- 16 Aralık 2011
- 13.790
- 13.669
- 498
- Konu Sahibi kertenkelebe
-
Mimarlık okuyorum öğrenciyim daha :)
derdim şudur ki kızlar,
bu sene üniversiteye geçiçem inşallah...
sonuçların açıklanmasına çok az kaldı hala o kadar kararsızım ki
herkes bişey söylüyo her kafadan bir ses çıkıyo o kadar karıştı ki aklım
benim için alıcağım maaş çok önemli çünkü babam çok sıkıntılarla okuttu beni onlara yardım etmek,rahatlatmak istiyorum kazandığım parayla
ailemden başlarsak hepsi birden ısrarla tıp okumam taraftarı özellikle abim bankada az parayla çok iş yaptığı için tıp okuyup rahat edeceğimi düşünüyo
çok araştırdım doktorluğu çok yoğun eğitim hayatı,2 kere mecburi hizmet,tus.. üstelik o kadar iyi para kazanılacağı da kesin değil
diş hekimliği istedim bir dönem onu da ailem kesinlikle istemiyo milletin ağzıyla mı uğraşcakmışım ve beceri istiyo tabi beni de çevremdekiler sakarlığımla tanırlar
üstesinden gelebilir miyim bilmiyorum zira birçok diş öğrencisi el becerin olmadığı taktirde çok zorluk çekeceğimi söyledi
mühendislik de düşünüyorum ama yine çok emin değilim çünkü iyi mühendislikler inşaat,elektronik,makina bunlar da bayana göre değil gibi
herşeye bir kulp takıyomuşum gibi görünebilir ama ben mutsuz olucağım bir tercih yapmak istemiyorum bütün hayatımı etkilicek çünkü
napıcağımı şaşırdım günlerdir meslekleri araştırıp duruyorum
bana biraz fikir verseniz çok mutlu olurum:)
ne okuyosun peki canım?
sürekli klinik açılıyo ama eczacılık çok sıkıntılı şuanda hatta birçok hocamız eczacılık bitti falan diyo fizik tedavi de istiyorum yapabilirim ama diyorum ya puanım yüksek o yüzden yazdırmazlar yüksek bölümleri düşündürüyolar bana
zaten doktorların yüksek kazanmalarının sebebi muayenehaneydi ama tam gün yasası onu da bozdu benim görüştüğüm doktorlar da aynı şeyi söylüyo ama bitanesi de demişti ki en azından mezun olduğunda işin garanti tıpta
aklımdan geçenler o saydıklarım canım bunların arasından tercih yapıcam ya da puana göre yazıcam artık zaten ilk 2 binde olursam hiç kurtuluşum yok tıp yazdırırlar
aa çok iyi oldu bu:)
kaçıncı sınıfsın
nasıl zor mu dersler
severek mi gittin
bi de hangi okul canım ay ne çok soru sormuşum kusuruma bakma çok merak ediyorum:)
ben de 2 yıllık mimarım kamuda çalışıyorum 1.5 yıldır.ben proje-yapım işindeyim şuan ama yüksek lisansımı restorasyon üzerine yapıyorum ve ilerde inşallah restorasyon üzerine çalışmak istiyorum. her mesleğin kendince ayrılan dalları var bunları da araştır derim ben. okul yıllarına gelince ben üstteki arkadaş kadar pozitif olamıcam maalesef :) sabahlara kadar proje çizmeler, emeklerinin bir tükenmez kalemle yerle bir edilmesi, günlerce yaptıgın maketlerin üstünden bi makasla geçilip sinir krizlerine girmen falan hiç bahsetmiyim en iyisi :) şimdi devlete kapagı attın iyisindir diye düşünen arkadaşlara da burdan lafım hiçç sandığınız gibi değil mimarsan ömür boyu belli bir tempoda iş yükün oluyor gerçi okul hayatından zorluklara alışkın oluyorsun o yüzden stres sana zor gelmiyor. özel sektörde çalışan arkadaşlarım da aynı okul zamanı gibi proje yetiştirmek için sabah akşam çalışıyorlar. tercih yapacak arkadaşlara mesleklerin ilerde çalışma şartlarını da göz önünde bulundurmalarını tavsiye ederim..
