Aşılama Çikolata kisti olup aşılamayla hamile kalan var mı?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
:Saruboceq:
arkadaşım
ilk aşılamada olmazsa tüp bebek yaptır(imkanın varsa),güzel haberlerinizi bekliyoruz..

ilk aşılama denememde olmadı.sağda 1 solda 2 tane çik.kisti var.şimdi sağda 2 solda 2 tane over kisti mevcut.onların gitmesini bekleyecem sonra tüp bebek.aşılamadan önce 5 tane yumurta vardı acaba bu 4 kist o çatlamayan yumurtalar mı

arakadaşlar bende çukulata kist endomet.hastasıyım 27 yaşındayım 20 yaşında açık ameliyatla 15 cm,13 cm ve 7 cm 3 kist alındı 25 yaşında evlendim geen seneden beri tedavi görüyorum doğ.kont. hapını bıraktım (kist için kullanıyordum) ve kist tekrar çıktı önce 2 cm di ve bu şekilde hamile bırakıcaz dedi ancak 1 ay sonra 4 cm oldu ve bu şekilde hamile kalamazsın aşılama tutmaz dedi doktor bende laparoskopi ve histereskopi oldum herşey normal tüpler açık yumurtalıklarda hormon rezervi iyi bu ay aşılamam olucak.V ede zamanla yarışıyoruz çünkü bu lanet olası tekrar çıkıyor 3 yıllık evli olmadığımız için devlet tüp bebek ilaçlarını karşılamıyor doktor ilk aşılmadan sonra olmazsa 6 ay bırakcaz dedi korkum tekrar çıkması bugün klomen adlı ilacı kullanmaya başladım günde 2 tane inşallah yumurtam oluşur.

çocuk sahibi oldunuz mu merak ediyorum yeni üye oldum da aynı hastalık ben de de var aşılama oldu mu ne yaptınız acaba paylaşırsanız sevinirim

ne yaptınız acaba çocuk oldu mu ben de çikolata kisti var ne durumdasınız çikolata kisti aşılamaya engel mi

kistlerin gitmesini bekleyip sonra tüp bebek demişsiniz nasıl gidecek kistler ben de var çikolata kisti lüften payşalır mısnız ne kadar bekleyeceksiniz ve bu kistler nasıl gidecek

:Saruboceq:

arkadaşım
ilk aşılamada olmazsa tüp bebek yaptır(imkanın varsa),güzel haberlerinizi bekliyoruz..

öncelikle geçmiş olsun .ne yaptınız acaba .bende de var çikolata kisti.benim de tüplerim açık.siz ne yaptınız aşılama tuttu mu paylaşır mısınız çok çaresizim ben ....neler oldu.hamile kalabildiniz mi

mrb arkadaşım
bende 2009 mart ayında 3 cmlik bi çikolata kistim olduğnu öğrendim
aynı zamanda yumurtalarım geç olgunlaşıodu
klomen+ çatlatma iğnesi tedavisine başladım
3. ayımda hamile kaldım ama gelişemedi kürtaj oldum
sonra 3 ay korundum tekrar 3 defa aynı tedaviyi gördüm
yine olmayınca rahim filmi çektirdim ve çektirdiğim ay hamile kaldım
çikolata kistim benm hamile kalmama pek engel olmadı diebilirim
en son zaten 1.8 cm e kadar küçülmüştü
inş. sende kısa zamanda güzel haberler alırsın

endo hastasi olarak bende size yazayim tecrübelerimi, 2003´te 9 cm kistle hamile kaldim normal yolla, ozaman endo´dan haberim yoktu 2005´te 2 kist alindi ayni anda hamileydim 2 günlük filan, herhalde kistlerden dolayi tutunamadi, eylül 2010´da tüplerim acik mi diye baktiklarinda endo her tarafimi sarmis yayilmis, yumurtalik yapismis, hepsini temizlediler, ve ilk asilamami 28. aralikta oldum, ama doktorlar direk tüp bebek diyorlar, cünkü ne yazikki endo gercekten ciddi zararlar veriyor, sadece dogurganligi etkilemiyor, bicak gibi saplantili sancilar, devamli sis göbek, halsizlik, sinir, ne ararsaniz var.

arkadaşlar moralinizi hiç bozmayın bol dua edin.. rabbinize güvenin

bende 2,5cmlik çikolata kistimle hamile kalmaya çalıştım ilk aşılamamı yaptırdım ama olmadı.. bu süre içinde kistim 4 cm oldu.. 2,5 cmken olmadı 4 cmle hiç bebeğim olmaz diye düşünürken 2. aşılamamın tuttuğunu öğrendim... şu an 5 haftalık hamileyim.. üstelik çikolata kistiyle beraber prolaktin yüksekliğimde vardı....

