Selam cnm, cok gecmis olsun tatlim... 3 kez laparoskopi mi oldun sen? herhalde kistler buyuktu ya da cok agri yapiyodu... yoksa ameliyat edilmemeli bu kistler yumurtaliklar zarar goruyo ve maalesef takrarliyo... canim benim bildigim bu kistlerin tek tedavisi hamilelik, ama hamile kalmak da zor.. bu kisir donguyu kirmaya calisiyoruz bizlerde, tup bebekle hamile kalip kistler yok olur diye dua ediyoruz :) bende iki tane kist var cift tarafta biri 1.5 digeri 3 cm civarinda. ben laparoskopi dusunmedim, 1 asilama oldu gereksiz yere aslinda olumsuz. simdi tup bebek deneyecem ilk kez. benim doktor kistlerin yumurtaliklar, rahim ve tupler uzerindeki etkisini azaltmak icin sana uygulandigi gibi menapoz ignesi onerdi, ilkini yaptirdim. daha kac tane yapilir kac ay menapozda olcam belli degil, yumurta sayisi ve buyuklugune gore karar verilecek sanirim. burdan okudugum kadariyle lucrin veya muadili (bana decapeptyl verdi dr.) ignelerle kistleri biraz kucultuyolar ya da zararlarini azaltiyolar. ondan sonra opu ve transfer ile allahin da izniyle hamilele kalmaya calismak tek care cnm. ama acilarim var demissin cok mu agrin? bende agri yok cok sukur, nasil azaltilir onu doktoruna sor cnm bence...