çikolata kisti

ah_1989

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2016
7
1
1
36
merhabalar ben 27 yaşındayım 4,5 cm .çikolata kist'im var sağ yumurtalık arkasında ve 9 aydır bebek istiyoruz ama hamile kalamıyorum.doktorum ameliyat olman mantıklı diyor.birkaç yere gittim bazı doktorlar gebe kalabilirsin diyor ve 1 sene beklemem gerektiğini söylüyor.ne yapacağımı bilmiyorum.ameliyat olup da gebe kalan oldu mu aranızda.yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba, benimde sizinle hemen hemen aynı boyutlarda sağ yumurtalığımda çikolata kistim var. Ben de ilk öğrendiğimde hemen ameliyat olmamı söyleyen doktorlar oldu ancak sonradan öğrendim ki bu ameliyatlar yumurta rezervine büyük ölçüde zarar veriyorlar. Sakın ameliyat olmak için acele etmeyin.
Ben de 1,5 yıldır hamile kalmak için türlü yöntemler denedim, olmadı. ilk denememde tüp bebekle hamile kaldım. Ayrıca bekleyerek zaman kaybetmemenizi öneririm.
Forumda zaten çikolata kistiyle ilgili yeterli bilgiye ulaşabilirsiniz.

Benim hormon tahlillerimde normal çıktı ama doktor bir seneyi tamamlayalım dedi olmazsa ameliyat olmamı söyledi.o riskide varmış evet araştırdım ve zaten doktor da söyledi.

merhabalar ben 27 yaşındayım 4,5 cm .çikolata kist'im var sağ yumurtalık arkasında ve 9 aydır bebek istiyoruz ama hamile kalamıyorum.doktorum ameliyat olman mantıklı diyor.birkaç yere gittim bazı doktorlar gebe kalabilirsin diyor ve 1 sene beklemem gerektiğini söylüyor.ne yapacağımı bilmiyorum.ameliyat olup da gebe kalan oldu mu aranızda.yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba, ben de aranıza yeni katıldım...
Yaklaşık 6 ay kadar önce öğrendim çikolata kistlerim olduğunu...
En az 6 Dr a gittim ikisi ameliyat diğerleri HSG çekimi sonrası bir süre daha beklememi bu süre içerisinde hamilekalamazsam aşılama deneyeceğini söyledi.
Her iki yumurtalığımda da 3 ve 4 cm kist olduğundan umutsuz da olsam bekliyorum
Dr laposroskopinin en güvenilir ellerde bile yapılsa Yumurtalık rezerlerine zarar verdiğini söyledi.
Adı gibi sevimli değil bu rahatsızlık, Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın...

Arkadaslar merhaba benimde cikolata kistim vardi sol yumurtaligimda 2.5 cm. Dr um kesinlikle laparoskopi onermedi yumurta rezervlerini dusurdugu icin. Ingiliz karbonatini yine bu forumda deneyen kisilerden okudum ve bende arastirdim. Hergun bir sise suya once yarim cay kasigi 1 hafta sonrada 1 cay kasigi kadar atarak denedim. Sadece 20 gun falan yaptim o donemde yumurta takibi yaptiriyordum.Facebook ta Kemal Milar sayfasi var ordanda detayli okuyabilirsiniz.Rabbime cok sukur dr yaptigi yumurta takibinde kistim olmadigini soyledi. Gitmez denilen cikolata kisti yok olmustu. Bir sonraki ayda hamile kaldim allahin izniyle 5 haftalik hamileyim arastirip denemenizi oneririm.tabi bunlar vesile rabbim ol derse olur.