Tıp öğrencilerinin 6. sınıfta alacağı maaş ayda 310 tl. Asistanlık da öyle çok bir şey kazandırmıyor yani iyi para kazanmaya başlamak en az 10 yıl sonra oluyor, o da tus'u ilk girişinde kazanabilirsen. Bırakabileceğini düşünüyorsun, belki tıpı çok isteyen birinin hakkını yemiş olacaksın o zaman da, o yüzden iyi düşün derim. Aile isteğiyle bir bölüme girenlerin de genellikle mutlu olmadığı ortada, sen kendi isteklerine bak yani ilk önce.
Mimarlık konusunda da, mimarlık 2. sınıfta okuyan bir arkadaşım staj yaparken bile iyi bir maaş alıyordu, aynı şekilde, endüstri mühendisliğinden mezun bir tanıdığım da yine iyi bir maaşla işe girdi mezun olur olmaz. Aslında şans işi biraz, biraz da senin gayretinle alakalı.
Yani sen iyi olursan ve işini seversen para kazanırsın, bu nedenle, mutlu olacağın ve yapabileceğini düşündüğün bir bölüme yönelmen daha mantıklı olur bence.
çok güzel açıklamışsın canım teşekkür ederim:)
bölümünü çok sevdiğin belli oluyo zaten anlatışından:) açıkçası mimarlıktan bu kadar iyi bahsedeni daha önce görmemiştim genelde itüde falan derslerin 9a kadar sürebildiğini söyleyenler var hatta mimarlık okumuş bi tanıdığım var o da çok tavsiye etmem diyo sen uğraşıyosun o kadar emek veriyosun bi çırpıda atabiliyolar dedi yani ama sevdikten sonra katlanırsın tabi yaratıcılığın gelişmiştir o zaman ben biraz da ondan korkuyorum mimarlıkta yeni bişeyler türetemezsem diye aslında bilmiyorum hayal gücüm geniştir ama onu toparlayıp bir projeye dönüştürmek zor olsa gerek:)
Kihkih ilgilenmene sevindimben 4.sınıfa geçtim tatlım dersler zor değil kesinlikle anlamakta hiç zorlanmıyorsun Ama zaman sıkıntısı var ve projeler hiçbir zaman tam olarak yetişmez O yüzden sürekli bir çalışma bir koşuşturmaca temposu vardır şunu yapcm bunu yapcm diye. Bundan dolayı zamanla stresle baş etmeyi de öğreniyorsun ilk iki sene bu stres ağır geliyor ama sonra alışınca gerçekten hayattaki her şeye karşı rahat bir duruşun oluyor.
Ben Gazi Üniversitesindeyim okulumdan çok memnunum çünkü diğer okulun öğrencileriyle hocalarıyla çalışma imkanını da çok buldum.
Odtü mimarlık çok iyidir gerçekten ; ama onlarda da stres bizdeki gibi tavan yapmış vaziyette dersleri geçmek zordur.O yüzden hatta intihar edenler olabiliyor açıkçası ama gözün korkmasın önceden hazırlıklı olursan buna gerilmezsin daha kolay alışırsın.Bir de proje dersimiz ana derstir bir tek ODTÜde sanırım projeden kalınca okul 1 sene uzar(diğerlerinde bir dönem uzar)
İTÜ mimarlık şu an yaz okulunda buradayım:) Hocaları sevdim yol yöntemli gidiyorlar önce bu yapılacak sonra şu diye gösteriyorlar bunu bilmek her ne kadar çalışmayı kolaylaştırsa da pratik açıdan, yaratıcılığı engelliyor öğrenci kendi tarzını belirleyemiyor.Ama dersleri geçmek kolay.Kolay kolay dersten kalan olmuyormuş öyle dedi arkadaşlarım.
Mimar Sinan,ben burayı ve yıldız teknik üniversitesini kazanmıştım ama gitmedim puanı ikisinin de Gazi den yüksek ama Gazi ikisinden de iyi diye düşünüyorum..Yıldız teknikte geçmek İtüye oranla daha zormuş buradaki arkadaşlardan duyduğum kadarıyla ders gidişatı olarak da itüyle aynı tarz çalışıyorlar.
