herkese merhaba. Dedikodu kazanı olarak nitelendirdiğim işyerimde geçmişte arkadaş olma gafletinde bulunduğum, o dönem yakın görüp çoğu şeyimi paylaştığım insanın yanına bir kaç kişiyi alıp hüküm sürmesini izliyorum son aylarda. Evet tecrübe dediğimiz tam olarak bu, ama bu zihniyette biri olduğunu bilseydim kesinlikle hiçbir şeyimi paylaşmaz, haz etmediğim davranışlar sergilediğinde de arkadaşım diye tolerans gösterip alttan almazdım. Zamanında evleneceğim kişi için bile senin yerinde olsam onunla evlenmezdim diyen bir kişiliksize neden cevap vermedim diye kendime kızıyorum şuan. Sen kimsin de benimle böyle konuşabiliyorsun demediğim için suçlu benim. Şuan olsa bana o cümleyi kuramaz ama o dönem arkadaş kisvesi altında rahatsız edici söylemlerde bulunmuştu.
Esas konuma geleyim, sabahları toplanıp işyeri ile alakalı kanunları okuyoruz çalışanlar ve müdürler ile.
2 hafta önce dinleyici olarak giriyordum salona ve okuduğumuz mevzuat da genel olarak kurumun kanunları. Ve ben de birçok insan gibi mevzuattan okuyup bunu uygulamayınca bir şey anlayamıyorum. O gün anlasam da sonra silinip gidiyor hafızamdan. Her neyse, dinleyici iken bir kaç defa müdür bey direk olarak bana soru yöneltti , sorması doğal gayet dedim. 1haftadır da ben okuyucu grubundayım ve salonda 3 kişi beraber okuyoruz. Ve bu bir haftada neredeyse her gün yine bana soru yöneltti müdür bey, direkt olarak ve okuyuculardan sadece bana. Normalde bu kadar soru soruyor muydu emin değilim ama konu biter bitmez yorumlayıp bana dönüp evet soru diyor, alanım olsun ya da olmasın. Yukarıda bahsettiğim grupta geliyor dinlemeye, idare ile iyiler ve onlar canı isterse konuya girip kesinlikle sorunun muhatabı olmuyorlar. Bu sabah yine yazımı okudum ve yine o salondan sadece bana soru soruldu ve yanlış anladığım için cevabı yanlış verdim. Yani ben anlamıyorum, beni ilgisiz mi görüyor neden ısrarla onca kişiden bana soruyor anlam veremiyorum. ben nefes nefese kalmış şekilde suyumu içerken soru sormasını hala anlamış değilim. Diğer günler neyse de bugün gerçekten tuhaf oldu. Sonra yemek sırasında gördüm bu grubu, yanlarından geçtiğimde de bildiğiniz gülüştüler. Belki konu başkadır diyeceksiniz de hani husumetli olduğunuz biri ortaya laf atmaya çalışır ama bahsettiği kişi sizsinizdir ya, size laf çarptığını anlarsınız ama çıkışsanız üstüne alındı olur ya öyle bir durum bu. Yanlış anlarım ama yanlış hissedemem ki. Ben yukarıda söylediğim kişi ile muhatabı keseli 1 yıl oldu. ortak arkadaşımızla benimle görüşüyor diye kavga eden bir kadın ve şimdi benim arkadaşlarımla hiçbir şey olmamış gibi konuşup onları düğününe çağırıyor. Benim de elbet haksız taraflarım vardır ama kasti olarak hiçbir şey yapmadım. Ve kendime , kendi hayatıma odaklanmaya çalıştığım halde kendimi bu düşüncelerin arasında buluyorum. Ben de mi çıkarcı ve eline koz geçtiğinde kullanan insanlardan olayım ?