sonuç olarak olmayacak bir şey değil.. bir de bu sitede kırmızı etin çikolata kistini büyüttüğünü duydum.. aşılama yapılacak ayda hiç kırmızı et yemedim.. abbim inşallah sizlere de nasip ederi.. hepiniz için duacıyım

sevgili yağmur bebek,öncelikle bende bir endoluyum,sol yumurtalığımda 4,5 cm,sağımdada 3 cm olarak iki tane kistim vardı,doktorlar normal yolla hamile kalamıcağımı tüp bebeklede şansımın az olduğunu söylemelerine rağmen normal yolla hamile kaldım ve şu an 1 yaşında bir oğlum var.herşey inanmakla ilgili.sakın umudunu kaybetme.ben doktorlar böyle demesine rağmen inancımı hiç kaybetmedim.ameliyatı hiç düşünmedim.kaldıki doktorlar sana engel oluşturmayacağını söylemiş tüplerinde açıksa hiç takma tamamen psikolojik inan buna.aşılamaylada uğraşma bence, daha çok kısa süreli evlisin önce normal yolla kalmaya çalış en son ihtimal aşılamaya geç.inan bana aşılamadan sonra yaşadığın hayal kırıklığı seni daha kötü etkiler.eşindede problem yoksa normal yolla kalmaman için hiçbir neden yok.umarım güzel haberlerini duyarız.sevgiler

merhabalar,
bişey merak ettim hamile kalmak için nasıl bir tedavi oldun ve ne kadar sürdü.
cevap yazarsan sevinirim

kızlar bendede çikolata kisti var bebek olmuyor ama ben macun kullanmaya başladım vandan geliyor çok kişi fayda bulmuş benime 1 ayda 1 cm küçüldü bebek tedavisine sonra başlıcam bir araştırın derim hormon ilaçlarından ameliyattan iyidir

2 kez laparaskopi oldum su an kıstım yok fakat cocugumuz olmuyor..2 asılama 1 tup bebek kararına varıldı haftaya asılamaya baslayacagız..ınsallah k-herkes ıstedıgı bebekleri sağlıkla kucaklarına alır...

kızlar slm.bende endoluyum.hemde iki yumurtalıkta birden var.2,5 şar cm.normal yolla gebe kalamadım.ilk aşılamamda pozitifi gördüm.yani bugün hamile olduğumu öğrendim.asla umudunuzu yitirmeyin bana hamile kalmak imkansız gibi geliyordu.ama allah zamanı gelince veriyor.darısı başınıza umudunuzu ve inancınızı asla kaybetmeyin.isyankar olmayın ve bol bol dua edin.

bende de solda 4 cm civarında kist var. bir yıldır korunmamama rağmen gebelik oluşmadı. bu ay aşılamaya geçtim. ve dr'um bana yumurtlama için farklı bir ilaç verdi. endolularda daha etkenmiş. heralde haftaya işlem gerçekleşecek, umudum yok ama hayırlısı diyorum inşallah olur.

Merhaba arkdaslar bendede her iki yumurtaliginda cikilota kisti var 16 aylık evliyim hc korunmadk bakanliginda da kistim oldugunu bildigim için erken tedaviye basladim fakat bir türlü hamile kalamadım.hormon ilaçları hsg ler cekindim.en son aşılama oldum ama tutmadı.bakiyorum cikilota kistiyle normal yollardanda hamile kalan var tüp bebek yaptığı halde hamile kalamayan.tabiki yeri ve zamanı vakti ne zaman gelirse o zaman olur ama bu süreç t insanın inanın psikolojisi bozuluyor.stres yapmayalım diyoruz yapıyoruz.bnm aşılamam tutmadı ve bi kac ay doğal yolla tekrar denicem 1 yıldır hastanelere gidip gelmekten biktim kaç doktor değiştim ama yok.cok zor bi süreç

Başlıkta kimse kaldı mı acaba :) ben de 1 ay önce çikolata kistim olduğunu öğrendim, rahim filmi çekildi o esnada yumurtalığıma tüp açıcı bi ilaç yaptı sanırım doktor, bu ay kendiniz deneyin dedi, adet olsan da olmasan da 1 ay sonra gel dedi. Olmadı tabi gittik, klomen verdi adetimin 5. Gününde başlayıp 5 gün kullandım , bugün tekrar gittim,3-4 tane yumurta oluşmuş, bu arada eşim de tahlik yptırdı, sperm hareketliliği düşük çıkmış. Doktor perşembe yumurtalarına bi daha bakayım dedi 1-2 mm daha büyür dedi, çatlatma iğnesi yapıp, cumartesi aşılama yapacağım dedi.
Hem yaşımız epey var, bende çikolata kisti eşimde yavaşlık olunca çok zaman kaybetmemek için aşılamaya geçecek hemen, 2 ay deneyelim olmazsa 3. Ayda tüp bebeğe yönlendirecem sizi dedi, allahtan tek duam o aşamalara gelmemek. Şu kısacık 1 aylık hikayem bile yordu beni hem psikolojikmen hem de çalıştığın yerden sürekli izin almak zorunda kalmak hepsi ayrı bir stres

Merhaba nehira senin daha çok yeni galiba ama yaşım var diyorsun doktor ne diyorsa onu yap canım.bende bir yıldır uğraşıyorum aynı senin gbi çalışyorum sürekli bu yumurta takibinde izin almak o kadar zor oluyorki seni anlayabiliyorum. Bn artık söylemek zorunda kaldım tedavi goruyorum diye ama bu seferde çocuğu olmuyor diye konuşmalara başladılar.umrumda bile değil artık.bn 2 ay sonra tüp bebeğe geçiyorum cnki geçen ayki aşılamam da tutmadı doktor artık zaman kayıp etmeyelim desi benm yaşında 29 oldu cnki tüp bebekte yaş faktörü çok önemli yumurta rezervlerini artık kistler zayıflatmaya başlamış dedi.o kadar zor ki bu süreç rabbim herkeze sabır versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…