Çikolata kisti ve gebelik ?

irem irem kck

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2021
91
39
3
31
Arkadaşlar 2cm çikolata kisti çıktı bende doktor korkulacak birseyin olmadığını gebelik düşündüğüm için tedaviye gerek yok hamile kalınca küçülür dedi. Bu durumu yaşayan ve hamile kalan varmi arkadaşlar 3aydır deniyoruz ve olmuyor bu nedenle doktora basvurdum..

Evet bendede vardı tedavi edilebilir endişe etme canım iki çocuğum oldu sonra

nasıl tedavi edildi kac cm di?
2 cm di canım hiç tedavi olmadım daha önce de tedavi oldugum in doktorum dinlenmem gerektiğini söyledi o arada sürpriz oldu bebegim tabi sonra küçüldü eridi gitti bebek büyüdükçe
Bu arada soğan suyu denedim çok işe yaradı

bende sogan kürü denedim ama çocuk için olan kürü yani bu kisti yeni öğrendim çok aşırı üzüldüm. çünkü çocuk istiyoruz deniyoruz ve 3aydır olmuyor benmde 2cm tedaviye gerek yok dedi hamile kalıcna kücülür dedi

Geçmiş olsun canım bende de çikolata kisti var sol yumurtalığımda ve 4cm boyunda.1.5 yıldır maalesef benim olmuyor. Doktorlar önemli olmadığını söylüyor eşimin ve benim bütün testlerim yapıldı hepsi temiz ancak tutmuyor nedense. Hsg çektirdim ve çeken doktorum vitamin önerdi şuan 3ay bekleme sürecindeyim yine olmazsa aşılama yaptıracağım.Rabbim hayırlı zamanı bekliyordur bizlere nasip etmek için belki de.Stres yapıp kafaya takmak da etkiliyor yapma diyeceğim ama mümkün değil biliyorum İnşallah tez zamanda Rabbim isteyen herkesin kucağını doldurur

Can
canım Allah tez zamanda hamile kalmanı nasip etsin, benimde 2 tane sol tarafımda kistim var 4 sene önce ameliyatta olmuştum ama tekrar cıktı ben de 6-7 aydır deniyorum çocugu ama olmuyor bu ay da elim boş cıkıcak gibi 2 gün var bat’a belli geliyor gibi , neyse ben bu konuyla ilgili cok doktor gezdim, malesef gebe kalamamızın en büyük nedeni ve ben aşılama istedim doktorlar çikolata kistinde aşılamanın hiç başarılı olmadığını söylediler ya tüp bebek ya insallah doğal yoldan. Bi de hsg çektirdin mi? Çektirmediysen mutlaka onu çektir

Canım benim Rabbim hepimize nasip etsin inşallah evet çektirdim bu ay bakalım doktor 3 ay bekleyebilirsin 3ay içerisinde hamile kalan çok oluyor dedi ama olmayan da çok tabiki.
Bende 3farklı doktora gittim ancak bana hiç biri çikolata kistinden dolayı demedi.
Malesef ki çikolata kistleri yeniliyormuş ameliyatla alınsa dahi 3 ay geçici menapoza giriyormuşsun ilaçlarla ama o aşama hakkında çok bilgim yok.Sen ameliyat olduğunda böyle birşey yapılmadı mı?
Sen tüp bebek mi yaptırmayı düşünüyorsun ?

Yapıldı canım ama beni çok zorladı o süreç visanne diye bi ilaçla menapoza soktular beni çok etkiledi, yan etkileri beni mahvetti 3 at devam edemedim. 2 ay sonra bıraktım. 2 sene sonra da tekrarladı
Benimde hsg çekileli 3 ay oldu bu aydan çok umutluydum niyeyse ama eminim 2 gün sonra regl olacagıma da
Yaz sonuna kadar beklemek istiyorum sonra mecbur tüp bebek doktorlar beklememi önermediler ama bi ümit işte belki bi kaç aya tedaviye başlarım. Ovülasyon takibi de yapıyorum onunla da başarıya ulaşan çok kişi var ama nasipten öteside yok işte ama insan sabırsızlanıyor

Canım tabiki öyle nasip herşey Rabbim belki de doğru zamanı bekliyordur.
Evet çok sıkıntılı bir dönem geçirmişsin ama biraz kendini dinle bakalım dediğin gibi yaz sonuna kadar hem vücut hem kafa olarak dinlenmiş olursun inşallah.
Ümidini kaybetme canım hsg sonrası yüksek ihtimal diyorlar belki 3 ay değil 6 ay sonra olacak sen elinden geleni yap gerisi Rabbimden.En kısa zamanda isteyen herkes ve biz annelik duygusunu tadarız inşallah.

