Buradan çok yorum ve hikaye okudum neredeyse hepsinde ağladım. Daha önce hiçbir siteye üye olmadım ama kendi sürecimi de paylaşmak istiyorum. Belki birilerine yol gösterir veya bana yol gösterirsiniz.
2 yıllık evliyim. 30 yaşındayım. Evliliğin 1,5 yılı genciz güzeliz çıtırız moduyla gezip korunup çocuk istemedik. Nisandan beriyse artık vakti geldiğini karar verdik (yüce biz) bir deniyoruz yok iki deniyoruz yok böyle olmayacak dedim okullar tatil oldu ben bi kontrole gittim. Reglim hep düzenli ve ağrısız geçince bu zamana kadar hiç kontrole gitmedim. (Yazık kafama bi de öğretmen olucam) Doktor demesin mi çikolata kistin var hem de 15 cm (yok artık!) diğerinde de var ama küçük 4,5 cm(!) Ben nasıl ağlıyorum nasıl ağlıyorum anlatamam. Klasik bir kontrole gitmişken çikolata kistlerimle tanışıyorum. Neyse dedik bi de başka doktor görsün profesör bulduk özel kliniğine gittim. Aynı şeyler ameliyat kesin ama öncesinde tüp bebek merkezine gitmen gerek çünkü bu ameliyat yumurta rezervlerini düşürecek. Oradan bizi yönlendirdi. Tüp bebekçiyle görüştük. O muayene ederken kistten dolayı sol yumurtalığımı göremedi bile kaç yumurta var bakamadı o yüzden. Sağ yumurtalıkta ise 7 tane toplanabilir yumurtam olduğunu gördü. Bu terimler bana o kadar yabancı ki buradan çok şey öğrendim. Neyse adetinin ikinci günü gel kan ver dedi. Reglim cumartesi günü olduğundan mecbur üçüncü gün gidicem artık yani yarın. Artık hayırlısı :)
Bu arada ca 125 ve ca 19 değerlerim çok yüksek çıktı inşallah kistim çok büyük olduğu içindir aşırı korkuyorum ve aşırı duygusalım her şeye ağlıyorum. Son 1 haftada yaşadım tüm bu süreci ve gözümde yaş kalmadı. Sanırım kist çok büyük olduğu için bağırsağa falan da yapıştı böyle düşünüyorum