Çıldırıcam artık,ne okuyacağım ben...

Mimarlık okuyorum öğrenciyim daha :)

aa çok iyi oldu bu:)
kaçıncı sınıfsın
nasıl zor mu dersler
severek mi gittin
bi de hangi okul canım ay ne çok soru sormuşum kusuruma bakma çok merak ediyorum:)[/QUOTE]

Kihkih ilgilenmene sevindim ben 4.sınıfa geçtim tatlım dersler zor değil kesinlikle anlamakta hiç zorlanmıyorsun Ama zaman sıkıntısı var ve projeler hiçbir zaman tam olarak yetişmez O yüzden sürekli bir çalışma bir koşuşturmaca temposu vardır şunu yapcm bunu yapcm diye. Bundan dolayı zamanla stresle baş etmeyi de öğreniyorsun ilk iki sene bu stres ağır geliyor ama sonra alışınca gerçekten hayattaki her şeye karşı rahat bir duruşun oluyor.
Ben Gazi Üniversitesindeyim okulumdan çok memnunum çünkü diğer okulun öğrencileriyle hocalarıyla çalışma imkanını da çok buldum.
Odtü mimarlık çok iyidir gerçekten ; ama onlarda da stres bizdeki gibi tavan yapmış vaziyette dersleri geçmek zordur.O yüzden hatta intihar edenler olabiliyor açıkçası ama gözün korkmasın önceden hazırlıklı olursan buna gerilmezsin daha kolay alışırsın.Bir de proje dersimiz ana derstir bir tek ODTÜde sanırım projeden kalınca okul 1 sene uzar(diğerlerinde bir dönem uzar)
İTÜ mimarlık şu an yaz okulunda buradayım:) Hocaları sevdim yol yöntemli gidiyorlar önce bu yapılacak sonra şu diye gösteriyorlar bunu bilmek her ne kadar çalışmayı kolaylaştırsa da pratik açıdan, yaratıcılığı engelliyor öğrenci kendi tarzını belirleyemiyor.Ama dersleri geçmek kolay.Kolay kolay dersten kalan olmuyormuş öyle dedi arkadaşlarım.
Mimar Sinan,ben burayı ve yıldız teknik üniversitesini kazanmıştım ama gitmedim puanı ikisinin de Gazi den yüksek ama Gazi ikisinden de iyi diye düşünüyorum..Yıldız teknikte geçmek İtüye oranla daha zormuş buradaki arkadaşlardan duyduğum kadarıyla ders gidişatı olarak da itüyle aynı tarz çalışıyorlar.
Mimar Sinan daha çok mimarlığın sanatsal yönüyle ilgilendiği için bana yetersiz gelmişti.Odtü de tasarımda çok çok iyidir.
Sıra geldi bizim okulaa: Gazi tasarımda iyi ama asıl iyi olduğu alan yapı dersleri yani bunu gerçeğe dönüştürme başarısı.O yüzden Gazi mezunu mimarlar hep piyasa mimarı olarak bilinir piyasaya iş yapar çünkü yapıda en iyidir.Tasarımda ise son dönemde bayağı iyiye gitme var ama bir ODTÜ gibi olmadığını itiraf etmeliyim.Yine de bizde de derste yaratıcı çalışma tarzı olduğu için oldukça iyi işler de çıkıyor.Yarışmalarda genelde itü ve yıldızı görürsün odtü de vardır da onlar da son zamanda açılmış öyle de dedi yarışma kazanan odtülü bir arkadaşım.İtü ve yıldız çünkü derste çalışılmasına izin veriyor yarışma için öyle olunca ders projesi için ekstra çalışmaya lüzum kalmıyor.Gazide maalesef yarışma için ekstra çalışmak gerekiyor ona da pek zamanımız olmuyor yine de yarışma kazanan arkadaşlar var.
Aklıma gelenler bunlar başka sorun olursa cevaplarım

