aslında çok yaygın bir hastalık vede burada bi kaç başlıkta var arkadaşlar ama yazmıyoruz paylaşmıyoruz sana katılıyorum bu konuda.aslında hamile kalanda çok ama hamile kalan yazmaktan vazgeçiyo sanırım yada hastalık bezdirmiş hepimizi :) yazamıyoruz galibaa
cnm öncelikle geçmiş olsun.Benim suan kistim yok..evet kızlar yaa bu kist bu kadar önemsizmi anlamadım gitti.Benim eşimde de sorun var.Ondakimi engel bendeki bu kistmi çözemedim gitti.
Bu kisti olan kızlar fsh değerinizi ve aylık yumurta sayınızı paylaşırmısınız..
Ben soldan yumurtluyorum kistte orda zaten 4 sağda hep bir yumurta oluşuyor Toplam 5 yumurtam oluyor..Fsh ise en son 7 idi.Yeni yaptırdım cuma günü son değeri paylaşırım.
Bunu paylaşma önerim bu kist yumurta rezevlerine ciddn zarar veriyor ve erken menapoza yolaçıyormu?
Kistimde 1,5 cm eylül 2010 da öğrendim varlığını Allahtan büyüme yok şuanda..
cnm öncelikle geçmiş olsun.Benim suan kistim yok..
Doktorum bana yumurtalık rezervimin iyi olduğunu söledi
Klomen kullanıyorum sadece bir yumurtam olusuyor.bende tahlil sonuclarımı yazayım:
fsh:8.22
prolaktin:14.53
Estradiol (e2):42.14
ca-125:11.53
Evet çikolata kisti yumurtanın kalitesini düşürüyor ayrıca açık operasyonlar da rezervini azaltıyor die biliyorum..Doktorum sonuclara normal dedi bende arastırdım biraz fsh 10 a yaklastıkça tehlike artıyor..
Yanlısım varsa düzeltin arkadaslar
Peki sende uygulana tedavi nedir?
Ne zamandır deniyorsun ya off cok sordum kusura bakma
Uygulanan bir tedvi yok bir an önce hamile kalmam öneriliyor.Eşimin durumuda sorunlu kalamıyorumki 1.5 yılı geçti korunmasız hiç bi gebelik falan yaşanmadı.(eşimdede hareket ve morfoloji sorunu var)
Tüm testleri bu ay yeniden yaptırdım haftaya sonuçlarını alıcaz yaşımda 32 oluyor.Doktor bu durumda sizi daha fazla bekletemem dedi.
Gerçi ilk öğrendiğimde tüp bebek tedavisine başladık ama bir yumurtanın erken çatlamasıyla iptal edildi.Kaldı öylece.
cnm lütfen ümidini yitirme ve cok yıpratıcı ama ..
Peki neden laporoskopi olmuyorsun?kurtul bence kistlerinden hem ameliyattan sonra ilk 6 ayda hamile klamak kolay oluyormus
Ben 2 kez ameliyat oldum bekarken evlendim cocuk deniyoz bu 5.ay olcak.
Sen hangi tedavileri uyguladın?klomen ,iğne ?
Tüp bebek denediniz mi? Yani umutsuzluğa kapılma ama tedavi yollarını mutlaka arastır.
Cok cok geçmiş olsun..
Allah'ım hepimize sifa versin
canım allah yolunu açık etsin sen içini ferah tut doktorlara bırak tam yapışıklık yoktur sende tüplerin tam tıkalı olsa aşılama denemezler mevlam nasip ettikten sonra aşılama tüp normal yol hiç belli olmuyor allah yardımcın olsunnnnnnnnarkadaslar dün itibariyle rahim filmimi çektirdim bi prof.a gösterdim
Ne cok olumlu ne cok olumsuz dedi
Yapısıklık yüzünden opak madde tam yayılamadı diyor.
Doktorda diğer ay isteseniz asılama yapalım dedi
Asılama tüp bebek gibi diilki yapısıklık varsa asılama ile nasıl tutcak
Kafam cok karıstı biraz beklesek mi
bilemiyorummm
canım allah yolunu açık etsin sen içini ferah tut doktorlara bırak tam yapışıklık yoktur sende tüplerin tam tıkalı olsa aşılama denemezler mevlam nasip ettikten sonra aşılama tüp normal yol hiç belli olmuyor allah yardımcın olsunnnnnnnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?