Çikolata Kisti Olup Tekrar Eden ve Buna Rağmen Gebe Kalan Varmı?

xsxeker pembe

kzımı sen koru rabbim...
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2007
4.606
35
118
37
İstanbul
slm kıslar geçen yıl endometroma dolayısıyl amelyat oldum kasımda bu yıl yineledi ve ben gebe kalamadım hala rahmim amelyat dolayısıyla 1 kaç cm sola kaymış sol tarafta bi miktar yapışıklık oluşmuş benim sorum bunları yaşayıpta gebe kaln varmı aranızda acaba inanın bu bilgiye ihtiyacım var blki daha iyi hissetmek adına belki ne bilim ihtiyacım va işte paylaşımlarınızı bekliorum sewgiyle kalın bol bol bol hamişli günler dileğiyle

canım çikolata kistim var ama ameliyat olmadım. Ameliyat olup hamile kalan çok kişi var inan.Çikolata kisti olan forumunda çikolata kistiyle hamile kalan arkadaşlarda var. Şu anda ben de 5 haftalık hamileyim ve çikolata kistiyle hamile kaldım senin kistin tek yumurtalıktamı, büyüklüğü ne kadar ?

Özlem merhaba
ben öğrenciyken (ki 10 sene oldu heralde) çikolata kistim vardı. hatta oldugunu patlayınca öğrenmiştim. acil ameliyatla kist temizlenmişti. sonrasında da endometriosis tedavisi oldum.
neredeyse 2 yıldır korunmuyorduk; birkaç ay önce eşim varikosal ameliyatı oldu. şimdi 8 haftalık hamileyim :)
ben endometriosis nedeniyle hamile kalamadığımı düşünüyordum artık tüp bebek vs araştırmaya başlayacaktım ama çok şükür gerek kalmadı.
yumurtalık kanallarında tıkanıklık var mı acaba? bildiğim kadarıyla endometriosisten sonra kısırlık oluşmasını en çok bu etkiliyormuş. ben hamile kalmasaydım tüplerin tıkalı olup olmadığını görmek için test yaptıracaktım...
benim tecrübeler bu kadar
umarım biran evvel güzel haberler alsın, moralini yüksek tut
slmlar

arkadaşlar geçen ay olanları bazılarınız bilir 6gün geçmişti regl olmamıştım ve özel hastanede betahcg baktırmıştım 10 çıkmıştı dr arayıp muhtemelen yeni gebelik demişti kan alınan hastanede kız kolumdan kan sızdırdığı için hemotom oluştu aşırı şişlik ve 10 gün boyunca kolum mosmor şeklinde gezmiştim ve çok ateşlendiğim için vücut tetikleyince regl oldum dr aradım döllenip fakat tutunamadığını söylemişti hastaneyle alakalı gerekli şikayetlerde bulunacağını söylemişti neyse üzerinden zaman geçti ve ben p.tesi başka dr gittim tanıdık vasıtasıyla yumurtalıklar felan tertemiz dedi sadece çatlamış ve kanaya yumurta var dedi 2mmiş ama buna çikolata kisti diyemeyiz dedi dememiz için 6 ay sonra geldiğinde büyümüş olması lazım dedi bunun herhangi bir etkisi yok dedi çocuk olmamasına geçen ay olanlarıda anlattım dr bundan dolayı olabilir dedi şimdi benim 2 gün günüm geçti ateşimde düşmüyo sık sık ateş sol yumurtalığımda batmayla birlikde belimde ağrı oluyo ve hiçbir adet belirtiside yok size soruyorum acaba yine geçen seferki gibi 6-7 geçecek döllendiği halde tutunamıyacak ve yine reglimi olucam diye kafamda soru işareti var acaba dr arasamda progesteron ilacı alsamda yada tutunmasına yardımcı olacak başka ilaçmı istesem ne dersiniz siz bana yardımcı olun ya lütfen yarını bekleyip arasammı söleyin

Canım bende de 3 cm.çikolata kisti vardı ama ben hamile kaldım ve şu anda da kistim küçülüyor hamilelikten dolayı.Doktorum belkide gebelik sonunda tamamen kaybolacağını söyledi.

ben 1 yıldır çikolata kistinden dolayı doktor kontrolündeydim..zor günlerdi ameliyat olmayıda istemedim.benimkide 4 cm di sağ yumurtalığımda bundan 4 ay önce korunmayı bıraktım.ve hamile kaldım ama ben soğan suyu kürünü uygulamıştım belki duymuşsunuzdur herkese yararmı bilmem ama ben faydasını gördüm...küçülmüştü içtikten sora..

Çok yakın bir arkadaşım evlendikten 7 ay sonra hamile kaldı. 3,5 aylık hamile iken bir akşam ateşlendi ve apar topar hastaneye yatırıldı. Yumurtalığında çikolata kisti olduğu ve bu kistin bebeğin gelişimini engellediği ortaya çıktı. Gebeliği sonlandırıldı ve ameliyat oldu, hem bebek hemde yumurtalıklarında bulunan kistler alındı.

