Çıldıracağım

trustno_1

Tarot bakmıyorum.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2014
2.261
4.923
333
5.5 aylık bebeğim var. İlk üç ay maşallah pek güzel uyuyordu. Allah var çok zorlamayacak diye sevinirken 4.aya girmemizle her şey alt üst oldu. Gündüz uykuya geçişleri sakin ama kısa 40dk geçmiyor daha yeni yeni bir saati bulmaya başladı ondan da şüpheliyim zaten.
Gece uykusuna geçirmek tam bir olay. Saatlerce onu uyutmaya çalışıyoruz. Sürekli ağlıyor. Uyuyana kadar ağlıyor tam uyudu diyoruz on dk sonra yine uyanıyor başa sarıyoruz. Geceler allaha emanet saat başı uyanıyor meme vermeden uykuya dalamıyor ağlıyor son zamanlarda tek yaptığı ağlamak.
Uyku rutini oluşturdum ilk başta işe yaradı sonra onunda faydası olmadı
Büyüme atağı geçer dedim geçmedi
Diş çıkarıyor dedik bugün doktorumuzun demesi dişte yokmuş.
Artık sinir krizi geçiriyorum.
Şu an izindeyim ama bir hafta sonra işe başlayacağım böyle nasıl olacak bilmiyorum. Ne zaman düzelecek yoksa hep böyle mi gidiyor
Kafayı yiyeceğim artık

Gaz sancısı falan olabilir mi? Yada kolik bebek durumu olabilir. Belki de bir sıkıntısı var doktora götürseniz genel bir muayene etse.

5.5 aylık bebeğim var. İlk üç ay maşallah pek güzel uyuyordu. Allah var çok zorlamayacak diye sevinirken 4.aya girmemizle her şey alt üst oldu. Gündüz uykuya geçişleri sakin ama kısa 40dk geçmiyor daha yeni yeni bir saati bulmaya başladı ondan da şüpheliyim zaten.
Gece uykusuna geçirmek tam bir olay. Saatlerce onu uyutmaya çalışıyoruz. Sürekli ağlıyor. Uyuyana kadar ağlıyor tam uyudu diyoruz on dk sonra yine uyanıyor başa sarıyoruz. Geceler allaha emanet saat başı uyanıyor meme vermeden uykuya dalamıyor ağlıyor son zamanlarda tek yaptığı ağlamak.
Şu an izindeyim ama bir hafta sonra işe başlayacağım böyle nasıl olacak bilmiyorum. Ne zaman düzelecek yoksa hep böyle mi gidiyor
Kafayı yiyeceğim artık
Aynı durumdayiz şükür biraz önce yatırdım 3 ay hiç yoktu böyle şeyler 1.5 aydır gece en erken 2.30da uyuyor ve sürekli inliyor yüzüne bakınca gülüyor diş diyorum ama kızlarım da böyle bir şey görmedim. Erkek mi sizinki de?

Gaz sancısı falan olabilir mi? Yada kolik bebek durumu olabilir. Belki de bir sıkıntısı var doktora götürseniz genel bir muayene etse.
Daha bugün gittik. Her ay kontrolü var. Ağrısı vs yok gaz sancısı da değil. Kendi çıkarabiliyor artık. Kolik bebek değil. Doktor huyu böyle diyor.

Aynı durumdayiz şükür biraz önce yatırdım 3 ay hiç yoktu böyle şeyler 1.5 aydır gece en erken 2.30da uyuyor ve sürekli inliyor yüzüne bakınca gülüyor diş diyorum ama kızlarım da böyle bir şey görmedim. Erkek mi sizinki de?
Evet erkek bebek. Bizim saat 7-8gibi uyuyan bebek saat on biri görmeden uyumaz oldu. Ama onbirden bu yana üç kere kalktı. Aç değil biliyorum. Birden uyanıyor sonra uyandığı için ağlamaya başlıyor memesiz sakinleşmiyor. Fiziksel yorgunluğu geçtim ruhsal olarak çok yıpratıyor

Erkek mi diye sordum çünkü erkek bebek böyle olur kızlar gibi sakin bekleme diyor çevrem geçiş asamasiymis bakalım aynen psikolojik olarak yoruyor benim ki ağlamıyor çok ama inliyor sürekli bisey var saniom yüzüne bakıom gülüyor devam ediyor 😮

Daha bugün gittik. Her ay kontrolü var. Ağrısı vs yok gaz sancısı da değil. Kendi çıkarabiliyor artık. Kolik bebek değil. Doktor huyu böyle diyor.
Allah yardımcınız olsun zor valla, siz de uykunuzu alamadığınız için yorgun hissedersiniz. Umarım bu süreç de dönemseldir geçer biran önce.