Merhaba arkadaşlar ilk defa bir siteye üye oldum. Çünkü öyle bir sınavdan çıktım ki tüm kadınlara yardım etmek istiyorum. 5 yıldan fazla bebeğimiz olsun istiyoruz diye gitmediğimiz dr kalmamıştı. Bir tane kızımız vardı fakat onun yanına yoldaş olacak kardeşi olsun istiyorduk. Her dr bize sizin birşeyiniz yok gayet sağıklısınız diye diye en son ben yürüyemeyecek hale gelmiştim. Lütfen ama lütfen endometrizisi hafife almayın mutlaka çok güvendiğiniz bir dr’la bu yola devam edin. Çok şükür 1 aydır hayata döndüm diyorum. Ameliyatımı oldum ve derin bir nefes alır hale geldim.

Çok geçmiş olsun canım. Kist boyutunuz mu yüksekti neden bu kadar kötü oldu durumunuz? Çok şükür iyiymişsiniz şimdi Rabbim bir daha yaşatmasın inşallah

Bende 3,5 cm di. Tedaviye falan başlatmadı doktor bekleyelim 1 yıl dedi. Tabi ben bu süreçte bi çok doktora gittim. Hepsi aynı şeyi söyledi bendeki kist beni rahatsız etmedi hiç adet sancım öyle aman aman olmazdı. Tesadüfen kist olduğunu öğrendim yani. Neyse ilk gebeliğim düşükle sonuçlandı maalesef. Sonrasında 1 yıl kadar daha uğraştım artık son çare tüp bebek diyodum her ay negatif etraf baskısı falan beni bi parça yıpratmıştı. Yumurta takiplerine gittim aylarca ovulasyon testi yaptm yok negatif. Sonra adetim düzensizleşti kürlerden falan dolayı. Bu Arada kistim 4,1 cm oldu git gide büyüyodu yavaşta olsa. Soğan kürü yaptım beslenmeme dikkat ettim ve çok şükür hamileyim. 2 cm çok ufak ve gebeliğe engel bi kist değil çok kafana takma ben çok ama çok takmıştım

ınan insanın elinde değil kafaya takmamak o kadar araştırıyorum okuyorum üzülüyorum negatif sonuçları görünce.. diyete girdim sağlıklı besleniyorum aynı zamanda suan. soğan kürüde yaptım aynı zamanda ben ama gebelik için olanı yani adetten sonraki ama olmadı yinede. bu 4.ayımız deniyoruz artık kendimde birşey var diye düsünüp doktora gittim doktor hamile kalınca küçülür dedi tedavi vermedi korkulacak birşey yok dedi antibiyotıge basladm idrar yolu enfeksıyonu çıktı ışte ama gebelerinde kullandığı bir antibiyotık yani. adet olunca hormon testleri yapılcak. inşallah bende senin gibi hamile olurum canım dua et hamişlerin duası kabul olur

Ahh sürekli ediyorum isteyen bekleyen herkese aratmadan nasip etsin Rabbim. Kist küçülüyor gerçekten nerdeyse 3 aylık hamileyim 2,5 cm e gerilemiş. Zaten hamilelikte Yok olan bişey adet olunmadığı için kistte kayboluyo. Doğumdan sonra yeniden tekrarlıyormuş Neyse sağlıkla hayırlısıyla alalım da yavrularımızı hepimiz. Bak doktor da çok önemli ben kaç doktora gittim bi iki tanesi hariç hepsi beni rahatlattı. Sen bebeği bi kucağına al biz icabına bakıcaz dediler bunu gebeliğe engel olarak görmüyorum ben dediler bu bi sebep değil dediler. Yani beni sürekli motive ettiler negatif görüyordum evet ama umutsuz da değildim ya doktorlar sağolsun hiç umutsuzluğa kapılmadım. (İlki hariç o çok kötü şeyler söyledi günlerce ağladım) sağlıklı beslenmelisin bizim sıkıntımız yumurta kalitesi.. bol sebze meyve, yeşillik, ceviz, keçiboynuzu özü ve hurma özü ye. Dışardan yemek yemeyi ve paketli gıdaları bi süreliğine hayatından çıkar. Ben takviye olarak inofolic combi de kullanmıştım o ay.

