çikolata kisti ameliyatı sonrası hamilelik olur mu

begonyaa331

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2015
15
5
33
merhaba arkadaşlar ben yaklaşık 1 yıldır çikolata kistiyle yaşıyordum. ilaç tedavileri ve 2 aşılamayla çocuk sahibi olmayı denedim ama olmadı. kist iki taraflıydı ve gittikçe büyüyordu. geçen ay laporoskopi ile alındı kistlerim . doktor tüp bebek dedi kistlerimin tekrarlamaması için bir an önce hamile kalmalıymışım. doğal yolla da olabilir ama tüp bebekle işi şansa bırakmayalım dedi. biz bu ay denedik allah bu ya belki verir diye meleğimizi. şu an adetime 4 gün var ara ara sağ ve sol kasıklarda ağrım oluyor ve rahmimin tam ortasında bi ağırlık var sanki oturup kalkarken çok acıo bazen. Bütün bunlar psikolojik mi bilmiyorum ama bir bebeğimin olmasını çok istiyorum. Sizlere yazmak istedim belki yardım edebilirsiniz bana :)

merhaba arkadaşlar ben yaklaşık 1 yıldır çikolata kistiyle yaşıyordum. ilaç tedavileri ve 2 aşılamayla çocuk sahibi olmayı denedim ama olmadı. kist iki taraflıydı ve gittikçe büyüyordu. geçen ay laporoskopi ile alındı kistlerim . doktor tüp bebek dedi kistlerimin tekrarlamaması için bir an önce hamile kalmalıymışım. doğal yolla da olabilir ama tüp bebekle işi şansa bırakmayalım dedi. biz bu ay denedik allah bu ya belki verir diye meleğimizi. şu an adetime 4 gün var ara ara sağ ve sol kasıklarda ağrım oluyor ve rahmimin tam ortasında bi ağırlık var sanki oturup kalkarken çok acıo bazen. Bütün bunlar psikolojik mi bilmiyorum ama bir bebeğimin olmasını çok istiyorum. Sizlere yazmak istedim belki yardım edebilirsiniz bana :)
inşallah olur cnm benim arkadasımın iki cocugu var ve ikiside çikolata kistiyle oldu arkadasımda hala kist var her iki hamileliğide ikizdi ve esleri karnında öldu tek dogdular rabbim sanada nasip eder insallah bende cok istiyorum ama verecek olan rabbim

inşallah olur cnm benim arkadasımın iki cocugu var ve ikiside çikolata kistiyle oldu arkadasımda hala kist var her iki hamileliğide ikizdi ve esleri karnında öldu tek dogdular rabbim sanada nasip eder insallah bende cok istiyorum ama verecek olan rabbim
evet cnm öyle allhım ne zaman ol derse o zaman olacak biliyorum :) umut işte böyle güzel haber duyunca çok mutlu oldum teşekkür ederim inşallah en kısa zamanda bana da sana da allah bir evlat nasip eder :)

bende de çikolata kisti var canım ama ben kendiliğinden hamile kaldım düşükle sonuçlandı. ameliyat olmayı hiç düşünmedim ama bilmiyorum. martta düşük yaptım hala olmadı nasip bakalım

bende de çikolata kisti var canım ama ben kendiliğinden hamile kaldım düşükle sonuçlandı. ameliyat olmayı hiç düşünmedim ama bilmiyorum. martta düşük yaptım hala olmadı nasip bakalım
Mrb cnm ben artık doktorlarla arkadaş gibi oldum bu hastalık hakkında hep konuşuyordk kist varken düşük olasılığı yüksek oluyomş ama kistler küçükse aşılamayı düşünebilirsn ya da tüp bebek ben ameliyatı olmak zorundaydım artık ağrılardan uyuyamıyordum çünkü en son çare ameliyat bu hastalıkta zaten ama ameliyat da kesin çözüm değil hamile kalmak lazm yoksa tekrarlayabilir yani bu hastalık hem çocuğa engel oluyo hem de ilacı çocuk

Mrb cnm ben artık doktorlarla arkadaş gibi oldum bu hastalık hakkında hep konuşuyordk kist varken düşük olasılığı yüksek oluyomş ama kistler küçükse aşılamayı düşünebilirsn ya da tüp bebek ben ameliyatı olmak zorundaydım artık ağrılardan uyuyamıyordum çünkü en son çare ameliyat bu hastalıkta zaten ama ameliyat da kesin çözüm değil hamile kalmak lazm yoksa tekrarlayabilir yani bu hastalık hem çocuğa engel oluyo hem de ilacı çocuk
benim öyle çok ağrılarım yok canım. zaten kistlerim sağ da 2 mm solda 3mm senin ne kadar dı?

merhaba kızlar 31 yaşında 3 aylık hamişim :) portakal büyüklüğünde çikolata kisti ameliyatı oldum 2014 yılında, ameliyat sonrası bir yıl boyunca kist kendini tekrarlamasın diye doktorumun verdiği YASMİN isimli ilacı kullandım. zaten kist hamile kalmayı zorlaştırıyor birde doğum kontrol hapı içilmişse daha da zor tarzı yazılar okudum da okudum. doktorumuzda 1 yıla kadar deneyin olmazsa başka yöntemlere başvurucaz falan diyip duruyordu. 2015 de ilacı bıraktığımda haziran ayıydı ve korunmasız bir şekilde kasım ayına kadar devam ettik. tabi her ay acaba adet olacak mıyım diye diye kafayı yedim. meğerse düşünmemek lazımmış derken hooop kasımda (kasım 2015) hamiş kalmışım aralıkda doktora gittiğimizde 1 aylık olduğunu öğrendik :)
şimdi aradaki farkları anlatayım:
adet sancısı gibi sancınız oluyor ama daha bir erken başlıyor mesela 3 gün önceden başlıyorsa sancınız 7 gün önce başlıyor.
göğüsleriniz normalde de sızlıyor adet döneminde evet ama gebeyseniz uyurken acıdan uyandığımı bilirim 1 hafta sütyen giyememiştim.
lütfen kızlar düşünmeyin ve hayal kurmayın psikolojik olarak vücudumuzu çok etkiliyoruz ve size tavsiyem ilişkiden sonra o şekilde yatın uyuyun kalkmayın ayağa. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah. sorularınız varsa cevaplamaya çalışacağım.

Bende 2 hafta önce laparoskopi oldum kistim alındı. Adetimi bekliyorum gelsin istiyorum karnında şişlik stres sinir mahvetti beni. Sizde de gecikme oldu mu .

mrb arkadaşlar bu kist beni mahvetti bir haftadır kasıklarımda ağrı var geçmiyor ayrıca halsizlik var ve sanki bütün kemiklerim sızlıyor 7 cm çikolata kistim var doktorlar laporoskopi dedi ve ben çok korkuyorum. bundan iki yıl önce de 5 cm çikolata kistiyle hamile kaldım ve bir kızım var çok şükür. hamilelikte kaybolmuştu ama tekrar etmiş işte bende perşembe ankaraya gidicem bir profla görüşmeye ameliyattan sonra iyileşme süreci nasıl. bide hemen hamile kalmak için çalışmalara başlanabiliyomu ne dedi doktorunuz

X