Son düzenleme:
Ay bir de seviyor musun demişsin seviyorum çok hem de aşığım Çünkü sevmezsen yapamayacağın işlerden Yani yaparsın ama çizerler imzalarsın yani gerçekten mimar gibi hissetmezsin.. Seversen mutlaka gel çünkü o bir şeyler oluşturma evresi çalışma çabalama sonra da sonucunu görme duygusu muhteşem bir şey

Konunu okurken kendimi buldum sanki ya Canım bende bu yıl üniversiteye başlayacağım inşallah inan hiç bilmiyorum nasıl,neye göre tercih yapabileceğimi
Koca bi hayatı etkileyecek bu tercihler çok stresliyim ya

çeko okuyorum canım ben =)

Tıp öğrencilerinin 6. sınıfta alacağı maaş ayda 310 tl. Asistanlık da öyle çok bir şey kazandırmıyor yani iyi para kazanmaya başlamak en az 10 yıl sonra oluyor, o da tus'u ilk girişinde kazanabilirsen. Bırakabileceğini düşünüyorsun, belki tıpı çok isteyen birinin hakkını yemiş olacaksın o zaman da, o yüzden iyi düşün derim. Aile isteğiyle bir bölüme girenlerin de genellikle mutlu olmadığı ortada, sen kendi isteklerine bak yani ilk önce.
Mimarlık konusunda da, mimarlık 2. sınıfta okuyan bir arkadaşım staj yaparken bile iyi bir maaş alıyordu, aynı şekilde, endüstri mühendisliğinden mezun bir tanıdığım da yine iyi bir maaşla işe girdi mezun olur olmaz. Aslında şans işi biraz, biraz da senin gayretinle alakalı.
Yani sen iyi olursan ve işini seversen para kazanırsın, bu nedenle, mutlu olacağın ve yapabileceğini düşündüğün bir bölüme yönelmen daha mantıklı olur bence.

bence vakit kaybetmeden bir rehber öğretmenle bunu konuşmalısın.

ama benim şahsi fikrimi sorarsan fizyoterapistlik. iş alanı fazla ve çok talep hastaneler, rehabilitasyon merkezleri vs.
yine de iyi araştırmanı tavsiye ederim.

ben de 2 yıllık mimarım kamuda çalışıyorum 1.5 yıldır.ben proje-yapım işindeyim şuan ama yüksek lisansımı restorasyon üzerine yapıyorum ve ilerde inşallah restorasyon üzerine çalışmak istiyorum. her mesleğin kendince ayrılan dalları var bunları da araştır derim ben. okul yıllarına gelince ben üstteki arkadaş kadar pozitif olamıcam maalesef :) sabahlara kadar proje çizmeler, emeklerinin bir tükenmez kalemle yerle bir edilmesi, günlerce yaptıgın maketlerin üstünden bi makasla geçilip sinir krizlerine girmen falan hiç bahsetmiyim en iyisi :) şimdi devlete kapagı attın iyisindir diye düşünen arkadaşlara da burdan lafım hiçç sandığınız gibi değil mimarsan ömür boyu belli bir tempoda iş yükün oluyor gerçi okul hayatından zorluklara alışkın oluyorsun o yüzden stres sana zor gelmiyor. özel sektörde çalışan arkadaşlarım da aynı okul zamanı gibi proje yetiştirmek için sabah akşam çalışıyorlar. tercih yapacak arkadaşlara mesleklerin ilerde çalışma şartlarını da göz önünde bulundurmalarını tavsiye ederim..

aa çok iyi oldu bu:)
kaçıncı sınıfsın
nasıl zor mu dersler
severek mi gittin
bi de hangi okul canım ay ne çok soru sormuşum kusuruma bakma çok merak ediyorum:)