Merhaba canım..m 3.5cm kist ile hamile kaldım ilk ay klomen ile. Ama benim gecmisimde yine bir kist vakası ameliyatlar vs'ler var açtığım konu var hatta bu sebep yüzünden okuyabilirsin... adet olmamak gerekiyor çünkü her adet oldugunda kist biraz daha büyüyor. Klomen verip bir an önce senin hamile kalmana yardımcın olması lazım. Benim sağda kist vardı sol yumurtalık da yapışıktı ama benim doktorum bir daha asla ameliyat onermiyorum deyip klomen verdi Allaha şükür hemen hamile kaldım

merhaba canım,klomen adet görmeni mi engelledi.yani ben doktra yarın gidicem hormonlarım çok iyi çıktı eşimde de problem yokmuş.doktor tlf konuştum bugün ameliyat kesinlikle önermiyorum çünkü hormon sonuçların çok iyi dedi.daha 9 ay olmuş evleneli biraz daha bekleyelim dedi.yarın yüzyüze görüşücem.

Merhaba canım..m 3.5cm kist ile hamile kaldım ilk ay klomen ile. Ama benim gecmisimde yine bir kist vakası ameliyatlar vs'ler var açtığım konu var hatta bu sebep yüzünden okuyabilirsin... adet olmamak gerekiyor çünkü her adet oldugunda kist biraz daha büyüyor. Klomen verip bir an önce senin hamile kalmana yardımcın olması lazım. Benim sağda kist vardı sol yumurtalık da yapışıktı ama benim doktorum bir daha asla ameliyat onermiyorum deyip klomen verdi Allaha şükür hemen hamile kaldım
Tekrar merhaba, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin... Dr bana hiç klomen önermedi ya da başka bir şey

Merhaba bende çikolata kistinden dolayı hamile kalamiyodum.ameliyat oldum ama ameliyat çözüm değil.daha 1 sene geçmeden kistler aynı seviyeye ulaştı. Yumurta rezervini düşürdüğü doğru ama şu da var ki o kistlerden yüzünden zaten yumurtalar mafoluyor.kist tekrarlayinca tüp bebek yaptık ve çok şükür ki ilk denemede tuttu.umarim en kısa zamanda sizde bu duyguyu yaşarsınız :)

Sağolasn can'ım. Doğal yolla hamile kal diye seni kendi haline mi bıraktı yani ?
Evet canım, bir kaç ay daha bekleyelim
Sonra aşılama deneriz dedi..
Herhangi bir ilaç vs vermedi...
Bu arada ben evleneli 9 ay oldu o nedenle mi böyle düşündü bilemedim

Evet canım, bir kaç ay daha bekleyelim
Sonra aşılama deneriz dedi..
Herhangi bir ilaç vs vermedi...
Bu arada ben evleneli 9 ay oldu o nedenle mi böyle düşündü bilemedim
Dalga mı geçiyor bu doktorlar anlamıyorum. Çikolata kisti her adet kanamasında biraz daha büyür çünkü kanla beslenir. Sırf para için yapılana bak !! Ben bu yüzden bir açık ameliyat geçirdim ilaç tedavileri gordum hatta yanlış teşhis sonucu beni 6 aylık kemoterapiye mahkum ettiler bir de bekardim beni o hale soktu profesor !!! Bende 10aylik evliyim canım tekrar etmiş midir diye gitmiştim doktora 3cm kist vardı hemen klomen verdi hamile kaldım ... lutfen başka doktora da gorun.. çikolata kisti dusunulen kadr masum bir hastalık değil

Dalga mı geçiyor bu doktorlar anlamıyorum. Çikolata kisti her adet kanamasında biraz daha büyür çünkü kanla beslenir. Sırf para için yapılana bak !! Ben bu yüzden bir açık ameliyat geçirdim ilaç tedavileri gordum hatta yanlış teşhis sonucu beni 6 aylık kemoterapiye mahkum ettiler bir de bekardim beni o hale soktu profesor !!! Bende 10aylik evliyim canım tekrar etmiş midir diye gitmiştim doktora 3cm kist vardı hemen klomen verdi hamile kaldım ... lutfen başka doktora da gorun.. çikolata kisti dusunulen kadr masum bir hastalık değil
Canım merhaba, üzüldüm çok...
Dr lar hastalarını kobay gibi görüyor sanırım bazen.. Çok üzücü, yaşadıklarına da çok üzüldüm...
Bir daha hiç böyle şeyler yaşama inşallah
Göründüğüm 5. Dr du bu, daha önce Acıbadem, medipol, memorial gibi hastanelere gittim
En son Amerikan' a tavsiye üzerine gittim o de un söylediği buydu
Peki sen hangi dr a gitmiştin en son?

