- Konu Sahibi kertenkelebe
-
kesinlikle mutsuz olacağın bir iş için senelerini boşa harcama.kendini tanımaya çalış.seni hangi mesleğin mutlu edeceğini araştır bir yolunu bul.hayatın senin ellerinde fırsatını iyi değerlendir.sana şöyle tavsiye verebilirim bu zamanda tükenmeyecek meslekleri tercih etmelisin.sağlık , gıda ,tekstil aklıma gelen şimdlilk bu kadar.eğer fırsatın varsa sna rehber edecek bir rehber hocasıyla konuşabilir fikir alabilirsin.
derdim şudur ki kızlar,
bu sene üniversiteye geçiçem inşallah...
sonuçların açıklanmasına çok az kaldı hala o kadar kararsızım ki
herkes bişey söylüyo her kafadan bir ses çıkıyo o kadar karıştı ki aklım
benim için alıcağım maaş çok önemli çünkü babam çok sıkıntılarla okuttu beni onlara yardım etmek,rahatlatmak istiyorum kazandığım parayla
ailemden başlarsak hepsi birden ısrarla tıp okumam taraftarı özellikle abim bankada az parayla çok iş yaptığı için tıp okuyup rahat edeceğimi düşünüyo
çok araştırdım doktorluğu çok yoğun eğitim hayatı,2 kere mecburi hizmet,tus.. üstelik o kadar iyi para kazanılacağı da kesin değil
diş hekimliği istedim bir dönem onu da ailem kesinlikle istemiyo milletin ağzıyla mı uğraşcakmışım ve beceri istiyo tabi beni de çevremdekiler sakarlığımla tanırlar
üstesinden gelebilir miyim bilmiyorum zira birçok diş öğrencisi el becerin olmadığı taktirde çok zorluk çekeceğimi söyledi
mühendislik de düşünüyorum ama yine çok emin değilim çünkü iyi mühendislikler inşaat,elektronik,makina bunlar da bayana göre değil gibi
herşeye bir kulp takıyomuşum gibi görünebilir ama ben mutsuz olucağım bir tercih yapmak istemiyorum bütün hayatımı etkilicek çünkü
napıcağımı şaşırdım günlerdir meslekleri araştırıp duruyorum
bana biraz fikir verseniz çok mutlu olurum:)
endüstri mühendisliği düşündün mü canım :) onun erkeği kadını yok bildiğim kadarıyla.peki sen hiç baskı altında kalmasan ne seçmek isterdin
psikoloji fizyoterapi,gıda ile ilgili bölümler olabilir ama kendini en iyi tanıyan sensin sevemeyeceğin bir işi para için de sakın yapma uzun vadeli mutlu olamazsın
biliyorum canım yok onu da düşünüyorum ben baskı altında kalmasam böyle meslekler seçmezdim ki fotoğrafla ilgilenmek isterdim ya da el sanatları bu tarz şeyler ya da daha hafif meslekler
ama maddiyat önemli olduğu için es geçiyorum bunları da
evet farkındayım ben de bunun aslında tıp güzel insan vücudunun herşeyini öğrenmek ilgimi çekiyo ama o da gözümde büyüyo 6 yıl
yorumun için teşekkürler:)
ilk cümlendeki hatayı yapmaktan ben de çok korkuyorum çünkü sevmediğim bişeyden çok çabuk sıkılırım,bunalırım,strese boğabilirim kendimi
rehber hocam var zaten o da her mesleğin artılarını eksilerini söylüyo yukarda anlattığım gibi ben de sıkışıp kalıyorum:44:
ah canım senı o kadar iyi anlıyorum ki. ben sayısal çıkışlıyım yıllarca tıp tıp diye üzerimde baskı yapıldı benim ilgim var birsürü kitap okudum bu konuda araştrdm ama doktor olmayı hiç düşünmemiştim. bana göre değildi hayatım boyunca okuycaksın sonuçta zor iş ve aşk gerektirir. her an ilgli olmalısın eğer istemiyosan sakın okuma o yüzden.
diş iyi ama kendini geliştirmen tanınman lazım. şimdi sokaklarda birsürü dişçi var ama hangisi acba iyi para kazanıyor. çevren olması lazım işini iyi yapman lazımki önersinler .
mühendislikler evet ğek bayanlara göre değil.
ama eczacı olablrsn tam bayana göre.)