Mimar Sinan daha çok mimarlığın sanatsal yönüyle ilgilendiği için bana yetersiz gelmişti.Odtü de tasarımda çok çok iyidir.
Sıra geldi bizim okulaa: Gazi tasarımda iyi ama asıl iyi olduğu alan yapı dersleri yani bunu gerçeğe dönüştürme başarısı.O yüzden Gazi mezunu mimarlar hep piyasa mimarı olarak bilinir piyasaya iş yapar çünkü yapıda en iyidir.Tasarımda ise son dönemde bayağı iyiye gitme var ama bir ODTÜ gibi olmadığını itiraf etmeliyim.Yine de bizde de derste yaratıcı çalışma tarzı olduğu için oldukça iyi işler de çıkıyor.Yarışmalarda genelde itü ve yıldızı görürsün odtü de vardır da onlar da son zamanda açılmış öyle de dedi yarışma kazanan odtülü bir arkadaşım.İtü ve yıldız çünkü derste çalışılmasına izin veriyor yarışma için öyle olunca ders projesi için ekstra çalışmaya lüzum kalmıyor.Gazide maalesef yarışma için ekstra çalışmak gerekiyor ona da pek zamanımız olmuyor yine de yarışma kazanan arkadaşlar var.
Aklıma gelenler bunlar başka sorun olursa cevaplarım
inan bende su an ayni sorulari soruyorum kendime. o kadar zor bir sekilde hazirlandim ki bu sene okul + sinav yürümüyor. anadolu lisesiydim kazik bi okuldu. rapor derdi oldu arkadas kazigi yedik ask meskte karisti. Tip istiyordum ama ygs de 25.ooo deyim lys berbatti cunku ygs den sonra biraktim kendimi seneye okula tek basima gelip gidiyordum herkes raporunu alip gitti ben bulamamistim cok sinir bozucuydu. bu yil gerci sifirdan baslayip iyi geldim bu kadar. ama kafam karisti benimde. istanbul istiyordum babam istemiyor.
bende o zaman yasadigim sehirde bi muhendislik falan yazmayi dusunuyorum. 2 3 yil sonra okul puanin tekrar geliyormus yani tekrar girip tip kazanma sansi da var.
aslinda senin derdine cevap vermem gerekiyordu ben dert yandim kusura bakma
kalbin ne diyorsa onu düsün.para diyorsa ona göre oku. ne okuyacaginin aslnda önemli olmadigi bi ülkede yasiyosun bunu unutma. acik ogretim okuyup para kiran onca insan var
okucagin sehir ve o sehrin en iyi bölümünü oku cunku her is sevilir sevmek isteyince ben onun kanaatindeyim. is bulabilecegin yerleri dusunerek stratejik hareket et derim
benim niyetim ya insaat muhendisligi yada mimarlik yazip okulla beraber bi ise girip isi oyle ogrenmek dayanabildigim yere kadar gidip hayalim icin calismak.. tip icin yani. :) umarim bi parca kafandaki huzursuzluk gider burdaki yorumlar vesilesiyle. basarilar dilerim ve snin icin en iyisini dilerim.
derdim şudur ki kızlar,
bu sene üniversiteye geçiçem inşallah...
