Çıldıracağım

Çocuğun huyu böyle diye birsey olamaz. Ya karnı doymuyordur, ya uykuya dalmasını engelleyecek birşey vardır, ya biryeri ağrıyordur. Bulmaya çalışın sebebini.
6 aylık çocuk mizmizliktan ağlamaz.
Mizmizliktam ağlama yaşı daha büyük.:))

bilmem o uykusuz geceleri yaşamak isterdim ama
Benim çocuğumda bir rahatsızlık vardı. Gece gündüz çok çektim. Uykusuzluk yüzünden halisünasyonlar görmeye başladım. Ağlamalar, sinir krizleri, mutsuzluk, depresyon! Ne dilediğine dikkat et, inan kafayı yiyecek duruma geliyorsun.

Benim çocuğumda bir rahatsızlık vardı. Gece gündüz çok çektim. Uykusuzluk yüzünden halisünasyonlar görmeye başladım. Ağlamalar, sinir krizleri, mutsuzluk, depresyon! Ne dilediğine dikkat et, inan kafayı yiyecek duruma geliyorsun.
doğrudur tabiki insan yaşadığını bilir inançlı bir insanım allah her şeyi bizden daha iyi bilir allah herkesin sabrına göre verir demek ki sabredecek güçlüymussun ki vermis

5.5 aylık bebeğim var. İlk üç ay maşallah pek güzel uyuyordu. Allah var çok zorlamayacak diye sevinirken 4.aya girmemizle her şey alt üst oldu. Gündüz uykuya geçişleri sakin ama kısa 40dk geçmiyor daha yeni yeni bir saati bulmaya başladı ondan da şüpheliyim zaten.
Gece uykusuna geçirmek tam bir olay. Saatlerce onu uyutmaya çalışıyoruz. Sürekli ağlıyor. Uyuyana kadar ağlıyor tam uyudu diyoruz on dk sonra yine uyanıyor başa sarıyoruz. Geceler allaha emanet saat başı uyanıyor meme vermeden uykuya dalamıyor ağlıyor son zamanlarda tek yaptığı ağlamak.
Uyku rutini oluşturdum ilk başta işe yaradı sonra onunda faydası olmadı
Büyüme atağı geçer dedim geçmedi
Diş çıkarıyor dedik bugün doktorumuzun demesi dişte yokmuş.
Artık sinir krizi geçiriyorum.
Şu an izindeyim ama bir hafta sonra işe başlayacağım böyle nasıl olacak bilmiyorum. Ne zaman düzelecek yoksa hep böyle mi gidiyor
Kafayı yiyeceğim artık

4. Ay uyku gerilemesi oluyor. O dönemden sonra düzelmesi bizim de uzun sürdü.. uyku saatinden önce ya da geciktirerek uyutuyorsanız o da ağlama krizin3 neden oluyor.
Bir de eğer gün içinde bebeğiniz ağlamıyorsa ve o sırada başka bir ihtiyacı olduğunu düşünmüyorsanız gece uykusu öncesi ağlaması günlük stresi atmak içindir. Kucağınıza alın sarılın bebeğinize ağlayıp rahatlayabileceğini söyleyin. Ağlasın kucağınızda susturmaya çalışmayın. Gözyaşında stres hormonu olan kortizol bulunmuş. Bu da bebeğin ağlayarak stresini vücudundan uzaklaştırma yöntemi olduğunu gösteriyormuş. İlk günler bu ağlamalar 15-30 dk bile sürebilir. Sonra giderek kısalacak ve şimdi bizim 3-4 günde bir 2 dk gibi oluyor. Sonrasında hemen uyuyor. Daha detaylı bilgi için bilinçli bebek kitabını öneririm

Bebeğinizin ağlama ihtiyacını karşılamasını susturarak sakinleştirerek sadece ertelersiniz. bu da gece uykularının ağlayarak bölünmesine yol açar.
Hatta her ağlamanın acıkma ya da meme isteme nedeniyle olduğunu düşünüp emzirirseniz de yanlış bir kalıp oluşturmuş oluyorsunuz.
Ben bu durumu öğrendiğimden beri hayatım kolaylaştı :)

Bebeğinizin ağlama ihtiyacını karşılamasını susturarak sakinleştirerek sadece ertelersiniz. bu da gece uykularının ağlayarak bölünmesine yol açar.
Hatta her ağlamanın acıkma ya da meme isteme nedeniyle olduğunu düşünüp emzirirseniz de yanlış bir kalıp oluşturmuş oluyorsunuz.
Ben bu durumu öğrendiğimden beri hayatım kolaylaştı :)
Bahsettiğiniz konuyu bwn de okumuştum. Dün sadece ağlasında stresi atsın diye ses etmedim. İki dakika sonra eşim geldi niye ağlatıyorsun çocuğu oldu. Anlayacağınız bazı konularda sadece sorunlu anne oluyorsun. Bilmiyorum valla o kadar yoruldum ki. Twk başıma bütün gün bir bebekle artık antidepresan modunda geziyorum

Bahsettiğiniz konuyu bwn de okumuştum. Dün sadece ağlasında stresi atsın diye ses etmedim. İki dakika sonra eşim geldi niye ağlatıyorsun çocuğu oldu. Anlayacağınız bazı konularda sadece sorunlu anne oluyorsun. Bilmiyorum valla o kadar yoruldum ki. Twk başıma bütün gün bir bebekle artık antidepresan modunda geziyorum

