• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cildim yüzünden öz güvenim yıkılıyor

Bence kesinlikle öyle abartılıcak bir sorun yok. Çok tatlı bir kırmızılık var. O puturler için de ayda 1 hamam oneririm ben. Yüz kesesi yaptır hamamda. Çok hafif dokunarak yapıyorlar. Eminim geçeceğine. Haa bir de mayonez yiyorsan hemen kes.

Çok teşekkür ederim, cc krem ve bb krem arasında bir fark var mı peki? Kapatıcılığı hangisinin daha güçlü?
Evet malesef öz güven sorununa sebep oluyor :/

Çok teşekkür ederim. Heheh ama ne yapayım gerçekten baktığımda pütür pütür görünümü rahatsız ediyor. Özellikle cildi pürüzsüz insanları gördükçe daha bi özenip kendime küsüyorum.
Cc krem daha hafif. Fondoten özelliği yok. Sadece cilt tonunu eşitliyor. Yani bu kızarıklıkları falan eşitliyor. Ayrıca güneş kremide var içinde cildini güneştende korur.

Bence kesinlikle öyle abartılıcak bir sorun yok. Çok tatlı bir kırmızılık var. O puturler için de ayda 1 hamam oneririm ben. Yüz kesesi yaptır hamamda. Çok hafif dokunarak yapıyorlar. Eminim geçeceğine. Haa bir de mayonez yiyorsan hemen kes.
Mayonezle biber yememek lazım demi. Bende bi yerden duymuştum ama unuttum şimdi :)

O kizarikliklari oluşturmak için kendini tokatlayanlar var :KK70: sende doğal olarak mevcut bence çok sanslisin. Puturlukler de cildini farkli kılıyor ama çaresi varsa bulursun inşallah

Heheh ama bu evdeki hali. Dışarıya çıktığımda çok sıcakta veya soğukta çok daha fazla kızarıyor. Keşke bu kadarıyla kalsaydı kızarıklık. Ama zaten daha çok pütürlükleri sorun ediyorum. İnşallah bulabilirim 1 kez daha dermatoloğa gidip şansımı deneyeceğim.

Yüz kesesini biri daha söyledi evet onu da deneyeceğim. Yok yemiyorum :)

Cc krem daha hafif. Fondoten özelliği yok. Sadece cilt tonunu eşitliyor. Yani bu kızarıklıkları falan eşitliyor. Ayrıca güneş kremide var içinde cildini güneştende korur.

Çok teşekkür ederim bilgilendirme için :)

tavuk derisi olabilir mi

Hiçbir fikrim yok doktorların hiçbiri adını söylemedi bunun. Ama nette bulduğum bir hastalık var Keratosis pilariste diye. Tavuk derisinin latince ismi olabilir bilemedim. Görsellere baktığımda çok benzettim kendi cildime. Sanırım o.

Yuz kesesini kendi kendine yapma. Hamamda yaptır. Bak sen 5-6 ay devam et hamama her ay hiçbirşey kalmadigini goreceksin.

canim benim oglum 2 yasinda, dogdugundan beri vardi hatta yanaklarinda bolgesel kabarmalar olurdu o zamanlar. kac dra gosterdik hatirlamiyorum bile hepsi atopik dermatit dedi. o kabarciklar gecti bebekken. suan seninki gibi ici beyaz tanecikler ve al yanak dolaniyor. yanaklarinin pembeligi herkesin dikkatini cekiyor cok sevimli diye. ama puturlugu farkedince soruyorlar ne olmus boyle. oglumun kollarinda da var. surekli nemli tutun ve dus aldirin demisti drumuz. sen bi cildiyeye gorun.

Yuz kesesini kendi kendine yapma. Hamamda yaptır. Bak sen 5-6 ay devam et hamama her ay hiçbirşey kalmadigini goreceksin.

Tamamdır anladım. İnşallah işe yarar :)

canim benim oglum 2 yasinda, dogdugundan beri vardi hatta yanaklarinda bolgesel kabarmalar olurdu o zamanlar. kac dra gosterdik hatirlamiyorum bile hepsi atopik dermatit dedi. o kabarciklar gecti bebekken. suan seninki gibi ici beyaz tanecikler ve al yanak dolaniyor. yanaklarinin pembeligi herkesin dikkatini cekiyor cok sevimli diye. ama puturlugu farkedince soruyorlar ne olmus boyle. oglumun kollarinda da var. surekli nemli tutun ve dus aldirin demisti drumuz. sen bi cildiyeye gorun.

