Çıkmazdayım!!! :(

MeLoDi

LeYLaELaGöZLüBiRÇöLaHuSu!
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2008
16.067
9
206
İzmir
yeni bir yıla umtla girdik. bu sene herşey iyi olsun diye umut ederken yine herşey üst üste gelmeye başladı.
daha önce hatırlarsınız. eşim abimle ortak bir dükkan açmıştı. abim ilk başta tüm masrafları ben karşılayacağım, eşime sen işleteceksin dedi. kardan da %50 ortak olacaklardı. bizim masrafa ortak olmamız için hiç birikimimiz yoktu.
sonradan abim bazı masraflar ortak olsun diye eşime 3000 ytl ye yakın borç çıkarmış. 550ytl si bizim abime borcumuzdu.
dükkan yeni olduğu için masrafını ancak çıkarıyor. elimize pek birşey kalmıyor. zaten dükkanın oturması zaman alır. benim maaşım asgari. ev kirası elektrik su. para kalmıyor.
eşimin eline geçen o kadar az ki 200 ytl bile olmuyor. o parayla kredi kartımıza yatırıyoruz. yaptığımız alışveriş erzak ve zorunlu giyim ihtiyaçları...
şimdi zaten kartlar kullanıma kapandı. bizde borcunu tamamen yatırıp artık kart kullanmıyacağız. karar aldık. (zaten bir tenesininde 2 aydır borcu yatmadığı için eve haciz gelecek diye korkuyorum. banka uyarmak için telefon açmış.) eşimde elinde kalan parayla abime borcunu yavaş yavaş ödeyecekti. ama abim hepsini toplu olarak istemiş. şimdi kredi çeksek nasıl öderiz? inanın ev de birkaç paket makarna pirinç ve bulgur var. onlarla da idare ederim. para oldukça alışveriş ederiz demiştik.
abim durumumuzu biliyor ama yine de istiyor. daha kömür odun bile alamadık. biraz elektrik yakıp kapıyoruz. battaniye altında oturuyoruz. o kadar sıkılıyorum ki eşim benden beter. ona moral veriyorum.
tam çıkmazdayız. bir akıl verin lütfen. senağlama

Canım annenlerden yardım isteyin. Eğer yardım edecek durumları yoksa da hiç değilse abinle konuşurlar belki rica et.

kusura bakmayın ama abiniz nekadar düşüncesizmiş
borç olmayacak demiş masraflar benim demiş,
sonra borç çıkarmış bide bunun hepsini birden istiyor,
yazık yaa para insanları bukadarmı acımasız yapıyor,
biraz uzatsın taksit taksit alsın ne olucak yanii,
insanlık öldümü hemde kardeşinden istiyor
idare etsin biraz sizi,yazık yaa yazıkk:1closedeyes:

hani derler ya canım insan insanın halinden anlamaz diye artık kardeşler bile birbirlerine sahip çıkmaz oldu allah kardeşi kardeş yaratmış kesesini ayrı yaratmış galiba bu söz boşa söylenmemiş öle değilmi arkadaşım kardeş kardeşin halinden anlamıyosa artık insanlık ölmüş demektir bence

Canım annenlerden yardım isteyin. Eğer yardım edecek durumları yoksa da hiç değilse abinle konuşurlar belki rica et.

annem zaten durumu biliyor. yardım edecek durumu yok. olsa hemen verirdi. ancak kredi çekebilir. ama nasıl öderiz. abimle konuşamaz. konuşsa bile tersler sen karışma der.

İşte hep derler ya aileyle iş yapmayacaksın diye....Abin çok insafsız davranmış cnm. Tabi bana sanki arada bazı meseleler varmış gibi geldi. Yani bu kadar hevesle işe girişmişler, abin neden sonra fikir değiştirmiş?
Bence oturup biran önca sorunu gidermeye çalışın. Baktın olmuyor bir aile büyüğünüzün yardımını alın derim...

En iyisi sen konuş abinle canım madem anneni tersler anlatırsın bak böyle konuşmuştuk bizim durumumuzu biliyorsun dersin en azından halden anlar belki böyle kredi çekmeyle borçlar kapanmaz zaten bak borcunuzda varmış

evet kesinlikle akrabayla iş yapmayacaksın,
ne olursa olsun biyerden bişey çıkar,
bence abinle konuşun,
önceden söylediğini hatırlatın,
veremeyecek durumunuzu anlatın,
abi bu sonuçta biraz vicdanı sızlar herhaldee

sadece abine kızdım....
sen onun kızkardeşisin senin onun yanında hiçmi hatırın yok ya...
valla arkadaşım kardeş kardeşe acımıyorsa başkaları hiç acımaz....
allah yardımcınız olsun...:Saruboceq:

ya zaten işte tüm masrafları beni yapıcam sen işlet karinda yüzde ellisi senin bana hiç mantıklı gelmedi
abinde olsa böyle bişeyi yapmaz
yapmamışta zaten
zaten kazıkların en büyüğünü akrabadan yer insan
eşin kendine başka bir iş bulsa, biliyorum şuan çok zor ama bir şansını denesin, abine daha fazla muhtaç olmayın kardeş kardeş deriz ama biyere kadar işte
kredi değilde birilerinden borç alıp az az geri ödeme imkanınız olabilirse öyle yapın derim birde faizlerlen uğraşmayın böyle zor durumda
annenide bu işe karıştırma derim nede olsa o ikinizinde annesi, taraf tutması hiç doğru olmaz. Abin bu sefer annene alınır tavır alır vs. hiç gerek yok

baştan girmeyecektiniz böyle bir işe.az çok abinizi tanıyorsunuzdur.tahmin edemedinizmi olabilecekleri.sadece işleteceği bir yerse nasıl borç çıkarır.bunlar ciddi işler.keşke önceden oturup konuşulsaydı.sizin durumunuz herkesten zor.biri abiniz biri eşiniz.abide az insafsız sanırım.olmayan birşeyi nasıl verceksiniz.YOK un anlamı tek.yoksa yoktur

abim biraz düşüncesiz doğru. derler ya tok açın halini anlamaz diye. işte aynı durum.
eşim kazandıkça elinde kalanların hepsini verecekti. ama şimdi hepsini istiyor. evet benim kardeşim. ilk başta söylediği şimdiyi tutmuyor. paramız olsa zaten masrafın yarısını öderdik.
zaten evlenirken de doğru düzgün eşyamız yoktu. herşeyi zorlukla yaptık. bunları biliyor.
eşim kaç defa işten çıkarıldı. abimde artık kendi yeri olsun diye açtı bu dükkanı.
aile büyüğü filan dinlemez. bir de eşime kızar neden anlatıyorsun sağa sola diye.
evet tanıdıkla akrabayla iş yapmayacaksın ma denize düşen yılana sarılır.
kredilere baktım. ayda 225 ytl ödüyorsun. 1000 ytl ye yakın çektiğin paradan fazla ödeniyor. elimize bu kadar kalmıyor ki neyle ödiyelimsenağlama
of bu akşam annemle konuşacağım.

eşimin başka iş bulma şansı yok. işten çıkarıldığı zaman 2 aya yakın iş aradı. bulamadı. zaten bu fikir bu yüzden çıktı. paramız olmadığı için abim masraflar benden sen işlet sadece kendi işin olsun dedi.
kardeşi de olsam böyle yapacağını tahmin edemedim. eşim ayda elimde kalanın hepsini sana vereceğim dediğinde tamam dedi. şimdi 1 ay sonra hesabı almaya geldiğinde eline birşey kalmayınca hepsini istiyor. nasıl bir şey anlamadımkafamçokkarıştı
işin garibi oğlu okulu bıraktı. aldı dikkanda çalışsın diye getirdi. bir şey yaptığı yok ama para alıyor. 2 elamanı var. yeterli ama bir de oğlu var şimdi. başka yerde çalışsa daha iyiydi.
yoktan anlamaz maalesef işim çok zor. daha geçen hafta telefonda konuştuk. zaten durumuzu biliyor. para alacak kimse de yok.

Abinle eşin konuşmuş bir kere . Bir kezde sen yalnız konuş . Eşin belki mahçup olarak , ısrar edememiştir sonra vermeniz için borcunuzu . Sen yalnız konuş abinle ve durumunuzu tüm açıklığı ile izzah et . Allah yardımcın olsun...

akrabayla ye iç ortak olma diye boşuna dememişler. kusura bakmayın ama abiniz hadi eşinizi düşünmüyorda sizidemi düşünmüyor çok ayıp etmiş. abinizle konuşun bence durumunuzu izah edin içinde biraz merhamet varsa anlar heralde.

öyle bir durumda ben öyle anlayışsız abiyi kocama bir güzel dövdürürüm öyle abi olacağına kocamın ağzını burnunu kırdığı bir adam olsun daha iyi

diyorum ya çıkmazdayım abimle ben konuşşam bu sefer eşime kızacak herşeyi anlatıyor musun diye? borç senin diyecek.
bugün demiş para lazım bana da. çerez parası gibi mi vereceksin diye. yok olduğunu biliyor.
akşam yumurtlarız bizdedelikafadulden

cnm abinle konuş bildiği ama anlaşılan idrak edemediği durumu sen kendin açıkla olmadı yollarınız ayırın sonuç dahada kötüye gider sonuçta abi kardeşsiniz bu kadarla kalmış olsun.
kredi olayına hiç girişme zaten kredi kartların borçları var ödiyememişsin yeniden başka bir sorun daha açmayın bence daha büyük çıkmazlara girmeyin.

abin kimseye akıl danışmamız, derdini paylaşmazmı
nekadar asabi öyle
ona kızıyor ona parliyor
eşin sana derdini anlatı diye eşine kızacaksa işiniz zor
öyle biri lafdanda anlamaz durumdanda anlamaz
allah yardım etsin ne diyelim biz bu durumda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…