Kihkih ilgilenmene sevindim ben 4.sınıfa geçtim tatlım dersler zor değil kesinlikle anlamakta hiç zorlanmıyorsun Ama zaman sıkıntısı var ve projeler hiçbir zaman tam olarak yetişmez O yüzden sürekli bir çalışma bir koşuşturmaca temposu vardır şunu yapcm bunu yapcm diye. Bundan dolayı zamanla stresle baş etmeyi de öğreniyorsun ilk iki sene bu stres ağır geliyor ama sonra alışınca gerçekten hayattaki her şeye karşı rahat bir duruşun oluyor.
Ben Gazi Üniversitesindeyim okulumdan çok memnunum çünkü diğer okulun öğrencileriyle hocalarıyla çalışma imkanını da çok buldum.
Odtü mimarlık çok iyidir gerçekten ; ama onlarda da stres bizdeki gibi tavan yapmış vaziyette dersleri geçmek zordur.O yüzden hatta intihar edenler olabiliyor açıkçası ama gözün korkmasın önceden hazırlıklı olursan buna gerilmezsin daha kolay alışırsın.Bir de proje dersimiz ana derstir bir tek ODTÜde sanırım projeden kalınca okul 1 sene uzar(diğerlerinde bir dönem uzar)
İTÜ mimarlık şu an yaz okulunda buradayım:) Hocaları sevdim yol yöntemli gidiyorlar önce bu yapılacak sonra şu diye gösteriyorlar bunu bilmek her ne kadar çalışmayı kolaylaştırsa da pratik açıdan, yaratıcılığı engelliyor öğrenci kendi tarzını belirleyemiyor.Ama dersleri geçmek kolay.Kolay kolay dersten kalan olmuyormuş öyle dedi arkadaşlarım.
Mimar Sinan,ben burayı ve yıldız teknik üniversitesini kazanmıştım ama gitmedim puanı ikisinin de Gazi den yüksek ama Gazi ikisinden de iyi diye düşünüyorum..Yıldız teknikte geçmek İtüye oranla daha zormuş buradaki arkadaşlardan duyduğum kadarıyla ders gidişatı olarak da itüyle aynı tarz çalışıyorlar.
Mimar Sinan daha çok mimarlığın sanatsal yönüyle ilgilendiği için bana yetersiz gelmişti.Odtü de tasarımda çok çok iyidir.
Sıra geldi bizim okulaa: Gazi tasarımda iyi ama asıl iyi olduğu alan yapı dersleri yani bunu gerçeğe dönüştürme başarısı.O yüzden Gazi mezunu mimarlar hep piyasa mimarı olarak bilinir piyasaya iş yapar çünkü yapıda en iyidir.Tasarımda ise son dönemde bayağı iyiye gitme var ama bir ODTÜ gibi olmadığını itiraf etmeliyim.Yine de bizde de derste yaratıcı çalışma tarzı olduğu için oldukça iyi işler de çıkıyor.Yarışmalarda genelde itü ve yıldızı görürsün odtü de vardır da onlar da son zamanda açılmış öyle de dedi yarışma kazanan odtülü bir arkadaşım.İtü ve yıldız çünkü derste çalışılmasına izin veriyor yarışma için öyle olunca ders projesi için ekstra çalışmaya lüzum kalmıyor.Gazide maalesef yarışma için ekstra çalışmak gerekiyor ona da pek zamanımız olmuyor yine de yarışma kazanan arkadaşlar var.
Aklıma gelenler bunlar başka sorun olursa cevaplarım [/QUOTE]

çok güzel açıklamışsın canım teşekkür ederim:)
bölümünü çok sevdiğin belli oluyo zaten anlatışından:) açıkçası mimarlıktan bu kadar iyi bahsedeni daha önce görmemiştim genelde itüde falan derslerin 9a kadar sürebildiğini söyleyenler var hatta mimarlık okumuş bi tanıdığım var o da çok tavsiye etmem diyo sen uğraşıyosun o kadar emek veriyosun bi çırpıda atabiliyolar dedi yani ama sevdikten sonra katlanırsın tabi yaratıcılığın gelişmiştir o zaman ben biraz da ondan korkuyorum mimarlıkta yeni bişeyler türetemezsem diye aslında bilmiyorum hayal gücüm geniştir ama onu toparlayıp bir projeye dönüştürmek zor olsa gerek:)

devlette ne kadar maaş oluyo peki özel olmazsa sorabilir miyim
bir de mimarların işini evde de yapabileceğini söylüyolar buna ne diyosunuz olabiliyo mu gerçekten?:)

