Hem hamileliğin en güzel dönemlerindeyiz tadını çıkar canım böyle şeylerle stres yapma kendine vakti gelince hepsi gerçekleşecek nasılsa inşallah gönlüne göre olur her şey :)
canım merhaba,ben yine adet oldum bu ay

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hem hamileliğin en güzel dönemlerindeyiz tadını çıkar canım böyle şeylerle stres yapma kendine vakti gelince hepsi gerçekleşecek nasılsa inşallah gönlüne göre olur her şey :)
Canım 1 yıl ne Zaman dolacak? Tekrar doktora gidersin dolunca doktor değerlendirir belki başka tedaviler uygular. İnşallah sürprizinle karşılaşırsın en hayırlı zamanda canım Rabbim en iyisini bilir.canım merhaba,ben yine adet oldum bu ayben inancımı kaybetmemek için direniyorum ümidim zaten kalmadı.çok zor bir durum çok üzülüyorum.adet olmayayım diye dua ediyorum resmen her ay
![]()
cnm seni korkutmak istemem ama doktorun haklı çikolarta kisti yaşam standardını gerçekten çok düşürüyor ama bunun içinde evlenecek değilsin bi çözümünü bulsunlar geçici menopoza falan sokuyorlar öyle yapabilirsin bende ameliyat oldum çikolata kistinden ve bir yumurtalığım kist yüzünden alınmak zorunda kaldı 8 cm di ve inan kanım7 ye düşmüş hastanede 4 ünite kan yedim ameliyattan önce çok iyi bir doktora git cnmİyi günler, bu ilk yazışım olucak hep forumda yazılanları okurdum cevabımı alırdım ama bu sefer işin içinden çıkamadım. 13 yaşında sağ yumurtalığımdan 6-7 cm lik bir dermoid kist ameliyatı geçirdim. Bu sene tekrarladı ama bu sefer çikolata kisti dendi doktorum almak istemedi. Önce ca yani tümör markerlarım pozitif çıktı ailecek bir şok yaşadık sonra çikolata kisti dendi son sınıf üniversite öğrencisiyim 22 yaşındayım şuan annelik hormonu içeren visanne adlı bir ilaç içiyorum fakat doktorum beni korkuttu. Hamile kalmak ya da menopoz dışında bir çaresinin olmadığını yaşam standartlarımın bu kist nedeniyle düşüceğini söyledi. Amerikadan yüksek lisans ve iş teklifi aldım hayalimde hep kariyer vardı doktorum 24 yaşını bulmadan bu işi hallet dedi durum gerçekten bu kadar ciddi mi? Aklımda evlilik bile yokken şimdi hamile kalmam gerektiği söyleniyor işin içinden çıkamıyorum lütfen yardımcı olun.
o ilaçla küçülen çok küçük kistler 5 cm den sonrasını küçültmek mümkün değil anca ilaçla menopoza sokması lazım gayet başarılı ameliyat öyküsü olanlar var demişsin işte o yüzden dedim iyi bir doktora git diye öyle her doktora güvenilmiyor sende bende şanslıyız normal yolla kist varken hamile kaldık ama cnm doktor bile bana bi kadının başına gelebilecek en kötü şeylerden biri dedi senim şimdi kistlerin kaybolur adet görmediğin için ama dikkat et bidakine bu kadar şanslı olamayabilirsinSurekli takip altindayim her ay kontrolum var zaten ama unutulmamasi gereken ilacla kistlerini kucultup yok edenlerde var tamamen bunye meselesi.anlatmak istedigim genelleme yapmamak çikolata kisti olanlarin cocugu olmuyo diye bisey yok yada tedavisi yok diye biseyde yok gayet basarili ameliyat oykusu olanlarda var.moral verelim olumsuz olmayalim.
Ben 3bucuk aya yaklastim hamile kaldigimda kistim 3 cmdi.suan 5 cmoldu 3 bucuk ay icinde.adet gormuyorum ama kuculme yok.yukurdada yazmistim ptesi kontrolum vardi ve etrafinin ceperlendigini soyledi onun icin ayrica bisuru islem yapilacak.ve o dedigin menopoz etkisi yaratn ilaclardanda kullandim hamile kalmadan once faydasini gormedim ben 3 ay adet olmamistim.ilaci biraktiktan 3 ay sonra hamile kaldim.yani demek istedigim herkesin bunyesi farkli bana fayda etmeyen o ilavla doktorum cok hastasini tedavi ettigini soyledi.bundan sonra ne olacak kistimin durumj bilmiyorum yapilacak tetkiklere gore bi yol cizicezo ilaçla küçülen çok küçük kistler 5 cm den sonrasını küçültmek mümkün değil anca ilaçla menopoza sokması lazım gayet başarılı ameliyat öyküsü olanlar var demişsin işte o yüzden dedim iyi bir doktora git diye öyle her doktora güvenilmiyor sende bende şanslıyız normal yolla kist varken hamile kaldık ama cnm doktor bile bana bi kadının başına gelebilecek en kötü şeylerden biri dedi senim şimdi kistlerin kaybolur rmediğin için ama dikkat et bidakine bu kadar şanslı olamayabilirsin
hemen küçülme olmuyor tatlım zaten benimde 5 cm den 7 cm e çıkmıştı hamile iken ama 9 ayda bişey kalmamış sonra tekrarlamış işte bende hiç doktora gitmemiştim doğumdan sonra 3 yıl boyunca ikincisi olmayınca gittim 3 cm kistle karşılaştım neyse demem o ki dikkat et doğumdan sonra mutlaka kont git kaybolmuş deyip ihmal etme ve ikinci olsun istiyosanızda hiç erteleme ne olacağı belli olmuyor çünkü etrafının çeperlendiğini ilk defa duydum neyse rabbim sağlıkla kucağına almayıda nasip etsin inş.Ben 3bucuk aya yaklastim hamile kaldigimda kistim 3 cmdi.suan 5 cmoldu 3 bucuk ay icinde.adet gormuyorum ama kuculme yok.yukurdada yazmistim ptesi kontrolum vardi ve etrafinin ceperlendigini soyledi onun icin ayrica bisuru islem yapilacak.ve o dedigin menopoz etkisi yaratn ilaclardanda kullandim hamile kalmadan once faydasini gormedim ben 3 ay adet olmamistim.ilaci biraktiktan 3 ay sonra hamile kaldim.yani demek istedigim herkesin bunyesi farkli bana fayda etmeyen o ilavla doktorum cok hastasini tedavi ettigini soyledi.bundan sonra ne olacak kistimin durumj bilmiyorum yapilacak tetkiklere gore bi yol cizicez
Tesekkir ederim insallah benimde sizin gibi dogum olana kadar kaybolur.sizde olumsuz olmayin 5cmlikken hamile kalabilmissiniz 3 cmlikkende olabilir. Belki dogru zaman drgildir hayirli zamanda versin rabbim.insallah gonlunuze gore okur herseyhemen küçülme olmuyor tatlım zaten benimde 5 cm den 7 cm e çıkmıştı hamile iken ama 9 ayda bişey kalmamış sonra tekrarlamış işte bende hiç doktora gitmemiştim doğumdan sonra 3 yıl boyunca ikincisi olmayınca gittim 3 cm kistle karşılaştım neyse demem o ki dikkat et doğumdan sonra mutlaka kont git kaybolmuş deyip ihmal etme ve ikinci olsun istiyosanızda hiç erteleme ne olacağı belli olmuyor çünkü etrafının çeperlendiğini ilk defa duydum neyse rabbim sağlıkla kucağına almayıda nasip etsin inş.