Çikolata kistleriyle tüp bebeğe düşüşüm :)

Bu hikayeler anca masallarda olur..
Sizin masal anlayışınıza şaşırdım. Kimseyi demoralize etmeye hakkınız yok. Gayet yaşanan hatta şu an hamile olan eşimin kuzeninden bahsettim. Korunmuyorduk yeni doğurduğum için onu duyunca hemen korunmaya başladım mesela. Hiçbir şey imkansız değil kendi mutsuzluğunuzu başka yerde yaşayın. Konu sahibi ve diğer arkadaş da inşallah güzelce sürecini tamamlayacak.🌼❣️

Sizin masal anlayışınıza şaşırdım. Kimseyi demoralize etmeye hakkınız yok. Gayet yaşanan hatta şu an hamile olan eşimin kuzeninden bahsettim. Korunmuyorduk yeni doğurduğum için onu duyunca hemen korunmaya başladım mesela. Hiçbir şey imkansız değil kendi mutsuzluğunuzu başka yerde yaşayın. Konu sahibi ve diğer arkadaş da inşallah güzelce sürecini tamamlayacak.🌼❣️
Yaşıyorum merak etmeyin. Size de bu kinli bakışınız ve hayatınız ile mutluluklar dilerim

Hikayemiz o kadar benziyorki 29 yaşım ve öğretmenim bende, adetlerim o kadar düzenli ve ağrısız ki asla bi şikayetim yokken, çocuk istemi için 2 yıl önde doktora gittiğimde amh0.5 sol tüp tıkalı 3 tane miyom ve sol yumurtalıkta 3,5 cm çikolata kistim olduğunu öğrendim dünyam başıma yıkıldı. Derken devlet hastanesinde raporla sürece başladım ama havuz yöntemiyle embriyo oluşturulup donduracağız 10-12 adet embriyo kenara koymamız gerek. Ondan sonra ameliyat olacağım 4-6 ayda ameliyat sonrası bekle, sonra transfere başlayacağız. Doktorun şu lafını hiç unutmam sen en zor dediğimiz hasta kategorisindesin..
2 tedavi oldum ancak 2 tane embriyom donduruldu. Ve o kadar yavaş işliyorki prosedürleri.
Okul için Rapor vermiyolar idareye durumu açıklamak gerek sürekli, çocukları stajyere bırakıp sabah kan verip sadece bekliyordum. 50 hasta varız. Hemşirelere bişey soramıyosun doktoru muayne 2 dk görüyorsun bişey soramıyosun. O kadar psikolojimi bozdularki strese girdim ki o geçen yıl.

Dedik bu böyle olmaz. 3 tane özel hastane gezdim hepsi de bana boşu boşuna beklemişsin senin miyom ameliyatın yumurta rezervine zarar vermez çikolata kistin küçük sadece içini boşaltıcaz tüpüne bakıcaz kapalıysa alırız zaten tüp bebekte tüpe ihtiyacımız yok dediler. Ben içlerinden bir doktoru seçtim Mayısta ameliyat oldum gayet güzel geçti tüplerim açık yumurtalıklarım iyi rahmim direk kendine gelmişti kontrolde. Bu ay yumurta geliştirmeye başladık. Çok şükür yine aynı sayıda 6 adet olgun yumurta toplandı. En son 4 tane embriyom kalmıştı. Her şey yolunda giderse yarın sabah transfere gideceğim. İlk transferim.
Yani gerçekten bir kaç doktora gitmekte fayda var. Her doktorun protokolü ayrı oluyor. Ben boşu boşuna 2 yılımı çöp ettim o devlet hastanesinde bi dahada embriyolarımı almaya tek giderim zaten.

Ameliyatım için hiç çocuğum olmadığı için ince işçilik gerekiyor prof yapsın dediler hatta robotik cerrahide onkoloji jinekoloji alanındakiler daha ağır vaka gördükleri için bir iki hastanede o doktora yönlendirdiler beni. Büyük ihtimalle senin kistin büyük olduğu içinde sana da kesinlikle prof ve bu vakalarda çok iyi olan bir cerrah olmalı o yüzden embriyolarınızı oluşturun hiç vakit kaybetmeden ameliyatını ol canım zaten yumurta rezervin gayet güzel düşsede ne kadar düşer benim 0.5 hala 6 yumurtam çıkıyor öyle düşün 1 yumurta bile çıksa kaliteli embriyo olur öyle bakıyorum artık. Allah gönlüne göre versin inşallah tez zamanda kurtuluruz bu süreçlerden
Gerçekten benzermişiz. Ama eğer okul başladığında bu süreçler tamamlanmamış olursa çok zor olacak benim işler. Okulumla tedavi merkezim 6 saat uzaklıkta çünkü. İnşallah yeteri kadar yumurtamız toplanır da kurtuluruz. Karnımdaki kist artık çok büyüdüğü için günlük yaşantımı çok etkilemeye başladı. Sizin de ilk transferiniz umarım size sımsıkı tutunur da bu çektikleriniz karşılığını bulur. Lütfen haberdar edin beni de 🙏🏼🌸

