendi ayakları üzerinde durmak, ailesinden ayrılmak ve kimseye bağlı olmamak ise en büyük hatayı zaten burda yapar.
Küçük bir yer olduğunu bile düşünsek en az 20 kişiden emir alıyor olacak, kendinden üstte 20 kişiyi kabul edebilecek mi?
Hele sizi hiç düşünmeden ben sinemaya gidiyorum der gibi uzman olacağım ne demektir, deli cesareti herhalde...

benim eşim de polis onunda doğu görevi var ama ben kabul ettim .sonuçta ekmeğin nerdeyse sen orda olmalısın. ancak farklı bir bakış açısından bakarsak nişanlının seni umursamaması ve bu konuda seninle sürekli tartışması büyük bir sorun. hayatında seni herşeyden önde tutmalı

bende en çok ona üzülüyorum beni herşeyden önde tutmasını isterdim.sürekli benimle kavga halinde konuşamıyoruz ki ona göre ben ona hiç destek olmuyorum.hayatının her alanında hep yanındaydım bi konuda ters düşünce bu kadar yaptığım unutulmamalı bnce

evet askerlik zor meslek arkadaşında dediği gibi hem kendisi hem ailesi için zor..ailesinin iş ortamından uzaklaşıp kendi ayakları üzerinde durmak için yapıyor sanırım bunu bir inatla..ama kolay kolay almıyolar öyle herkesi bunun kaç tane mülakatı var..bence yinede canını sıkma çok fazla..bir de askere gidip geldikten sonra erkekler çok değişebiliyor orda kaç kişiden emir alıp eziyet çektikleri için..belkide bunların acısını çıkarmak içinde asker olmak istiyo olabilir..hani emir almayıp emir vericek pozisyona geçeceğini sanıyo olabilir..ama kazın ayağı öyle değil..

Back
X