Evet erkek bebek. Bizim saat 7-8gibi uyuyan bebek saat on biri görmeden uyumaz oldu. Ama onbirden bu yana üç kere kalktı. Aç değil biliyorum. Birden uyanıyor sonra uyandığı için ağlamaya başlıyor memesiz sakinleşmiyor. Fiziksel yorgunluğu geçtim ruhsal olarak çok yıpratıyor
Bu bebeğin gazı var annesi..
Kendi çıkarıyor diye düşünmeyin. Minicik hava yutsa sancı yapar ..Siz her emzirmeden sonra sırtına masaj yapın ,ayaklarına, karnına minik hareketlerle masajı ihmal etmeyin.
Uyku öncesi karnına ayak altına masaj yapın mutlaka.

Masaj yapın karnına, sırtına hem sakinkeştirir hem de gazını çıkarır.
İnşallah çabuk düzelir. Uykusuzluk sürekli ağlayan bebek çok zor. Yğne de sağlıklı olsun her şeyden önce tabi ki

Kafayı yiyeceğim artık
Ek gidaya gecin belki karni doymuyordur bde telefondan sac kurutma makina sesi acin ben kizimi 8 9 ay oyle kandirip uyuttum sadece yeni doganda degil baya bi ise yariyor

Bu bebeğin gazı var annesi..
Kendi çıkarıyor diye düşünmeyin. Minicik hava yutsa sancı yapar ..Siz her emzirmeden sonra sırtına masaj yapın ,ayaklarına, karnına minik hareketlerle masajı ihmal etmeyin.
Uyku öncesi karnına ayak altına masaj yapın mutlaka.
Masaj yapın karnına, sırtına hem sakinkeştirir hem de gazını çıkarır.
İnşallah çabuk düzelir. Uykusuzluk sürekli ağlayan bebek çok zor. Yğne de sağlıklı olsun her şeyden önce tabi ki
Her akşam banyomuz var. Banyo sonrası gaz masajı önceden gazını çıkarmasına yardım ediyordum şimdi izin vermiyor. Her emzirne sonra gazı mutlaka çıkarırım. Ek gıdaya daha yeni geçeceğiz.

4.ay uyku gerilemesi ayıdır benim kızım 4.ay gündüz uykusunu terketmişti geceleri saat başı kalkardı zamanla geçti 🤦🏻‍♀️Tabi büyüdükçe farklı uyku sorunları çıkmaya başlıyor o ayrı😖

Her akşam banyomuz var. Banyo sonrası gaz masajı önceden gazını çıkarmasına yardım ediyordum şimdi izin vermiyor. Her emzirne sonra gazı mutlaka çıkarırım. Ek gıdaya daha yeni geçeceğiz.
Uyumadan önce gaz çıkarma görevi gibi değil de oyun gibi yapsanız. 4 aylık sizi tanıyor, oyun olabilir ona. Gülmesi, oynaması ona sakinlik katabilir.
Dönem dönem değişşyor bu yavrular, huy ediniyorlar, anneyi deli.ediyorlar işte.
Çabuk geçer bu dönem inşallah.

Kakası falan nasıl, gıda alerjisi olmasın
Benimki de öyleydi, varlığı yokluğu birdi.
Sonra 15 dk da bir uyanır oldu gece gündüz.
Allah kolaylık versin.

Benimde oğlum var ve 4.5 aylık olunca zor bela kurduğum uyku düzeni bozuldu..

Bıkmadan uyku rutinine devam. Bize de olmuştu. Erkek bebeklere genelde oluyor galiba. Ama geçiyor. Sabır.... hiç başa çıkamazsanız bebekler için uyku terapistleri var. Onlara başvurabilirsiniz.

Back
X