Merhaba,genellikle endometriozisli hastalarin bir kismi tedavi gormeden gebe kalabilirler.Bu endometriozsi hastaliginin sasirtan ozelligidir.Cikolata kistide endometriozis hastaliginin ileri bir evresi olmasina karsin bu kisti tasiyan hastalarda kendiliginden gebe kalabilirler.Burada ne yazik ki bir standart yoktur.Hangi tip kist hastasi gebe kalir,yada kac cmye kadar gebe kalinir kac cm den sonra kalinmaz diye.Buda bu hastaligin tuhaf ozelligidir.Sizin kistiniz 5 cm imis amaeliyat sinirinda.Genellikle bu kisti tasiyan 3 cm altindaki hastalari kendiliginden gebe kalsin diye takip ederiz.3-5 cm arasi tartismalidir.Kimi hekim ameliyat der kimisi ise takip.5cam ve uzerinde ortak gorus ameliyattir.Bu hastalarda ameliyat gebelik sansini arttirir.arkadaşlar merhaba . Geçen ay sol yumurtalığımda 5 cm büyüklüğünde çikolata kisti olduğunu öğrendim.doktor 3 ay bekleyeceğini çocuk olmazsa ameliyatla alacağını söyledi.burdaki çoğu kisti olan arkadaşların yorumlarını okuyorum ,çok da iç açıcı şeyler yazmıyor bu konuda.Acaba kisti olup da hamile kalmayı başaranlar var mıdır?iyice kafaya taktım stres oluştu .
Merhaba sizinle aynı durumdayım hatta çıkmazdayım anne olmak istiyorum hamile kalamıyorum ancak esimlede çok mutsuzum siz bu durumu nasıl aştınız bebeğiniz oldumumerhabalar bu hastalıktan en çok çekenlerden biri de benim. 5 sene oldu. 5 dir uğraşıyorum. 3 ay önce laparaskopi yöntemi ile ameliyat oldum. iki yumurtalığımda da kist vardı. birinde 9 cm lik çikolata kistim vardı. 2 gün önce kontrole gittim şok oldum. ameliyattan sonra kistim tekrarlamış 2,5 cm lik çikolata kistim vardı. moralim çok bozuk. artık moralimi yüksek tutamıyorum. sinirlerim alt üst oldu. tek çözümüm hamile kalmakmış. ama bende onu istemiyorum eşimle çok büyük problemlerimiz var. kendi sağlığım için hiç doğmamış bi çocuğu sorumsuz bi babam ile büyütmek istemiyorum. tam bir çıkmazdayım artık bitkisel bişeyler deniycem
Konu hortlamis yalniz kalnmayin diye yaziyim dedim. Benimde 4 cmdi hamile kalamadim tup bebekle hamileym suan ameliyat onerilmuyorMerhaba sizinle aynı durumdayım hatta çıkmazdayım anne olmak istiyorum hamile kalamıyorum ancak esimlede çok mutsuzum siz bu durumu nasıl aştınız bebeğiniz oldumu
Çikolata kistini tedavi etti mı peki? Sina baharatı bir konyalı olarak bende çok duydum ama hiç deneyimlemedimKonyadan bir tane kür Sina baharat recep Ergun hiç ağrım kalmadı Zonguldak a kargo aldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?