Canım merhaba, üzüldüm çok...
Dr lar hastalarını kobay gibi görüyor sanırım bazen.. Çok üzücü, yaşadıklarına da çok üzüldüm...
Bir daha hiç böyle şeyler yaşama inşallah
Göründüğüm 5. Dr du bu, daha önce Acıbadem, medipol, memorial gibi hastanelere gittim
En son Amerikan' a tavsiye üzerine gittim o de un söylediği buydu
Peki sen hangi dr a gitmiştin en son?
Ben kadın doğum doktoruna gittim canım.. eşim bebek isteyince, "once bi gidelim doktora kist vs gibi bisey var mı yok mu diye baktiralim" dedim gittigimde çıktı kistim.. adetten sonra klomen verdi o ay Allahın izniyle hamile kaldım. Hiç normal dene vs gibi bisey demedi çünkü çok zor bebek sahibi olmak kist ile.

Ben kadın doğum doktoruna gittim canım.. eşim bebek isteyince, "once bi gidelim doktora kist vs gibi bisey var mı yok mu diye baktiralim" dedim gittigimde çıktı kistim.. adetten sonra klomen verdi o ay Allahın izniyle hamile kaldım. Hiç normal dene vs gibi bisey demedi çünkü çok zor bebek sahibi olmak kist ile.
Haklısın canım, yardımların için teşekkür ederim
Çok sağlıklı bir hamilelik geçirirsin inşallah
Sağlıkla da kıcağına alasın

Benim de çikolata kistim var bu kist hamilelik de rahat bırakmıyor ki insanı. Ben hamileyim düşük tehlikem var. Benim kistim 4 cmdi doktora gittim ameliyat edemem git hamile kalmaya çalış dedi çok şükür oldu ama aylardır tehlikeyle korkuyla yaşıyoruz. Her an kaybedecekmişim gibi. Bu kist için başka bir doktora daha gitmiştim o da bu boyut ilaçla eriyebilir dedi visanne diye bir ilaç vermişti çikolata kisti içinmiş. Ona başladım sonra hamile olduğumu öğrenince bıraktım. Bir deneyin derim doktorum birinde denedik sonuç aldık dedi.

Benim de çikolata kistim var bu kist hamilelik de rahat bırakmıyor ki insanı. Ben hamileyim düşük tehlikem var. Benim kistim 4 cmdi doktora gittim ameliyat edemem git hamile kalmaya çalış dedi çok şükür oldu ama aylardır tehlikeyle korkuyla yaşıyoruz. Her an kaybedecekmişim gibi. Bu kist için başka bir doktora daha gitmiştim o da bu boyut ilaçla eriyebilir dedi visanne diye bir ilaç vermişti çikolata kisti içinmiş. Ona başladım sonra hamile olduğumu öğrenince bıraktım. Bir deneyin derim doktorum birinde denedik sonuç aldık dedi.
Visanne ilacını kullanınca eğer adet olmazsan geriler canım ama adet gorursen hiçbir faydası yok. Bekarken bende kullandım hiçbir faydasını görmedim tabii herkeste aynı olacak diye bisey yok ama adet olunduğu surece çok zor.. ayrıca neden o kist sende dusuk problemi çıkardı orayı tam anlayamadım hanı ne gibi bir riski var. 4.ayim bitecek az kaldı folikul ve çikolata kistim de nerdeyse eridi gitti sende neden öyle bisey oldu :/?

Peki kistin yok olma aşamasındayken hiç kahverengi lekelenmelerin oldu mu senin canım herkeste yapmazmış zaten düşük tehlikesi canımm ben de kanama oluyor bende 4. Aya girdim :)

Back
X