Son düzenleme:

bana tıp okumam konusunda diretenlerin hepsi zaten doktorların çok para kazandıklarını söylüyo ancak dediğin gibi 35 yaşına falan geldiğinde belki emeklerinin karşılığını alabiliyosun
mutlu olucağım bölüm...umarım doğru tercihi yapabilirim:)

inan bende su an ayni sorulari soruyorum kendime. o kadar zor bir sekilde hazirlandim ki bu sene okul + sinav yürümüyor. anadolu lisesiydim kazik bi okuldu. rapor derdi oldu arkadas kazigi yedik ask meskte karisti. Tip istiyordum ama ygs de 25.ooo deyim lys berbatti cunku ygs den sonra biraktim kendimi seneye okula tek basima gelip gidiyordum herkes raporunu alip gitti ben bulamamistim cok sinir bozucuydu . bu yil gerci sifirdan baslayip iyi geldim bu kadar. ama kafam karisti benimde. istanbul istiyordum babam istemiyor.
bende o zaman yasadigim sehirde bi muhendislik falan yazmayi dusunuyorum. 2 3 yil sonra okul puanin tekrar geliyormus yani tekrar girip tip kazanma sansi da var.
aslinda senin derdine cevap vermem gerekiyordu ben dert yandim kusura bakma
kalbin ne diyorsa onu düsün.para diyorsa ona göre oku. ne okuyacaginin aslnda önemli olmadigi bi ülkede yasiyosun bunu unutma. acik ogretim okuyup para kiran onca insan var
okucagin sehir ve o sehrin en iyi bölümünü oku cunku her is sevilir sevmek isteyince ben onun kanaatindeyim. is bulabilecegin yerleri dusunerek stratejik hareket et derim
benim niyetim ya insaat muhendisligi yada mimarlik yazip okulla beraber bi ise girip isi oyle ogrenmek dayanabildigim yere kadar gidip hayalim icin calismak.. tip icin yani. :) umarim bi parca kafandaki huzursuzluk gider burdaki yorumlar vesilesiyle. basarilar dilerim ve snin icin en iyisini dilerim.

Tabi canım kesinlikel hiç kolay değil emeklerin boşa gidiyor çokça,atıyorum hoca diyor ki "yer altına gir biraz maketinde" yapıyorsun sonra bakıyor "sen ne yapmışsın böyle birkaç kat çıkmalıydın yer altına girmen hata hiç olmamış! " sonra bir gün beğeniyor gülüyor ediyor ertesi hafta aşağılıyor aşağılıyor çoook ağlayan olur mimarlıkta.Ben de ağladım hatta jüride bir kere ama çok sevdiğim için gözüme gelmiyor sanırım.Sonra kardeşim tıp okuyor sanki o da (şehir dışında kendisi) komite zamanı zırt pırt arayıp "komite yaklaştı ne yapıcam ben de bilmem ne de" deyip ağlıyor her komite hem de istisnasız Her bölüm zor bence hemen hemen, ama insan tarzını tuttrunca alışıyor.Hayal gücünün geniş olması çok güzel çok işine yarar.Toparlamayı zamanla çalıştıkça tecrübeyle öğrenirsin zaten Ayrıca bölümün avantajı birçok alana dalabilmen bir kere sanatla ilgili her yerde bir mimar görebilirsin mutlaka. tasarımla ilgili her yerde. Ayrıca film setlerinde bile vardır sanat yönetmenlerinin bazıları mimardır. Benim arkadaşlarımdan birisi bunun için uğraşıyor behzat ç de sanat yönetmeni asistanıydı bir ara

