Çıkmazdayım yardım edin nolur!..

KaRaMuKK

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2010
12
0
36
Samsun
Herkese Merhaba;
O kadar ihtiyacım varki sizlere..Olumlu,olumsuz yaşanmışlıklar ve tecrübelere..
5 Haftalık hamileyim,23 yaşındayım ve 2 aylık evliyim sadece..
5 Haftalık hamileyim ve yeni öğrendim gebe olduğumu..
ve ben...
5 haftadırda;
Hergün yaklaşık bir paket sigara içtim,
eşim trafik kazası geçirdi bu yakınlarda ve onunla röntgene girdim,
ayrıca cipralex adında bir antidepresanı 4 senedir dönem dönem tam ve yarım olmak şartıyla hiç kesmeden kullanıyorum..
Her gece yatmadan önce muhakak içiyorum şu son 5 haftadır da yaptığım gibi...
Yani hamileyken...
2 akşamdırda ilacı kendi kendime bir anda kestim kahredip,
şimdi ise sarı sarı beneklermi dersiniz,şiddetli başağrısımı,kafayımı taşıyamamak bir sürü şey oluştu bende...
Yarın doktora gideceğim ama çok korkuyorum.
Hatta yarın nasıl olucak bilmiyorum..
Tamam gebelik kesem varsa,kalp atışları varsa bebeğin doktor beni yallah edip gönderirse ve gebeliğin ilerleyen dönemlerde yapılan testerinde bebeğimde herhangi bir anomalik yapı veya durum çıkarsa ne yapacağımın düşüncesi beni 3 gündür bitirmiş vaziyette...
Allah aşkına ben ne yapmayalım?
Lütfen yardım edin..
Allahım böyle çıkmazlara sokmasın kimseyi...
Hiçkimseyi....

Canım bir kere stresten uzak durmalısın.O yüzden her şeyin hayırlısı deyip kendini rahatlat bir kere.Doktorların söylediği hamileliğin ilk ayında kullanılan zararlı maddelerin,röntgenin ve ilaçların bebeğe etkisinin olmayacağı yönünde.Bundan sonra dikkatli ol.Umarım sağlıklı bir hamilelik geçirirsin.

Henüz çok yeni hamileliğin,hemen pes etme..
mademki bu kadar sıkıntı yaptın,bundan sonrası için dikkat et..
önemli olacağını sanmıyorum,ne şartlarda ne sağlıklı bebekler dünyaya geliyor.
Bence artık biliyorsun ,içinde bir canlı var..bundan sonrası önemli ve artık birine karşı büyük bir sorumluluğun var..dert etmeyin,yarın doktorunuz sizin içinizi rahatlatacaktır:

canım hayırlı olsun öncelikle allah kucağına almayı nasip etsin. önce içini ferah tutcaksın.herşey allahtan unutma.Stresi bir kenara bırak.Herşey iyi olcak allahın izniyle aklına kötü şeyler getirme

Herkese Merhaba;
ve ben...
5 haftadırda;
ayrıca cipralex adında bir antidepresanı 4 senedir dönem dönem tam ve yarım olmak şartıyla hiç kesmeden kullanıyorum..
Yani hamileyken...
şimdi ise sarı sarı beneklermi dersiniz,şiddetli başağrısımı,kafayımı taşıyamamak bir sürü şey oluştu bende...
Tamam gebelik kesem varsa,kalp atışları varsa bebeğin doktor beni yallah edip gönderirse ve gebeliğin ilerleyen dönemlerde yapılan testerinde bebeğimde herhangi bir anomalik yapı veya durum çıkarsa ne yapacağımın düşüncesi beni 3 gündür bitirmiş vaziyette...
Lütfen yardım edin..
Hiçkimseyi....