Ameliyatının üzerinden 10 ay kadar geçtikten sonra tekrar hamile kaldı ve çok sağlıklı bir oğlu oldu.

2 sene sonra da çok cimcime bir kızı oldu :)
Yani operasyondan önce de sonra da doğal yollarla hamile kalabildi. İnşallah Allah sizlere de nasip etsin. İçiniz rahatlasın diye yazdım.

merhaba bendede çikolat kisti var 5 cm di 3 cm ye düştü . bu ay denedik ama hamile kalıp kalamyacağımı bilmiyorum.sayın kuzey denizi acaba size ca125 tesi yaptırdın mı ve yaptırdıysan kaç çıktı çünkü benim değerim biraz yüksek çıktı. senin adına çok sevindim

şeker pembe merhaba ben 7 sne önce açık ameliyatla (ki ozman 20 yaşındaydım) 3 adet 15 cmcivarında çukulata listi alındı sonra 25 yaşında evlendim ve evlenene kadar doğum kontrol hapı kullandım bu arada 7 senedir 3 ayda bir takrarlayan bir kist olduğu için kontrole gidiyordum.haziran ayında 4 cm tekrarladı ve laparaskopi oldum aynı anda histeroskopi de oldum yani tüplere kanallar bakıldı dün adetliyken hormon tahlili yaptırdım ve normal çıktı bu ay aşılama olucam onun için klomen adlı ilaca başladım günde 2 tane kullanıcam sonra yumurtalığın durumunu kontrol edicekler ve inşallah aşılama olucak.benim sana söyleyeceklerim bu hastalık malesef beklemeye gelmiyor bir an önce tahlillerini yaptır ve tüp bebek olmasa bile ilk aşamada aşılama olsun deneyin.Moral bozukluğu yaratmak istemem ama ki senin durumun benden daha iyi çünkü benim 2 ameliyatta yumurta rezervlerim zarar görümüş bağarsaklarıma kadar dağılmış yani bir an önce hamiş kalmalıyız yoksa yine çıkıcak bu hastalık böle...umarım herşey yolunda gider ve hamile kalırız..

bende 1 yıl önce endometriosis ameliyatı oldum akabinde denedik ancak hamile kalamadım . Şimdi kistler tekrar etti. tedaviye başladım klomen kullanıyorum şimdi. bir yumurtalığım temiz ancak ondan da 5 yıl önce ameliyat olmuştum. hayırlısı. dr olumsuz konuşmuyor. zaten en son deneme tüp bebek olacak . Allah hepimize yardımcı olsun

arkadaşlar aşılama yattı.tekrar kist çıktı 2 ay olmuştu ameliyat olalı moralim çok bozuldu 3 ad.kist çıktı sonu tüp bebek gibi görünüyor...

okadar zorki durum kızlar bilmiyorum bende az önce drdan geliyorum göğüslerimin uçları şişti en ucu ve yara gibi acıyor meğer kistik bir yapı oluşmuş çikolata kisti ve oda hormonal bi dengesizli yapmış

Merhaba ben anlamadım 15cm mi 1,5 cm mi 15 çok büyük ondan...tüp bebek denedin mi çocuğun var mı? benim 2 overde de 6-7 cm kistler vardı aldırdım,1,5 ay sonra tekrarladı tek overde hem de 4cmdi...şimdi yine ağrı vs. şikayetlerim başladı...

doğru 15 cm..acil bi şekilde hastanede açık ameliyatla alındı en büyüğü bu boyuttaydı 7 cm civarınnda 2 ad. daha vardı.2 si solda biri sağda.yumurta rezervimde düşüklük.çocuğum yok tüp bebeğe başladık şu anda istenilen tahlillerı yaptırıyoruz fakat aynı zamanda aşılam bölümünede gidiyorum daha önce dedim ya tüplerim açık bi de 2. ameliyatımdan sonra çıkan kistlerim kendiliğinden erimiş 2 aydır klomen kullanıyorum.3 gün önce yumurta çoğaltması için incir kürüne başladım ilaçla beraber etki etsin diye.çarşamba yumurta kontrolüm var eğer oluşursa aşılama olacak .olmazsa tüp bebek

seninde çocuğun yok galiba kaç yaşındasın eğer kistler erimiyorsa büyümeden tüp bebeğe başla..

başla demesi kolay ama son günlerde sinir olduğum başka konuda tüp bebek şartaları 3 yıllık evli olmadığım için devlet karşılamıyor ve masraf en az 5000tl.az kaldı zaten onun için ilk önce aşılama sonra tüp bebek diye düşündüm umarım doğru düşünmüşümdür

bi de sana tavsiyem soğan kürü yap ben yapmadım ama çok araştırdım.eğer ameliyattan sonra çıkan kistlerim erimeseydi soğan kürü yapıp sonra incir kürüne başlıycaktım ama doktor erimiş diyince direk incire başladım.nette bir araştır.zararı yok ki ne kaybedersin

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…