Çikolata kisti..transfer

crosword

Nirvana
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2009
1.118
328
648
Kızlar dondurulmuş 2 adet 5.gun embriyosu var.ancak sağlı sollu 7 ve 5 cm cikolata kistlerim var.tupler acık sıvı birikmesi yok.tutunmayı zorlastırır mı yada nasıl engel olur bu kistler

Kızlar dondurulmuş 2 adet 5.gun embriyosu var.ancak sağlı sollu 7 ve 5 cm cikolata kistlerim var.tupler acık sıvı birikmesi yok.tutunmayı zorlastırır mı yada nasıl engel olur bu kistler
Bende merak ediyorum ama doktorlar kesin bişey söylemiyor bu konuda. Benim bi kimyasal gebeliğim var bu sefer ne olacak bakalım . Bazı kistler hormon üretiyormuş bu da gebeliği zora sıkabiliyormuş

ta
tatlım senin durumun ne merak ettim çok şükür kistlerle gebe kaldım ileride sorun olur mu bilmiyorum sende ümidini kaybetme olacak

merhabalar
benimde çikolata kistim vardı aldırdım sonra yeniden oluştu bursada tüp bebek yapamayız dediler kist ile o yüzden oldum kist yenıden oluştu ben kist ile ve adenemıyosiz ile tüp bebek yaptım ama yinede tutmadı ama tutmama sebebi kist denmedi vede öyle değilmiş sonra İstanbul Bahçeçeiye başladım ve emrbiyolar donduruldu son bir kez rahim filmi çekelim dendi ve Hidroselpiks çıktı tüplerde sıvı birikmesi o yüzden bir ameliyat olmam gerekiyor benim kendı doktorum Doçent onun başındadki dokturm Profösor hiç biri kistler önler ya da zararlı demediler ve kist ile yükleme yapacaklar sene başında benim arkadaşımın 5-7-4 cm kistler ile normal yollar hamile kaldı ve bir kaç aya doğum yapacak o yüzden kistler çok fazla engel değil hamilelikle birlikte onlar yok oluyorlar

Bu kistler kimine çok engel kimine değil.... Benim kistten başka hiç sorunum olmamasına rağmen (2 kere histeroskopi bile oldum, genetik ler dahil bakılmadık birşey kalmadı) 4 sene hiç doğal yolla hamile kalamadım. Ne aşılamalar, ne klomenler faydasız kaldı. Üstelik yumurta rezervi iyi, yaşım genç ve kistlerim küçüktü. 2 tüp bebek denememde de herşey mükemmel olmasına rağmen olmadı, doktorlar artık kesinlikle kistler sende tutunmayı zorlaştırıyor dedi. 3. tüp de baskılama tedavisi uygulandı baştan ama o fiyasko oldu, sadece 2 embriyom oldu sonuç negatif. Şimdi 4.tedavimde önce yumurtaları topladık sonra kistleri baskıladık, transfer oldum inşallah artık bende anne olabilirim. Bu arada o kadar hormon ilacı ala ala kistleri de büyüttüm 4 senede 3-4cm civarında büyüme oldu artık 5 cm civarılar :(

Bu kistler kimine çok engel kimine değil.... Benim kistten başka hiç sorunum olmamasına rağmen (2 kere histeroskopi bile oldum, genetik ler dahil bakılmadık birşey kalmadı) 4 sene hiç doğal yolla hamile kalamadım. Ne aşılamalar, ne klomenler faydasız kaldı. Üstelik yumurta rezervi iyi, yaşım genç ve kistlerim küçüktü. 2 tüp bebek denememde de herşey mükemmel olmasına rağmen olmadı, doktorlar artık kesinlikle kistler sende tutunmayı zorlaştırıyor dedi. 3. tüp de baskılama tedavisi uygulandı baştan ama o fiyasko oldu, sadece 2 embriyom oldu sonuç negatif. Şimdi 4.tedavimde önce yumurtaları topladık sonra kistleri baskıladık, transfer oldum inşallah artık bende anne olabilirim. Bu arada o kadar hormon ilacı ala ala kistleri de büyüttüm 4 senede 3-4cm civarında büyüme oldu artık 5 cm civarılar :KK43:
yumurta kalitesini de bozuyorlar belki tutunma değilde odur problem. benim ameliyattan önce ilaca rağmen yumurta geliştirmediğim bile olmuştu aşılama zamanlarında:KK14: dahiliye uzmanım onun sayesinde olduğunu söylüyo bebeğimin. insülin direncim ve tiroid yetmezliğim var tüp bebek tedavisinden önce spor diyet( çok kilolu değildim ama ilaçlar biraz şişirmişti beni) ve dahiliye uzmanımın verdiği ilaçlarla düzene soktum bünyemi ayrıca tabi kistler baskılandı benim rahim duvarında miyom da var. Ama rabbim ol dedi ve oldu. çift embriyo koyuldu hatta ama biri tuttu sadece. sende mi bi gitsen dahiliyeciye? tüp bebek doktoruma anlattım oda hak verdi bana olabilir dedi.

