Çıldırıcam artık,ne okuyacağım ben...

zaten genetik türkiyede daha gelişmiş bi bölüm değil belki seneler sonra iyi paralar kazanmaya başlarlar heralde
uzmanlık bittikten sonra da o kadar yüksek maaş alınabilir mi gerçekten özellikle devlette özel bi hastane olsa tamam da
off herşey sevmede bitiyo dimi seviyosam herşeyi yapabilirim sevmiyosam herşeyi burnumdan getirebilirim

Canım zor zamanlardan geçiyorsun... İki yıl önce ben de bu zamanlardan geçtim ve çok şükür tam bana göre karakterime göre bir meslek buldum:) "gıda mühendisliği" :) Şimdi yazdıklarını okuduğum kadarıyla, puaların ortalamanın çok üstünde tıp falan diyebildiğine göre iyi bir sıralaman var.... Önemli olan ailenin ve çevrenin dediği gibi o puanları heba etmeden sana en uygun mesleği bulman... Ciddi anlamda bir para beklentin varsa ben "biyomedikal mühendisliği" veya "elektronik-haberleşme mühendisliğini" öneririm... Biyomedikal mühendisleri hem hastanelerde hem de biyomedikal cihaz firmalarında çalışabiliyor. Elektronik-haberleşme mühendisleri(eski adıyla telekomünikasyon mühendisliği) ise başta mobil iletişimin ilerlemesiyle ciddi anlamda elemana ihtiyaç duyulan bir bölüm. Ev arkadaşlarımın ikisi elektronik-haberleşme mühendisliği okumaktalar. Özel telekomünikasyon firmaları( tek tek isim vermeyeyim) sürekli gelip seminerler veriyorlar. Adeta heba olmayın, mezun olunca beraber çalışalım, size burs verelim yüksek lisans yapın ama bu beyinlere yazık olmasın diyorlar. Mezun olunca da iş imkanları iyi gerçekten. Şimdi bunlar bayana uygun değil desen de makina, inşaat gibi mühendislikler haricindeki bölümler genelde ofislerde özel firmalarda daha rahat şartlarda çalışıyorlar. Gözünü hemen karartma. :) Tercih döneminde tercihlerini de görmek isteriz...

iç mimarlık bence para kazandıran mesleklerden çevre yaptın mı kimse tutamaz önemli olan onu yapmak tabiki kızlar pek tercih etmesede denizcilik bölümlerinin maaşları oldukça yüksek erkek arkadaşım denizci açıkcası ilişkimiz açısından sağlıklı oluyor özlüyorsun kıymet biliyorsun falan ama ben bi kişi özlerken o herkesi özlüyor öyle de bi durum var ama ille uzak çalışman gerekmez türkiye içinde çalışırsan daha rahat edersin

tıp falan diyebilmemin sebebi ygs sıralamam zaten beklediğimizin çok üstünde geldi çapa cerrahpaşa falan tutuyodu o puanla o yüzden bana çok umut bağladılar şimdi lys o kdar güzel geçmedi desem de olsun sen yapmışsındır diyolar
biyomedikal mühendisliğini daha önce pek duymamıştım puanı falan nasıl bilmiyorum puanı heba etmeyeyim diye tıp istiyolar zaten ama ben napıcam bilmiyorum bi kaç gün içinde belli olduğunda herşey paylaşırım sizinle:)

fikirlerin için teşekkürler ama dediğin gibi canım iç mimarlık için gerekli çevre bende pek yok denizcilik de düşünmüyorum söylemişsin biraz erkek mesleği :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…