Teşekkürler önerileriniz ve yorumunuz için :)
Ama sanırım benim cilt hastalığım Keratosis Pilaris yani tavuk derisi.. Ama zaten dediğiniz gibi cildiyecilerde nemlendirici veriyorlar sadece.. Son 1 kez daha şansımı deneyeceğim cildiye konusunda.

Canim sen benim cildimi gorsen arkana bakmadan kacarsin herhalde, yok senin cildinde bisiy:KK66:

Yok canım estağfurullah :)
Teşekkür ederim :)

maşallah cidden çok güzel tenin :nazar:
ben de gül hastalığı olduğunu düşünüyorum.
kemal milar'dan haberin vardır muhtemelen, yoksa da facebook'ta kendisini aratıp karbonat ile iyileşen hastalıklara bakabilirsin bu da vardı sanıyorum aralarında.

Benim de alnımda var aynıları ya su az içiyorum etkisi olduğunu düşünüyorum. benim yazın güneşte daha çok kızarır. Cildiyeye gitmek istiyorum ben de

sorunlu bi cildin yok gayet guzel, cok sukur sagligin yerinde gerisi faso fiso canim :)

maşallah cidden çok güzel tenin :nazar:
ben de gül hastalığı olduğunu düşünüyorum.
kemal milar'dan haberin vardır muhtemelen, yoksa da facebook'ta kendisini aratıp karbonat ile iyileşen hastalıklara bakabilirsin bu da vardı sanıyorum aralarında.

Doktora gidip hastaığın ismini öğreneceğim mutlaka tekrar bir doktora gidip. Tamamdır bir öğreneyim adını hastalığın bakacağım o sayfaya da mutlaka.

Benim de alnımda var aynıları ya su az içiyorum etkisi olduğunu düşünüyorum. benim yazın güneşte daha çok kızarır. Cildiyeye gitmek istiyorum ben de

Git mutlaka belki aynı değildir ve belki geçici bir durumdur.

sorunlu bi cildin yok gayet guzel, cok sukur sagligin yerinde gerisi faso fiso canim :)

Çok teşekkür ederim :)

Heheh ama bu evdeki hali. Dışarıya çıktığımda çok sıcakta veya soğukta çok daha fazla kızarıyor. Keşke bu kadarıyla kalsaydı kızarıklık. Ama zaten daha çok pütürlükleri sorun ediyorum. İnşallah bulabilirim 1 kez daha dermatoloğa gidip şansımı deneyeceğim.

Yüz kesesini biri daha söyledi evet onu da deneyeceğim. Yok yemiyorum :)

Çok teşekkür ederim bilgilendirme için :)

Hiçbir fikrim yok doktorların hiçbiri adını söylemedi bunun. Ama nette bulduğum bir hastalık var Keratosis pilariste diye. Tavuk derisinin latince ismi olabilir bilemedim. Görsellere baktığımda çok benzettim kendi cildime. Sanırım o.
tavuk derisi hastaligi evet adi o benimde konum var ve bennbunu cozdum benim ust bacak (baldir dedigimiz yer) ve ust kolumda vardi bu nokta nokta kirmizi kirmizi bazen putur putur elime geliordu bugdayli seyleri kestim rahatladim herkes hastaligin gecmis dedi ve bu degisim iki hafta da gozle gorulur sekilde oldu ki tamamen kesmedim yari yariya ekmek makarna su bu yemedim hic . Son bir hftadir yine pizza tost yiye yiye her yerimde cikti yi e

tavuk derisi hastaligi evet adi o benimde konum var ve bennbunu cozdum benim ust bacak (baldir dedigimiz yer) ve ust kolumda vardi bu nokta nokta kirmizi kirmizi bazen putur putur elime geliordu bugdayli seyleri kestim rahatladim herkes hastaligin gecmis dedi ve bu degisim iki hafta da gozle gorulur sekilde oldu ki tamamen kesmedim yari yariya ekmek makarna su bu yemedim hic . Son bir hftadir yine pizza tost yiye yiye her yerimde cikti yi e

Aa gerçekten mi bakacağım mutlaka konuna. Malesef kalıcı işte genetik olduğu için :/ Ekmeksiz ömür mü geçer ama?

