çıkmazdayım

nonaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2011
223
6
66
Balıkesir
bana bi akıl verin.nerden baslıcagımı da bilmiorum.daha iki aylık evliyim.eşimin ailesinin oldugu şehire taşındım.yani burda yapayalnızım.

görümcem son derece kıskanc herseyin içinde olmayı seven bi insan..biz nişanlıyken eşimle bazı sıkıntılar yasamıstık.eşimin abisi ve ablası sacma bi sebepten küsmüşler.bende bayramda seyranda geliorum el öpmeye..ilk gün görümceme gitmek istedik baska yere gidiolarmış.ikinci gun bızde eltıme gıttık.ordayken aradılar gelin die bizde gelemeyiz burdayız dedik.üçüncü gün gittik.sen misin bunu yapan.ne yüzümüzü bakıolar ne bişey.tv izliolar.yarım haş hatır soruolar.onlar küs ya kayınvalimde kusucek biz de kusucez onu istıolar.

bi gun hepimiz eltime gittik onunda kocası iş gezısı ıcın sehirdısına gitti.neymiş hepimiz niye oraya gıtmısız.neyse yalnız kalmasın ona gıdelım gece dedık.aman gıtmez olaydık şişmiş suratı aglamış.kocasını aramıs kocası da bızı arıyo hesap soruyo.neden bole oluo die.sanki bnm evim..böle böle seyler işte.düğün zamanı da görümcem birsürü sorun laf cıkardı.çeyiz asmam oldu minibusu durumları yok die babam tuttu.görümcem onceden bildiği halde kactı 1 saatlık yola taıle gitti.bende kızdım gelin arbasını kocası kullanmıak yeter artık dedim olay oldu..yılda 1 kere gelen teyze biel eşime laf sölemiş kılık olma karının agzına bakma diye.ben bunları hep sonradan ogrendım.tek hatam kusurum bu.kayınvalidem ondan cekinirdi bilirdik ama düğün zamanı iyice etkisinde kaldı.kayınvalıdem 1 iğne bile almadı herşeyi eşim aldı benm ailem yetmediği yerde yetirdi...kayınvalidem allah razı olsun dıcegıne imayla para istedi eşimde kredi kartlarını oduoruz yok dıyınce ee kendın ettın kendın buldun dedi..yine sustum önemsemedim.hiçbir sorun yokken gercekten yokken kayınvalıdem nısanlıyken benı kralıcem die severken birden bıcakla kesılmıs gıbı dugun oldu bana dusman oldu..balayından döndük.eşim işe basladı.ben evde yalnızım bi allahın kulu da sen napıosun evde yalnızsın alıstın mı..ben ev işi yemek yapmadan evlendim.becerebilio musun altından klakabilio msusun..hiç kapı duvar..ne arıo soruo..bende hep yalnızım ne akraba ne komsu ne akradas.aksam eşime dıorum annen neden beni aramıo araması lazım değil mi diorum.annesine sölüo ben büyüğüm o beni arıcak kont yok param yok ıvır zıvır birsuru bahane..hergun kızyla beraber ama.onu da gectim hergun eşimle konustu.siz söleyin insan demez mi ogum ben arayamıorum bnm kont yok sole beni emine arasın demez mi..eşim evimişze cegırdı yorgunum gelemem dedi.baktık görümceme gitmiş.yine cagırdı beni emişne cagırmıo dedi.cagırdım bu seferde guzel cagırmadı dedi..ben bunları dedikce eşimin gözümde kotu oldum dusuncesız oldum dedıkoducu oldum.ama onlar hep ii oldu.ne yaptılarsa iyi niyetten yaptılar.

bu arada beni hiç aramayan kayınvalide ben aileme gidiceğim zaman niyye haber vermıorum die ogluna sıtem edıo.yetmio telde de bana laf sokuo..diorum kocama senın yuzunden sen fırsat verme die bana tamam die ama hep aynı..bunun gibi daha neler neler.ban kalabalık neşeli bi aileden geldim.bunlar da hep mutsuz.dogru duzgun hıc konusmazlar konussalar da laf sokarlar.bi de kocam yanımda deil boguluoyrum..

bende dayanamadım bayrdamda anneme herseyı anlattım kocamın tavrını da olanları da.he m de eşimin yanında..basta yerli yersiz savundu..annem hep dedi oglum evinize kımseyı karıstırmayın ne bızı ne de kendı aılenı..ve ben artık bosanmayı dusunuorum..

tamam dedi ben konusucam kımse uzmucek dedi.ama bnm fırsatımı kolluo..ne gittiğimde ne geldiklerinde hep guşeryuzlu oluorum susuyorum ama hep bi yerden bısey buıluolar.size daha anlatsam roman olur..