İkinizin yaşadıklarının ortaya karışık hali benim yaşadıklarım özelden yazacağım 🥹

Çok geçmiş olsun.çiko kisti ameliyatı yumurtalık rezervine zarar verir diye duydum. Benim de var iki tane 3 er cm civarında. Herhangi bir operasyon yapmadılar ufak diye sanırım. Eğer ameliyat gerekiyorsa hemen yumurta büyütüp toplattırın hatta gerekirse havuz yöntemiyle birkaç kez yumurta toplatın. Dondurun onları sonra operasyona girersiniz. Allah şifa versin 🥺🌸
bende de sol tarafta 3.5 cm var doktorun visanne başlattı küçülmesi için sizin doktorunuz ilaç başlattı mı

Buradan çok yorum ve hikaye okudum neredeyse hepsinde ağladım. Daha önce hiçbir siteye üye olmadım ama kendi sürecimi de paylaşmak istiyorum. Belki birilerine yol gösterir veya bana yol gösterirsiniz.
2 yıllık evliyim. 30 yaşındayım. Evliliğin 1,5 yılı genciz güzeliz çıtırız moduyla gezip korunup çocuk istemedik. Nisandan beriyse artık vakti geldiğini karar verdik (yüce biz) bir deniyoruz yok iki deniyoruz yok böyle olmayacak dedim okullar tatil oldu ben bi kontrole gittim. Reglim hep düzenli ve ağrısız geçince bu zamana kadar hiç kontrole gitmedim. (Yazık kafama bi de öğretmen olucam) Doktor demesin mi çikolata kistin var hem de 15 cm (yok artık!) diğerinde de var ama küçük 4,5 cm(!) Ben nasıl ağlıyorum nasıl ağlıyorum anlatamam. Klasik bir kontrole gitmişken çikolata kistlerimle tanışıyorum. Neyse dedik bi de başka doktor görsün profesör bulduk özel kliniğine gittim. Aynı şeyler ameliyat kesin ama öncesinde tüp bebek merkezine gitmen gerek çünkü bu ameliyat yumurta rezervlerini düşürecek. Oradan bizi yönlendirdi. Tüp bebekçiyle görüştük. O muayene ederken kistten dolayı sol yumurtalığımı göremedi bile kaç yumurta var bakamadı o yüzden. Sağ yumurtalıkta ise 7 tane toplanabilir yumurtam olduğunu gördü. Bu terimler bana o kadar yabancı ki buradan çok şey öğrendim. Neyse adetinin ikinci günü gel kan ver dedi. Reglim cumartesi günü olduğundan mecbur üçüncü gün gidicem artık yani yarın. Artık hayırlısı :)
Bu arada ca 125 ve ca 19 değerlerim çok yüksek çıktı inşallah kistim çok büyük olduğu içindir aşırı korkuyorum ve aşırı duygusalım her şeye ağlıyorum. Son 1 haftada yaşadım tüm bu süreci ve gözümde yaş kalmadı. Sanırım kist çok büyük olduğu için bağırsağa falan da yapıştı böyle düşünüyorum :(
Maalesef hikayelerimiz benzer... biz de 2 yıl kadar bebek istemedik ve isteyince hemen olacağından çok emindik :) korunmayı bırakınca şok olduk tabii, 1 ay, 3 ay, 5 ay derken ben doktora gittim ve sol yumurtalıkta 2,5 cm çikolata kisti... doktorum tek taraflı olduğu için tedavinin aciliyeti olmadığını ama 1 yılın sonunda hala bebek sahibi olamazsak kontrole gitmemi istedi. gittim, amh 1,54'e düşmüş.. artık tedaviye başlamamız gerektiği söylendi. sol tüpte hafif daralma olsa da sağ yumurtalık ve tüplerin temiz olması nedeniyle aşılama tedavisi uygun görüldü, sürece başladık. başarı şansı, sağlıklı 2 bireyin gebelik şansına yakınmış, %15 filan... tutarsa çok şanslıyız demektir dedi doktorum. Biz sgk raporuyla süreci yürütüyoruz bu nedenle 2 aşılamadan sonra tüp bebek sürecine başlayabileceğiz... ilk aşılama sürecim bu hafta test yaptırınca son bulacak. sonrasında neler olacak bilmiyorum... bebek sahibi olamamanın yanında çikolata kistinin verdiği başka sıkıntılar da cabası tabi ama bebek sürecine girince diğer sorunlar geri plana atıldı bende hemen

bu derdi ancak yaşayan bilir. burada yazanları okumak, konuşup paylaşabilmek çok kıymetli. Umarım buradaki herkes en kısa zamanda bebeğini sağlıkla kucağına alır <3

