çıldırmak üzere bir anne

cocugunuz tam dort yasindaysa 15 kilo 102 cm olmasi persentil degerlerine gore yaklasik %25 oldugunu gosteriyor, yani 100 tane cocugu yanyana koysaniz 75. olur. bu cok da kucuk bir rakam degil, hep ayni oranda devam etse 1.72 cm olacak demek bir erkek olarak, zaten turkiyedeki erkeklerin pek cogu bu boylarda. benim oglumun da boyu kilosu sizinki gibi, bir zorla serle yedirdik, uzamasi yine ayni sekilde, yani yedirmekten ziyade genetikle alakali. ayrica ergenlik caginda uzamasiyla vs 1.72 den de uzun olur. tipta boy kisaliginin tanimi %1-3 persentilden daha asagi olmasi demek, yani 4. yasindaki erkek cocugunun boyunun 96 cm den daha kisa olmasi. eger iciniz rahat etmiyorsa bir cocuk endokrinologa gidin. ayrica cocugun dogumdaki boyu da onemli, genelde dogumda neyse ergenlige kadar oyle gidiyor, sonra boy atiyorlar.

Boyuna görw normal bence 4 yaşında kızım var 112 cm boyu 13 kilosu hiç bi şeyde içirmiyorum sağlıklı olsun yeter kilolu olmasın bence

Yemek yedirmek için çok ısrar ettiyseniz ondan yemiyor. Biraz kendi haline bırakın kendiliğinden düzelir baskı kurdukça daha çok soğur yrmekten.

Bu arada yaşına boyuna göre kilosu da gayet yerinde :) besbelli ki siz daha fazla kilo alsın istiyorsunuz bu da çocuğu yemek yemekten soğutuyor. Baskı kurmayı bırakın.

inanın neler yaptım..dönüp bakmıyo bile
bir de siz dönüp bakmasanız yemedigi için.
inanın kızım da yaşadıgım yaşadıklarınızı ben üstüne düşmeyince kendi gelmeye başladı.
merak etmeyin birşey olmuyor tabi sizin sinir sahibi olmanız dışında onlara birşey olmuyor.
iştah şuruplarına yönelmeyi de bırakın kendini kapatan çocuga tek çözüm sen bilirsin demekle oluyor

mrb arkadaslar dört yasında bir oğlum var.15.300 gr boyu da 102 cm civarı...inanın hiç bir şey yemiyor.artık c.nnet gecirmek üzereyim.kullanmadığım surup balık yağı kalmadı.hiç bişeye yaramadı.peşinde koşmaktan o kadar yoruldum ki....sabahtan beri hiç bir şey yemedi...ne sorsam hayır yemiycem diyor..kahvaltı alışkanlığı hiç yok...eskiden internete video ile falan zar zor yediriyodum.ama şimdi onu da bıraktı....okula gitti orda da hiç bişey yemiyormuş...bunun bi çaresini bulan tecrübeli annelereden yardım istiyorum...
Hiç ısrar etme bir gün aç bırak nasıl acıktım anne bana yemek ver anne diyecek görürsün. Benim oğlumda hiç yemezdi bir gün tepem attı önüne hiçbir şey koymadım , sormadım da acıktın mı diye en son bacağıma yapıştı ben çok açım yemek verir misin annecim diye ben de karnıbahar verdim yemek bu var dedim :)) Asla yemezdi 2 tabak yedi sıpa , ondan sonra da bir daha yemeyeceğim işte diye tepinmedi.

Anneler söylemistir belki mesajlari okumadim..Üstüne düsmeyince daha bir farkli oluyor.Ama bir öğün yaptim diger öğün yesin değil..Belki üc gun sürecek..Allah kolaylik versin..