Hangi konu başlığındaydı tam olarak hatırlamıyorum ama geçtiğimiz hafta gebelikten önce ilaç kullanımı ile ilgili biri konu başlığı açmıştı.
Gebelik öncesi doğum kontrol hapı ve başka ilaçlar kullanmış dr da kullandığı ilaçların bebek için sakıncalı olabileceğini söyleyerek kürtaj önermiş.Yine forumdan bir arkadaş Farmokoloji diye tıp dalından bahsetmişti.Gebelik öncesi ilaç kullanımı varsa ve gittiğiniz dr.bebeğe olumsuz etkileri olabileceğini düşünüyorsa mutlaka hastanelerin Farmakoliji bölümüne başvurup rapor alın diyordu.İlaç kullanan kişide geçtiğimiz hafta Farmakoloji dalına başvurup ilaçların bebeğe etki etmediğini öğrenip bunu forumda bizlerle paylaşmıştı.
Olumlu düşünmeye çalış canım,dr herhangi bir tehlike görürse de sende hastanelerin Farmakoloji bölümlerine başvurup kullandığın ilaçların etkisi olup olmadığını öğrenirsin.

Herkese Merhaba;
ve ben...
5 haftadırda;
Yani hamileyken...
Lütfen yardım edin..
Hiçkimseyi....

Son adet tarihinden itibaren 31. Gün ile 71. Gün arası organ teşekkülünün meydana geldiği dönemdir ve teratrojen dönem olarak adlandırılır. Bu günler arasında bebekle meydana gelen olumsuz etkiler anomali ile sonuçlanabilir. Çok acil bir durum dışında bu devrede ilaç kullanılmamalıdır.

31. günden önce alınan ilaçlarda ya hep ya hiç kuralı geçerlidir. Yani ilaç ya embryoyu hiç etkilemez ya da bir düşüğe neden olur.

Gebelikte fark edilmeden ilaç kullanıldığında ya da ilaç kullanımı gerektiğinde mutlaka hekim ile temasa geçilmeli, ilacın içeriği saptandıktan sonra bu kategorilere göre sınıflanmış kitaplardan uygunluğu tespit edilmelidir.

alıntı.

yani eğer bebeği etkilemiş olsaydı düükle sonuçlanırdı.muhtemelen etkilememiştir.ama tabii ki doktora danışmakta fayda var.herşey yolunda gider umarım.

merhaba,
korunurken mi hamile kaldın acaba??
bende 2 aylık evliyim ve yasmin kullanıyorum ama adetımden 4 gun geçti bugun test yaptırıcam düşük ihtimal diyorlar ama olabiliyormuş yinede???

doğa sana bildirine dek yani gebe olduğunu anlayana dek ya hep ya hiç kuralı geçerlidir. zarar verdiyse zaten embriyo hiç oluşmaz vermediyse de devam eder gebelik. kardeşim de hamileliğini bilmeden röntgen çektirdi hem diş hem de ciğer. böbrek için antibiyotik kullandı.şu an gayet sağlıklı 8 aylık hamile.senin için önemli olan şimdiden sonrası.

Merhaba,
Doktorumun ismini verebilirim yardımcı olabilir eğer tam güvendiğiniz bir doktorunuz yoksa.
Allah yardımcınız olsun

canım benim inş bir sorun yoktur. sonuçta bilmeden ilaç almışsın. eğer bir sorun yoksa da sigarayı bırakamasan da azaltmaya bak tatlım. herşey yolunda gider inş. dr. sonucunu öğrenince yazarsan sevinirim.

Merhaba,
Doktorumun ismini verebilirim yardımcı olabilir eğer tam güvendiğiniz bir doktorunuz yoksa.
Allah yardımcınız olsun

canım bende samsunda yasıyorum basımdan bi düsük olayı gecti simdi hem hamile kalmak istiyorum hemde cok korkuyorum aynısını yasamaktan.düsük sonrası tetkiklerim yapıldı onlar cıkınca iyi bi dra gitmek istiyorum bana drunun ismini verirmisin ve nerde calıstıgınıda yazarsan sevinirimm

Herkese Merhaba;
ve ben...
5 haftadırda;

canım hamile olduugunu erken dönemde ögrenip kesmissin ilacı sonucta insallah bisey olmaz.ne yaptın gittinmi dra ne dedii.benim yakınlarımdan biride antideprasan kullanıyordu hemde agır bir ilactı hamile kalmıstı dru eger bu bebek bu ilaca karsı tutunduysa bişey olmaz demisti onlra ve bebekleri cok iyi simdi 2 yasında. insallah seninde sorun olmazz

canım bence sakın bebişini aldırma hep dua et bence bebeğin etkilenmemiştir allahın dediği olur bazıları hiç ilaç içmez ama sakat bebek doğurabilir nice insanlar bissürü ilaç alıyor ve bebekleri sağlıklı yani kısacası kapalı kutu gibi allahın dediği oluyor bende hamileyim bebeğim sağlıklımı değilmi bilemem allaha emanet ettim yavrumu sende öyle yap arkadaşım allah sana hayırlı sağlıklı bir bebek nasip eder inş...

cnm bız korunuyorduk aslında ama esım cok cocuk ıstedıgı ıcın o ay ıcerısınde 2 kere korunmadık buda o 2 kereden bırıne denk gelmıs.bır test yapsaydın canım sende ya,belkı hamılesındır..