Canim oncelikle gayet hos bir kizsin, yuz hatlarinda cildinde guzel masallah, kafaya takilacak bir durum yok.

O putur dedigin seyleri kimse suratinda farketmez emin ol, hep vardiysa keratin fazlaligindan vucudun yaptigi puturlerden olabilir. Sakin fondoten ve makyajla cildine zarar verme.

Öncelikle herkese iyi geceler..
Aslında belki çoğu insana göre dert bile değil bu durum ama ben sorun ediyorum. Hatta öz güvenimin yok olmasına sebep oluyor, aynaya bakmaktan soğutuyor beni.
Benim cildim kendimi bildim bileli pütürlüdür ve kızarıktır. Hadi kızarıklıkla belki bb cream, fondöten vs. başa çıkabilirim ama bu pütürlükler elimi cildime sürdüğümde dahi moralimi bozuyor. Kış aylarında daha da artıyor sanki, daha da belirginleşiyor. Annemin söylediğine göre bu pütürlükler bebekken kalorifer kenarına düştüğümde ve ağlama krizi geçirdikten sonra olmuş ya da bu kadar belirgin hale gelmiş. Çok fazla terlemişim. Zaten fotoğraflarımda da belli bebeklik fotoğraflarımda cildimde pekte bir sorun görünmüyor. Fotoğrafları da paylaşıyorum sizinle. Geçmişte 3 kere doktora gittim ama malesef doğuştan bu pütürlükler geçmez dediler.
Acaba cildi benim gibi olan ve çözümünü bulabilen biri vardır diye açtım konuyu :KK43: Var mı böyle bir cilde sahip olan ve çözümünü bulan veya önerisi olan?
Artık insanların cildin neden böyle demesinden, kırmızı yanak denilmesinden bıktım! Cildim hep böyle malesef. Pütürlü ve kızarık. Dışarı çıkınca daha da kızarıyor ve daha kötü bir görünüm oluyor. Aynalardan soğudum, cildime dokunurken pütürlüklerin beni rahatsız etmesinden sıkıldım. Ergence gelebilir belki (24 yaşındayım bu arada) ama gerçekten bu görüntüyle mutlu değilim ben.
Makyaj pek yapmam hatta fondöten, bb cream gibi makyaj malzemelerim bile yoktur. Cildim hassas olunca onları da kullanmak istememiştim bu zamana kadar. Makyaj olayım göz kalemi, rimel ve rujdan ibaret. Ama artık önerilere açığım. Fazla pahalı olmayan ve cildime uygun bu kızarıklığı kapatacak makyaj malzemesi öneriniz varsa onlara da açığım.

keratosis pilaris gibi duruyor bu. Canım ben estetisyenim yani güzellik uzmanı, inan cildin hiç sorun edecek gibi değil. Hangi doktora gidersen git kalıtsal diyecektir. excipial yazıp yollayacaktır. Saf katı Hindistan cevizi yağı çok iyi geliyor. Cilt keseleri oluyor watsons'da gördüm kese yap cildine banyodayken. fucicort diye bir krem pomad var onu akşamları sürebilirsin. Fucicort kullandıktan sonra excipal kullan. her gece yatmadan önce. bu yazdıklarım zaten zararsız reçete ile satılan kremler. fucicortu biz lazer ve iğneli epilasyon sonrası müşterilerimize de öneriyoruz.

Ama bunları düzenli yapman lazım bunu tamamen geçici bir çözümü yok. Çok var benim çalıştığım merkese gelen, doktor çaresi yok demiş. Doktor bulamıyor biz nasıl yapalım :) Ama işte merkezler peeling falan yapıp para kazanıp yolluyorlar ne yazık ki?

Yine yazıyorum cildin gayet güzel neden bu kadar sorun yaptın ben ne ciltler görüyorum her gün.

O kadar da kötü değil bence. Pütürlük çok göze batmıyor, kırmızılık da allık gibi renk vermiş. Benim yüzüm de tam tersidir, çok sarı benizliyim hatta bazı günler daha da solarım, ölü gibi tam. böyle olmasındansa seninki daha iyi.

Back
X