ASIL SİZE SORACAGIM SORU ŞU:BİZ EŞİMLE HENUZ BIRLIKTE OLAMADIK YANI BEN KIZIM.DUSUNUORUM DA BU KADAR SORUN VARKEN VE OLACAKKEN.ÇUNKU KOCAMIN SÖLEDIKLERINI YAPACAGINA INANMIYORUM-HEP TAMAM DER-.BİRLİKTE OLMAMAMLI MIYIM.NE YAPMALIYIM..NOLUR BANA AKIL VERİN.KİMSE BUNU BILMIYO.BİZİ GERCEKTEN KARIKOCA ZANNEDİO..YANLIS BISEY YAPMAKTAN KORKUYORUM..

çok uzun oldu ama nolur bana bişey deyin..cıldırmak üzereyim..

boşandıktn snra bakire olup olmamanız önemli değil bence... ki daha 2 aylk evlisinz alışamamşsınız bile evliliğe, ne kdr kolay gelyr boşanmak... yalnz ben sizin tavrınızdan şunu çıkardm siz eşinizi sevmyrsunuz ve birlkte olmadn evvel kurtmk istiyrsunuz, yani probleminiizi çözmek gibi bir niyetiniz yok...

Pek karışık anlatmışsınız.
Anladığım kadarıyla bile bile hâlâ gidiyorsunuz.
Yani neyle karşılaşacağınız bilerek.
İstemiyor gitmenizi.
Diğer sorununuz apayrı birşey.
Çözümü için yardım almanız gerekiyor eğer sorun varsa.

Son düzenleme:
severek mi evlendiniz?görümceniz kayınvaldeniz ozaman da böylemiydi..mutsuzsanız tahammulunuz yoksa ayrılmak en guzeli olabilir,fakat eşinizin düzelceğine inanıyorsanız hemen karar vermeyin

eşinle neden birlikte olmadın bu kadar önemli bi sorununuz varken gittinde bunlarımı taktın kafana dış kapının dış mandallarımı battı gözüne asıl sorununuzu halletmeniz gerekirken ?????

Bizi gerçekten karı koca sanıyorlar yazmışsınız da, karı koca olmanız için cinsellik yaşamanız gerekmiyor.
Sizin ailesiyle yaşadığınız sıkıntılar, eşinizin verdiği tepkiler ayrı sıkıntı, cinsellik ayrı bir olay.
Nikahınız kıyıldığına göre karı kocasınız.
Özel meseleleri, diğer sıkıntılarla kıyaslamayın bence.
Sorduğunuz sorunun bir cevabı yok, kimse eşinizin düzeleceği ile ilgili size garanti veremez,
bu yüzden düzelmez sakın eşinle cinsellik yaşama diyemez kimse, cinsellikte büyük eksikliktir ayrıca evlilikte.
Bu da etkiliyor olabilir evliliğinizi.

Görümceydi kaynanaydı bunlarla kendi yaşadığınız sıkıntıları evliliğinize yansıtmamalısınız. Hem bakire olmak nasıl bir şey ki kolayca boşanabilirim diyorsunuz. Bu tür şeyleri hemen hemen herkes yaşadı. Aşılamayacak şeyler değil ki bunlar?

sevmez olur muyum.iki yıl flort ıkı yıl nısanlılıktan sonra evlendim.zaten benm en buyuk sorunum kendımı dogru ıfade edememek.size de anlatamadım.babam cok iyi cok sessız bı ınsandı.ama annesıne karsı zaaafı vardı.annem hep uzuldu hep alttan aldı.hep verdi oyle gecındıler.bende öle olmak ıstemıyorum.tek istediğim sadece güleryuz.ben herkese her zaman takdır ettım bende ttakdır gormek ıstıyorum bukadar.istedğim tek sey kocam yanımda olsun.

severek mi evlendiniz?görümceniz kayınvaldeniz ozaman da böylemiydi..mutsuzsanız tahammulunuz yoksa ayrılmak en guzeli olabilir,fakat eşinizin düzelceğine inanıyorsanız hemen karar vermeyin

severek evlednim.görümcem bıraz kendını belli etmıstı aslında.ama kayınvalıdem sen benm kızımsın der.bana kendı kızını anltırdı..onun huyu ıdare et derdi.ufak tefek olayları gormezden geldim.ama abartmaya basladıgında bende anne gıbı kayınvalıdeme soyluodum.bole yapıo dıe.aman oslun alttan alıver bosver takma bole dıodu.bende onemli olan annesı dıodum.aslında ayrılmak fılan ıstemıyorum.ama mutsuz bı evlilikten de korkuyorum..sadece kocamla mutlu olmak ıstıorum.