inşallah doğum zamanı alırlar birdahada olmaz gerçekten Rabbim hiçbir kadına vermesin bunu kafaya takmamakta önemli düşünmemek çocuk çocuk diye cnk u ben her ay böyle bu beklenti içinde olunca da olumsuz sonuç hep ama icimde de hep bi umut kac yaşındasınız siz? bide o ay kullandm dediğiniz şey neydi? doktor kontroluylemi?

Evet zor ama imkansız değil. Öldürmüyo da hafiften süründürüyo bu kist. Hsg çektirmiş miydin? Adet sancıların çok aşırı mı değildir ya senin küçücük kist. 28 yaşındayım o ay kullandığım inofolic combi. İnositol içeren folik asit ama inositol maddesi daha baskın onda. İnositol yumurta kalitesini arttıran bi maddeymiş evet doktorum önerdi. Doktorlar zaten prowomen, impryl, Q-folin, inofolic vb. gibi takviyeleri öneriyor zaten kullanmanda hiç sıkıntı Yok aksine sana faydası olur bunların. Kürler mürler deneme aman diyim. Beni kürler çok bozdu dengem döngüm hep şaştı çatlamayan yumurta kist oldu falan. Sen takviye al almak istiyorsan bide dediğim gibi dengeli sağlıklı beslen ve boooll su tabii ki.

bende 26 yasındaym benm aşırı sancım yok cektirmedim hsg cnku daha ılk defa gittm doktora alttan muayene etti kamerayla girdi gördü kistide. adet oluncada hormon testlerm yapılcak artık ona göre birsey verirse verir suanlık bi ılac vermedi normal bi folık asıt kullanıyorum 2ay olacak. doktor çocuk olsun diye tedavi vermedi inşallah olur gerçekten sağlıkla hayirla tabikii herkese ben sogan kürü yaptm ama ondan snra da kist olanlar var öyle diyenler.. sen yani doğal yollarlamı hamile kaldın canm? ekstra yaptığın birşey varmi oldumu

Canım hangi şehirdesin hangi doktor? Beni kistimde şu an 2.1 cm cok büyük değil ama benim karsıma cıkan doktorlar direk gebeliğe engel dedi. Ben de 4 sene önce yürüyemiyordum en son ahh o ağrılar. Şimdi çok ağrım da yok ama bazen vuruyor. Allah sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin.

Evet canım doğal yolla oldu çok şükür. Tedaviye başlamadım klomen çatlatma iğnesi önerdi hep doktorlar bende burda kist yapabiliyomuş şöyleymiş böyleymiş diye okudum ki tabii ki herkeste böyle bişey söz konusu değil klomen tedavisiyle hamile kalanlar da çok çikolata kisti olup bu söylediğim yanlış algılanmasın her bünye farklıdır. Ben bitkisel şeyleri denemeye öncelik verdim diyim klomen falan sonraki işti en son çarem de tüp bebekti. Ama o bitkisel kürler benim tıkır tıkır işleyen döngümü bozdu. Adet düzenim şaştı yanı erken oldum geç oldum bi ay olmadım falan. En son soğan kürü yaptım o da hamilelik için değil çatlamayan bi yumurtam kist olmuş o temizlensin diye umut ederek yapmıştım. Sonraki adetim 10 gün erken oldu o da son adetim oldu. Sen bitkisellere çok yanaşma Yok illa yapacam diyorsan da hormon tahlil sonuçlarına göre doktoruna danış alternatif tıptan ben mesela diyorum hayıt çayını içebilir miyim diye sorarsın gibi. Prolaktine göre onu yükselten besinlerden kaçınırsın. Ben dediğim gibi doğal ve mevsim sebze meyveleriyle beslenmeye çalıştım kahvaltıya çok önem verdim. Tatlı ihtiyacımı hurma ve keçiboynuzu özüyle karşıladım. Kabuklu yemişler vs. Derken Allah nasip etti canım. İsteyen bekleyen herkese nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…