Hiç ısrar etme bir gün aç bırak nasıl acıktım anne bana yemek ver anne diyecek görürsün. Benim oğlumda hiç yemezdi bir gün tepem attı önüne hiçbir şey koymadım , sormadım da acıktın mı diye en son bacağıma yapıştı ben çok açım yemek verir misin annecim diye ben de karnıbahar verdim yemek bu var dedim :)) Asla yemezdi 2 tabak yedi sıpa , ondan sonra da bir daha yemeyeceğim işte diye tepinmedi.
ben de bazen vermiyorum....ama bu ona sanki bi ödül oluyo çok zor iştahsız çocukla uğraşmak...

Bu arada yaşına boyuna göre kilosu da gayet yerinde :) besbelli ki siz daha fazla kilo alsın istiyorsunuz bu da çocuğu yemek yemekten soğutuyor. Baskı kurmayı bırakın.
boyu ve kilosu yaşıtlarına göre geriden geliyo...okulda en küçük bu oluyo....olsun sağlıklı olsun da....ama ben artık uğraştırmadan yesin istiyorum....ellerinde anneleri ne verdiyse yiyen cocuklara hayranım

Yemek yedirmek için çok ısrar ettiyseniz ondan yemiyor. Biraz kendi haline bırakın kendiliğinden düzelir baskı kurdukça daha çok soğur yrmekten.
ısrar ettiğim cok oldu...ama kısır bi döngü yemedikçe mecbur kalıyorum...durmadan patlamış mısır istiyo benden...onu habur hubur yiyo...yere bi tane bile düşşe onu da yiyo....ama iş yemeğe gelince bin dereden su getiriyo

benim oğlum da 3 gün aç gezer, 3. günü ne bulursa yer.
ben ısrar etmiyorum.

sağlıklı şeyleri yemek istemediğinde ama anlatıyoruz, işte bunlar senin hızlı koşmanı sağlayacak (futbol kursuna gidiyor, özellikle o gün o gazla iyi yiyor), bunlar vücudundaki askerlere gıda olacak, hastalıklarla savaşacaklar (bunun bir çizgi filmi vardı onu izletmiştik)

bir de kuruyemiş kurumeyve karışımını rondodan geçiriyorum, adı güç iksiri :) bazen kahvaltı falan istemediğinde kefir veya yoğurda karıştırıp severek yiyor.

yine de az yiyor ama idare ediyor işte.

Başlığı okuduğumda konunun yemekle alakası olduğunu tahmin ettim doğrusu. Bende de var aynısından bir tane. Bol bol sabır diliyorum. Bu arada ben sürekli okuyup araştırıp uygulayan biriyim. Çok uğraştım kendi haline de bıraktım. Birşey değişmedi. Canları sağolsun.

ısrar ettiğim cok oldu...ama kısır bi döngü yemedikçe mecbur kalıyorum...durmadan patlamış mısır istiyo benden...onu habur hubur yiyo...yere bi tane bile düşşe onu da yiyo....ama iş yemeğe gelince bin dereden su getiriyo
Yemekleri birlikte hazırlamayı denediniz mi ? Biz de çok işe yaradı , ağzına balık sürmeyen çocuk balığa alıştı. Önce ben iyice yıkıyorum sonra senin görevin ikinci defa yıkamak diyorum kuyruklarından tutup suyun altına sokuyor , sonra ben balığı tuzluyorum o da unluyor unlamasına hiç karışmıyorum , ben kızartıyorum , salatayı da beraber yapıyoruz ilk başta bir iki tane yerken ciddi ciddi balık yemeye hatta haftada iki defa anne balık yapalım mı demeye başladı. Birlikte yaptığımız her şeyi yiyor , tavuk hariç bunu sen yiycen tamam mı diyor ben yemem :KK48:

Benim kız kardeşim de böyleydi küçükken,çorba dışında birşey yemezdi. Sonra birden düzeldi şimdi yemediği birşey yok :)
Yani olabilir yemekten tiksinmiştir ısrar ettiğiniz için. O yüzden rahat bıraksanız belki kendisi isteyecektir. Acıktım demesini bekleyin mutlaka birşey isteyecek.

Back
X