sonuçların açıklanmasına çok az kaldı hala o kadar kararsızım ki
herkes bişey söylüyo her kafadan bir ses çıkıyo o kadar karıştı ki aklım
benim için alıcağım maaş çok önemli çünkü babam çok sıkıntılarla okuttu beni onlara yardım etmek,rahatlatmak istiyorum kazandığım parayla
ailemden başlarsak hepsi birden ısrarla tıp okumam taraftarı özellikle abim bankada az parayla çok iş yaptığı için tıp okuyup rahat edeceğimi düşünüyo
çok araştırdım doktorluğu çok yoğun eğitim hayatı,2 kere mecburi hizmet,tus.. üstelik o kadar iyi para kazanılacağı da kesin değil
diş hekimliği istedim bir dönem onu da ailem kesinlikle istemiyo milletin ağzıyla mı uğraşcakmışım ve beceri istiyo tabi beni de çevremdekiler sakarlığımla tanırlar
üstesinden gelebilir miyim bilmiyorum zira birçok diş öğrencisi el becerin olmadığı taktirde çok zorluk çekeceğimi söyledi
mühendislik de düşünüyorum ama yine çok emin değilim çünkü iyi mühendislikler inşaat,elektronik,makina bunlar da bayana göre değil gibi
herşeye bir kulp takıyomuşum gibi görünebilir ama ben mutsuz olucağım bir tercih yapmak istemiyorum bütün hayatımı etkilicek çünkü
napıcağımı şaşırdım günlerdir meslekleri araştırıp duruyorum
bana biraz fikir verseniz çok mutlu olurum:)
Biliyor musun bu kadar seviyorum daha yüksek kazanma durumum varken dersane sınavlarından filan heyecan yapıp kazanamadım ben tıp ı diş hekimliğini ama kazansaydım ailem beni zorlardı.O yüzden de bu kadar mutluyum istediğim bölümde kalabildiğim için. Ama bu meslek tam bana göre çünkü.Ayrıca tıp ve diş hekimliğini yapamazdım mutsuz olurdum bir kere kandan çok rahatsız olan bir insanım alışıyorsun diyorlar ama sevmiyordum insanlarla uğraşmayı sağlık açısından.O yüzden çok memnunum.Ama tıp tam mesela kardeşime göre o da çok memnun halinden.O yüzden kendi yeteneklerin doğrultusunda karar ver kesinlikle şimdi ben burada anlatıyorum mimarlık şöyle güzel böyle güzel diye çünkü bana güzel gerçekten ama herkes aynı şekilde bakmayabilir. Ayrıca yeteneğim ve sağlık sektörüne hevesim olsaydı tıp ya da diş seçerdim yerinde olsaydımÇünkü insanlara zayıf anlarında yardım etmek de çok güzel bir duygu olmalı :94:
Tıp ta okuyamam diyorsan yazma.En garanti meslek belki ama sevmeden bitermi o okul bilemiyorum.
Dişçilik el becerisi istiyor ama oda garantili bir meslek.Dişçi olursan iyi para kazanırsın,devlette alacağın maaş dönerle birlikte 3500-4000 arası değişir.
Eczacılık şuanda çok güzel bir meslek ama 5 sene sonra ne olacağı belli değil.Artık eczanelere sınırlamalar getirildi,her istediğin yere eczane açamıyorsun.Devlette alacağın maaş dönerle 3300-4000 arası.
Bir arkadaş endüstri mühendisliği demiş,ben kesinlikle tavsiye etmiyorum,devlette çalışma imkanı hiç yok gibi.Özel sektördede kendini çok geliştirmediğin sürece cüzi paralarla çalıştırılırsın.
Mimarlık bir bayan için iyi bir meslek.ODTÜ veya İTÜ mimarlığı kazanırsan iş bulma problemi yaşamazsın zaten.Devlette alacağın maaş 2850 lira.
Eğer puanın çok yüksek gelicekse İTÜ işletme mühendisliği bölümünü de tavsiye ederim.Bayanlar için ideal,türkiyede bir tane ve ordan mezun bütün arkadaşlarım bugün çok iyi firmalarda,güzel yerlerde.
Bak canım ben öğretmenim,bu sıkıntılarını cok iyi anlıyorum,ailenin de endişeleri çok normal,seni düşünüyorlar.Öncelikle rahat ol ve ne istediğine kimsenin etkisi altında kalmadan karar vermeye çalış.Tahmin ediyorum ki ergenlik dönemindesin , bu dönemde yaşanan sakarlıklar çok normal hızlı kemik gelişiminden dolayı akranlarının bir cogunda görülebilir.Diş hekimliği okyunca bunun 5 yıl eğitimini alacaksın ve o süre içinde,staj döneminde ve ardından da çalışma yaşamında her sene biraz daha pratikleşeceksin.Sakarsın bu mesleği seçme gibi bir söylem çok yanlış
Ayrıca mühendisliklerde itü ve odtü dışında diğer ünilerden çıkıp iş bulmak oldukça zorlaştı bence biraz daha sakin kafayla düşün canım ve kendi kararını kendin ver çünkü bu senin hayatın !
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?