Gec konusmami

Benimkiler boyuma geldi, inanın çoğu şeyi onlardan öğrendim. Anne biz farklıyız yaşlarımız beğenilerimiz huylarımız isteklerimiz beklentilerimiz.... her şeyimiz farklı ama sen bize hep aynı davranmaya almaya yedirmeye götürmeye... çalışıyorsun u bana onlar öğretti. Anne olarak her şeyi eşit yapmalıyız fikri kafamızda sabit, olmayınca haksızlık yapıyormuşuz evlat ayırıyormuşuz gibi geliyor ama değil. Her hareketine anlam yüklemenizin nedeni diğer çocuğunuz. Kardeşi var diye mi yapıyor, kardeşini kıskandığı için mi şunu bunu yapıyor yapmıyor... Bu sadece kuruntu saplantı. 28 aylık bebekten beklentiniz fazla. Yeni doğmuş bebek olunca diğeri büyük çocuk gibi geliyor ama o da bebek. Onu yapmıyor bunu yapmıyor... Sizin kafanızda bir sistem var ve çocuk robot gibi onları yapsın istiyorsunuz. Değişik değişik davranışlar huylar fazlar geliştirecekler, her şeye böyle panik olmayın. 28 ay çok küçük daha. Siz kardeş kıskanması yaşamasın diye devamlı peşinde gezerseniz bunaltırsınız.

Boş kalmasın ne demek? Tam tersi kendi kendine de vakit geçirebilsin. İşi gücü bırakmayın planlama yapın ve çocuğunuza söyleyin. Kardeşin uyuyacak, evimizin işlerini yapacağım, istediğin yemekleri pişireceğim, seninle vakit geçireceğiz... Paylaşın onunla. Bütün her şeyi bıraktım sana geldim de bir çeşit baskı. Bir sabah çocuğunuza aklıma bir şey gelmiyor bugün ne yapalım diyin. Bir yere gidelim mi, canın değişik bir şey istiyor mu sen söyle diyip fikir sunmasını sağlayın. Oyun grubu iyi gelir. 1-2 saat de olsa yaşıtı başka çocuklarla oynar mutlu olur. Yapamazsa edemezse konuşamazsa... O zaman annecim niye öyle oldu niye böyle olmadı diye sakince sorar konuşursunuz. Daha ortada sorun yokken sorun ihtimalini konuşuyorsunuz. Yani biz ne desek ne yazsak ikna olursunuz bilemiyorum ama çocuğunuz için biraz sakin olun. Çocuk, sabır ve emek isteyen dünyanın en zor işi. Daha yolun başında bu kadar evham panik inanın safi zarar. Ben sizi anlıyorum aynı yolu geçtim, kızım 2 yasındayken kardeşi doğdu. Bu hisleri biliyorum, beni hem çocuk doktorumuz hem de eşim durdurdu sakinleştirdi.

Lütfen geri çekilin ve farklı bir yaklaşım deneyin. Sorun yok, her şey yolunda, iki bebekli hayata alışmaya çalışıyorum, oğlumun da kardeşi oldu ve O da alışmaya çalışıyor, sakince gözlemleyeceğim, konuşup konuşmamasını dert etmeyeceğim, uzmanların dediğini dikkate alacağım, çocuğuma özel ilgi gösteriyorum sanıp bunaltmayacağım... kendi kendinizi telkin edin. Bu uzun süre böyle gitmez, bir yerde fiziksel veya ruhsal vücut tepki verecektir. Sinirli olacaksınız, tahammül eşiğiniz düşecek, yüzünüzden mutsuzluk yorgunluk akacak. Yazık hem çocuğu hem kendinizi rahat bırakın.
Ben çok üzerine düştüm doğumdan sonra sonra iyice bana yapıştı aslında bazen bakıyorum kücük bazende yaptığı seylerde büyüdü diyorum sanki sürekli beni ikna etmesi gerekiyormuş gibi bı ruh halindeyim zaten glmek bana haram sanki gülemiyorum eşiminde piskolahisini bozdum oda bana dr gitmen gerekiyor diyor çocuğu rahat bırak diyor haklıda zaten 2 ay sonra ya kadar beklicem sonra dr götürecem bize bekleyin dedi dr 2,5 yaşını bakalım sonra nasıl bi yol izlicez

Benim oğlumda sizin oğlunuz gibiydi bazı kelimeler anlaşılmıyordu sonra kreşe başladı bir açıldı pir açıldı simdi biraz sussun diye gözüne bakıyorum....misal dun sabah bana dediği anne ben senin karnında nasıl oldum sen beni yuttun dami ben bebek oldum dedi düşünün ne cevap vereceğimi bilemedim 🤣🤣
İnşallah bendr sus derim bigün cok yorucu gerçekten