A
Maalesef hikayelerimiz benzer... biz de 2 yıl kadar bebek istemedik ve isteyince hemen olacağından çok emindik :) korunmayı bırakınca şok olduk tabii, 1 ay, 3 ay, 5 ay derken ben doktora gittim ve sol yumurtalıkta 2,5 cm çikolata kisti... doktorum tek taraflı olduğu için tedavinin aciliyeti olmadığını ama 1 yılın sonunda hala bebek sahibi olamazsak kontrole gitmemi istedi. gittim, amh 1,54'e düşmüş.. artık tedaviye başlamamız gerektiği söylendi. sol tüpte hafif daralma olsa da sağ yumurtalık ve tüplerin temiz olması nedeniyle aşılama tedavisi uygun görüldü, sürece başladık. başarı şansı, sağlıklı 2 bireyin gebelik şansına yakınmış, %15 filan... tutarsa çok şanslıyız demektir dedi doktorum. Biz sgk raporuyla süreci yürütüyoruz bu nedenle 2 aşılamadan sonra tüp bebek sürecine başlayabileceğiz... ilk aşılama sürecim bu hafta test yaptırınca son bulacak. sonrasında neler olacak bilmiyorum... bebek sahibi olamamanın yanında çikolata kistinin verdiği başka sıkıntılar da cabası tabi ama bebek sürecine girince diğer sorunlar geri plana atıldı bende hemen

bu derdi ancak yaşayan bilir. burada yazanları okumak, konuşup paylaşabilmek çok kıymetli. Umarım buradaki herkes en kısa zamanda bebeğini sağlıkla kucağına alır <
Amin inşallah benim ameliyat zorunlu küçükler de büyümeye başlamış başımın belaları😅 cuma günü yumurta toplamam olacak bugün 12 ye kadar yumurta saydılar embriyolarımı dondurup ameliyat sürecine geçeceğim artık. Doktorum bana da hemen tüp bebek sürecine almayacak. 6 ay kendiniz doğal yolla deneyin dedi ameliyattan sonra yüzde 30 olumlu dönüş oluyormuş. Olmazsa gelin dedi. Bakalım artık. Umarım siz de ilk aşılamanızda pozitif sonucu görürsünüz 🙏🏼🌸 gerçekten yaşamayan bilemez. Ben de kendime o kadar güveniyordum ki çocuk olamayacağı olasılığı beni mahvetti. Umarım tez vakitte isteyen herkese hayırlısıyla nasip olur 🥰

A

Amin inşallah benim ameliyat zorunlu küçükler de büyümeye başlamış başımın belaları😅 cuma günü yumurta toplamam olacak bugün 12 ye kadar yumurta saydılar embriyolarımı dondurup ameliyat sürecine geçeceğim artık. Doktorum bana da hemen tüp bebek sürecine almayacak. 6 ay kendiniz doğal yolla deneyin dedi ameliyattan sonra yüzde 30 olumlu dönüş oluyormuş. Olmazsa gelin dedi. Bakalım artık. Umarım siz de ilk aşılamanızda pozitif sonucu görürsünüz 🙏🏼🌸 gerçekten yaşamayan bilemez. Ben de kendime o kadar güveniyordum ki çocuk olamayacağı olasılığı beni mahvetti. Umarım tez vakitte isteyen herkese hayırlısıyla nasip olur 🥰
Canım çok sevindim maşallah 12 yumurta gayet iyi. 5. güne kadar hepsini takip et inşallah hepsi 5’e gider gitmezse tekrar bir yumurta toplama yap naçizane tavsiyem 🩷

A

Amin amin. Ben de öyle kendimden emindim işte, birden tüp bebek sürecinde buldum kendimi :) neyse ki imkansız filan demedi doktorlar, bir şekilde çocuk sahibi olmamız mümkünmüş allahın izniyle. Ben artık buna şükrediyorum. Yavrucuklar da çok bekletmeden gelsin ama 😂

Canım çok sevindim maşallah 12 yumurta gayet iyi. 5. güne kadar hepsini takip et inşallah hepsi 5’e gider gitmezse tekrar bir yumurta toplama yap naçizane tavsiyem 🩷
Ay tekrar süreci başa sürmek beni çok yoracak gibi hormonlar mahvetti beni günde iki farklı iğne vuruluyorum toplamı 300 doz bi de kistim çok büyüdü artık ameliyata gün sayıyorum inan. Yumurta toplamada görülenden daha çok toplarız dediler bakalım inşallah yeterli olur 🙏🏼

