Kekler - Pastalar Çikolatalı Turta (resimli)

Azeri kizi

Türkiye'mmm
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2007
5.700
12
683
47
Almanya
Bu pasta benim favori pastalarimdan.Cünkü hem cok basit hemde cok ugrasilmis gibi duruyor.

MALZEMELER
125 gr. yumuşak margarin
4 adet yumurta
1 su bardağu toz şeker
2 kaşık kakao
1 kahve fincanı süt
1,5 su bardağı un
1 poşet kabartma tozu

Sos için:
2,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
1 kaşık kakao
5 kaşık şeker
80 gr. bitter çikolata

YAPILIŞI
2,5 bardak sütün yarım bardağını ayırıp kalanını ocağa koyun.Yarım bardak süt ile şeker, nişasta ve kakaoyu pütürsüz hale gelene kadar karıştırın.Kaynayan süte azar azar karıştırarak ekleyin.2-3 dk. pişirin. ocaktan almadan hemen parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alin. Ara ara karıştırarak soğumaya bırakın.
Diğer yanda yumuşak margarini şeker ile karıştırın.Yumurtaları ilave edin.Süt ve kakaoyu ekleyip karıştırmaya devam edin.En son un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip son kez karıştırın.
Elde ettiğiniz kaşımın yarısını yağlanmış kelepçeli kalıba dökün.Üzerine soğuttuğunuz kakaolu sosu döküp kenarlara fazla yaklaştırmadan yayın.En üste kalan hamuru döküp kaşık ile düzeltin.180 C derece de ısıtılmış fırında 20-30 dk. pişirin.(pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edin.)
Fırından çıkardıktan sonra servis tabağına ters çevirin.Soguduktan sonra pudra şekeri ile süsleyin

Son düzenleme:
Iste bu da resmi.Dün yapmistim...

dsc01796qv2.jpg

pastu2qj5.jpg

Son düzenleme:
böyle pastaları kekleri makarnaları
o kadar deniyorum ama olmuyorr...

azeri kızı canım pastan harika görünüyor.bende deniyecem ama benim kelepçeli kek kalıbım yok normal tepsi yada dilimli kek kalıbında aynı işlemi yapsam olurmu canım .bana cevap yaz ona göre deniyeyim güzelim.

ellerine emeğine sağlık
sevgilerimle

azeri kızı canım pastan harika görünüyor.bende deniyecem ama benim kelepçeli kek kalıbım yok normal tepsi yada dilimli kek kalıbında aynı işlemi yapsam olurmu canım .bana cevap yaz ona göre deniyeyim güzelim.

ellerine emeğine sağlık
sevgilerimle

Olur aslinda,tepsidede olur.O zaman da kare kare kesersin.Hatta dilimli kek kalibinda harika olur.Kolay gelsin canim.Yapinca söylersin demi nasil oldugunu.

ay yapıcanda
mısır nişastam yok hemde biraz zor gibi geldi
şimdi canım çekmişti ama
en iyisi başka zaman yapmak

ay yapıcanda
mısır nişastam yok hemde biraz zor gibi geldi
şimdi canım çekmişti ama
en iyisi başka zaman yapmak

Hayir canim yaa.kesinlikle zor degil.Sadece bir kreme ve kek yapiyorsun.Hemen tepsiye döküp pisiriyorsun.Yani sonradan keki ortadan ikiye kesmek,donmus kremayi sürmek ,kapatmak falan gibi seylerle ugrasmiyorsun.Cok kolay yapimi.

ellerine saglik canim bende cikolata son yerine beyaz sos yapmayi dusunuyorum bakalim guzel olcakmi ,bende yapinca ekleri resmini, acayip canim istiyorcokacimcoookcokacimcoook

evet yaa cok kolay bende yapicam :)) yapinca resmini koyarim bende ;))

hamurunda kullandigimiz 1 kahve fincani sut kucuk fincanlami buyuk fincanlami olacak????

Evet canim resim isteriz vallahi.
Benim cok hosuma gidiyor,arkadaslar
benim tariflerimi yapipta resim koyunca.

Ayrica normal Türk kahve fincani var ya
iste ondan olacak.
Kolay gelsin.

Son düzenleme:
bende yaptim bende yaptim:dance::dance::dance:
benimki nasil olmus arkadaslar, ben pisince ters cevirmedim oylece yaptim benim sos biraz asagida oldu ,vede sos birazcik koyu oldu, ee ilk denememe ragmen guzel ,bidaki yapmama daha guzel yaparim insallah ,tadida cok guzel hatta simdi yiyorum bile,rejimi biraktim:roflol:

spa6182ep7.jpg

spa6197jw5.jpg

Ellerine saglik Sympathique.
Cok güzel gözüküyor.
Ne kadar güzel süslemissin.
Ama sosun neden koyu olduki.
Normalde akici bir kivami oluyor.
Yinede cok güzel.
Afiyet olsun.
kaydirigubbakcemile5

Back
X