Oğlum 3 yaşında.arkadasimin oğlu ile aralarında 3 ay var.onunki normal bir şeklide konuşuyor.ilkokul çocuğu gibi benimki öyle uzun cümleler kurup konuşamaz.onun oğlu 2 yaşında kreşe başladı benimki yeni baslicak.kontrolde Dr konuşması geri ama gelişimi iyi dedi.renkleri tanıyor sayı sayiyor.mesela moata ver anne der (limonata) elim yüzüm yıkim (yikayayim) der.
Dili dönmuyor ama normal yani.
Bence çocuğun üzerine çok düşmeyin
Ayrıca adak adınız yerine getirmilsiniz sakın inutmayin
Geçmi konuştu sizinki normal kelimeler çıkarıyor aslında ben söyleyince bazen tekrar ediyor ama kulanmıyor malesf yani su çok basit dedirtiremiyorum evet demez onun yerine hadi ver diyor bişey isteyince yada dışarı çıkınca hadi diyor gitti diyor bazen geldi diyor bitti diyor aç diyor 1 ay önce sadece ac yerine ç diyordu araba diyor bazen kuş değilde ku cicik diyor köpeğe hav hav yani bişeyler diyor ama çok kulnmıyor bende endişe ediyorum acaba beni anlıyormu diye düşünüyorum bazen anlıyor mesela dün sakız verdim dışardaydık çöpünü yere attı bende aldım yere atma dedim oğlum sonra kreker verdim yere atmadı anne dedi bana verdi mesela beni seviyormusun diyorum cvp yok bana bakıyor sadece beni çok sever gelir öper eve misafir gelince önce utanır gözlerini kaptır sonra onlarıda öper bay yapar gitiklerinde

Aklınızda şüphe varsa hastaneden çocuk ve ergen psikiyatrisine randevu alabilirsiniz. Annenin içi rahat değilse, bir uzmana görünmek hem senin psikolojin için hem çocuğun için çok iyi olur. Otizm olmasa bile, işin uzmanından duyacağın her şey yolunda cümlesi seni o kadar rahatlatır ki...
Doğduğundan beri gittiğimiz dr sordum 2,5 yasını beklicez dedi bazı çocuklar geç konuşur bazıları erken otizimi sorduğumda ben bilemem dedi buna başka dr karar verebilir dedi en son kontrolu bekliyorum 2 ay daha beklicem sonra bi gelişme olmasa gidecem tabiki internetten araştıca öyle seyler cıkıyor içim içimi yiyor en kötüsünü düşünmek çok zor zaten ben yapı olarak evhamlı biriyim malesf

Oğlum 3 yaşında.arkadasimin oğlu ile aralarında 3 ay var.onunki normal bir şeklide konuşuyor.ilkokul çocuğu gibi benimki öyle uzun cümleler kurup konuşamaz.onun oğlu 2 yaşında kreşe başladı benimki yeni baslicak.kontrolde Dr konuşması geri ama gelişimi iyi dedi.renkleri tanıyor sayı sayiyor.mesela moata ver anne der (limonata) elim yüzüm yıkim (yikayayim) der.
Dili dönmuyor ama normal yani.
Bence çocuğun üzerine çok düşmeyin
Ayrıca adak adınız yerine getirmilsiniz sakın inutmayin
Geçmi konuştu sizinki normal kelimeler çıkarıyor aslında ben söyleyince bazen tekrar ediyor ama kulanmıyor malesf yani su çok basit dedirtiremiyorum evet demez onun yerine hadi ver diyor bişey isteyince yada dışarı çıkınca hadi diyor gitti diyor bazen geldi diyor bitti diyor aç diyor 1 ay önce sadece ac yerine ç diyordu araba diyor bazen kuş değilde ku cicik diyor köpeğe hav hav yani bişeyler diyor ama çok kulnmıyor bende endişe ediyorum acaba beni anlıyormu diye düşünüyorum bazen anlıyor mesela dün sakız verdim dışardaydık çöpünü yere attı bende aldım yere atma dedim oğlum sonra kreker verdim yere atmadı anne dedi bana verdi mesela beni seviyormusun diyorum cvp yok bana bakıyor sadece beni çok sever gelir öper eve misafir gelince önce utanır gözlerini kaptır sonra onlarıda öper bay yapar gitiklerinde
Yani çocuk normal hiç takılmayın.benim oğlan üç yaşında arabaya MAM diyor.inat etti araba demez.mikser diyemiyor komik bişey diyor ama ne işe yaradığını ne olduğunu adının ne olduğunu biliyor.insaat için kum kepçe si diyor ama teknbasina kelimeri tam kullanmıyor.degisik inatlarindan galiba

Back
X