Ay tekrar süreci başa sürmek beni çok yoracak gibi hormonlar mahvetti beni günde iki farklı iğne vuruluyorum toplamı 300 doz bi de kistim çok büyüdü artık ameliyata gün sayıyorum inan. Yumurta toplamada görülenden daha çok toplarız dediler bakalım inşallah yeterli olur 🙏🏼
İnşallah kuzucum şundan dedim benden 9 yumurta toplanmıştı ama birini 3. günde dondurduk kalanların hepsi 5. güne gidemediler imha ettik maalesef. O yüzden eğer 5. güne giden azsa bence bir tur daha opu olmak en mantıklısı. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah

İnşallah kuzucum şundan dedim benden 9 yumurta toplanmıştı ama birini 3. günde dondurduk kalanların hepsi 5. güne gidemediler imha ettik maalesef. O yüzden eğer 5. güne giden azsa bence bir tur daha opu olmak en mantıklısı. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah
Doğru söylüyorsun bakalım süreç nasıl işleyecek inşallah gerek kalmaz 🥲

Güncelleme: opu dan sonra kustum, midemde sadece meyvesuyu olmasına rağmen 3-4 posta şeklinde ne var ne yoksa çıkardım. Karnıma sanki bıçaklar saplanır gibi bir ağrı iki büklümüm hala öğlenden beri geçmedi. Kaç yumurta toplandığı söylenmedi. Pazartesi günü embriyolog arayıp bilgi vereceklermiş. Az kanamalı bol ağrılı iki büklüm şekilde günü tamamlıyorum. Operasyona girdiğim diğer üç kadın güle oynaya çıktılar 😅 inşallah tüm bu yaşadıklarım normaldir 🙏🏼

Güncelleme: opu dan sonra kustum, midemde sadece meyvesuyu olmasına rağmen 3-4 posta şeklinde ne var ne yoksa çıkardım. Karnıma sanki bıçaklar saplanır gibi bir ağrı iki büklümüm hala öğlenden beri geçmedi. Kaç yumurta toplandığı söylenmedi. Pazartesi günü embriyolog arayıp bilgi vereceklermiş. Az kanamalı bol ağrılı iki büklüm şekilde günü tamamlıyorum. Operasyona girdiğim diğer üç kadın güle oynaya çıktılar 😅 inşallah tüm bu yaşadıklarım normaldir 🙏🏼
En az 6-8 saat aç susuzdun dimi, ben 3 kere oldum gayet kolaydı benim için, inşallah diğer süreçleri sorunsuz geçersin 🤲🌸

En az 6-8 saat aç susuzdun dimi, ben 3 kere oldum gayet kolaydı benim için, inşallah diğer süreçleri sorunsuz geçersin 🤲🌸
Aynen gece 12 den operasyon saatine kadar hiçbir şey yemedim 9 gibi içeri aldılar 10:20 de işleme aldılar. İşleme başlamadan bunda çok yumurta toplayacağız diğerleri gibi değil dediler. Belki de ondan böyle yoğun bir ağrı yaşadım. Bununla avutuyorum kendimi 🤏🏼

Aynen gece 12 den operasyon saatine kadar hiçbir şey yemedim 9 gibi içeri aldılar 10:20 de işleme aldılar. İşleme başlamadan bunda çok yumurta toplayacağız diğerleri gibi değil dediler. Belki de ondan böyle yoğun bir ağrı yaşadım. Bununla avutuyorum kendimi 🤏🏼
Olabilir en azından yaşadıklarına değer

Eveetttt 13 döllenmiş yumurtadan 5.güne ulaşabilen yavrucaklarımın sayısı 6 olmuş
Kalitelerini biliyorum ama hiçbir fikrim yok belki sizin vardır diye yazıyorum
4AA 4BA 3BB 3AB 3AB 2AC
Beklenen adet tarihimden 10 önce regl oldum. Opudan sancısından belliydi 🙈 ameliyata girebileceğimi söyledi doktorum

Eveetttt 13 döllenmiş yumurtadan 5.güne ulaşabilen yavrucaklarımın sayısı 6 olmuş
Kalitelerini biliyorum ama hiçbir fikrim yok belki sizin vardır diye yazıyorum
4AA 4BA 3BB 3AB 3AB 2AC
Beklenen adet tarihimden 10 önce regl oldum. Opudan sancısından belliydi 🙈 ameliyata girebileceğimi söyledi doktorum
Herşey gönlünce olsun canım ameliyatın başarıyla geçsin bir an önce trasferini olup ve bebeğine kavuşmanı dilerim 💐🤲

Back
X