Merhaba banahuzurgerek ,
Eşinizin çocuğu olması dolayısıyla eski eşiyle irtibatının asla kopmayacak olmasını kaldıramıyorsunuz bence. Neden böyle düşünmek istediğinizi anlamamakla beraber eşinizin sizden önce bir başka kadına aşık olmuş olmasını o kadar büyük bir sorun haline getiriyorsunuz ki ; eşiniz de sizi avutmak için ve belki de eski eşine bir kırgınlığı , kızgınlığı var ise size geçmişe dair garip açıklamalar yapıyor.
Eşinizin çocuğunun annesini severek ve aşkla evlendiğini sonrasında ayrıldıklarını kabullenirseniz bir gün dışlanmaktan ve eşinizin eski eşine dönmesinden endişe ediyor olabilir misiniz ?
Eşiniz iş yeri çevresinde el ele dolaşmayalım dediğine göre ; eşinizi elinizden alacaklar duygusuna kapılarak - bakın ben varım burda , onun sahibi benim - şeklinde bir beden dili sergiliyor olabilir misiniz ? Kırılmanız için söylemiyorum , kıskançlık ve kaybetme korkusuyla bilinçsiz bir eylem geliştirmiş ancak fark etmiyor olabilirsiniz.
Eşiniz sizi şu anki halinizle sevdi , beğendi , evlendi. Kiminle rekabet ettiğinizi bilemiyorum yanıtı sizde. Ancak kırmızı ile alıntıladığım yazınızdan bir rekabet seziliyor. Hayalinizde bir ideal kadın modellemişsiniz fark etmeden ve ona ulaşırsanız eşinizin gözünün sizden başkasını göremeyeceğini ve o zaman mutlak hakimiyet duygusuyla huzur bulup mutlu olacağınızı düşünüyorsunuz sanırım.
Çözüm ne derseniz ; uzman yardımı ve terapi. Ancak bir uzman size anlatırsa kendinizi değiştirmeye yönelirsiniz. Diğer gelecek yorum ve önerilerde ise - hayır öyle değil - diyerek göz ardı etmeniz muhtemel.
Sağlıcakla kalın.