eşinle neden birlikte olmadın bu kadar önemli bi sorununuz varken gittinde bunlarımı taktın kafana dış kapının dış mandallarımı battı gözüne asıl sorununuzu halletmeniz gerekirken ?????

belki de bunlar yuzunden oluyo.ben cok rahat buyudum.annem her zaman yanımdaydı kocam da öle olur zannettim.belki kendimi anlatamadım ama gercekten haksız mualamele gordum.duygusal olarak kocamı yanımda hıssedemediğim için.oturup hiç kımseyle konusamam ki.kafamı dagatayım içimin ze3hrini atayım..
eşimle birçok sebepten olamadık.tatıle gıttım.bıkac kere denedik.sonra yumusak doku zedelenmesı olmusum doktorluk olduk havuzun filan da etkisiyle..geçmesini bekledik..sonra sıkıntıdan yuzumde yaralar cıktı.iltihaplı sulu yaralar.doktora gıttık.yuzunu bile yıkamıcaksın dedi.su yasak.15 gun ole bekledık.adet oldum 2 kere..zayıfladım sıkıntıdan..sınırlerım de zayıfladı dustum bayıldım..korktuk..eşimde uzerıme dusmedı..böle böle ıkı ay oldu işte..

off cok haklısınız..bazen bende siorum o da tam anlamaıyla karısı gıbı hıssetmedıgınden belki de yanımda olamıo diye..bilmiyorum hiçbişey bilmiyorum

biliyorum bnm annemde yasadı bunları yıllarca..belki de o yuzdenbu kadar erken pes ettim.babam daha annmın kıymetını yeni anlıo..ama annemden gıden gıttı..
ben sadece mutsuz evlılık ıstemıyorum.kocam yanımda ola herkes bana vız gelir isteyen istediğini yapsın bana ne derim.ama değil işte.o da abna baskı yapıo.sen ara.sen alttan al.sen kucksun.ben bu fılmı daha once ızledım..sen yap ların sonu gelmez dıye korkuyorum..

üstelik arık olayı aileme de sıcratmaya basladılar..annemın bunlardan hıc haberı yoktu..kadın kaldılde arıo kayınvalıdemı açmıo..donmuyo da..hiçbir sebep yokken üstelik..dugun gecesi kızın bıze emanet gozun arkada kalmasın diye ayrıldırlar..bayram da da kayınvalıdem babamı arıyo onunla konusuyo..babam dur hanımı da vereyim dio..annemle konusmuyo..su an konusamıcam ii değilim diyo anneme kapatıyo..ki bu kadın dugun zamanı benımle gece 11 lere kadr gezdı aman daha ucuzu olsun cocuk tek basına yapıo diye..beni gectim benm ailemden ne istiosunuz..babası hasta oldu..babam tuttu 4-5 saat uzaktan gitti hastaneden aldı..bizde annemle kayınvalidemin evini temızleyelım yardım olsun diye yanlarına gıttık..bizi araryıp gelin bile demediler..yıne laf etmedık kusur yapmadık..dısarda gezdik..biz hiçbişey kusur olmasın dedikçe onalr sudan seyleri laf yaptılar..

daha anlatmadım anlatamadıgım içimin düğüm düğüm oldugu neler var..allah yardım etsin her dara düşene ne diyimm..

Ayyy kusura bakmayin ama ben sizi anlayamiyorum gerci yazdiklarinizdanda pek bisey anlayamadimda mantiginizi hic anlamiyorum.Bir iki arkadasim daha var böyle dinlerken fenalik geliyo yok kayinvalidem görümceme gidiyo bana gelmiyo bilmem kim eltimle konusmuyo bende küseyim istiyo.bence sizin yapmaniz gereken insanlarla birebir iliskiniz nasil onlar konusmasin görüsmesin kayinvaliden bskasina daha fazla gitsin bu sizi ilgilendirmez ben herkesle görüsüyorum eltimide seviyorum görümcemide deyin ve onlarla bu konular hakkinda pek konusup yorum yapmayin.Niye kendi hayatinizdan cok baskalarinin iliskileriyle ugrasiyosunuz

heh bende aynen sızın gıbı dıorum kımse kımseyı ilgilendirmez.ah bi de kendimi doğru anlatabilsem..kimse kimse karısmasın..isteyen gelsin gelsin istemeyen gelmesi,n..biri birine kustu diye benım ılıskımı etkilemesin..ama yok benım cevremdekı ınsanlar bunu kabul edemıyolar..olmuyo..olduramadım..