ben tm den sınava girdim . puanım istanbulda özel üniversitelere burslu yeterken burnumun dikine gidip antalyaya geldim. şimdi okuduğum bölümden de okulumdan da çok memnunum . akrabalrım bana da birsürü şey söylediler dinlemedim. istanbula gel notlarn yüksek diyolar istemiyorum =) sen kalbinden geçeni oku kimseyi dinleme =)
sayısal çıkışlı olup tm mesleğinde mutlusun yani ne güzel:) ben tmden bir bölüm istemediğim için tm sınavına bile girmedim bi de avukat ol psikolog ol diye tutturmasınlar diye
dediğin gibi tıp bir insanın ideali olmalı bence benim öyle bir takıntım yok tıp okursam da zaten başka bişey bulamadığım için okurum
dişte de arkanda illa bişey olmalı tanınmak için
10 yıl önce olsaydı kesinlikle eczacılık okurdum çünkü ben rahat çalışma ortamı istiyorum ama şuan onlar da çok zor durumda en küçük bi kliniğin karşsında 3-5 tane eczane var
puanının yetmesi de bir dert değil mi belki benim puanım biraz düşük olsaydı ailem de kabullenirdi diyetisyen olurdum ama şuan herkes puanımın ziyan olcağını söylüyo
mimarlık nasıl? hem el yatkınlığı yaratıcılık hem de başarılı olursan iyi para kazanırsın
kendini tanıman çok önemli bu dönemde ,bırak onun bunun dediğini sen ne istiyorsun ? hayat senin hayatın ve yaşayacak olanda sensin.ya insan yaşamadan deneyim kazanamaz şuncacık gençlere şu yaşında bilinçsizce ,yetterli eğitimi deneyimi kazandırmadan hayatlarının kararlarını verdirmiyorlarmı lanet olsun böyle sisteme .sonrası; mutsuz, isyankar ,katil bir toplum ne olacaktı ki ?
Doktorluk seni rahat geçindirir tatlım öyle lüks takılıp mükemmel yüksek maaşlar almayı becerin, kabiliyetin,talihin bir de bölüme hevesin varsa bekle tabiAma rahat edersin orası kesin..Diş hekimliğindekiler de hep ayakta çalışıyorlar maaş olarak onlar da rahattır elbette ama okuması da zor uygulaması da hem pratik istiyor hem de uğraştırıyor.Mühendislik eğer sağlık sektörüne puanın yetiyorsa düşünme derim çünkü maalesef bu ülkede mühendislerin okuyup kazandıkları bölümün değerini bulabildikleri çok nadir.Odtü elektrik- elektronik ,inşaat müh mezunu tanıdıklarımdan işsiz olanlar bile oldu(bir dönem) İlgin varsa tıp veya sağlık sektöründen beslenme ve diyetetik, rehabilitasyon gibi bölümleri düşünebilirsin bence..
Bir de doktorlar sanırım artık 6.senede mi ne maaş almaya başlayacaklarmış okurken uzmanlaşırken zaten maaş alıyorlar sanırım yine sorarım tabi istersen.
çok mutluyum canım o yüzden içinden geçeni oku diyorum ya =) her kliniğin karşsında 3 5 tane var diyosn da sürekli klinik açılıyo zaten . sağlık sektörü hiç bitmycek mi sektör ama fizik tedavi okuyabilrsin o da çok güzel artık bi çok kişi fizik tedaviye gidiyo tam bayan işi rahatsın , okuması zor değil, maaşı çok iyi=) bu arada okulda hastaneye gitmiştik bi ara tıpçılardan biriyle konuştuk eskiisi gibi değil maaşları diiyo haberin olsun =) hiç mi aklından içinden geçen bi meslek yok ama =9
para pul aileyı bosverırsen ne istedıgını sorgula canım ben öğretmenım ve meslegımı cok sevıyorum .senı karsılıksız seven bır kıtleye sahıbım dunyanı en guzel seyı para versen sahıp olamazsın temız duygularla sana bakan gözlere
para pul aileyı bosverırsen ne istedıgını sorgula canım ben öğretmenım ve meslegımı cok sevıyorum .senı karsılıksız seven bır kıtleye sahıbım dunyanı en guzel seyı para versen sahıp olamazsın temız duygularla sana bakan gözlere
Aaa ruh eşimi bulmuşum meğersem.Benim de konum var. Ben de tıp mühendislik arasında gidip geliyorum ve aynen.. Ne okuyacağımı bilmiyorum. Allah yardımcımız olsun.
Nerede yeteneğinin olduğunu düşnüyorsan ve nerede okursan nerede çalışırsan daha rahat edeceğini düşünerek yaz.. İşini seversen, yükselirsin .. Maaş derdi falan kalmaz.
Evet ya öğretmenlik mükemmel bir meslek o çocukların sevgisi masumiyeti insanı çok mutlu eder onca çabalıyorsun uğraşıyorsun ama değiyor bunu bilmek işte insanı mutlu eden..(ailemde çok öğretmen var da anlıyorum görüyorum sizi )
Bence kesinlikle zevk alabileceğin bir mesleğe karar ver ne puanına ne de kazanacağı paraya bak.İş imkanına bakabilirsin istersen o da riskli olduğu için..Mutlu olmak işinden haz almak ayrı bir şey çünkü ömür boyu bu işi yapacaksın hadi ben sıkıldım artık bunaldım deme şansın yok bu seni mutsuz eder..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?