Merhaba,
Allah yardımcınız olsun

Merhaba o kadar ıyı olur ve makbule gecerkı...
Çünkü ben buraya 2 ay önce İstanbul'dan geldım ve dogru duzgun Samsun'u bılmıyorum bıle...Eşimin işi sebebıyle dugun oldu ve buraya yerlestık...
Sabırsızlıkla beklıyorum bu ısmı..

Hepinize ayrrı ayrı teker teker çok teşekkür ediyorum.
Allah hepinizden razı olsun..
Ben dün burda Samsun Medical Park'ta Saniye Tontuş diye bir doktora gittim ama gitmez olaydım...
Gittim direk hiçbirşey sormadan ve sorgulamadan muayeneye aldı ve karnımdan ultrasonla baktı
"evet bır gebelık kesesı var dedı,ıcındede nokta kadar bısey var,kalk kanda bakalım bıde" dedı...

Şimdi benım bıldıgım oncelıkle eger bu kucuk bır gebelıkse henuz zaten oncelıkle alttan bakılmıyor mu?
Sankı ben 4-5 aylık gebeyımde karnımda kocaman cocuk arıyor..
Kaç haftalık gebeyım dıyorum
en az dorttur dıyor,bunu kucuk cocuklar bılır.
Rontgene gırmemde sakınca gormedı.
sıgara ıcmem ıcın gunde 2 tane olarak devam edebılırsın dedı..
Şimdi işin asıl komık tarafı cıpralex ıcınde bunun ıcın ben bısey dıyemem dedı ve burdakı fakultenın kadın dogumuna sevkettı.
Boyle bır sey nasıl olabılıyor anlamadım kendısıde kadın dogum doktoru sonucta bana ye de kı cıpralex kullanmıssın ama bırakmıssın 4-5 gundur de gıt doktorunla gorus gebelerın kullanabılecegı daha hafıf ve takvıyelı bır ılac yazsın de ne bılıyım bıseler de.fakultenın kadın dogumuna neden gıdıyorum kı?
O zaman sana neden geldım?
Çok belırsız konustu bana dusseydı duserdı dıyor.
bu aldırmak sebebı degıl dıyor.
ben zaten aldırmak ıstemıyorum kı?
nasıl aldırayım nasıl kıyayım?
ben sadece ıcımdekının halını ogrenmek ıstıyorum
o na zarar vermısmıyım ya da vermıs olabılırmıyım bunu bılmek ıstıyorum...
haa ben dogru duzgun aydınlatılsam bana donse kızım bak boyle boyle aldırsan daha ıyı dese tamam aldırayım baska carem yok o zaman henuz baslangıcında da bır hamılelıkken...
Kandakı degerım bugun cıkıcak kac oldugunu cok merak edıorum
eger gelısımınde bır problem varmıssa onda bellı olurmus
bakalım nolucak.
belırszlıklerın ardı arkadası kesılmıyor.
Bugunde saat 15:00 te bı tanıdıgın tavsıyesıyle burda Medıva hastanesı var orda bır prof.dr.şükrü bey varmıs ona gıdecegım...bakalım o ne dıyecek...

hakkınızda hayırlısı olsun.inşallah hiç bir problem yoktur bebeğiniz sağlıklıdır..direncinizi ve Allaha inancınızı yitirmeyin.unutmayın Allah hep zor durumdakilerin yanındadır..

ne yaptın canım gittin mi medivaya insallah sonuc iyidir. bende samsunda oturuyorum ve iyi bir kadın dogumcu arıyorumm kıslarrrr önerebileceğiniz varsa söyleyin. anaklinikteki mükerrem erol da iyi diyolarr

Back
X