bende diorum kimse kimseye karısmasın..isteyen istedıgyle gorussun.ama yok ucu hep bende..ah bi de kendımı dogru ıfade edebilsem..kim kimle kusmus beni baglamaz ben ikili ilişkime bakarım..ama evime de karıstırmam..canımın istediğini 3 kere cagırırım..canımın istediğini bi kere cagırırım..ben eltimle cok iyiyim..aynı seyleri o da yasamıs bıkmıs..onunla konusuup dertleşioruz.zırt bı telefon bizi niye cagırmadın.bende seni cagırmam.böle sacma seyler..kocamda evet nıye cagırmadın.cagır..böleler..koloni halinde yasıycaz..yasayalım yasamasına o da kabul ama bıraraya gelıp de gulup konusulmuo ki herkes de bı surat bı kasvet..ben geniş cümbüşlü aileden geldimm..beni çagırdın onu cagırmadın hıc olmadı bişzde..çok yadırgıyorum..

Kocani seviyorsun, kavganiz dovusunuz yok sirf ailesinin yuzunden ayrilmayi dusunuyorsun? Ne kadar hatali bir dusunce. E$in kaç yasinda bilmiyorum ama siz zamanla birbirinize alisip birbirinizi anladiginiz zaman digerlerinin cikardigi sorunlari cok onemsemeyeceksiniz. Sen kafana cok takiyorsun, laf carpsinlar sen de saka yollu haddini asmadan yapistir cevabini gorumcene. O da sana dis geciremeyecegini anlayinca seninle ugrasmaktan vazgececektir. Yazik gunah hem severek iki ay once evlenmissin, birkaç sorun cikmis ve sen hadi eyvallah diyip geri donmeye kalkiyorsun. Ailen seni cok fazla koruyup kollamis sanirim. Burada kayinpederinden tokat yiyen hem de esinin yaninda, kayinvalideden hakaret isiten dayak yiyen insanlar dahi bir yere kadar duzelir mi acaba diye çabalamislar. Sen kolay olani seciyorsun, ne esinden ne de yuvandan vazgecme. Seni zorlayanlari cok kale almaki yaptiklari sacmaliklar senin canini yakmasin...Herkesi oldugu gibi kabul etmek lazim bunu yapmalisin ancak, durmalari gerektigi yeri bilmeyenlere duracaklari yeri tatli sert bir tavirla ama asla saygisizlik etmeden gostermek sart.

Canim sende acik acik söyle zaten öylede böylede kötüsün sanirim.Eltin sendeyken görümcen yada k.validenmi ariyo niye cagirmadin diye sende siz görüsmüyosunuz biraraya gelince surat asiyosunuz benimde huzurumu kaciriyosunuz de ama ne bileyim bir iki gün sonrada onlarla biraraya gel ki eltinle birlik olup onlari cekistirdiginizi düsünmesinler yada onlarin yeri ayri eltinin yeri ayri oldugunu anlasinlar esinede aynen böyle izah et ben hepsini seviyorum hepsiyle görüsmek istiyorum ma sende biliyosun ki onlarin aralari iyi degil bana hep beraber gelince ben cok huzursuz oluyorum bicak sirtinda hissediyorum debide nacizane fikrim sakin ortak tanidiklarinizla digerlerini konusma sonunda zararli sen cikarsin ne eltinle görümceni nede görümcenle eltini konus gün gelir onlar barisir bi bakarsin sen disarda kalmissinve ne olursa olsun esine onlar hakkinda olumsuz yorumlar ypma problemlerini birebir hallet icinden geleni o an oldugu gibi onlara söyle ama esine yansitma siz onlardan bagimsiz ayri bir ailesiniz seni anliyorum yazdigim kadar kolay degil ama araya esinide sokunca resmen ortalik karisiyo ve senin evliliginde bozuluyo birak en azindan yasadigin problemler onlarla sinirli kalsin sende kocanla keyfine bak

hepsini okuyorum bende şok içinde üzülerek..ailem bu zamana kadar bilmiyodu olanları..ama gercekten de onların destegıne cok guvenıyorum dogru..bilmiyorumm eşimle yarı kavga yarı ciddi byu konuyu son kez konustuk.zaten o beni her istediğine ikna edebilir..sadece benm yanımda oldugnu bilmek istiyorum.o da kımseyle kotu olmadan aramıza girmelerine izin vermicem dedi..ınsallah dediğini yapar..bunlar bnm cicim aylarım daha neden böle oluyo..beni geçtim insan kendı kardesını kendi evladını dusunmez mı?onun için tutmaz mı su cenesını..neden bazı ınsanlar agzını actıgında baskalarının kalbi kırılıyo..Allahım beterinden saklasın..halime cok sukur yıne de..yorumların için tesekkur ederm bu arada..

