Öncelikle herkese iyi geceler..
Aslında belki çoğu insana göre dert bile değil bu durum ama ben sorun ediyorum. Hatta öz güvenimin yok olmasına sebep oluyor, aynaya bakmaktan soğutuyor beni.
Benim cildim kendimi bildim bileli pütürlüdür ve kızarıktır. Hadi kızarıklıkla belki bb cream, fondöten vs. başa çıkabilirim ama bu pütürlükler elimi cildime sürdüğümde dahi moralimi bozuyor. Kış aylarında daha da artıyor sanki, daha da belirginleşis Annemin söylediğine göre bu pütsüre bebekken kalorifer keğerpahaına düştüğümde ve ağlama krizi geçirdikten sonra olmuş ya da bu kadar belirgin hale gelmiş. Çok fazla terlemişim. Zaten fotoğraflarımda da gunesrpahaınak fotoğraflarımda cildimde pekte bir sorun görünmüyor. Fotoğrafları da paylaşıyorum sizinle. Geçmişte 3 kere doktora gittim ama malesef doğuştan bu pütürlükler geçmez dediler.
Acaba cildi benim gibi olan ve çözümünü bulabilen biri vardır diye açtım konuyu

Var mı böyle bir cilde sahip olan ve çözümünü bulan veya önerisi olan?
Artık insanların cildin neden böyle demesinden, kırmızı yanak denilmesinden bıktım! Cildim hep böyle malesef. Pütürlü ve kızarık. Dışarı çıkınca daha da kızarıyor ve daha kötü bir görünüm oluyor. Aynalardan soğudum, cildime dokunurken pütürlüklerin beni rahatsız etmesinden sıkıldım. Ergence gelebilir belki (24 yaşındayım bu arada) ama gerçekten bu görüntüyle mutlu değilim ben.
Makyaj pek yapmam hatta fondöten, bb cream gibi makyaj malzemelerim bile yoktur. Cildim hassas olunca onları da kullanmak istememiştim bu zamana kadar. Makyaj olayım göz kalemi, rimel ve rujdan ibaret. Ama artık önerilere açığım. Fazla pahalı olmayan ve cildime uygun bu kızarıklığı kapatacak makyaj malzemesi öneriniz varsa onlara da açığım.