yumurta kalitesini de bozuyorlar belki tutunma değilde odur problem. benim ameliyattan önce ilaca rağmen yumurta geliştirmediğim bile olmuştu aşılama zamanlarında:KK14: dahiliye uzmanım onun sayesinde olduğunu söylüyo bebeğimin. insülin direncim ve tiroid yetmezliğim var tüp bebek tedavisinden önce spor diyet( çok kilolu değildim ama ilaçlar biraz şişirmişti beni) ve dahiliye uzmanımın verdiği ilaçlarla düzene soktum bünyemi ayrıca tabi kistler baskılandı benim rahim duvarında miyom da var. Ama rabbim ol dedi ve oldu. çift embriyo koyuldu hatta ama biri tuttu sadece. sende mi bi gitsen dahiliyeciye? tüp bebek doktoruma anlattım oda hak verdi bana olabilir dedi.
Canım ben zaten sürekli dahiliye, endokrin vs dolaşıp duruyorum çok şükür bütün değerlerim çok iyi insülin, şeker vs. Hafif hipotiroidim var ama o da ilaçla kontrol altında. Tedaviler malesef bana da biraz kilo aldırdı ama hala fazla kilolu sayılmam... Bir sürü vitamin takviyesi, antioksidan vs kullanıyoruz. Benim embriyolar görüntüde hep 1.kalite çıkıyor ama tabi kistler genetiğini bozuyor olabilir. Maliyeti çok yüksek olduğu için embriyoları genetik incelemeye yollayamadık. Bu sefer bir sürü şey denedik bakalım, bu sefer daha umutluyum inşallah artık tutar.

Kistler malesef zararlı maddeler salgılıyormuş ve bu embriyonun tutunmasını zorlaştırAbiliyormuş. Tabi herkes için geçerli değil.

Canım ben zaten sürekli dahiliye, endokrin vs dolaşıp duruyorum çok şükür bütün değerlerim çok iyi insülin, şeker vs. Hafif hipotiroidim var ama o da ilaçla kontrol altında. Tedaviler malesef bana da biraz kilo aldırdı ama hala fazla kilolu sayılmam... Bir sürü vitamin takviyesi, antioksidan vs kullanıyoruz. Benim embriyolar görüntüde hep 1.kalite çıkıyor ama tabi kistler genetiğini bozuyor olabilir. Maliyeti çok yüksek olduğu için embriyoları genetik incelemeye yollayamadık. Bu sefer bir sürü şey denedik bakalım, bu sefer daha umutluyum inşallah artık tutar.

Kistler malesef zararlı maddeler salgılıyormuş ve bu embriyonun tutunmasını zorlaştırAbiliyormuş. Tabi herkes için geçerli değil.
rabbim aratmasın daha fazla 4 yıldır ne çektiğimi tam manasıyla bi Allah bilir. mızmız bi yapım yok ama aşılama, ameliyat, tüp, ohss, düşük derken çok yıprandım bebeğim karnımda hareket edene kadar varlığına inanamadım, sevinemedim bile ... rabbim evlat hasreti çeken tüm kullarını ferahlatsın inşallah içinde de seni... çikolata kistimi öğrendiğimden beri konuyla alakalı tüm başlıklarda seni gördüm. rabbim emeklerini zayi etmesin tez zamanda evladına kavuştursun burdan kutlamasını hep beraber yapalım inşallah :anneadayı::KK50:

rabbim aratmasın daha fazla 4 yıldır ne çektiğimi tam manasıyla bi Allah bilir. mızmız bi yapım yok ama aşılama, ameliyat, tüp, ohss, düşük derken çok yıprandım bebeğim karnımda hareket edene kadar varlığına inanamadım, sevinemedim bile ... rabbim evlat hasreti çeken tüm kullarını ferahlatsın inşallah içinde de seni... çikolata kistimi öğrendiğimden beri konuyla alakalı tüm başlıklarda seni gördüm. rabbim emeklerini zayi etmesin tez zamanda evladına kavuştursun burdan kutlamasını hep beraber yapalım inşallah :anneadayı::KK50:
Sağol canım benim inşallah. Çikolata kisti başlığı olan bi konu ne zaman görsem hemen bakarım, acaba yapılan farklı bir tedavi vs var mı diye. Ve ne zaman çikolata kisti ile hamile kalan birini görsem bana umut olur senin gibi :KK200:

Back
X