evet ben bu hatayı yaptım.onmlarla arama kocamı soktum.onlara cevp vermedim kocama saldırdım..olmuyo böle cıkartayım aradan dedim..bu seferde esım tarafından neden böle dedin..laf soktular cvp verdım.bu sefer aslında sakaydı demeler basladı..aslından bıraz politik olmak lazmm yüzüne güle güle lafı solemek lazm ama bnm yapıma ters işte..haksızlıga hiç tahammul edemiorum.benm bulundugum ortamda baskası da haksızlıga ugrasa ben kendımı atese atıp savunuyorum.galiba evlilik böle bişey ve bnm değişmem lazm..

bir güleryüz tatlı dil istenen ama olmayınca olmuo demek ki

seni çok iyi anlıyorum canım.bende aynen senin gibiyim.aynen bende bazen şakayla laf soksam içimde kalmasa diye düşünüyorum.yok ama olmuyo.onlar isterse 50kez hata yapsın sana en ufak bir gülümsemede yakınlaşmada yelkenler fora..sessiz kırıcı olmayan bi yapın var..bende aynen senin durumundayım.iki arada bir derede kaldım.1 yıldır aramız iyi olsun diye yapmadığım şey kalmadı noldu elde var kocaman bir sıfır..kimse kimseyi değiştiremez bunu anladım..ve bi nokta daha var.annenin yaşadıklarını kesinlikle kendinde yaşayacakmış gibi düşünme.unutma her insan ayrı..sırf böyle düşündüğün için ister istemez kendini o kalıba yerleştiriyosun.ve dolayısıyla sende aynı şeyleri yaşıyomuş gibi hissediyosun.eşinin sülalaeside baktın seni üzüyor eşine hiçç şikayet dahi etmeden sınırlarını koy.yüz göz olma.bazen insanlara güleryüz iyilik ters tepiyo..havalı değilsen bile sırf onlara hava yap..off yaa nedir sanki anamızdan bunların derdini kaprisini yaşayalım diye dünyaya geldik..takmamaya çalış..eşinle mutlu olmaya bak..

Ben cicim ayında neler yaşadım bilsen... Eşimden birşey görmedim ama ailesi ömrümü yedi. O zaman sabretmeyip boşansaydım, şu anki mutluluğumdan olacaktım. Ben hep söylerim, bundan daha fazla mutlu olamazdım .

Inanki senin yaptiklarini bende yaptim zamaninda allahtan bende bi tek k.valide var ama ilk zamanlar aman kirilmasin yok büyügümdür esimin annesi falan derken hic karsilik vermedim sanirim oda beni iyce aptal yerine koymaya basladi tabi olan olaylari esimede yansitiyodum beni korusun kollasin sagolsun cok destekte olmustur bana ama ben yinede tam istedigim tepkiyi göremeyince bu sefer ikimiz kavgaya basliyoduk yani olay annesinden cikip bizim problemimiz oluyodu ve sonunda oda aman siz mutlu olun ben gerekirse ozürde dilerim ben öyle demek istemedim sen yanlis anladin gibi kivirmaya basliyodu baktim ki olanlarin sonunda bi tek ben uzuluyorum ve dedigin gibi politik olmaya basladim ama bu kesinlikle iki yuzluluk degil iki yuzluluk icinden gelmeden bisey yapmaktir bence benim zaten kadin laf sokunca dannn diye cvbini yapistirasim var önceden susardim ama artik susmuyorum o gülerek saka yapar gibi laf sokuyosa bende gülerek cvbini veriyorum ciddiyse bede ciddilesiyorum ne kadarlik evlisin bilmiyorum ama zamanla onlarda seni sende onlari kabul edersin ve esinin akli fikri yerinde ve seni gercekten seviyosa oda ailesinin yanlislarini kabul eder ama inanki bunlar icin zaman lazim bu tür seyleri kafana takip kendi ic huzurunuda kacirma o zaman cok mutsuz olursun .Umarim aranizdaki sevgi bu sacmaliklari yener ve ömür boyu mutlu olursun esinle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…