Son düzenleme:
Bak canım ben öğretmenim,bu sıkıntılarını cok iyi anlıyorum,ailenin de endişeleri çok normal,seni düşünüyorlar.Öncelikle rahat ol ve ne istediğine kimsenin etkisi altında kalmadan karar vermeye çalış.Tahmin ediyorum ki ergenlik dönemindesin , bu dönemde yaşanan sakarlıklar çok normal hızlı kemik gelişiminden dolayı akranlarının bir cogunda görülebilir.Diş hekimliği okyunca bunun 5 yıl eğitimini alacaksın ve o süre içinde,staj döneminde ve ardından da çalışma yaşamında her sene biraz daha pratikleşeceksin.Sakarsın bu mesleği seçme gibi bir söylem çok yanlış

Ayrıca mühendisliklerde itü ve odtü dışında diğer ünilerden çıkıp iş bulmak oldukça zorlaştı bence biraz daha sakin kafayla düşün canım ve kendi kararını kendin ver çünkü bu senin hayatın !

Biliyor musun bu kadar seviyorum daha yüksek kazanma durumum varken dersane sınavlarından filan heyecan yapıp kazanamadım ben tıp ı diş hekimliğini ama kazansaydım ailem beni zorlardı.O yüzden de bu kadar mutluyum istediğim bölümde kalabildiğim için. Ama bu meslek tam bana göre çünkü.Ayrıca tıp ve diş hekimliğini yapamazdım mutsuz olurdum bir kere kandan çok rahatsız olan bir insanım alışıyorsun diyorlar ama sevmiyordum insanlarla uğraşmayı sağlık açısından.O yüzden çok memnunum.Ama tıp tam mesela kardeşime göre o da çok memnun halinden.O yüzden kendi yeteneklerin doğrultusunda karar ver kesinlikle şimdi ben burada anlatıyorum mimarlık şöyle güzel böyle güzel diye çünkü bana güzel gerçekten ama herkes aynı şekilde bakmayabilir. Ayrıca yeteneğim ve sağlık sektörüne hevesim olsaydı tıp ya da diş seçerdim yerinde olsaydım Çünkü insanlara zayıf anlarında yardım etmek de çok güzel bir duygu olmalı :94:

çok güzel açıklamışsın canım teşekkür ederim:)
bölümünü çok sevdiğin belli oluyo zaten anlatışından:) açıkçası mimarlıktan bu kadar iyi bahsedeni daha önce görmemiştim genelde itüde falan derslerin 9a kadar sürebildiğini söyleyenler var hatta mimarlık okumuş bi tanıdığım var o da çok tavsiye etmem diyo sen uğraşıyosun o kadar emek veriyosun bi çırpıda atabiliyolar dedi yani ama sevdikten sonra katlanırsın tabi yaratıcılığın gelişmiştir o zaman ben biraz da ondan korkuyorum mimarlıkta yeni bişeyler türetemezsem diye aslında bilmiyorum hayal gücüm geniştir ama onu toparlayıp bir projeye dönüştürmek zor olsa gerek:)

devlette ne kadar maaş oluyo peki özel olmazsa sorabilir miyim
bir de mimarların işini evde de yapabileceğini söylüyolar buna ne diyosunuz olabiliyo mu gerçekten?:)[/QUOTE]

benim maasım 2900 civarında suan cnm. evde de çalışabilirsin tabi ama o zmn işin poje cizmekten öteye gidemez ama bence mimarlık proje çizmekten çok şantiyde dha güzel çizdiğinin hayata geçmesi onu birebir görmen çok farklı bir haz.

Tıp ta okuyamam diyorsan yazma.En garanti meslek belki ama sevmeden bitermi o okul bilemiyorum.

Dişçilik el becerisi istiyor ama oda garantili bir meslek.Dişçi olursan iyi para kazanırsın,devlette alacağın maaş dönerle birlikte 3500-4000 arası değişir.

Eczacılık şuanda çok güzel bir meslek ama 5 sene sonra ne olacağı belli değil.Artık eczanelere sınırlamalar getirildi,her istediğin yere eczane açamıyorsun.Devlette alacağın maaş dönerle 3300-4000 arası.

Bir arkadaş endüstri mühendisliği demiş,ben kesinlikle tavsiye etmiyorum,devlette çalışma imkanı hiç yok gibi.Özel sektördede kendini çok geliştirmediğin sürece cüzi paralarla çalıştırılırsın.