Eşimi kovalıyorum ben odadan
Eğitimime karışma sen mi okudun o kadar kitabı diyorum. Sen en iyisini bilirsin diyor mecbur. Anlatın eşinize.
Madem o kadar karışıyor gece de kalkıp o baksın :) gece uyumayı biliyorlar ama

Ben de doğduğu günden beri tek başınayım
Çok bunaldığım günler oluyor özellikle atak dönemlerinde tam pik yaptığında. Kolay gelsin hepimize. Şu an atak bitti bizim gündüz 2 uzun uyku yapıp gece 5-7 saat arası uyanmadan uyuyor bi kaç gündür
Oh dedim ama 3 gün sonra gene bişey olur atağı gelir dişi çıkar falan :) hayatımız düzen kurmakla geçiyor

Ablamın kızı böyle sürekli mızmız oda artık böyle kabullendi huyu böyle diyor sürekli annesiyle uyuması yemesi sürekli kucakta belki yaşına girince değişir.
Allah güç kuvvet versin🤗

Gaz sıkıntısı bizim 7.ayda bitmişti gazı olabilir gerçi gaz bitti dis başladı 🙄

Erkek mi diye sordum çünkü erkek bebek böyle olur kızlar gibi sakin bekleme diyor çevrem geçiş asamasiymis bakalım aynen psikolojik olarak yoruyor benim ki ağlamıyor çok ama inliyor sürekli bisey var saniom yüzüne bakıom gülüyor devam ediyor 😮
ayy yerim ya.. Valla 2 oğlan anasıyım. Biri 12 aylık henüz, hakikaten insanı çok yoruyolar. Gerçi büyüğüm 7 yaş gibi artık, efendi, naif, kibar bir çocuk oldu. Okulda öğretmen ve kızların gözdesi olmuş :D aaaa paylaşılamayan çocuğun annesi geldi diyolar gülesim geliyor :))

siz sakin davrandıkça bbüyüdükçe çocuklar da ona göre mizaç değiştiriyorlar.

Eşimi kovalıyorum ben odadan
Eğitimime karışma sen mi okudun o kadar kitabı diyorum. Sen en iyisini bilirsin diyor mecbur. Anlatın eşinize.
Madem o kadar karışıyor gece de kalkıp o baksın :) gece uyumayı biliyorlar ama
Allah var eşim çok yardımcı oluyor çopu zaman o da kalkıyor geceleri hatta ben uyutnakta güçlük çekiyorum o uyutuyor yeri gelince ama çok müdahaleci. Çocuk olunca bir de pinpirikli. Uyku eğitimi dedikleri sistemi almayı bile düşündüm ama gözüm kesmedi doğrusu.

Ablamın kızı böyle sürekli mızmız oda artık böyle kabullendi huyu böyle diyor sürekli annesiyle uyuması yemesi sürekli kucakta belki yaşına girince değişir.
Allah güç kuvvet versin🤗

Gaz sıkıntısı bizim 7.ayda bitmişti gazı olabilir gerçi gaz bitti dis başladı 🙄
Gaz sancısını hafifletmek amacıyla öncesin banyo ve gaz masajı yapıyorum oyunlar oynuyorum sakin tutmaya çalışıyorum ne zamanki ışık sönüp uyku için kucağa geliyor o zaman başlıyor kolay uyuttuysam diyelim yarım saat sonra uyanıyor çocuk rutin olarak anneyi delirtme bol ağlama ve yeterince cıngar çıkartmayı benimsedi sanırım

Gaz sancısını hafifletmek amacıyla öncesin banyo ve gaz masajı yapıyorum oyunlar oynuyorum sakin tutmaya çalışıyorum ne zamanki ışık sönüp uyku için kucağa geliyor o zaman başlıyor kolay uyuttuysam diyelim yarım saat sonra uyanıyor çocuk rutin olarak anneyi delirtme bol ağlama ve yeterince cıngar çıkartmayı benimsedi sanırım
Anlıyorum sizi gerçekten yeğenim öyle maksimum daldığı ve uyuduğu zaman aralığı yarım saat ama anneyle uyuyunca saatlerce uyur hep öyleydi hala öyle umarım zamanla değişir ablamında cildirdigi oluyor ki 2 tane daha çocuğu var ev işi yemek derken onlar kalıyor yani gercekten çok zor.

keşke bir bebegim olsa da beni çıldırtacak kadar ağlasa
Öyle demeyin lütfen 😢
Olur inşallah sizinde.
Hem isterken en hayırlısini isteyelim demi. Bakarsınız duaniz kabul olur.
Çünkü burada çok okudum ben bilmem kacinci tüp bebek tedavisi sonucu oldu ama şimdi ağladı diye ona kızdım vurdum diyen anneleri.

Kakası falan nasıl, gıda alerjisi olmasın
Benimki de öyleydi, varlığı yokluğu birdi.
Sonra 15 dk da bir uyanır oldu gece gündüz.
Allah kolaylık versin.
Kakası değişiyor önceden sarıydı bu aralar yeşile döndü ve katı bir hale geldi. Gaita testi yaptırdık bir sıkıntısı yoktu. Zaten bağırsaklar kendini ek gıda durumuna hazırladığı için bu şekilde oluyormuş. Ayrıca süt alerjisi var mı diye de baktırdık çıkmadı.

Back
X