Mimarlık bir bayan için iyi bir meslek.ODTÜ veya İTÜ mimarlığı kazanırsan iş bulma problemi yaşamazsın zaten.Devlette alacağın maaş 2850 lira.

Eğer puanın çok yüksek gelicekse İTÜ işletme mühendisliği bölümünü de tavsiye ederim.Bayanlar için ideal,türkiyede bir tane ve ordan mezun bütün arkadaşlarım bugün çok iyi firmalarda,güzel yerlerde.

ne demek canım anlat tabi anladım seni benim de anadolu lisesi hatta bu sene rapor işini falan da baya zora soktular seninki gibi bizim müdür aidatları ödemeyenlerin raporunu imzalamadı okulla gerçekten çok zor hatta ben başta olmadı seneye de düşünürüm diyodum sen çok zor bi dönemden geçmişsin belli
eğer doktorluk senin için bir aşk gibiyse seneye bidaha girebilirsin ama pek tavsiye de etmem çünkü zaten sistemi gittikçe batırıyolar müfredata bir sürü konu eklendi zaten o yüzden bu sene tercih yapıp yerleş derim ben:)
sen o zaman başka bi bölüm okuyup bi taraftan tıp için mi çalışcaksın yani doğru mu anladım?

canim ben de tip la molekuler biyoloji ve genetik arasinda kalmistim
ama genetik yazdim 1. tercihime.
bilkent genetikten mezun oldum.
simdi de amerikada doktora yapiyorum.

esim bilkent bilgisayar muh mezunu.
simdi benim 5 katim maas aliyor. bilgisayar la kod yazmakla ugrasmayi seviyorsan guzel bi meslek.
ayni sekilde doktor olan arkadasim da burda uzmanligi bitirdikten sonra benim 5 katim maas alacak.
bu sekilde canim. onemli olan paraysa cok basit bi karar.
sadece universite egitimi olarak dusunme, tip cok karizmatik bi meslek, dunyanin her yerinde insanlar sana saygiyla bakar, dinler.
benim disci bi arkadasim var mesela o da benim ayni okulda doktora yapiyor, meslegini yapmiyor yani, sevmezsen onu yazmanin da bi faydasi yok.
tip ta hep dal cok istedgni secersin. hastalarla muhatap olmak istemiyorsan patoloji filan secersin.
ben simdi bile geri donup tekrar tip okusam istiyorum ama artik cok gec, burda sinavlara girmek istedim ama esim izin vermedi.
hazir sen bu donemecteyken ins hakkinda en hayirli karari verirsin canim..

kesinlikle zorlardı çünkü zaten bizimkilerin de aklında tıp yoktu ki başta ygs de çok bi başarı beklemiyoken ygs2 sıralamam çok iyi geldi o sıralamayla cerrahpaşa falan tutuyodu ama lys o kadar iyi değil benim de ilk 2 binde kalabilirsem kesinlikle tıp yazdırırlar bak senin seçmemen için kesin bir nedenin var ne güzel aslında ben insanlarla uğraşmayı severim hatta tıp okursam da eğer bunun için okurum yeteneğim var mı bilmiyorum bu alanda ezberimin çok çok iyi olması lazım
çok imrendim sana sen bu aşkla gidersen bir numara olursun ilerde:)

teşekkür ederim tek tek yorumlamışın hepsini ama endüstriye takıldım iş alanının çok geniş olduğunu firmaların bütün bölümlerinde çalışılabileceğini duymuştum:26:

aslında annem de öyle diyo sakarlıklarım için ama bazı insanlar doğuştan elleri yatkın olur böyle işlere pratik olurlar işte bende o yok kesinlikle
ve o olmadan da çok zorlancağımı söylüyolar
benim hayatım ama tıp tutarken ailemin başka bişeyi yazdırcağını sanmıyorum çok diretirsem siz karışmayın benim kararım diye bu sefer de okurken yanımda olmazlar diye korkuyorum kendin istedin çek şimdi mantığı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…